Incidente in trafic, Raportare la politie?
![]() ![]() ![]() |
Incidente in trafic, Raportare la politie?
Como |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Eu zic sa te duci. Daca ea se duce prima (am mai vazut eu femei care au zis ca nu se duc si au tulit-o direct acolo) si tu nu te duci, atunci nu mai conteaza cine e vinovat, ii platesti oglinda. Fa un efort si du-te, n-o sa-ti para rau.
In felul asta, data viitoare poate casca ochii pe unde merge... This post has been edited by OVIDIUS: 15 Apr 2008, 08:12 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Fara declararea incidentului la politie, RCA-ul tau nu-i folosea la nimic.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma intereseaza ca-i platesc oglinda, ci de permis. Am intrebat-o de 10 ori daca mergem, a zis ca nu... Pe pozele mele nu se vede numarul ei complet. Nu i-am dat RCA-ul.
This post has been edited by thecagero: 15 Apr 2008, 08:14 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
Como |
![]()
|
Apropo, in codul rutier am gasit asa, in conditiile in care nu am daune:
Art.79 – (1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați: B ) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. (2) Se exceptează de la obligațiile prevăzute la alin.(1) lit. B ): B ) conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul. This post has been edited by thecagero: 15 Apr 2008, 08:22 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca v-ati atins oglinzile inseamna ca unul dintre voi era oarecum pe contrasens! Sau incalca axul drumului!
Vezi care e de vina, desi asta e frectie sa mergi la politie pentru atat, si daca cucoana e de vina si are gura mare, ii expui problema ca infuleca amenda pentru depasirea axului drumului! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Como |
![]()
|
Eram pe o strada cu o singura banda de mers, si masini parcate (pe ambele sensuri) cu rotile din dreapta pe bordura si cele din stanga pe drum. Exista posibilitatea ca nici unul dintre noi sa nu fi calcat linia de separare a benzilor, si totusi sa fi avut contact intre oglinzi.
Stiu ca pentru a dormi linistit ar trebui sa fi mers la politie, dar degeaba ma duc daca tanti n-a vrut sa mearga. Nu o cunosc, nu am numarul ei de telefon si nici numarul de la masina decat partial (din poze). Nu-mi pasa daca platesc amenda sau oglinda ei. Imi pasa daca pierd permisul o luna (insa nu foarte tare pentru ca sunt in proceduri de vanzare a masinii, iar pentru masina noua trebuie sa astept 3 luni). Intrebarea esentiala este: daca ea se duce la politie si eu pierd permisul (desi nu si-a notat numarul meu, nici n-a facut poze, si nici nu exista alti martori), as putea sa fac contestatie pe motivul ca ea n-a vrut sa mearga atunci la politie, iar eu nu am datele ei de contact (numar masina, telefon etc.)? Poate se intreaba cineva de ce nu m-am dus la politie totusi: pentru ca lucrez intr-o firma privata si nu exista notiunea de "invoire" de la serviciu, daca lipsesc se scade o zi din concediu; plus ca n-am nici o dauna si nici o pretentie, si nici datele celeilalte persoane. This post has been edited by thecagero: 15 Apr 2008, 08:57 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pai, daca n-ai nici o urma pe masina, nici un martor, nici un indiciu ... se cheama ca n-a existat !?
![]() Poate a fost numai un vis urat, te-a certat sefa si s-a metamorfozat in soferita ! ![]() LE ... ceea ce nu se vrea lipsa de responsabilitate. Domnisoara in cauza trebuia sa-ti ceara, iar tu sa-i platesti, daca te simti vinovat, contravaloarea oglinzii si sa ramaneti prieteni ! (Ma rog, cu atentie la obligatiile conjugale !!!) Daca vinovatia este incerta consider ca ai procedat corect, invitand-o la politie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact cum zice si adi_ar: Eu v-am atins oglinda?In ce zona a orasului?
Nici nu am fost pe acolo! Si tot felul de tampenii de genul asta! Raman la convingerea ca te agiti prea mult! Si nevasta-mea a atins oglinda unui Mertan condus de o proasta, ca aia tot lua de volan si nevasta-mea incerca sa o evite. Evident ca nici una nu a avut nimic. Dar aia a inceput ca sa mergem la politie ca ti-am luat numarul. Si daca l-ai luat ce? Iau si eu un numar de pe strada de la orice masina si il bag pe ala in rahat ca am chef de scandal! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Salut,
Eu zic sa stai linistit. Trebuia sa o intrebi pe domnisoara daca are CASCO. Daca da, e mult mai simplu pentru amandoi. Probabil isi va repara oglinda pe Casco. Oricum ar fi, nu s-a intamplat nimic grav, nu trebuie sa iti faci griji mai mult decat e necesar. Intr-adevar, ar fi un lucru bun sa declari incidentul la politie, pentru a preintampina eventuala plangere a domnisoarei. Si mie mi s-a intamplat in Bucuresti acelasi lucru. Omul cu care m-am atins s-a dat jos din masina, si-a luat oglinda de pe drum si a plecat oombanind mai departe. Bafta, Tavi |
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Nu poate sa si-o repare pe Casco daca nu are declaratie de la politie. Ceva tot trebuie inventat, eventual ca s-a intamplat in parcare...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Pai da, cand o avea mai mult timp domnisoara, merge frumos la politie si spune ca a gasit-o in parcare fara oglinda. Ia dovada si face Casco. Oricum ar fi, cu Casco sau fara, eu nu mi-as face griji din pricina asta in nici un fel.
|
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
Solon |
![]()
|
Decat sa stea la cozi la politie, la casco, se duce isi ia o oglinda noua de la magazin si gata!
In fine! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
daca n-ai urme vizibile (vopsea, zgirieturi adinci) stai in banca ta, mai ales ca spui ca nu ti-a luat nr, martori, etc. Totusi daca n-are casco si oglinda o costa cit aia de clio (8,5 mil) s-ar putea sa incerce ceva.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 00:06 |