DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

37 Pages « < 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac

Madriann
post 24 Jun 2009, 17:09
Post #499

Membru autentic

Group: Members
From: Tunisia

sad.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 24 Jun 2009, 17:16
Post #500

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Consider ca am fost eu nepregatit sau am avut ghinion. Si cu prostia aia de arhiva. Daca aveti procese in Constanta, tratati cu maxima atentie acest aspect, arhiva. Ca e foarte aglomerat. Am sa ma duc maine si am sa cer tot dosarul, sa ma pregatesc. (mai bine spun altfel..de maine incep sa incerc sa pun mana pe dosar. icon_mrgreen.gif )
Eu nu am mintit (glumit) sau ce vreti, cand am spus ca nu am pus mana pe probe. Doar mi-au fost aratate pret de 5 minute, in timpul unei infatisari. Eu cu emotiile in gat, prea multe nu am reusit sa studiez atunci. Adica m-am uitat ca bou' in teava. biggrin.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Jun 2009, 17:26

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
Visatoru'
post 24 Jun 2009, 20:01
Post #501

Membru incepator

Salut, am si eu o intrebare legata de contestatii. Daca trimit prin posta o contestatie la judecatorie, pot ca printr-o revenire la adresa initiala sa solicit judecarea in lipsa sau trebuie sa trec direct in contestatie acest lucru? Nu sunt hotarat daca o sa ma prezint, este o amenda de viteza de 540 Ron, insa permisul a ramas in posesia mea (depasire cu 41 km/h a vitezei legale).
Asadar in prima faza vreau sa solicit instantei sa ceara de la IPJ dovada (succesiunea de poze), iar ulterior ma voi decide daca ma voi prezenta sau nu. Unde pot urmari statusul contestatiei mele?
De asemenea daca voi solicita judecarea in lipsa, dar ma voi duce totusi sa vad probele depuse la dosar, pot ca dupa ce studiez probele sa cer printr-o noua adresa anularea procesului verbal pe baza faptului ca a fost veioza (daca reiese asta bineinteles din succesiunea de poze depuse la dosar), fara sa ma prezint in instanta?
Se pot vedea probele de la dosar si fara sa ma duc la judecatoria respectiva, a reusit cineva? Eventual daca reusesc sa conving pe cineva de la arhiva sa mi le trimita pe fax?

Va multumesc anticipat, stiu ca sunt mai multe intrebari, am citit tot topicul, insa nu sunt complet lamurit asupra acestor aspecte.

--------------------
- - 1900
+
Marian66
post 24 Jun 2009, 21:12
Post #502

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

poti sa trimiti si dupa cerere de judecare in lipsa, prin posta.
poti sa urmaresti solutionarea termenelor pe http://portal.just.ro

daca tot am raspuns pe aici, vin si eu iar cu o intrebare:
scurt si la obiect: fratele meu mi-a platit amenda de 360 de lei in 2 zile, la jumatate, 180 (s-a gandit el sa faca un bine). am chitanta, iar procesul inca nu a intrat pe fond. sa trimit prin posta o completare la plangere, prin care sa cer si restituirea sumei acestea? pt ca ma gandesc ca, efectiv, banii sunt la administratia financiara sinaia, dar politia a dispus masura ... acum ca am vazut ca politia doarme in papusoi, am prins curaj si as vrea sa si recuperez banii astia cumva, eventual sa mi deduca de la impozit. ma gandesc ca administratia financiara nu are cum sa-mi dea vreun ban fara o hotarare judecatoreasca
pe 15iulie e urmatorul termen, pana atunci, astept pareri

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Madriann
post 25 Jun 2009, 07:54
Post #503

Membru autentic

QUOTE(Visatoru' @ 24 Jun 2009, 20:01)
Daca trimit prin posta o contestatie la judecatorie, pot ca printr-o revenire la adresa initiala sa solicit judecarea in lipsa sau trebuie sa trec direct in contestatie acest lucru? Nu sunt hotarat daca o sa ma prezint, ....
....Asadar in prima faza vreau sa solicit instantei sa ceara de la IPJ dovada (succesiunea de poze), iar ulterior ma voi decide daca ma voi prezenta sau nu.

La sfarsitul plangerii, formulezi in felul urmator:
"Solicit, in cazul in care nu voi reusi sa ajung la data din citatie in Nume_Localitate, judecarea cauzei conform prevederilor art. 242 Cod Procedeura Civila, in lipsa subsemnatului."
QUOTE(Visatoru' @ 24 Jun 2009, 20:01)
De asemenea daca voi solicita judecarea in lipsa, dar ma voi duce totusi sa vad probele depuse la dosar, pot ca dupa ce studiez probele sa cer printr-o noua adresa anularea procesului verbal pe baza faptului ca a fost veioza (daca reiese asta bineinteles din succesiunea de poze depuse la dosar), fara sa ma prezint in instanta?
Se pot vedea probele de la dosar si fara sa ma duc la judecatoria respectiva, a reusit cineva? Eventual daca reusesc sa conving pe cineva de la arhiva sa mi le trimita pe fax?

1. Prea multi "daca" smile.gif. Parerea mea e sa le iei in ordine, urmand sa hotarasti ce si cum in functie de desfasurarea procesului.
2. Sunt anumite aspecte de procedura civila pe care nu le cunosti...ori citesti Cod Proc. Civila AICI, ori discuti cu un avocat
sa te indrume. Poti pierde, extrem de rapid, cu dreptatea in mana, pe vicii de procedura.
QUOTE(Marian66 @ 24 Jun 2009, 21:12)
daca tot am raspuns pe aici, vin si eu iar cu o intrebare:
scurt si la obiect: sa trimit prin posta o completare la plangere, prin care sa cer si restituirea sumei acestea?
*

Te faci de ras...parerea mea. Prin modificarea plangerii, facuta conform Cod Proc Civ, poti indrepta cereri materiale, e.g. cheltuieli de judecata, despagubiri materiale, morale. Amenda platita nu intra aici.
In cazul admiterii plangerii, daca in incheiere se dispune anularea PV, te prezinti frumusel la Adm. Financiara, cu sentinta scrisa si faci cerere pentru restituirea sumei depuse. E o consecinta normala si nu trebuie solicitata in plangere...mi se pare un non-sens (in afara de aspectul penibil wink.gif ) o formulare de genul: "daca admite plangerea, rog instanta sa dispuna returnarea amenzii...daca nu, nu" radmasa.gif

This post has been edited by Madriann: 25 Jun 2009, 08:13

--------------------
+
Marian66
post 25 Jun 2009, 13:25
Post #504

Membru autentic

multumesc pt raspuns adrian. de penibilul ala ma tot gandesc de vreo saptamana daca are vreun sens. mi-e frica doar de un raspuns de la adm. financiara gen: "pai aici zice ca PV nu e valabil, ca sa va dam banii trebuie sa scrie sa va dam noi banii!" de unde ar rezulta alta nebunie ... la urmatorul termen o sa trec pe la adm. financiara de la sinaia, sa vad ei ce zic

--------------------
+
Madriann
post 25 Jun 2009, 14:51
Post #505

Membru autentic

In nici un caz...iar cei de la adm financiara stiu cum sa procedeze, stai linistit.

--------------------
+
klaus
post 25 Jun 2009, 15:21
Post #506

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

e simplu, depui o cerere de recuperare si astepti sa vina banii. Asa, pret de vreo juma de an.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
victima
post 26 Jun 2009, 10:41
Post #507

Membru incepator

salut,ieri am primit comunicarea de la judecatorie, incerc cat mai repede sa fac rost de un scanner si o postez curand
dar pot sa va spun ca judecatorul a "copiat" de la mine, cuvant pe cuvant, in motivarea admiterii plangerii contrav. este exact acelasi text ce am avut eu in dosarul depus.
"SE ADMITE PLANG. CONTRAV. MASINA POLITIEI ERA IN DEPLASARE, CU VITEZA 0 KM/H SEMN CA RADARUL NU A FUNCTIONAT IAR MASURAREA VITEZEI S-A EFECTUAT IN LIPSA AUTOTESTARII" ETC...

This post has been edited by victima: 26 Jun 2009, 10:49

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 26 Jun 2009, 12:33
Post #508

Membru autentic

Dulce...bravo! aplauze.gif

This post has been edited by Madriann: 26 Jun 2009, 12:34

--------------------
+
logan1.5dci
post 26 Jun 2009, 13:06
Post #509

Nu Există Informații

Sa-mi aduc aportul la forum cu urmatoarele informatii:
Pentru a se elibera copii din dosare:

- cerere de eliberare copii dupa filele din dosar
- taxa de timbru de 1 leu, pentru fiecare fila solicitata
- timbru judiciar de 0,15 lei pentru eliberare copii

Programul arhivei Judecatoriei Constanta :
Luni 9-12
Miercuri 12-15
Joi 9-12
In rest nu e program cu publicul.
Misto program, cate 3 ore la doua zile. Cine nu ma crede sa mearga sa verifice. Pai normal ca e greu sa pui mana pe probe.

This post has been edited by logan1.5dci: 26 Jun 2009, 14:34

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
bob737
post 26 Jun 2009, 14:01
Post #510

Membru autentic

proces echitabil...ce sa mai...

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
Madriann
post 26 Jun 2009, 14:09
Post #511

Membru autentic

QUOTE(logan1.5dci @ 26 Jun 2009, 13:06)
- cerere de eliberare copii dupa filele din dosar
- taxa de timbru de 1 leu, pentru fiecare fila solicitata
- timbru judiciar de 0,15 lei pentru eliberare copii
*

sad.gif Mai mare rusinea...ditamai orasul...
La mine, judecatoarea s-a scuzat ca nu au in dotare un aparat xerox (lipsa fonduri) si ca va trebui sa merg la un centru de copiat acte in oras (la vreo 100 m de judecatorie) impreuna cu doamna de la arhiva, unde sa platesc copiile (vreo 3.5 RON - 10 file). Nici vorba de timbre sau taxe.

--------------------
+
logan1.5dci
post 26 Jun 2009, 14:17
Post #512

Nu Există Informații

Mai nu-i problema, asta e plateam. Dar nu-i cu plata, e cu umblatura , ca trebuie sa ma duc la trezorerie.(ca acolo se platesc taxele astea) Si eu nu am mutatie pe CT asa ca trebuie sa ma duc in TL. icon_mrgreen.gif

De asemenea ati citit asta. Am mai pus-o si pe alt topic.

This post has been edited by logan1.5dci: 26 Jun 2009, 14:23

--------------------
+
Marian66
post 26 Jun 2009, 14:53
Post #513

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 25 Jun 2009, 16:21)
e simplu, depui o cerere de recuperare si astepti sa vina banii. Asa, pret de vreo juma de an.
*

pai nu poate sa mi scada din impozit?

logan, ce treaba are adresa din buletin cu constanta? trebuie sa platesti la trezoreria de acolo. eu tot ce am avut cu sinaia, am platit la administratia financiara sinaia.

--------------------
+
logan1.5dci
post 26 Jun 2009, 15:00
Post #514

Nu Există Informații

Da ai incercat sa platesti in alta localitate, decat cea de domiciliu si ai reusit? E eu in Constanta nu am reusit, ca cica trebuie sa taie pe numele meu. Si eu nu figurez in Constanta.

Mai voi credeti ca va torn brasoave? unsure.gif

Si am fost la o circa din asta financiara si m-au trimis la trezorerie. Taxele de timbru se platesc la trezorerie. Pai daca n-ai platit ...nu stii.

Eu pe drumurile astea am umblat , asta povestesc.

This post has been edited by logan1.5dci: 26 Jun 2009, 15:08

--------------------
+
Marian66
post 26 Jun 2009, 16:10
Post #515

Membru autentic

exact asta zic. domiciliu Bucuresti, procesul la sinaia, platit la sinaia.
taxele judiciare se platesc in contul primariei, la taxe si impozite, cont deschis, intradevar la trezorerie. pt eliberarea de certificat de grefa asa e.
de taxa de timbru nici nu am mai auzit, sincer. doar timbru judiciar, pe care il cumperi de la posta , si taxa pt ... (ce o fi). dar eu cand am avut nevoie sa mi se elibereze ceva de la judecatorie, am platit la adm. financiara de acolo.
daca nu vrei sa mai faci drumuri, afla contul de la taxe si impozite si fa viramente bancare. si pe asta am facut-o, tot cu sinaia, si contul mi l-au dat cei de la judecatorie

--------------------
+
logan1.5dci
post 26 Jun 2009, 17:24
Post #516

Nu Există Informații

Eu nu am avut pe cine sa intreb, ca azi nu era program cu publicul, am incercat usa, alea erau incuiate inauntru. Am copiat exact ce scria pe usa. Nici eu nu stiu ce si cum.
Stiu ca taxa aia se poate plati la trezoreria din orasul din buletin. De unde stiu ? Pai m-am mai lovit odata cand am depus contestatia. Atunci am umblat pe la financiar si pe la trezorerie.

Dealtfel crezi ca daca intreb undeva ce-i cu taxa aia o sa-mi raspunda? Ia zi-mi unde sa intreb, ca chiar ma duc sa intreb. Daca cineva din Constanta poate arunca un ochi ce scrie pe usa aia de la arhiva, chiar il rog sa o faca si apoi sa explice baietilor ca eu nu stiu ce sa le zic, de ce e taxa aia si de ce e asa imbarligat drumul, mai ales pentru cineva din alta localitate. Decat sa umblu atat, as prefera sa le dau la alea 20 de lei, in monezi, sa sii bage in ... si sa-mi dea naibi rahatul ala de dosar (probe) ca deja m-am saturat.

Gata, ma opresc pe topicul asta, ca deja am obosit. Cert e ca voi face recurs si voi depune si o sesizare la politie sa rog sa se verifice si sigiliile si radarul. In mod normal nu as fi depus dar daca tot se studiaza pe acolo, poate mai dau un fir, sa mai inchida vreo 20 . Macar sa se faca curat si ....sper sa vina oameni corecti ...

Bafta tuturor celor nedreptatiti.

This post has been edited by logan1.5dci: 26 Jun 2009, 17:51

--------------------
+
victima
post 27 Jun 2009, 10:43
Post #517

Membru incepator

@logan: si eu am avut probleme cu plata taxelor, fiindca am domiciliul in salaj, iar judecatoria era in jud. satu mare. dar la trezorerie erau foarte amabili, m-au chemat in birou, am dictat datele din buletin care erau introduse in calculator. am mai stat 2 minute la ghiseu si eram gata.

singura problema cand vrei sa achiti taxa respectiva este ca nu figurezi in baza lor de date si cineva trebuie sa "iroseasca" 1 minut din timpul lui ca sa te introduca in baza lor de date. ATAT!!!! NIMIC ALTCEVA!!! sunt obligati sa incaseze banii respectivi daca solicita cineva.

p.s.: la trez. se achita taxa judiciara iar timbrul ....nu stiu care se cumpara de la posta, nu? eu asa am facut.

--------------------
dacia logan 2008
+
logan1.5dci
post 27 Jun 2009, 11:05
Post #518

Nu Există Informații

Eu pana acum, si am ceva primaveri biggrin.gif , nu am avut nimic in comun cu porcariile astea de taxe. Pentru ca nu am calcat niciodata in vreun tribunal. Deci asa au scris alea pe usa, pentru ca eu am copiat, am hartia, scrie taxa timbru, chiar este nevoie sa ma duc sa fotografiez usa? laugh.gif Ca ele sunt taxa judiciara si timbru judiciar, asta nu mai stiu. Banuiesc totusi ca cine a scris a vrut sa zica taxa judiciara.

Si sa va mai zic o parere personala, in orasele mari, unde functionarii sunt mai stresati, nu prea cred ca mai au chef de amabilitati.
Ganditi-va putin, daca ai doi clienti pe zi, chiar mai zambesti si mai vorbesti si despre MJ , dar daca ai la usa 50 de persoane,in stare sa rupa grilajul, care mai de care, unele chiar enervante, cred ca lasi amabilitatile. Si pana la urma e vina unor sefi, care cu 4 oameni vor sa serveasca 2000, cica nu au bani.

Chiar, de ce nu merge cineva sa vada ce se intampla la Judecatoria Constanta, un ziarist ceva. Sa mearga in zilele cu program (de trei ore) sa vada ce coada e. Eu luni am ceva treaba, asa ca nu sper sa prind, am sa trec totusi, dar joi....dorm pe pres. ......Si cand o sa ajung intr-un final, o sa-mi zica sa vin in alta zi ca nu gaseste dosarul......ca am mai patit-o. sad.gif
Madriann, nu vrei sa ne intalnim joi , la arhiva, sa vezi ce omor e? Poate stai cu mine sa ne uitam in dosar...hai ca fac o cinste dupa aceea.

Cred ca am uitat sa va spun ce era mai important, stiam, dar mi-a scapat.
Deci la intrarea in judecatorie scrie ca din lipsa fondurilor nu se va mai trimite nimic prin posta. Si multi vin la arhiva sa-si ia diverse, chiar imi aduc aminte de o femeie , care statea la coada in fata mea si povestea ca este a treia oara cand vine ca trebuia sa ridice ceva ce se judecase in februarie, nu stiu ce, ca nu m-a interesat, doar am retinut aspectul.

Mesaj catre moderatotul topicului: Desii multe din ce povestesc eu poate nu au legatura directa cu numele topicului, totusi ele sunt in stransa legatura. Tot ce am asternut aici (pe topic) are legatura cu evenimentul si contestarea lui.

Bafta.

This post has been edited by logan1.5dci: 27 Jun 2009, 11:57

--------------------
+
Marian66
post 27 Jun 2009, 12:16
Post #519

Membru autentic

o sa radeti si poate nu o sa credeti, dar toate informatiile de genul asta, udne platesc, ce hartii imi trebuie sa scot, etc. le-am primit de la judecatorie pe e-mail! smile.gif) deci e-mailul de contact, am dat mail, "buna ziua, am si eu o intrebare bla bla" si mi-au raspuns oamenii mereu, a doua zi, dimineata pe la 7:15-7:30;
trebuie, totusi, sa recunosc ca la sinaia este o atmosfera de vacanta la judecatorie, adica n-am prins niciodata aglomeratie, nervi, etc. si am fost de 3 ori pana acum

--------------------
+
victima
post 30 Jun 2009, 06:07
Post #520

Membru incepator

comunicare:

30 Jun 2009, 06:08:
comunicare:

This post has been edited by victima: 30 Jun 2009, 06:08

Attached thumbnail(s)
Scan10026.JPG ( Size: 77.66k ) Number of downloads: 461
Scan10026.JPG ( Size: 61.61k ) Number of downloads: 467

--------------------
dacia logan 2008
+
Batrânul
post 30 Jun 2009, 06:51
Post #521

Membru autentic

From: Bucuresti

Foarte interesanta comunicarea respectiva: eu vad doar 2 pagini complet negre !!!

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
george_scala_2004
post 30 Jun 2009, 07:33
Post #522

Membru autentic

...eu cred ca, de bucurie, a uitat sa mai puna folie sa le scaneze... radmasa.gif laugh.gif

--------------------
... ... ...
+
Marian66
post 30 Jun 2009, 16:26
Post #523

Membru autentic

justitia e oarba, de aceea sunt negre

This post has been edited by Marian66: 30 Jun 2009, 16:27

--------------------
+
victima
post 1 Jul 2009, 11:01
Post #524

Membru incepator

Scan10026.JPG ( Size: 515.27k ) Number of downloads: 538
.comunicare

This post has been edited by victima: 1 Jul 2009, 11:17

Attached thumbnail(s)
123.JPG ( Size: 229.43k ) Number of downloads: 17

--------------------
dacia logan 2008
+
george_scala_2004
post 1 Jul 2009, 11:09
Post #525

Membru autentic

...ha ? blink.gif intrebare.gif nedumerire.gif white_flag.gif

...mai bine o poza...decit un .pdf...scanner-ul ala e defect ?

This post has been edited by george_scala_2004: 1 Jul 2009, 11:13

--------------------
... ... ...
+
Duyu
post 1 Jul 2009, 11:20
Post #526

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

victima incearca sa pui pozele la o rezolutie mai mica.

This post has been edited by Duyu: 1 Jul 2009, 11:36

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
DannyY
post 1 Jul 2009, 11:35
Post #527

Marele plictisit

Or fi protejate impotriva copierii?
biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
draculafly
post 1 Jul 2009, 12:19
Post #528

Membru autentic

Eu exact cum am banuit, in cazul meu:
"Respinge ca neîntemeiată plângerea"
nu ai facut referire la firele de inalta tensiune care perturba radarul ??? radmasa.gif logan 1 5 dci ai gresit trebuie sa platesti . la ceilalti se vede clar ca politistul a gresit dar la tine e cu semnul intrebarii ! eu iti doresc succes la recurs ! dar prin faptul ca te au pus pe drumuri e de ajuns ca data viitoare sa te gandesti de doua ori cand apesi acceleratia ! bafta !

--------------------
dacia logan kiss 2007 - b91 fad
+
37 Pages « < 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 05:13
Forum Renault