DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vanzare Dacia SuperNova

alexvis
post 13 May 2010, 23:29
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor.
Incep scurta mea problema direct.Am o Dacie SuperNova lasata mostenire de la parintele meu care a decedat in cursul acestui an care in acte este trecuta pe firma lui cu sediul in acelasi apartament unde locuiesc iar eu intentionez sa imi trec dacia pe persoana fizica dar problema cea mai importanta este ca firma are niste datorii mai mult decat costa daca este sa o vand(80 mil) deoarece nu s-au mai depus bilanturile la termen si s-au tot adunat sumele in cauza in fine...intrebarea mea este urmatoare...cum pot sa ocolesc aceasta datorie ca sa o pot sa o trec pe numele meu.....daca are cineva o idee cum as putea as ramane recunoscator....eu ma gandeam prin factura directa de pe firma pe numele meu cu o suma modica de 10 milioane ca sa fie tva-ul mic si cu acea factura sa pot sa fac actele pe numele meu,nu vreau sa am probleme de genu sechestru sau alte magarii ale statului plus ca asigurarea este dubla aproape pt o dacie cu 1.4 motor
O seara buna si va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor da niste sfaturi.
Cu stima Alex-Bucuresti !

--------------------
Dacia SuperNova 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 14 May 2010, 06:12
Post #2

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Buna dimineata. In primul rand condoleante. In al doilea rand am mutat topicul la sectiunea Legislatie unde cu siguranta veti primi sfaturi mai utile si mai rapide. O zi placuta si sper sa va rezolvati problema.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
argon
post 14 May 2010, 06:43
Post #3

Mesaj semiautomat

tu poti sa faci factura, e ca si cum ai face contract de VC cu o persoana fizica, dar dupa trebuie sa o treci pe numele tau ca sa o vinzi mai departe, iar pentru asta iti trebuie fiscalul stampilat de la fisc ca nu exista datorii..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
alexvis
post 14 May 2010, 15:33
Post #4

Membru incepator

pai eu nu vreau sa o vand mai departe doar sa o trec de pe firma pe numele meu......scuze daca nu am inteles prea bine.....

This post has been edited by alexvis: 14 May 2010, 15:34

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
bossake
post 14 May 2010, 20:33
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai tot vanzare este si asta.

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
CIPTUNING
post 14 May 2010, 21:51
Post #6

Membru autentic

Intai trebuie sa faci succesiunea pentru a mosteni partile sociale ale firmei. Abia apoi poti administra averea persoanei juridice (firma) si mai vezi tu ce faci cu masina. Asta o discuti cu contabilul.
Masina nu ai cum sa o mostenesti direct, deoarece ea apartine firmei (nu a apartinut direct tatalui tau). La fel, sediul firmei acelasi cu domiciliul tau nu au nicio relevanta.

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
DragosP
post 15 May 2010, 09:26
Post #7

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Dacă era singurul asociat, e nașpa că trebuie succesiune. Dacă nu, se mai poate incerca o vânzare în cazul în care era numit un director, să zicem... Totul e însă să nu fie datorii la stat, pentru că atunci când se ajunge la fisc pentru radierea fiscală vor fi probleme.
Problema e destul de complexă și nu știu dacă mai mult de ceva sfaturi extrem de generale vei putea obține pe un forum. Cel mai bine iei legătura cu un contabil/avocat care în urma studierii situației financiare a firmei te poate sfătui ce și cum.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
alexvis
post 15 May 2010, 15:51
Post #8

Membru incepator

intradevar succesiunea s-a facut dar dacia a ramas la cei doi asociati ai mamei mele si a bunicii tata era contabil la firma......mostenirea ma refeream verbala.....da am uitat ca nu are cum sa fie trecuta dacia pe actul de succesiune la notar....tata nu avea ``dreptul`` pe masina doar cei doi asociati....
Imi scuzati greseala..
Am sa consult si un avocat pana la urma ca nu vreau sa stau cu masina asa pe datorii...plus de asta daca era o cazatura ziceam dar dpdv mecanic este perfecta.....si imi pare rau sa o las asa in izbeliste...

This post has been edited by alexvis: 15 May 2010, 15:52

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
argon
post 15 May 2010, 18:11
Post #9

Mesaj semiautomat

--------------------
+
alexvis
post 16 May 2010, 01:43
Post #10

Membru incepator

argon doamne cred ca este cosmar ce vad in topicul lui....
Bun sa zicem ca va cadea orice tentativa de vanzare automat si de datorii...
intrebarea mea este in felul urmator...daca o pastrez ce riscuri sunt? Se complica fiscu pentru o dacie? se baga la sechestru pt o masina de valoarea ei?si daca se extinde sechestru si pe alte bunuri care ar fi ?

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
liviu2004
post 16 May 2010, 10:18
Post #11

Membru autentic

sa inteleg ca tu ai vrea sa iei bunurile firmei dar fara datorii. pai si datoriile de ce nu le platesti?

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
alexvis
post 17 May 2010, 15:21
Post #12

Membru incepator

datoria este mai mare decat valoarea masinii 8000 lei

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
argon
post 17 May 2010, 19:30
Post #13

Mesaj semiautomat

adica datoria e 8000? ca pe masina iei vreo 5000.

--------------------
+
liviu2004
post 17 May 2010, 20:28
Post #14

Membru autentic

pai vrei sa iei masina din firma si sa lasi firma cu datorii de 13000 probabil la stat, cas, etc. bani de gradinite, sosele si altele. nu cred ca se poate, poate o fi la fel cu mostenirile, preiei si activele si pasivele.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
Executron
post 18 May 2010, 01:42
Post #15

Membru fan UAP

From: Bucuresti

De instrainat se poate instraina, pana la nevoie ai nevoie doar de un act sub semnatura privata sa aiba loc transferul de proprietate. (de la organele de executie ale societatii la noul proprietar).

Problema e ca nu vei putea inmatricula masina pe noul proprietar pentru ca politia iti cere conditii suplimentare (viza fiscala).

In al doilea rand ce faci tu acolo e sa incerci sa scapi de tot activul firmei si sa lasi creditorii descoperiti.. La o adica cand intra firma in insolventa iti baga o actiune revocatorie (sa revoce instrainarea) ca fiind facuta special ca sa goleasca patrimoniul societatii si iti anuleaza vanzarea. (in special daca o vinzi unei rude cu organul de conducere).

Nu stiu cum actioneaza statul in situatiile in care are creante contra unei SC si acea societati incepe sa-si goleasca patrimoniul prin fel si fel de tertipuri, dar mijloace legale are.

This post has been edited by Executron: 18 May 2010, 01:43

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 00:28
Forum Renault