De ce soferii romani sunt frustrati ?
![]() ![]() ![]() |
De ce soferii romani sunt frustrati ?
negrucvj |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|||
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
In particular i-as "scutura" p-aia care merg pe interzis. Cum drak se face ca au atata nesimtire incat se baga aiurea pe strazile astea?
Teofil si Corabia. Cei din zona stiu. 5.jpg ( Size: 23.11k ) Number of downloads: 67 Strazile sunt paralele, pe una "te duci", pe cealalta "te intorci". Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Nu vad sa puna nimeni problema claxonatului aiurea si (nu rideti) poluant. Pentru cei care claxoneaza ca nebunii
![]() Ce au nene? Ce cred ca obtin daca apasa pe butonelul acela urlator? In ianuarie, in Olanda, am avut un drum de facut de la Haga la Groningen (250km) Intre Haga si Amsterdam (30km) am stat cam 1.5h in coloana mergandu-se si tandu-se pe loc. Pe cuvint de onoare in 1h jumate nu am auzit un claxon. Desi erau si acolo cativa "tupeisti" care se bagau sau mai depaseau de pe o banda pe alta. Insa nici un claxon, nici un zgomot. La noi, vorba cuiva pe alt topic, nici nu s-a aprins verdele la semafor ca te claxoneaza cu o fractiune de secunda inainte! ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot ai dat exemplu Olanda si daca tot aspirati la civilizatie, cati dintre voi si-ar muta fesele grase din scaunul masinii pe saua bicicletei?
Ai care claxoneaza ca idiotii, sunt tot aia care se baga cu japca in fata ta, de pe o banda pe alta ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Dar aia care claxoneaza dupa femei ?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(andu911 @ 13 Apr 2008, 10:40) Aia sunt afemeiati nu sunt frustati!!!Conform teoriei probabilitatii din 100 de femei claxonate 50 intorc capul.Dintre cele 50 care intorc capul 25 rad.Din cele 25 care rad 12,5 sunt receptive la dialog.Din cele 12,5 receptive la dialog 6,25 se urca in masina.Iar din cele 6,25 urcate in masina 5,25 coboara unde au nevoie si aia ultima cade la zar. |
--------------------
a
b
c
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Ca tot vorbeam de Olanda... pai cu ce crezi ca merg pe-acolo? hehehe. Cu 2 roti. Am bicicleta de... femei
![]() ![]() ![]() This post has been edited by Ionescu: 13 Apr 2008, 13:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sunt multe femei pe strada, de-aia
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
totusi tind sa cred ca cele mai multe-s pe trotuar
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
si ce fac acolo?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 12 Apr 2008, 20:39) daca venea ceva din fata, intram la loc pe sensul meu fara sa incomodez pe nimeni, impartind banda cu orice masina. Mie nu-mi prea place sa impart banda cu alea pe 2 roti. QUOTE(bulan @ 13 Apr 2008, 13:21) Aia sunt afemeiati nu sunt frustati!!!Conform teoriei probabilitatii din 100 de femei claxonate 50 intorc capul.Dintre cele 50 care intorc capul 25 rad.Din cele 25 care rad 12,5 sunt receptive la dialog.Din cele 12,5 receptive la dialog 6,25 se urca in masina.Iar din cele 6,25 urcate in masina 5,25 coboara unde au nevoie si aia ultima cade la zar. Inteleg ca teoria asta ai dedus-o dupa multe experiente practice. Sa stii ca nu te parasc lu madam bulan. Oricum cred ca, catalin o sa fie mai geloasa decat dansa. This post has been edited by Cornel001: 14 Apr 2008, 10:26 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dacă e vorba de a împărți aceeași banda, PE LĂȚIME, întradevăr e o problemă...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BZN @ 11 Apr 2008, 22:03) Eu cred ca totusi in Bucresti soferii sunt mult mai amabili decat cei din provincie. Am, logic, nr de AG si din '96 de cand am masina pana in 2002 cand am ajuns in Bucuresti, am circulat in Craiova...jale., in Arges la fel, in Bucuresti e boierie fata de provincie, ( nu vreau sa atac pe nimeni, + nu sunt bucurestean)... Este adevarat ca te lasa atunci cand esti hotarat pe ce faci, daca esti genul care incurca..., pas, si mi se pare corect! Subscriu in totalitate la cele spuse mai sus. Daca e sa conduc intr-un oras aglomarat, daca am de ales aleg Bucurestiul. Nu stiu cati dintre voi ati condus in Pitesti cand e aglomerat?... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Nu credeam ca o sa spun vreodata asta, dar am momente (dese) cand conduc prin Iasi si mi se face dor de Bucuresti...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kojak @ 12 Apr 2008, 22:32) Cu un scuter lat de 700 mm. Cu masina nu as fi putut sa trec fara sa incomodez pe cei de pe contrasens. Si de impartit banda nu e problema, ca nu se misca coloana. As fi stationat langa tine maxim 20 de secunde, pana se elibera banda de pe contrasens si continuam. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu merg in bucuresti si m-am obisnuit.
Nu mi se pare mult mai dificil ca alte orase. Dimineata ies de pe o strada micuta cu cedeaza pe o artera destul de aglomerata si nu stau mai mult de 1 min pana ma lasa cineva sa intru. In decursul zilei bat destul orasul si sa spunem din 30 de zile in bucuresti ma enervez in maxim 5-6 (aici nu pun la calcul soferii de soferi care vin p linia de tramvai pe stefan cel mare de exemplu si vor sa-i lasi tu sa intre in coloana inainte de semafor). Off: nenea Bulan.. m-ai lasat in ceata. Care e aia care pica la zar. una din cele 100 sau fix numarul 100. Ca sa stiu daca e cazul sa-mi fac un carnetel sa stiu la ce numar am ajuns ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 10 April 05 ![]() |
problema cu soferii din "provincie" (ma enerveaza expresia) care ajung prin bucuresti si alte orase mari se datoreaza- in mmaaaare parte- si faptului ca strazile alea intens circulate si permanent in lucru nu sunt presemnalizate cum trebuie si, daca nu cunosti orasul, te trezesti ca esti pe banda pe care nu trebuie, fara sa fi fost atentionat de vreo presemnalizare anterioara. si dragutii de la circulatie baga "presemnalizarea", unde credeti, chiar in intersectie. probabil ca fac economie de vopsea, idiotii.
prin comparatie (daca poate fi vorba de comparatie) am vazut la tv ca in norvegia era semnalizata si o balta! e drept ca acolo baltile sunt raritati. cineva imi spunea, poate confirmati voi, ca in italia, de ex., cel care intra putin pe cealalta banda primeste prioritate. adica si-a bagat botul, tre sa-l lasi. si mi se pare corect intr-un oras supraaglomerat in care altfel n-ai mai iesi de pe alte strazi sau n-ai mai schimba banda niciodata la fluxul ala de masini. si, nu in ultimul rand, uite ca la altii tine faza cu "n-am vazut semnul pt. ca era mascat de un copac.." cum a fost cazul cu americanii aia de facura accidente pe la noi. oricum, asta nu-i scuza pe nesimtiti. insa sa nu confundam nesimtirea cu altceva. cat despre frustrare.. cred ca romanii sunt frustrati in general, nu numai la volan. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
nu vreau sa intru in polemici cu nimeni.. dar..
nu sunt fricos.. conduc de ceva timp.. am avut parte, din nefericire, si de 2 accidente.. nu am fost vinovat la niciunul.. dar s-a intamplat.. daca a ma uita in oglinda de 3-4 ori inainte de a face o manevra (oricare ar fi ea) ma face fricos atunci asa sa fie.. desi nu consider ca este cazul.. daca dau semnal inainte cu 1 minut de a face efectiv manevra de schimbare a benzii ma face fricos atunci asa sa fie.. daca de multe ori nu las o persoana sa intre in fata mea deoarece il observ pe cel din spate ca vine in viteza ma face fricos atunci asa sa fie.. daca nu intru in intersectie atunci cand observ ca pur si simplu nu pot inainta si risc sa imi primesc "n" injuraturi de la fel si fel de specimene ma face fricos (de eventualele replesalii) atunci asa sa fie.. daca dau claxon unei persoane pe care o observ ca incearca sa faca o manevra care ma poate pune pe mine intr-o primejdie sau pe altcineva ma face si fricos si nesimtit si un sofer prost atunci asa sa fie.. vis-a-vis.. ai enumerat 3 categorii de soferi.. sa inteleg ca exista si a 4-a.. cea din care probabil faci parte tu.. vrei sa o cataloghezi sau imi lasi mie onoarea? nu caut cearta aiurea.. nu am nici timp si nici chef.. dar consider (si e dreptul meu la o opinie) ca gresesti cand incepi sa cataloghezi.. nu ma consider fricos atunci cand merg doar cu 90km/h in afara localitatii desi masina imi permite 160 km/h, nu ma consider fricos cand ma uit bine in oglinzi ca sa nu deranjez pe nimeni in trafic, nu ma consider un sofer prost atunci cand ocazional mai dau un claxon cand situatia o cere.. s.a.m.d.. ma consider prudent.. punct.. cu stima, cristi This post has been edited by sonycu: 14 Apr 2008, 22:07 |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
andu911 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE(C.C. @ 14 Apr 2008, 13:30) ... ca in italia, de ex., cel care intra putin pe cealalta banda primeste prioritate. adica si-a bagat botul, tre sa-l lasi.... E adevarat. Si "fermoarul" functioneaza perfect. Mai e adevarat si ca doar o miiica parte dintre ei semnalizeaza ( ![]() This post has been edited by koldun: 14 Apr 2008, 22:46 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
Ionescu |
![]()
|
QUOTE cat despre frustrare.. cred ca romanii sunt frustrati in general, nu numai la volan. vorbeste in numele dumitale, eu nu ma simt frustrat pentru ca sunt roman. Nici macar la condus masini. Din contra, ma simt calit dupa traficul foarte dificil de la noi. Dincolo mi se pare apa de ploaie. Da, dincolo, numai in anumite tari e bine semnalizat. Am umblat ceva prin Europa si pot sa imi dau cu parerea. De exemplu Germania si Olanda sunt campioane la semnalizare. In Olanda (spre mirarea celorlalti care nu inteleg cum) pot merge fara harta in orice loc al tarii. Este semnalizare perfecta. La fel in Germania. Cum vii spre Centru si Est treba devine dificila. Asta se datoreaza si modificarilor de drumuri. In Franta autostrazile sunt semnalizate bine, in rest... e jale! Mai rau te incurci. In vest insa campion la semnalizari idioate este Bruxelles-ul... Sa imi fie cu iertare, dar orice om poate conduce o masina care "merge singura" pe un drum drept. La noi, da inveti meserie... ![]() Oricum o dati in provincie se conduce mai linistit. Eu merg foarte des la Brasov si mi se pare mult mai lejer decat in Bucuresti. Parerea mea.... ![]() I love provincia! ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
andu911 |
![]()
|
Chestia e ca acolo nu gasesti prosti carora le ia 15 min sa parcheze o masina.
La noi, orice bou care nu stie sa parcheze, pune avariile. Cand n-ai unde sa parchezi e ceva, dar vad masini lasate pe avarii, chiar daca sunt locuri libere. Sau ce sa mai zic de cretinii care ocupa 2 locuri in parcarile de la supermaketuri. This post has been edited by andu911: 15 Apr 2008, 07:37 |
--------------------
-
-
-
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Iar daca parcheaza pe 4 locuri sunt gabori.
Si cand stau pe doua treceri de pietoni sigur sunt taximetristi. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 15 Apr 2008, 07:33) Chestia e ca acolo nu gasesti prosti carora le ia 15 min sa parcheze o masina. La noi, orice bou care nu stie sa parcheze, pune avariile. Cand n-ai unde sa parchezi e ceva, dar vad masini lasate pe avarii, chiar daca sunt locuri libere. Sau ce sa mai zic de cretinii care ocupa 2 locuri in parcarile de la supermaketuri. te contrazic un pic man.. afirmi asa: "la noi orice bou care nu stie sa parcheze pune avariile" nu sunt de acord.. eu parchez pe bulevard.. ca toti din zona mea.. sunt 3 benzi pe sens teoretic.. practic nu sunt decat 2 pentru ca pe prima sunt mereu parcate masini.. bun.. eu cand vin acasa si vreau sa parchez nu pot pur si simplu sa pun frana si sa ma opresc deoarece cel din spatele meu care nu poate sa schimbe banda ma va injura, plus ca voi incurca traficul.. nici eu nu pot merge pe prima banda datorita masinilor parcate.. asa ca inainte cu 100 m de locul de parcare dau semnal dreapta si apoi apas avariile pentru ca omul din spatele meu sa isi dea seama ce intentionez sa fac si sa isi ia masurile necesare din timp.. nu fortat de imprejurari (vezi unii soferi cum pun frana brusca din senin, baga avariile si dusi au fost, te lasa cu ochii in soare) fiindca parchez la bulevard singurul mod de parcare e cel lateral.. prin urmare sunt obligat sa ma opresc pe banda a 2-a langa cel de pe banda 1 si apoi sa incep manevra pentru parcarea laterala.. mi se pare de bun simt sa tin avariile aprinse atat timp cat execut manevra pentru a nu incurca pe nimeni si pentru ca cei ce vin pe banda a 2-a sa vada ca e un obstacol in calea lor.. de regula parcarea laterala imi iese in 15 secunde sa zic asa.. imediat.. dar cel din spate trebuie totusi avertizat ca eu voi opri cu intentia de a parca.. asa mi se pare omeneste.. daca asta ma face un "bou" sau un "sofer prost" atunci asa sa fie.. |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Stimati colegi,
am mai vazut exprimarea asta (schioapa). Pentru a pune in ordine limba romana (acuma ca dl. Pruteanu s-a dus intr-o lume mai buna), ia sa vedem ce inseamna "frustrat" (sursa - dexonline.ro): ----------- FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituție a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p.ext. a înșela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari. FRUSTRÁ vb. v. lipsi. frustrá vb., ind. prez. 1 sg. frustréz, 3 sg. și pl. frustreáză A FRUSTR//Á ~éz tranz. livr (persoane) A lipsi de un drept sau de un bun legitim. /<fr. frustrer, lat. frustrari FRUSTRÁ vb. I. tr. A lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a înșela. [< fr. frustrer, lat. frustrari]. FRUSTRÁ vb. tr. a lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a păgubi; (p. ext.) a înșela. (< fr. frustrer, lat. frustrari) ------------ Dar eu nu cred ca onorabilul coleg care a deschis topicul (si toti ceilalti) au vrut sa spuna "de ce soferii romani sunt lipsiti de drepturi", sau "sunt pagubiti". Mai degraba, ceea ce se vrea este "de ce sunt soferii mirlani" sau "de ce reactioneaza ca si cum ar avea ceva de impartit [cu mine]". Imi cer scuze pentru mica prelegere - dar, daca avem pretentii de la noi insine, trebuie sa fim exigenti. De ce sunt soferii din Romania asa cum sunt nu-i usor de raspuns: fiindca lipseste educatia; fiindca lipseste ghioaga; si - dupa mine abia in ultimul rind - fiindca lipseste infrastructura. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ieri era sa ma infig intr-un clio symbol care intorcea fara sa se asigure tot ope Sos. Pipera. Probabil se gandea ca daca el sta, nu are cine sa vina din spate prin stanga.....
O gaina cu Octavia 2 frustrata ca am plecat inaintea ei de la semafor a trecut la 1 cm de ghidonul meu drept, sa fie sigura ca ajunge la primul stop inaintea mea desi eu semnalizam de ceva vreme stanga, ca vroiam sa merg mai pe mijlocul benzii si nu prin balta de langa trotuar. Ea a ajuns la semafor, eu am trecut calm prin dreapta ![]() ![]() Ca sa nu mai zic de frustratele cu Tico, cea mai ingusta masina din romania care nu te lasa sa treci pe langa ele chiar daca Patrolul din spate a facut asta. E uimitor sa vezi o alee de 1,5 metri intre coloane si o jumate de tico bagat in mijlocul ei ca sa nu poata trece nimeni. Ma vad si nu se dau... sa nu piarda ele ceva. This post has been edited by einstein1984: 15 Apr 2008, 12:14 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 16:35 |