CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
![]() ![]() ![]() |
CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ache2 @ 4 Nov 2009, 15:27) @dodone: daca cineva (sa zicem ache2) nu-i de acord cu tine, chiar intr-un domeniu in care se presupune ca te pricepi, nu-i un afront ... asta-i viata ! majoritatea populatiei n-o sa fie de acord cu tine in cel putin o chestiune; n-or fi toti dobitoci ... Tu insinuezi ca majoritatea e de acord cu tine. Eu n-am vazut mjoritatea aia... :blink: si inca o chestie: nu vezi de fapt problema ! era 31 si era la vinatoare de amenzi... stia ca daca-mi da amenda corespunzatoare pentru lipsa asigurare, am s-o contest si adio plan de amenzi realizat ! Zici ca in 31 era vanatoare de amenzi pt. plan. Eu cred ca e o conspiratie impotriva ta, te urmaresc ei de demult. ![]() asa, m-a fript facindu-mi un mare serviciu ca nu mi-a oprit masina insa lasindu-ma sa circul in conditiile in care puteam sa n-am RCA deloc ... buna miscare ! pina la urma am reusit sa platesc jumatate din amenda, pentru orice eventualitate ! Deocamdata, din punct de vedere juridic, esti vinovat. Dovedeste in instanta ca nu-i asa. fiu-meu, privat de pampersi, ii doreste lu' garcea ca de o suma egala sa i se procure flori, coroane si luminari ![]() Nu cred ca-ti doresti o Romanie fara garcea, asa cum sunt ei. Te asigur ca nu vei mai avea curajul sa mergi nici macar pana la colt, sa faci cumparaturi. @marian66: am luat bani cash inapoi d ela stat ca diferenta intre taxa de inmatriculare a lu' Tari si taxa de inmatriculare a lu' Boc ... deci se poate si practic ... ma rog, ala a fost exercitiu electoral si nu stiu daca se pune ! Evident ca nu se pune. Daca ai fi luat toata suma, ca si mine ai fi fost un adevarat castigator. In instanta, Finantele mi-au propus sa-mi dea si mie o parte din suma. Eu am spus ca am fost umilit o data, cand a trebuit sa platesc o taxa ilegala si nu ma mai las umilit inca de cateva ori, sa stau la cozi pe la RAR si Finante si sa le duc tot felul de acte, ce-mi cer contopistii. Si instanta mi-a dat dreptate. Asa ca, eu nu m-as lauda cu un astfel de succes... Este evident ca vrei sa ai ultimul cuvant. E al tau. Eu nu mai postez, doar atat iti mai repet: succes ! This post has been edited by Dodone: 4 Nov 2009, 21:50 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
bine domnule, ai invins ! insa ai ratat ocazia sa-mi spui ca cel mai destept cedeaza
![]() pentru unul care nu vrea sa aiba ultimul cuvint, mi-ai vinat cu o exactitate demna de o cauza mai buna fiecare cuvintel scris ... eu nu am insinuat nimic ci doar am spus ca in general, in viata reala, nu pe net, lumea nu e intotdeauna de acord cu tine si ca un exercitiu de detasare de polemica nu ar strica, nici macar daca, in mod cu totul intimplator esti, sa zicem, masterand in drept civil ! stii ce ai uitat sa spui in toata aceasta polemica ? ceva constructiv, un sfat cit de mic, o vorba normala, de om care nu se da in vint sa se asculte vorbind ! drept pentru care, cu toata inteligenta pe care ti-o intuiesc, iti spun domnule, ca acest comportament e departe de a-ti face cinste ! iti doresc cit de mult succes, domnule, in viata si pe plan profesional ... atit cit sa nu mai simti nevoia sa demonstrezi cuiva, ceva ! This post has been edited by ache2: 5 Nov 2009, 07:55 |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Am observat ieri pe raza orasului Targoviste un radar mobil in functiune in conditiile in care ploua destul de tare. In aceste conditii atmosferice stiu ca masuratorile efectuate de aceste aparate nu se pot folosi pentru o eventuala sanctionare a conducatorul auto. Atunci care sa fie scopul? Mi-a greu sa cred ca erau acolo in scop de preventie, nu cumva pot sa "mascheze" faptul ca ploua?
Sa fie clar, nu merg pe ideea "ploua si merg tare", ma gandesc insa ca daca BRML a stipulat asta in agrementul tehnic pot aparea erori de masurare. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Poate că nu le pasă dacă măsoară corect sau nu. Dacă dintr-o sută de șoferi amendați numai zece contestă PV-ul, iar dintre aceștia numai cinci se leagă de ploaie, iar dintre ei numai trei cîștigă procesul, per total scorul va fi, vorba lui Dinescu, 1-0 pentru Dinamo.
![]() This post has been edited by VladSoare: 5 Nov 2009, 14:03 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Salutare,
Am marti primul termen la judecatoria Constanta si as avea nevoie de niste sfaturi. Am citit cea mai mare parte a acestui topic, si am cerut sfaturi si pe un forum cu profil juridic. Iata pe scurt ce am patit, si contestatia pe care am facut-o: Am fost oprit pentru radar, am prezentat documentele, am cerut sa vad inregistrarea - am fost refuzat. Am refuzat sa semnez PV. Agentul m-a vazut mai tanar si a zis ca nu imi da dovada de retinere a permisului daca nu semnez. Era 2 noaptea si nu am semnat. Mi-a dat actele masinii inapoi, si i-am zis ca nu pot pleca fara dovada, la care mi-a raspuns ca stam acolo pana dimineata daca nu semnez. PV mi-a venit ulterior prin posta si este semnat doar de ag.constatator care a consemnat la 'martor asistent': nu a fost identificat nici un martor. Ce ma deranjat cel mai tare e ca si-a batut joc de mine, pentru ca detectorul meu a tipat doar 2 secunde - baietii stateau cu veioza in brate - si dupa ce mi-a dat actele masinii inapoi si i-am cerut dovada am stat langa masina lor vreo 10 minute ca boul. In timpul asta s-a suit si agentul celalt in masina de politie, au mutat-o cu 5 metri mai in spate, si cat m-am dus eu pana la mine la masina sa dau un telefon au plecat. Am fost a doua zi (sambata) la politie si am depus plangere impotriva celor doi militieni. Dupa ce mi-a venit procesul verbal prin posta am depus si contestatia la judecatorie. Iata contestatia mea: Subsemnatul, P. A. , domiciliat în .......contest prin prezenta procesul-verbal seria....intocmit.... În fapt. În timp ce conduceam autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare .... în localitatea Eforie Sud, am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliție care mi-a comunicat că am depășit viteza legală prin localitate având 109 km/h. Am solicitat prezentarea probei video, solicitare care mi-a fost respinsa. Din acest motiv am refuzat semnarea procesului verbal. Mentionez ca agentul care a intocmit procesul verbal nu a fost cel care opera aparatul radar, si nu a vizualizat proba video inaintea intocmirii procesului verbal. Am solicitat eliberarea dovezii de retinere a permisului de conducere. Si aceasta solicitare a fost respinsa, agentul conditionand eliberarea dovezii de semnarea procesului verbal, motiv pentru care am depus la Serviciul Politiei Rutiere Constanta plangerea NR.64922 din 12.09.2009, impotriva Agentului CRALEV CRISTIAN. Declar că nu am depășit viteza legală, iar acuzația agentului de poliție este nefondată. În drept. Solicit anularea procesului verbal deoarece acesta este intocmit fara respectarea prevederilor Ordonantei nr 2/1991 privind regimul contraventiilor cu modificarile si adaugirile ulterioare, si articolului 180 alineat 2 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 prin aceea ca procesul verbal nu a fost semnat de nici un martor, a prevederilor articolului 181 alineat 1, al OUG 195/2002, prin aceea ca agentul care a intocmit procesul verbal nu vizualizat proba video inaintea intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, iar procesul verbal intocmit nu respecta modelul prevazut in anexa nr.1D. De asemenea, solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum și a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcționarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate și autorizația de operator radar pentru agentul CRALEV CRISTIAN. Fac mentiunea ca sunt posesor al categoriei B din anul 2005 si nu am mai avut dreptul de a conduce suspendat. Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, CI și Dovada retinerii permisului de conducere. Pe langa anularea procesului verbal solicit restituirea permisului de conducere. Ce vreau eu sa stiu de fapt este cum se desfasoara primul termen la judecatorie si ce parere aveti despre sansele mele de castig, din experinta proprie ? This post has been edited by padual: 5 Nov 2009, 17:49 |
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
2006 E | 1999
- CT-89-PAD|TX-6273-TX Doamne ajuta!
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Nu sunt obligati sa-ti prezinte inregistrarea video, decat in instanta.
Nu esti obligat sa semnezi procesul verbal. In acest caz ei trebuie sa consemneze expres in acesta ca tu nu vrei sa-l semnezi. Semnarea unui p.v. e dovada aducerii la cunostinta a datelor cuprinse in acesta, nu si ca ai fi de acord cu cele scrise. Politistii nu sunt obligati sa aiba martori intotdeauna, doar cand e posibil. Trebuie sa mai faci si o plangere in scris la sefii lor, in care sa detaliezi modul de lucru si atitudinea lor pentru ca au incalcat normele deontologice de lucru cu publicul, pentru care au semnat. Neaparat sa ceri numar de inregistrare. Trebuie sa primesti un bon mic stampilat. Asta in cazul in care nu faci plangerea in 2 exemplare si ceri ca secretara ce inregistreaza plangerea sa puna stampila si pe ex. 2, care ramane la tine si sa scrie pe spatiile libere de la stampila data si nr. de inregistrare. Cele doua exemplare sa fie notate cu nr. 1, respectiv 2. |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
ce intreaba omul si ce raspundeti voi ...
primul termen de judecata: intri in sala, INAINTE de ora inceperii sedintei. te duci cu buletinu in mana la grefier si rogi frumos sa iti dea dosarul sa te uiti pe el. o sa ti-l dea si o sa te pofteasca in prima banca. te uiti pe el ca sa vezi daca a trimis politia ceva (de obicei nu trimite la primul termen). duci dosarul inapoi, multumesti, si iei loc in sala. cand se striga dosarul tau, strigi prezent si te duci cu buletinul in fata. judecatorul o sa te intrebe ce s-a intamplat. spui povestea. din cauza ca politia nu a trimis nimic, o sa iti dea un nou termen. sa il tii minte, pt ca nu te citeaza din moment ce ai fost de fata. SUCCES! acum, nu am retinut din povestea ta daca ti-ai scos certificat de grefa, l-ai trimis la politie si ti-ai luat permisul inapoi. daca nu, ce mai astepti? si la final, totusi, de ce nu ai semnat procesul verbal??? asa primeai si dovada, si copia pe loc, deci puteai sa depui contestatie mai repede. daca semnezi nu inseamna ca esti de acord ... vezi ca o sa te intrebe judecatorul de ce nu ai semnat, sa te gandesti de pe acum ce o sa zici. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BZN @ 5 Nov 2009, 13:22) Am observat ieri pe raza orasului Targoviste un radar mobil in functiune in conditiile in care ploua destul de tare. In aceste conditii atmosferice stiu ca masuratorile efectuate de aceste aparate nu se pot folosi pentru o eventuala sanctionare a conducatorul auto. Mai nou se poate folosi radarul indiferent de vreme; s-au modificat normele. (LE: vezi "Modificare si completari la Norma de metrologie legala NML 021-05 Aparate pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor (cinemometre) din 14/07/2009") This post has been edited by Como: 6 Nov 2009, 18:28 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Poti sa fii mai explicit? Eu, in modificari, am gasit ca "punctul 4 se abroga", asta e?
Pe de alta parte, punctul 4 acopera si, din ce pricep eu : Deasemnea, potrivit prevederilor pct. 4.2 din Norme, măsurătorile și înregistrările care constituie probe pentru aplicarea prevederilor legislației rutiere în vigoare, trebuie sa fie efectuate numai de către operatori calificați, potrivit pct. 4.3, cinemometrele vor putea fi utilizate legal numai dacă au fost verificate metrologic, au fost marcate și sigilate în conformitate cu prevederile prezentei norme și sunt însoțite de buletine de verificare metrologica în termen de valabilitate iar potrivit pct. 4.4 măsurarile efectuate cu ajutorul cinemometrelor nu pot constitui probe pentru aplicarea legislației rutiere dacă nu sunt respectate cerințele 4.1.-4.3. din norme, precum și în următoarele cazuri: - dacă masurarile au fost efectuate în condiții de ceață, ploaie, ninsoare sau furtună; - dacă cinemometrul este destinat numai utilizării în regim staționar, iar masurarile au fost efectuate cu cinemometrul în mișcare, - dacă, în momentul masurarii, în raza de măsurare a aparatului se deplaseaza simultan mai multe autovehicule, iar autovehiculul vizat nu poate fi pus clar în evidenta. Daca s-au abrogat toate reglementarile astea, ne-am dat dracu'! E imposibil. Poate insa nu am facut eu bine legatura. This post has been edited by BZN: 6 Nov 2009, 19:04 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Azi am auzit de la o sursa de incredere de prezenta unei masini cu radar pe ploaie. Pe ce principiu functioneaza, exact, cinemometrele astea? Le-au schimbat pe toate in ultima vreme cu altele mai noi sau care functioneaza pe alt principiu? Pentru ca, daca pana acum restrictiile mentionate la punctul abrogat erau valabile pentru aceleasi aparate care exista si acum si acum nu sunt, nu inteleg de ce.
This post has been edited by xcss: 6 Nov 2009, 19:08 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Dodone |
![]()
|
Nu am auzit ca politia sa fi fost dotata recent cu alt tip de aparate radar. Daca producatorul a spus o data ca in anumite conditii exista posibilitatea sa apara distorsiuni (precipitatii, distanta mai mica de 200 m. fata de linii electrice de inalta tensiune, etc.) asa ramane.
Nu ar fi prima data cand se emit norme metodologice si chiar legi ilegale ( ce contradictie de termeni ! ). In asemenea situatii catigati in instanta fara probleme. |
--------------------
Renault
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
se poate ca radarele noi, de pe seatUL de pe A2 (pe care cred ca l-au dat inapoi deja) si de pe noile masini care nu au costat decat vreo 20-30 de mii (deja am inceput sa vad dube noi in dotare, deci probabil sunt si berlinele pe undeva) sa fie altfel. totusi, nu mi se pare normal sa se modifice integral normele
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Dodone |
![]()
|
Bun. Si pe ce tehnologie ar functiona noua generatie de radare, devreme ce si radarele actuale cu laser pot avea distorsiuni pe timp de precipitatii si ceata ?
![]() This post has been edited by Dodone: 7 Nov 2009, 11:40 |
--------------------
Renault
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(BZN @ 6 Nov 2009, 20:04) Daca s-au abrogat toate reglementarile astea, ne-am dat dracu'! E imposibil. Poate insa nu am facut eu bine legatura. Am citit si eu...ma tem ca ai facut bine legatura ![]() http://www.legestart.ro/Modificare-din-200...MzM2ODI2%29.htm La nr. 28, e foarte sec si se rupe practic legatura cu judecata in sine. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
BZN |
![]()
|
E greu de crezut, trebuie sa fie vreo greseala... Treaba cu ploaia e nimic, punctul 4 reglementa lucruri mult mai importante , nu se poate asa ceva! Sper ca ne agitam degeaba.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
Nu-mi mai aduc aminte pe unde, dar stiu sigur ca am vazut restrictii de viteza speciale pentru timp de ploaie. Va trebui sa fim si mai atenti. Sunt curios cum se va face in instanta proba starii vremii. Martori? Fotografii? Certificate INMH?
|
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
cumva pe A1/A2 ? pe timp frumos 130 iar cind ploua 80 km/h ?
http://images.google.com/images?hl=en&q=in...F-8&sa=N&tab=wi |
--------------------
...
...
...
|
|
MihaiDC |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 8 July 09 ![]() |
intrebare:normele de metrologie legala publicate pe 14 iulie se aplica retroactiv?
am fost amendat de politie pe 10 iulie 2009,am facut contestatie vreau sa stiu daca ma pot lega de normele de metrologie legala din 2005 in instanta pe motiv ca noua lege nu intrase in vigoare? |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Pareri:
Nici o lege nu se aplica retroactiv, dar de judecat se va judeca dupa legea (normele) noua. Astia au zis ca sunt prea multe contestatii si au comandat metrologiei sa scoata din norme tot ce se poate, ca sa nu mai existe atatea motive de contestatie. Din cate imi aduc aminte, tot prin august, am vazut la tv si un reportaj comandat, care zicea ca sarmanii politisti iau masuri dar acestea sunt contestate, in mare numar in instanta. De asemenea stiu ca-i mai doare ceva, detectoarele noastre de radar! Din cate vad, nu mai exista legile fizicii, neglijenta operatorului radar....... Mai bine scoteau direct posibilitatea de a contesta un PV , ce sa ne mai obosim atat. Mentiune: exista si vitezomani tampiti dar si politisti tampiti, de ce nu se iau masuri impotriva ambelor categorii ? This post has been edited by fost membru: 10 Nov 2009, 09:14 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
MihaiDC |
![]()
|
cum sa anulezi punctul 4 cel mai important sau 3.8?oricine stie ca undele electromagnetice influenteaza aparatele electrice.
si cum sa se judece dupa normele noi o fapta din trecut(politistii n-au respectat atunci normele in vigoare,nu conteaza ce lege s-a dat dupa aia,lam omentul respectiv era obligat sa respecte legislatia in vigoare p.s:daca pe certificatu merologic al cinemometrului apare numarul masinii scris cu pixul si tipul masinii la calculator pot cere anularea lui?conteaza dacap e pv n-a scris seria sau unmarul aparatului radar sau daca a gresit cnp-ul meu? 9 Nov 2009, 21:48: mai esteo sansa:carte tehnica a cinemometrului,acolo trb sa se precizeze conditiile de amplasare This post has been edited by MihaiDC: 9 Nov 2009, 20:48 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GoGu @ 22 Aug 2009, 11:00) Norma de metrologie legala NML 021-05 a fost modificata. Schimbarile le gasiti in fisierul atasat. Printre altele, cerintele probelor foto/video au fost "subtiate", pesemne pentru adaptarea la unele noi echipamente. Partea proasta e ca pot aparea si abuzuri (de ex. nu mai e necesara dovada autotestarii, de care te putea agata in cazul instant-on-urilor ilegale). A disparut si necesitatea discriminatorului de sens, precum si limitarea utilizarii radarelor pee timp de ploaie, ceata, etc. Sper ca am citit bine. Oricum, cititi sa stiti de ce sa va paziti si sa nu fiti precum penibilii ce inca fac scandal la politisti ca de ce folosesc radarul in mers, ca au citit la avocatu' Rural ca nu e voie ![]() [attachmentid=1627547220] Multumiri lui bogyone@softpedia ![]() Pentru referinta, textul "initial": [attachmentid=1627547221] 9 Nov 2009, 22:12: QUOTE(fost membru @ 9 Nov 2009, 20:33) Dar de judecat se judeca dupa legea in vigoare la data constatarii contraventiei. Numai legea penala mai favorabila se aplica indiferent de data faptei. This post has been edited by klaus: 9 Nov 2009, 22:12 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MihaiDC |
![]()
|
merci klaus!
asa am auzit si eu ca se aplica legea penala cea mai favorabila(sau cea in vigoare la data constatarii contraventiei). p.s in dosar au depus 3 poze dar la doua din ele nu se intelege numaru la masina si la a 3 e in ceata nu prea se vede bine,pot cere anularea lor p.s 1 pe pv n-a trecut seria cinemometrului,apare o taietura(purcel ) si incercuieli ,cnp gresit(o cifra)ma pot lega sau raman numai la asta cu amplasarea si faptul ca n-a pus martor(ma leg de martor deoarece n-am zis explicit care-s obiectiunile mele,a scris de la el fara sa ma intrebe ,nr la masina pe care e instalat radaru e scris cu pixul pe certificatu metrolgic,e in regula? o ultima intrebare:nu cel care completeza pv-ul trb sa aiba atestat de operator radar?sau doar un membru al echipajului mentionez ca pe pv n-au trecut nici un martor |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
MihaiDC vad ca esti intr-o situatie asemanatoare cu mine... Iti urezt succes. Eu la 8.30, astzi, am termenul...si abia astept
![]() Multumesc mult Marian66! Chiar cand am depus plangerea am scos certificat de grefa si am fost si mi-am recuperat permisul. 'Costa' un leu sa il scoti, doar ca se plateste in alta parte nu la Judecatorie (un loc care tine de administratia financiara - in CT e destul de aproape...cam 10 minute de mers pe jos). Mi se pare scandalos modul in care se dau si se modifica legile la noi in tara(sa nu mai zic de cum se aplica), dar m-am saturat pana peste cap sa ma mai scandalizez...asa ca ma straduiesc cat pot sa nu mai imi pese si o sa incerc si mai mult ca pana acuma sa nu am de-a face cu tot felul de 'organe' ale statului, cu toate ca este imposibil din moment ce traim in Romania si asta ...stiti voi ce ne face! |
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
2006 E | 1999
- CT-89-PAD|TX-6273-TX Doamne ajuta!
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(MihaiDC @ 9 Nov 2009, 21:48) p.s:daca pe certificatu merologic al cinemometrului apare numarul masinii scris cu pixul si tipul masinii la calculator pot cere anularea lui?conteaza dacap e pv n-a scris seria sau unmarul aparatului radar sau daca a gresit cnp-ul meu? QUOTE(MihaiDC @ 9 Nov 2009, 23:24) p.s 1 pe pv n-a trecut seria cinemometrului,apare o taietura(purcel ) si incercuieli ,cnp gresit(o cifra)ma pot lega sau raman numai la asta cu amplasarea si faptul ca n-a pus martor(ma leg de martor deoarece n-am zis explicit care-s obiectiunile mele,a scris de la el fara sa ma intrebe ,nr la masina pe care e instalat radaru e scris cu pixul pe certificatu metrolgic,e in regula? o ultima intrebare:nu cel care completeza pv-ul trb sa aiba atestat de operator radar?sau doar un membru al echipajului mentionez ca pe pv n-au trecut nici un martor Mihai, sper sa iti gasesti raspunsurile la intrebarile de mai sus urmarind extrasele din sentinta data in cazul meu. Ramane la latitudinea instantei de judecata daca va lua in considerare schimbarile pct. 4 din NML 021-05, dar sfatul meu este sa incerci, nu ai nimic de pierdut (sau, cu alte cuvinte, "mai bine sa-ti para rau de ce ai facut decat sa-ti para rau de ce nu ai facut" ![]() This post has been edited by Madriann: 10 Nov 2009, 09:33 Attached thumbnail(s) Pagina_3.JPG ( Size: 541.98k ) Number of downloads: 364 Pagina_4.JPG ( Size: 593.24k ) Number of downloads: 385 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
MihaiDC |
![]()
|
multumesc,chiar imi este de ajutor
p.s cei care au fost amendati inainte de august 2009 pot sa foloseasca normele de metrologie din 2005:aplicarea legii penale mai favorabile(articol in codul penal) This post has been edited by MihaiDC: 10 Nov 2009, 09:54 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
Madriann |
![]()
|
Hmmmm...am ceva "dubii" ca poti invoca articole din Codul Penal intr-o cauza civila...poate un avocat ne va lamuri.
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
MihaiDC |
![]()
|
articolul se aplica si pentru acte normative aprobate de parlament,legi declarate neconstitutionale etc(m-am consultat cu un avocat si el a zis de aplicarea legii mai favorabile)
Extras din codul penal Aplicarea legii penale mai favorabile Art. 6. - (1) În cazul în care de la săvârșirea infracțiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea cea mai favorabilă. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și legii declarate neconstituționale, precum și altor acte normative, aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori neaprobate, dacă în timpul cât acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziții penale mai favorabile. This post has been edited by MihaiDC: 10 Nov 2009, 10:39 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
Madriann |
![]()
|
"dacă în timpul cât acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziții penale mai favorabile."
Eu unul, nu vad aplicarea lor decat in sfera penala. Ori tu te judeci pe o cauza civila, reglementata de Codul Civil si, nu ai treaba nici macar pe cale de consecinta cu Codul Penal. Daca te judecai pentru o infractiune (fuga de la locul accidentului sau alcoolemie peste 0.8/mie) era alta mancare de peste...dar tu ai o contraventie, pentru care ai legi specifice. In fine, doar parerea mea. Pune totusi avocatul sa te reprezinte si sa invoce asa ceva ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Dodone |
![]()
|
Daca in nr. de inregistrare a dosarului nu apare litera P ( .../P/...) atunci nu e dosar penal, nu ai treaba cu Codul Penal si nici cu ce de Procedura Penala.
Se aplica prevederile Codului Civil si a celui de Procedura Civila, care au fost in vigoare la data emiterii procesului verbal de constatare a contraventiei. Exista principiul neretroactivitatii legilor. Dar exista si termene legale pana al care poti ataca in instanta un proces verbal, din cate retin pana in 15 zile calendaristice sau pana in 180 de zile calendaristice, in functie de contraventie. Ordonantele de Urgenta nu au putere de lege organica, daca nu au fost ratificate de Parlament. Pot fi atacate in instanta. This post has been edited by Dodone: 10 Nov 2009, 11:36 |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 06:37 |