CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
![]() ![]() ![]() |
CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
crisolro |
![]()
|
||
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
nu era vorba de recurs. doar de fond. deocamdata. sa primesc sentinta si dupa aceea mai vad, in functie de motivatia judecatorului, de dovezile depuse la dosar.
eu stiam altceva: contestatia suspenda executarea, adica procesul la instanta suspenda executarea sanctiunii dar, ma rog... Guvernul României Ordonanță nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contravențiilor Versiune actualizata la data de 29/12/2008 CAPITOLUL IV Căile de atac Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia. (2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce privește despăgubirea, iar cel căruia îi aparțin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce privește măsura confiscării. Art. 32. - (1) Plângerea însoțită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenției se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească și să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens. (2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția. (3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce privește despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării. __________ Prin Decizia Curții Constituționale nr. 953/2006, se admite excepția de neconstituționalitate și constată că dispozițiile art. 32 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, sunt neconstituționale. Art. 33. - (1) Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăși 30 de zile, și va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancțiunea, a martorilor indicați în procesul-verbal sau în plângere, precum și a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei. (2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație, judecătoria va cita și societatea de asigurări menționată în procesul-verbal de constatare a contravenției. Art. 34. - (1) Instanța competentă să soluționeze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o și pe celelalte persoane citate, dacă aceștia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalității și temeiniciei procesului-verbal, și hotărăște asupra sancțiunii, despăgubirii stabilite, precum și asupra măsurii confiscării. (2) Hotărârea judecătorească prin care s-a soluționat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secția contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi susținute și oral în fața instanței. Recursul suspendă executarea hotărârii. ___________ Alineatul 2 a fost modificat prin articolul unic, pct. 11 din Legea nr. 180/2002. Art. 35. - Plângerile împotriva proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor se soluționează cu precădere. Art. 36. - Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, recursul formulat împotriva hotărârii judecătorești prin care s-a soluționat plângerea, precum și orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru. CAPITOLUL V Executarea sancțiunilor contravenționale Art. 37. - Procesul-verbal neatacat în termenul prevăzut la art. 31, precum și hotărârea judecătorească irevocabilă prin care s-a soluționat plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate. Art. 38. - (1) Avertismentul se adresează oral atunci când contravenientul este prezent la constatarea contravenției și sancțiunea este aplicată de agentul constatator. (2) În celelalte cazuri avertismentul se socotește executat prin comunicarea procesului-verbal de constatare a contravenției, cu rezoluția corespunzătoare. (3) Dacă sancțiunea a fost aplicată de instanță prin înlocuirea amenzii contravenționale cu avertisment, comunicarea acesteia se face prin încunoștințare scrisă. Art. 39. - (1) Punerea în executare a sancțiunii amenzii contravenționale se face astfel: a) de către organul din care face parte agentul constatator, ori de câte ori nu se exercită calea de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției în termenul prevăzut de lege; ![]() (2) În vederea executării amenzii, organele prevăzute la alin. (1) vor comunica din oficiu procesul-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii, neatacat cu plângere în termenul legal, în termen de 30 de zile de la data expirării acestui termen, ori, după caz, dispozitivul hotărârii judecătorești irevocabile prin care s-a soluționat plângerea, în termen de 30 de zile de la data la care hotărârea a devenit irevocabilă, astfel: a) pentru sumele care se fac venit integral la bugetele locale, organelor de specialitate ale unităților administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială domiciliază contravenientul persoană fizică sau, după caz, își are domiciliul fiscal contravenientul persoană juridică; ![]() (3) Executarea se face în condițiile prevăzute de dispozițiile legale privind executarea silită a creanțelor fiscale. (4) Împotriva actelor de executare se poate face contestație la executare, în condițiile legii. __________ Alineatele (2) și (3) au fost modificate prin art. I pct. 3 din Legea nr. 182/2006. Art. 39-1. - (1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanța în circumscripția căreia s-a săvârșit contravenția, în vederea înlocuirii amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, ținându-se seama, după caz, și de partea din amendă care a fost achitată. (2) În cazul în care contravenientul, citat de instanță, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanța procedează, dacă există acordul expres al acestuia, la înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore. (3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității este supusă recursului. (4) Urmărirea punerii în executare a sentințelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârșit contravenția, în colaborare cu serviciile specializate din primării. __________ Articolul a fost introdus prin art. unic pct. 2 din Legea nr. 352/2006. Art. 40. - Executarea sancțiunilor contravenționale complementare se face potrivit dispozițiilor legale. Art. 41. - (1) Confiscarea se aduce la îndeplinire de organul care a dispus această măsură, în condițiile legii. (2) În caz de anulare sau de constatare a nulității procesului-verbal bunurile confiscate, cu excepția celor a căror deținere sau circulație este interzisă prin lege, se restituie de îndată celui în drept. (3) Dacă bunurile prevăzute la alin. (2) au fost valorificate, instanța va dispune să se achite celui în drept o despăgubire care se stabilește în raport cu valoarea de circulație a bunurilor. Art. 42. - În scopul executării despăgubirii stabilite pe bază de tarif actele prevăzute la art. 39 alin. (2) se comunică și părții vătămate, care va proceda potrivit dispozițiilor legale referitoare la executarea silită a creanțelor. Art. 43. - Abrogat. __________ Articolul a fost abrogat prin art. I pct. 9 din O.U.G. nr. 108/2003. multumesc, This post has been edited by george_scala_2004: 3 Nov 2009, 08:59 |
--------------------
...
...
...
|
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
echipajul care m-a oprit NU avea radar ...
radarul a fost ceva mai inainte iar cei care m-au oprit stateau la citeva sute de metri distanta si mi-au comunicat prin statie depasirea de viteza ... |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 2 Nov 2009, 21:56) deci calea constestatiei nu este o optiune valabila, si te va face sa pierzi ocazia de a plati jumatate din suma. Mariane, acum am eu pretentii la tine ![]() Exemplu: La plangerea facuta in primavara am atasat chitanta cu plata a jumatate din minim, cerand sa ramana amenda (pe care o platisem), dar sa se anuleze sanctiunea complementara (permisul). O tampenie, recunosc, ![]() ![]() I-am povestit de proces, i-am aratat sentinta primita, (anularea PV, exonerarea de la plata amenzii, etc...), a zis ok, sa merg sa o fac definitiva la Macin, sa-i aduc copie si se rezolva (n-a specificat cum, dar am impresia ca voi figura cu impozit platit pe 2010 ![]() In concluzie, ache2, mergi si plateste jumatate din minim, daca mai poti. Pe urma, daca vei pierde, nu vei mai plati nimic. Daca vei castiga, ii vei lua inapoi (relativ) QUOTE(ache2 @ 3 Nov 2009, 09:36) Poti sa folosesti si asta (vis-a-vis de postul lui crisolro), dar pentru 2 pct...mai mare daraua. Nu anuleaza tot PV-ul pe tema asta, stai linistit. @george_Scala: nu ai acea parghie legislativa (un articol de lege, ceva) care sa te indreptateasca sa soliciti plata a jumatate din minim dupa pronuntarea sentintei. Plangerea suspenda executarea, da - amenda si sanctiunile complementare. Nu vorbeste de drepturile tale din OG2, respectiv plata minimului. Imi pare rau, dar asta e... This post has been edited by Madriann: 3 Nov 2009, 09:31 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@ache2
Vad ca esti foarte suparat, dar primul pe care trebuie sa fii suparat esti chiar tu. E un raport de cauzalitate: ai fost amendat pt. ca tu nu ai respectat legea. Daca ai fi respectat-o nu ai fi avut probleme. Eu am incercat sa fac pe avocatul diavolului, sa-ti arat cum vede problema partea adversa. Sa-ti spun adevarul in fata. Oricine e in situatia ta, are tendinta de a distorsiona realitatea in favoarea lui. Sta asta in natura umana. Un prieten adevarat este cel care-ti spune verde-n fata si daca gresesti. Poate eu am spus-o prea direct. Daca e asa, imi cer scuze. Intentia mea a fost sa te ajut sa vezi problema fara subiectivism. Si nu doar pe tine, vezi cine este initiatorul acestui topic... Cat despre p.v. -uri contestate in instanta, pot sa-ti spun ca nu am avut pt. simplul motiv ca in ultimii 10 ani am avut doar un avertisment si o amenda pt. un accident usor din culpa comuna. Asta nu inseamna ca am fost ingeras pe sosele ![]() Dar am un proces castigat impotriva Statului, prin care mi-am recuperat integral taxa de prima inmatriculare (1.143 euro, cu dobanzile si cheltuielile de judecata aferente). Asa ca nu sunt strain de instante (Tribunal, Curte de Apel) si proceduri judiciare. This post has been edited by Dodone: 3 Nov 2009, 09:34 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
sunt suparat si pe buna dreptate, spun eu ...
nu am venit aici sa ma cert ci sa cer un sfat sau sa vad daca cineva a fost in situatia mea ... mi-e perfect paralel daca ai sau nu vre-un proces cistigat ... felicitari pentru reusita si o spun sincer ! eu unul nu m-am aventurat in asa ceva ... faptul ca ai cistigat un proces nu te face automat o somitate in materie, cu tot respectul cuvenit ! insa obstinatia in a spune ca eu sunt vinovat, n-o inteleg ... ma rog, asa vezi tu lucrurile ... speram cu gindul la un pic de simpatie, ca de la sofer, la sofer ... obiectiv e greu sa fii cind esti implicat; eu, totusi, incerc sa fiu, nu stiu daca reusesc ! legea zice ca daca nu fac dovada RCA trebuie sa fiu oprit si sa fac dovada asigurarii ... nu zice nimic de amenda ! articolul invocat de PV nu pomeneste de RCA ! mie mi se pare ca am fost nedreptatit, tie ca mi s-a facut un favor ... unul din noi sigur greseste ! This post has been edited by ache2: 3 Nov 2009, 12:26 |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE nu ai acea parghie legislativa (un articol de lege, ceva) care sa te indreptateasca sa soliciti plata a jumatate din minim dupa pronuntarea sentintei. Plangerea suspenda executarea, da - amenda si sanctiunile complementare. Nu vorbeste de drepturile tale din OG2, respectiv plata minimului. Imi pare rau, dar asta e... ...nu inteleg nimic... ![]() ![]() ![]() ![]() explicatii suplimentare, ceva ? |
--------------------
...
...
...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@ache2:
Eu as zice sa depui contestatie si sa ceri anularea sanctiunii pe motiv ca ai prezentat toate documentele specificate explicit de art.35/2 QUOTE Art.35. ... (2) Participanții la trafic sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege. care permiteau identificarea, respectiv justificau provenienta marfurilor (daca este cazul). Fapta de circulatie in conditii de neasigurare a vehicolului este explicit tratata in lege iar neprezentarea documentelor de asigurare (aflate in spatele sintagmei "altele prevazute de lege") nu a fost un refuz, adica o sustragere de la obligatia inmanarii documentelor, facuta cu rea-vointa , ci un incident fortuit, in conditiile existentei unei asigurari valabile la data respectiva. Fata de aceasta situatie, constatarea este facuta cu rea-vointa iar sanctiunea nejustificata, in conditiile in care ai propus prezentarea ulterioara a politei de asigurare. Cum ar fi, apelezi la bunavointa judecatorului! LE "Spiritul" legii se refera la refuzul de a preda documentele respective, altfel legea mentiona "conducatorul autovehicolului are obligatia de a avea asupra sa ..." ori ".. sa poata face dovada ...". Dupa mine, in acest caz, sanctiunea corecta era "avertisment" si invitatie scrisa la sediul IJP pentru a face dovada asigurarii, respectiv imobilizarea prin retinerea placutelor si talonului in caz contrar. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ache2 |
![]()
|
QUOTE "Spiritul" legii se refera la refuzul de a preda documentele respective, altfel legea mentiona "conducatorul autovehicolului are obligatia de a avea asupra sa ..." ori ".. sa poata face dovada ...". asa vad si eu legea ... OK, merci tuturor pentru sfaturi ! in prima faza am sa cer comandantului IPJ anularea PV pe motiv ca am polita RCA valabila ... daca voi fi trimis la plimbare, probabil ca o sa cer anularea in justitie ... scuze daca am parut artagos, insa repet, n-am contestat nici un PV pina acum stiindu-ma cu musca pe caciula ... de data asta insa mi se pare ca agentul a fost rauvoitor (ca sa fiu blind in exprimare) ! |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare colaterală: cum se face dovada deținerii unei polițe RCA ? Este suficient abțibildul rotund, cu numărul poliței înscris în el, ștanțat corect și lipit în geam (sau prezentat lângă permis, talon CI etc. ) ?
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Acum n-am textul dar dovada se face cu polita si chitanta ultimei plati.
Abtibildul este "ajutator". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
daniel_vld |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 10 September 08 From: brasov ![]() |
''in prima faza am sa cer comandantului IPJ anularea PV pe motiv ca am polita RCA valabila ...
daca voi fi trimis la plimbare, probabil ca o sa cer anularea in justitie ..." ceri degeaba,nu o mai poate anula decat instanta. |
--------------------
renault
modus
2005 1.5dci 65cp
|
|
ache2 |
![]()
|
mi s-a raspuns ca nu se anuleaza pentru ca am fost amendat pentru lipsa documentelor !
minte de militieni ! |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Ok...merita sa incerci...da-i bataie mai departe cu contestatia.
Ai platit jumatate din minimul amenzii? This post has been edited by Madriann: 3 Nov 2009, 14:47 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ache2 |
![]()
|
din pacate umblind dupa cai verzi pe peretii politiei a trecut ora de inchidere la plata amenzii
![]() sincer, parca-mi pare rau ca n-am platit ![]() |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Atunci astepti sa se termine procesul. Daca pierzi, cred ca nu mai poti sa platesti la jumatate.
Daca insa castigi, nu te mai agiti sa-ti dea banii inapoi. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE Ai platit jumatate din minimul amenzii? adica cum ? inainte sa fac plingerea trebuia sa platesc jumatate din minim ? ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by george_scala_2004: 3 Nov 2009, 17:13 |
--------------------
...
...
...
|
|
ache2 |
![]()
|
da, george, daca vrei sa fii acoperit platesti jumatate din amenda in termenul legal si dupa aia depui plingere impotriva PV ...
daca cistigi (scuzati cacofonia), iti recuperezi banii (alta alergatura), daca nu, nu mai platesti nimic, pt ca ai dovada platii amenzii in termenul legal ... @DannyY: sper sa cistig, desi am oarece indoieli ... This post has been edited by ache2: 3 Nov 2009, 16:16 |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(ache2 @ 3 Nov 2009, 15:14) mi s-a raspuns ca nu se anuleaza pentru ca am fost amendat pentru lipsa documentelor ! minte de militieni ! asta am vrut sa iti zic si eu de la inceput, ce scrie in pv, ca nu ai avut rca, sau ca nu ai avut documentele prevazute la art ... ? pt ca daca nu scrie de rca, si ti-a facut amenda ca si cum nu ai fi avut permisu sau talonu, n-ai ce sa-i mai faci (poate doar daca ai o poza in care apareti in acelasi cadru si tu, si actele, si politistul, si un ceas, si un ziar ![]() mie imi pare putin dubios ce spui, ca legea nu prevede sanctiuni daca nu ai polita rca la tine... "tras pe dreapta pana faci dovada" eu cred ca inseamna retinerea certificatului de inmatriculare fara drept ce circulare, care este o sanctiune complementara. sanctiunile complementare nu se pot aplica fara o sanctiune contraventionala. e posibil sa vorbesc prostii, reiau lectura codului rutier si og 2/2001 si revin maine cu o parere ![]() edit: pai art. 32 alin. 2 spune ca trebuie sa inmanezi (deci sa ai, ca nu poti sa inmanezi ce nu ai) permis, talon, bla bla, "si alte documente prevazute de lege". poti sa fii sigur ca exista o lege care spune ca trebuie sa ai rca la tine mereu, se vede dupa cum iti cer politistii mereu asta. pe mine m-a oprit o data ca am facut stanga intr-o intersectie du obligatoriu inainte (erau mai in spate si nu i-am vazut, si s-au luat dupa mine si inca o masina), mi-au cerut actele si rca-ul, chiar daca deja aveau un motiv pt o amenda de 540 de lei. asa e adrian, ai dreptate. This post has been edited by Marian66: 3 Nov 2009, 17:03 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ache2 @ 3 Nov 2009, 10:28) mi-e perfect paralel daca ai sau nu vre-un proces cistigat ... felicitari pentru reusita si o spun sincer ! eu unul nu m-am aventurat in asa ceva ... faptul ca ai cistigat un proces nu te face automat o somitate in materie, cu tot respectul cuvenit ! insa obstinatia in a spune ca eu sunt vinovat, n-o inteleg ... ma rog, asa vezi tu lucrurile ... speram cu gindul la un pic de simpatie, ca de la sofer, la sofer ... unul din noi sigur greseste ! Am specificat ca am castigat un proces ca sa-ti dovedesc faptul ca nu sunt paralel cu practicile judiciare si ca nu ezit sa-mi caut drepturile, atunci cand sunt sigur ca am dreptate. Dovada: doua instante mi-au dat castig de cauza. Dar, departe de mine sa sa pretind ca sunt o somitate in materie. Asta spui tu despre mine, unul care cu cateva posturi inainte spuneai tot despre mine ca nu ma cunosti. Aici trebuie sa-ti dau dreptate: nu, nu ma cunosti. Eu nu am obstinatii. Am repetat un lucru, poate il intelegi. Se pare ca nu vrei, nu ca nu poti. E optiunea ta si n-am sa mai insist. ![]() Daca nu aveam simpatie fata de tine, nu as fi incercat sa te ajut, aratandu-ti ceea ce cred eu despre speta. Daca asteptai consolari, imi pare rau, dar nu o sa fac asa ceva pt. simplul motiv ca nu o sa te ajute cu nimic in rezolvarea favorabila a problemei. Daca vei merge in instanta tot cu "tonul" cu care esti pe topicul asta, din ce am vazut eu prin sedintele de instanta, asteptand ca si cauza mea sa intre in dezbatere, aproape sigur ca vei pierde. Incredibil sau nu am vazut si asa ceva: avocati car au pierdut pentru ca s-au certat cu completul de judecata. Oricum, asa cum spui, viitorul va arata cine a gresit. Sincer, iti doresc succes ![]() P.S. Vezi cum folosesti semnele de exclamare in text. In unele situatii, in functie de context, daca folosesti semnul de exclamare, inseamna ca tipi la interlocutor. Or, eu nu cred ca ai vrut sa faci asta... ![]() |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
...daca e asa cum ziceti am belit-o...
![]() ![]() ![]() ...fir-ar sa fie...desi vroiam sa zic altceva...aproape un plin...sau schimbul de ulei...si asta doar pentru ca am vrut sa depasesc unu' care stationa aiurea pe banda I fara lumini de avertizare sau orice altceva...si sa revin la locul meu... |
--------------------
...
...
...
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
apropo de asta cu platitul la jumate, ca la vorbe suntem toti buni, a pierdut cineva si a trebuit sa plateasca? daca da, cuma platit, toata amenda sau jumate?
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
ache2 |
![]()
|
@dodone: omule, n-o mai lua atit de personal ... chiar daca ti-au dat 2 instante dreptate intr-un caz, nu devii detinatorul ADEVARULUI ...
daca profesezi in justitie, e alta poveste, perspective se schimba ! nu te supara, insa daca vrei sa ajuti pe cineva, ii dai un sfat sau iti expui parerea ... insa tu spui despre mine ca "tu esti vinovat, tu sari cu gura" ... atunci de ce dracu mai exista avocati si aparari in procese daca tot par unii vinovati ? consolare pe net ![]() arata-mi in posturile tale un singur sfat (ma rog, in afara de a ma duce sa-mi platesc amenda) si imi cer scuze public ! oricum, intentia mea nu a fost de a polemiza umplind forumul de inutilitati, drept pentru care pentru cele scrise mai sus mi-am tras o palma ! @marian66: eu asta citesc in lege ... asa interpretez eu ... asta nu inseamna ca asa si e ... om vedea asta dupa ce se va solutiona plingerea (pe care inca n-am depus-o) ![]() insa dupa parcurgerea OUG nu prea reiese nici o alta sanctiune pentru lipsa asigurarii unu autovehicul ... mai exista si alte legi care reglementeaza circulatia pe drumurile publice ? LE: exista posibilitatea de a recupera banii daca am platit jumatate din amenda ? cum se face practic ? This post has been edited by ache2: 4 Nov 2009, 10:26 |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Madriann |
![]()
|
".....ma rog, in afara de a ma duce sa-mi platesc amenda"
Si totusi...iti daduse un sfat bun ![]() Legile pe baza carora ti s-a intocmit PV si pe care se va desfasura contestatia sunt asta, asta si asta. Ar mai fi NML 021-o5 in ce priveste radarul, dar parerea mea e sa nu te axezi pe asta. Referitor la recuperarea banilor de pe amenda, s-a discutat tot pe acest topic, cred...ai nevoie de : - copie sentinta definitiva prin care ti se admite plangerea si esti exonerat de la plata amenzii; - copie chitanta cu care ai platit amenda; - cerere (de mana, nu e formular penstru asta) catre directorul Adm. Fin. respective, unde soliciti restituirea respectivei sume. Toate se depun la adm. financiara, unde iti vor mai spune ei ce lipseste: copie CI, PV sau ce le mai trasneste prin cap. This post has been edited by Madriann: 4 Nov 2009, 10:41 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ache2 |
![]()
|
QUOTE Si totusi...iti daduse un sfat bun ![]() eh, nu era tocmai sfatul asteptat insa nu pot spune ca nu-i bun ... daca asta se pune la sfaturi, atunci conform promisiunii, imi cer scuze in mod public fata de userul dodone si-mi trag inca o palma LE nu-mi mai trag palma si nu-mi mai cer scuze ... merci Madriann ! This post has been edited by ache2: 4 Nov 2009, 15:11 |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
Dodone |
![]()
|
Eu nu am luat-o personal. Nu am pretins ca sunt detinatorul adevarului, ci ca nu sunt paralel cu procedurile judiciare si ca vorbesc nu doar ce am invatat teoretic ci si din cauza experientei practice. Se stie ca teoria e frumosa, practica ne omoara...
Nu profesez ca jurist. Cu totul intamplator, sunt doar masterand in stiinte juridice, dar in drept administrativ, care e o ramura a dreptului civil, cel din urma fiind un domeniu f. vast. Nu ma intereseaza palme si scuze, nu iti rezova problema cu care te confrunti. |
--------------------
Renault
|
Marian66 |
![]()
|
banii trebuie sa ii iei de unde i-ai dat, adica de la taxe si impozite. cu hotararea definitiva, cu amenda si chitanta te duci la ei. probabil ca o sa ti scada din impozit, pt ca altfel nu vad (nu am auzit ca statu sa dea bani cash inapoi). poate sa fie ceva prin legea pt rca-uri, chiar imi pare rau ca nu am timp acum sa ma uit, pt ca e o problema interesanta pe care ai ridicat-o , daca se da sau nu amenda.
eu sunt abia anul I la Drept, mai am de invatat, dar am mai avut 2 procese cu og 2/2001, dar au fost situatii mult mai clare. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 4 Nov 2009, 14:41) ................. probabil ca o sa ti scada din impozit, pt ca altfel nu vad (nu am auzit ca statu sa dea bani cash inapoi) Eu am primit (mi-au virat in cont), exact de la taxe si impozite, deci se poate. ![]() Asa imi spuse-se toata lumea, ca nu se dau bani inapoi, chiar si contabila mea, chiar spuneau ca nu am sa castig (supraimpozitare) si am reusit, fara instanta, prin niste adrese, in care le-am aratat clar unde gresesc. (dar se intampla inainte de criza) This post has been edited by fost membru: 4 Nov 2009, 14:49 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
ache2 |
![]()
|
@dodone: daca cineva (sa zicem ache2) nu-i de acord cu tine, chiar intr-un domeniu in care se presupune ca te pricepi, nu-i un afront ... asta-i viata !
majoritatea populatiei n-o sa fie de acord cu tine in cel putin o chestiune; n-or fi toti dobitoci ... si inca o chestie: nu vezi de fapt problema ! era 31 si era la vinatoare de amenzi... stia ca daca-mi da amenda corespunzatoare pentru lipsa asigurare, am s-o contest si adio plan de amenzi realizat ! asa, m-a fript facindu-mi un mare serviciu ca nu mi-a oprit masina insa lasindu-ma sa circul in conditiile in care puteam sa n-am RCA deloc ... buna miscare ! pina la urma am reusit sa platesc jumatate din amenda, pentru orice eventualitate ! fiu-meu, privat de pampersi, ii doreste lu' garcea ca de o suma egala sa i se procure flori, coroane si luminari ![]() @marian66: am luat bani cash inapoi d ela stat ca diferenta intre taxa de inmatriculare a lu' Tari si taxa de inmatriculare a lu' Boc ... deci se poate si practic ... ma rog, ala a fost exercitiu electoral si nu stiu daca se pune ! This post has been edited by ache2: 4 Nov 2009, 15:35 |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Asta cu plan de amenzi este perversa rau, nu cred ca exista (cel putin asa ar fi corect), cu toate ca am auzit contrariul de la foarte multi. In nici un caz si in nici un fel nu ar trebui stimulata amenda. Am cunostinte pe ici pe colo, care imi spun ca le-a zis seful sa nu dea avertismente. Cand o sa ne revenim vreodata?
Ce nu mai inteleg, de ce primesc pentru aceiasi fapta si puncte de amenda si puncte de penalizare? Ar putea sa-mi dea numai puncte de penalizare. This post has been edited by fost membru: 4 Nov 2009, 17:34 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 01:41 |