CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
![]() ![]() ![]() |
CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
xcss |
![]()
|
||
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|||
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
DSC02748.JPG ( Size: 341.06k )
Number of downloads: 473
DSC02749.JPG ( Size: 433.92k ) Number of downloads: 485 Actiune in contencios administrativ: recuperarea integrala a taxei de prima inmatriculare. Quod erat demonstrandum. This post has been edited by Dodone: 3 Dec 2009, 10:06 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
MihaiDC |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 8 July 09 ![]() |
am aflat azi ca mi s-a repins plangerea da nu si motivul,motivarea trebuie s-o primesc acasa
ma poate ajuta cineva cu un model de recurs(apel) prin care sa cer rejudecarea la Iasi Orice sfat e bun venit Mentionez ca am respectat toate instructiunile cand am facut prima plangere,am depus dovezi,articole de lege incalcate etc P.S Daca ma poate lamuri cineva ce e cu ordinul de serviciu si de ce judecatoarea a respins cererea mea de a vedea ordinul de serviciu pe motiv ca nui concludent orice model de cerere de recur e bine venita p.s2 e in regula daca cel care a completat pv-ul n-are atestat operator cinemometru sau daca a fost amplasat langa surse de inalta tensiune This post has been edited by MihaiDC: 3 Dec 2009, 16:15 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am aflat ca mi-au respins contestatia. Nu conteaza ca procesul verbal incalca legea politia are dreptate
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
MihaiDC |
![]()
|
asa e nu conteaza daca incalca legea si normele de metrologie politistii au dreptate, cuvantul lor e peste al tau
judecatorii is mana in mana cu politistii din oras cred ca judecatorii au primit ordin sa respinga plangerile de asta au modificat si normele metrologice This post has been edited by MihaiDC: 15 Dec 2009, 11:36 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Oricum o sa fac recurs dupa ce primesc hotararea judecatoreasca. O sa continuu cat imi permit procedurile de recurs - apel si ce o mai fii in asa fel incat sa le platesc cat mai tarziu amenda. Banuiesc ca dupa recurs se poate face apel, nu?
![]() PS...sunt curios ce a depus garcea la dosar in conditiile in care nu a trecut seria si nr cinemascopului in procesul verbal... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
MihaiDC |
![]()
|
si eu m-am luat de asta printre altele(amplasare,atestat,martor,rubrica alte obiectiuni) si tot am pierdut,fac si eu recurs dupa ce primesc hotararea
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
MihaiDC |
![]()
|
am primit motivarea si am ramas inlemnit.
Cum poate aia sa fie judecatoare:eu m-am axat pe dovedirea faptului ca procesul n-a fost completat legal ,am cerut si ordin de servicu ca sa-mi demonstreze legalitatea procesului verbal si a muncii lor,am aratat ca nu s-au respectat toate articolele care reglementeaza completarea pv-ului,iar daca intr-un articol apare cuvantul trebuie ea zice ca nu mi se aduce nici un prejudiciu si e in regula iar apoi imi spune(scrie in motivare) ca n-am atacat legalitatea procesului verbal si ca normele metrologice actualizata de pe 14 iulie abroga pct-ul 4 ziceti si voi nu-i ... am luat amenda pe 10 iulie 2009 nu pe 14 iulie 2009 (o lege ,hotarare etc intra in vigoare dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial-in cazul meu in august)cand a fost actualizate normele(din cate stiu nici o lege nu se aplica retroactiv) motivarea judecatoarei se bazeaza pe cuvintele politistului:aduce un certificat metrologic pentru o masina cu alt numar iar alaturi scrie in pix numarul masinii din pv, iar judecatoarea imi zice in motivarea ca ala era numarul masinii la momentul verificarii,de unde stie asta daca politistul n-a depus actele necesare dovedirii acestui lucru?sau ca rubrica alte mentiuni e completata la cererea mea(pv-ul nu e semnat de mine si nici de martor-oare cum a dovedit politistul ca a completat la cererea mea respectiva rubrica daca nu e semnat de mine sau de un martor(legea spune in acest caz(refuza sa semneze-TREBUIE confirmate de cel putin un martor,subliniez trebuie) din cate stiu dubiu favorizeaza petentul +altele |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
Fa recurs in termenul stabilit de lege si nu uita ca civilizatia incepe la vest de Nadlac
![]() |
--------------------
.
.
|
|
MihaiDC |
![]()
|
sunt constient de asta,dar o sa ma folosesc de toate mijloacele pe care le am la dispozitie
apropo ai primit motivarea in cazul tau? sa ai grija deoarece in cazul meu motivarea n-a venit in plic si nu are nici o stampila de la posta cu data la care a fost comunicata si adresa de pe comunicarea hotararii era gresita |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Mda, asa este din multe puncte de vedere dar va sfatuiesc calduros ca in civilizatia de la vest de Nadlac sa nu va apucati sa-i cereti politistului ordin de serviciu sau omologari si alte cele atunci cand sunteti inregistrati de radar cu viteza mai mare decat cea legala!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
MihaiDC |
![]()
|
scuze da ce vreti sa insinuati?n-am cerut ordin de serviciu nimic,m-am purtat civlizat:am prezentat actele etc
din contra el a fost cel care m-a luat la misto ce ar fi trebuit sa fac dupa tine sa-l las sa ma umileasca doar din motivul ca e politist? O veste pentru tine:Politistul nu-i Dumnezeu pe pamant ca sa-i inghit magariile Nu compara politistii de peste granite cu politistii din Romania care-s tupeisti,nesimtiti etc P.S Chiar daca as fi cerut actele respective purtarea lui tot nu ar fi fost justificata, atat timp cat e in serviciu nu trebuie sa se enerveze ,sa ia la misto pe cei sanctionati etc nu-i platit sa faca misto de oameni sau sa comita abuzuri This post has been edited by MihaiDC: 22 Dec 2009, 09:51 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(MihaiDC @ 22 Dec 2009, 10:08) apropo ai primit motivarea in cazul tau? Nu am primit inca QUOTE(adi_ar @ 22 Dec 2009, 10:15) va sfatuiesc calduros ca in civilizatia de la vest de Nadlac ........................... atunci cand sunteti inregistrati de radar cu viteza mai mare decat cea legala! La vest de nadlac e ditamai autostrada, nu sunt nevoit sa depasesc viteza legala ![]() QUOTE(MihaiDC @ 22 Dec 2009, 10:41) din contra el a fost cel care m-a luat la misto ............ nu-i platit sa faca misto de oameni sau sa comita abuzuri Pe mina m-a si amenintat ca imi ia si permisul daca nu accept marlaniile lor si ma consider indreptatit sa cer acele documente atata timp cat politaiul e platit din banii mei....oare sa imi fie frica ca ma impusca cum au facut cu baiatul ala din galati???? ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@MihaiDC
Ti-am spus mai demult sa-ti iei un avocat. Daca intri in hora, joci pana la capat. Am mai scris pe topicul asta ca in justitie poti sa mori cu dreptatea in mana daca nu enunti corect problema si nu o incadrezi corect in articole de legi. @adi_ar Nu o sa accept sa platesc niciodata o contraventie constatata prin metode ilegale, adica prin nerespectarea normelor de munca sau chiar prin fals intelectual si uz de fals (numere de la alta masina , la fel si cu certificatul metrologic). Deci, pentru asa ceva trebuie un avocat. Asta daca vrei sa ai sanse sa castigi un proces. |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
"Nu compara politistii de peste granite cu politistii din Romania care-s tupeisti,nesimtiti etc"
dar si soferii... sunt de minune... ceva mai ca soferii de peste granite. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
MihaiDC |
![]()
|
da dar si soferii dep este granita au autostrazi
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
Dodone |
![]()
|
@MihaiDC
Tocmai ma rup cu invatatul la un masterat in stiinte juridice. Am ramas uimit cate proceduri trebuie indeplinite pentru a avea sanse f. mari sa castigi un proces in care ai probe clare, prin care dovedesti ca reclamatiile tale sunt juste. Am inteles clar ca daca ai pierdut un proces in prima instanta, chiar daca ai dreptate, sansele de castig in fazele procesuale urmatoare (recurs, apel,...) se reduc drastic daca nu esti asistat de un avocat. Adica exact ceea ce ti-am recomandat pana acum. In anumite cauze civile (de cele penale nici nu mai spun) nici macar nu mai poti sa continui daca nu esti asistat de o persoana cu studii juridice. This post has been edited by Dodone: 3 Jan 2010, 13:17 |
--------------------
Renault
|
OAP |
![]()
|
Mi-a venit si mie decizia mareata de la tribunal. ca prin minune a apurut un aviz metrologic data cu zece zile inaintea savarsirii faptei
![]() ![]() ![]() In alta ordine de idei banii investiti pe detector au fost cheltuiti cu folos. saptamana trecuta in Simian (Mehedinti) echipaj iesit la prins "vitezomani" in conditiile in acre acolo unde ai nevoie de ei lipsesc cu desvarsire. Am trecut pe langa ei cu viteza legala, cu detectorul facand ca toate visele si cu adanc respect pentru aptitudinile si inalta inteligenta de care dau dovada... ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
pai daca au scos certificatul metrologic, pt ce sa mai faci recurs? la recurs se reanalizeaza tot ce s-a depus la dosar, deci tot dracul ala o sa fie ...
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
MihaiDC |
![]()
|
cand am fost sanctionat erau in vgoare normele din 2005 abia dupa o luna s-au schimbat(legea nu se aplica retroactiv nu?)
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MihaiDC |
![]()
|
asta se aplica si in cazul normelor?
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(Marian66 @ 18 Jan 2010, 12:47) pai daca au scos certificatul metrologic, pt ce sa mai faci recurs? Ca sa mai tergiversez plata amenzii ![]() |
--------------------
.
.
|
|
MihaiDC |
![]()
|
la mine apareau 2 tipuri de caractere in certificatul metrologic:tiparite si in pix cu referire la numarul masinii pe care e instalat cinemometru
ghici ce a zis judecatoarea:ca numarul scris cu caractere tiparite e fostul numar al masini mai27969 judecatoarea facand o presupunere deoarece politistul n-a pus nici un act care sa dovedeasca acest lucru deci certificatu metrologic depus la dosar nu dovedea nimic(nu era valabil) deoarece nici in pv nu aparea seria si numarul cinemometrului iar pe certificat aparea scis in pix alaturi numarul masini pe care e instalat cinemometru fara dovezi suplimentare cum a putut lua in considerare acel certificat cand se creeza dubii serioase cu referire la faptul daca certificatu metrologic e pt cinemometru instalat pe masina respectiva? sunt indreptatit sa suspectez o "colaborare"intre judecatorii si politistii de la rutiera? This post has been edited by MihaiDC: 18 Jan 2010, 15:50 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
OAP |
![]()
|
Cica instanta a luat in considerare si faptul ca nu am fost prezent (nici politistul nu a fost) lucru care denota lipsa de interes din partea mea si ca nu am depus alte probe
![]() Intreb si eu acum, daca as fii fost prezent ar fii fost mai "nevalabila" inregistarea radar sau mai valabila. daca in PV nu e trecut nr cinemascopului de unde stiu ei ca avizul metrologic este pentru aparatul cu care am fost eu inregistrat? Si intrebarea care ma macina rau de tot ![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dar, dincolo de aceste aspecta legate de proceduri, ati depasit sau nu viteza legala?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu conteaza ce spune contravenientul.
Sa dovedeasca politia, ca de-aia are atributii. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
Conform legii, politia dovedeste depasirea vitezei legale cu fotografia, ceea ce inteleg ca s-a produs.
Nu trebuie sa fiti suparati, eu sunt asa, mai anacronic! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
MihaiDC |
![]()
|
cum noi suntem obligati sa respectam legile si politistii sunt obligati sa indeplineasca toate procedurile de punere in aplicare a legii si normele aflate in vigoare
ce ei is mai presus? inca ceva ei iti cer itp si altele noi de ce sa nu fim indreptatiti sa cerem certificatu metrologic al cinemometrului si sa ne convinga ca certificatu adus e chiar pentru cinemometru de pe masina This post has been edited by MihaiDC: 19 Jan 2010, 11:24 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Anarhistule!
Ce face politia e sfant, chiar daca nu mai duce aparatele la BRML cu anii. Iar justitia confirma lipsa de importanta a etalonarii metrologice, mama lor de infractori recalcitranti... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 20:48 |