Vanzare Dacia SuperNova
![]() ![]() ![]() |
Vanzare Dacia SuperNova
alexvis |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Buna dimineata. In primul rand condoleante. In al doilea rand am mutat topicul la sectiunea Legislatie unde cu siguranta veti primi sfaturi mai utile si mai rapide. O zi placuta si sper sa va rezolvati problema.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tu poti sa faci factura, e ca si cum ai face contract de VC cu o persoana fizica, dar dupa trebuie sa o treci pe numele tau ca sa o vinzi mai departe, iar pentru asta iti trebuie fiscalul stampilat de la fisc ca nu exista datorii..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
alexvis |
![]() ![]()
|
pai eu nu vreau sa o vand mai departe doar sa o trec de pe firma pe numele meu......scuze daca nu am inteles prea bine.....
This post has been edited by alexvis: 14 May 2010, 15:34 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai tot vanzare este si asta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Intai trebuie sa faci succesiunea pentru a mosteni partile sociale ale firmei. Abia apoi poti administra averea persoanei juridice (firma) si mai vezi tu ce faci cu masina. Asta o discuti cu contabilul.
Masina nu ai cum sa o mostenesti direct, deoarece ea apartine firmei (nu a apartinut direct tatalui tau). La fel, sediul firmei acelasi cu domiciliul tau nu au nicio relevanta. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Dacă era singurul asociat, e nașpa că trebuie succesiune. Dacă nu, se mai poate incerca o vânzare în cazul în care era numit un director, să zicem... Totul e însă să nu fie datorii la stat, pentru că atunci când se ajunge la fisc pentru radierea fiscală vor fi probleme.
Problema e destul de complexă și nu știu dacă mai mult de ceva sfaturi extrem de generale vei putea obține pe un forum. Cel mai bine iei legătura cu un contabil/avocat care în urma studierii situației financiare a firmei te poate sfătui ce și cum. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
alexvis |
![]()
|
intradevar succesiunea s-a facut dar dacia a ramas la cei doi asociati ai mamei mele si a bunicii tata era contabil la firma......mostenirea ma refeream verbala.....da am uitat ca nu are cum sa fie trecuta dacia pe actul de succesiune la notar....tata nu avea ``dreptul`` pe masina doar cei doi asociati....
Imi scuzati greseala.. Am sa consult si un avocat pana la urma ca nu vreau sa stau cu masina asa pe datorii...plus de asta daca era o cazatura ziceam dar dpdv mecanic este perfecta.....si imi pare rau sa o las asa in izbeliste... This post has been edited by alexvis: 15 May 2010, 15:52 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
alexvis |
![]()
|
argon doamne cred ca este cosmar ce vad in topicul lui....
Bun sa zicem ca va cadea orice tentativa de vanzare automat si de datorii... intrebarea mea este in felul urmator...daca o pastrez ce riscuri sunt? Se complica fiscu pentru o dacie? se baga la sechestru pt o masina de valoarea ei?si daca se extinde sechestru si pe alte bunuri care ar fi ? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
sa inteleg ca tu ai vrea sa iei bunurile firmei dar fara datorii. pai si datoriile de ce nu le platesti?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
alexvis |
![]()
|
datoria este mai mare decat valoarea masinii 8000 lei
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
|
|
argon |
![]()
|
adica datoria e 8000? ca pe masina iei vreo 5000.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
pai vrei sa iei masina din firma si sa lasi firma cu datorii de 13000 probabil la stat, cas, etc. bani de gradinite, sosele si altele. nu cred ca se poate, poate o fi la fel cu mostenirile, preiei si activele si pasivele.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
De instrainat se poate instraina, pana la nevoie ai nevoie doar de un act sub semnatura privata sa aiba loc transferul de proprietate. (de la organele de executie ale societatii la noul proprietar).
Problema e ca nu vei putea inmatricula masina pe noul proprietar pentru ca politia iti cere conditii suplimentare (viza fiscala). In al doilea rand ce faci tu acolo e sa incerci sa scapi de tot activul firmei si sa lasi creditorii descoperiti.. La o adica cand intra firma in insolventa iti baga o actiune revocatorie (sa revoce instrainarea) ca fiind facuta special ca sa goleasca patrimoniul societatii si iti anuleaza vanzarea. (in special daca o vinzi unei rude cu organul de conducere). Nu stiu cum actioneaza statul in situatiile in care are creante contra unei SC si acea societati incepe sa-si goleasca patrimoniul prin fel si fel de tertipuri, dar mijloace legale are. This post has been edited by Executron: 18 May 2010, 01:43 |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 00:28 |