DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> achizitionare SOLENZA second hand, la ce sa fiu atent?

adrian_c
post 15 Apr 2008, 12:37
Post #31

Membru actionand in sectorul privat

Group: Members
From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia

Salutare Raff,

Felicitari pentru masina. In legatura cu celelalte discutii, consider ca nu mai au rost. Masina a fost deja cumparata, daca merge bine si totul este OK cu atat mai bine.

Ca si sfaturi dupa cumparare ti-as sugera sa ii faci toate schimburile de lichide (ulei motor si cutie, lichid racire, lichid frana, directie asistata (daca are)). Sa verifici placute si discuri de frana(sa nu fie ovalizate, sau uzate sub limita admisa), precum si franele spate.

Si cam atat, benzina buna (fara aditivi si alte prostii) si atentie mare (mai ales la drumurile din Dambovita, smile.gif eu sunt din Targoviste).

Mult succes !!

--------------------
Dacia Solenza Scala xx.09.2004 - DB-05-xxx
Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
raff
post 15 Apr 2008, 23:52
Post #32

Membru incepator

From: Mihaesti jud.Arges

QUOTE(adrian_c @ 15 Apr 2008, 12:37)
Salutare Raff,

Felicitari pentru masina. In legatura cu celelalte discutii, consider ca nu mai au rost. Masina a fost deja cumparata, daca merge bine si totul este OK cu atat mai bine.

Ca si sfaturi dupa cumparare ti-as sugera sa ii faci toate schimburile de lichide (ulei motor si cutie, lichid racire, lichid frana, directie asistata (daca are)). Sa verifici placute si discuri de frana(sa nu fie ovalizate, sau uzate sub limita admisa), precum si franele spate.

Si cam atat, benzina buna (fara aditivi si alte prostii) si atentie mare (mai ales la drumurile din Dambovita,  smile.gif  eu sunt din Targoviste).

Mult succes !!
*

salut Adrian_c .mersi!sunt supermultumit de masina,e ca si scoasa de pe banda.nu mai conteaza ce model e,a fost europa,dar tinde catre confort.odata ce merge impecabil si nu are absolut nicio problema,nu am de ce ma plange.o sa schimb cat de curand uleiul si toate maruntisurile acestea.cat despre partea cu franele,nu sunt probleme.cureaua de distributie e ok si ea

stii ce as vrea? sa-i pun tetiere pe spate pana in iulie,ca e foarte rau fara,in Dacia 1410 stateai cum stateai,dar in Solenza parca stai pe banca in fata blocului.am un coleg la servici care se ocupa cu masinile,deci manopera e aproape free
si am inteles ca nu ar costa mult ele ca si piese

si mai vreau geamuri ionizate,le pun la service autorizat in Pitesti,alea ar fi cam 3 mil
in rest nu mai bag nimik in ea.decat benzina bineinteles
drumurile sunt de Arges si pe unde merg eu sunt drumuri foarte noi sau noi,fara gauri etc,nu am de ce ma plange
bafta si tie

--------------------
DACIA Solenza confort 2004 - AG 50 RAF
+
CIPTUNING
post 16 Apr 2008, 07:59
Post #33

Membru autentic

Apropo de geamuri: ai grija daca dai geamurile jos pentru ionizare, ca trebuie pus mastic cum trebuie la chederul lunetei. Cauciucul chederului nu mai are elasticitatea de cand era nou si de obicei intra apa inauntru daca nu este pus cum trebuie, daca se da jos.
Sunt bune drumurile in Ag, dar zi Doamne Fereste sa fi fost masina ta a unui navetist pe ruta Targoviste-Ploiesti... sad.gif popa.gif
Iar cu aratatul asta ca scoasa de pe banda, nu vreau sa te dezamagesc dar curatenia se datoreaza de cele mai multe ori bisnitarului si echipei lui de furnici care lustruiesc totul, decat fostului proprietar care a tinut-o asa. Asta este un paradox: o masina curata ca iesita de pe banda valoreaza substantial mai mult decat una cu murdaria aferenta unei folosiri normale. Iertare, firea mea este mai sceptica in privinta bisnitarilor dupa ce am vazut multe.

This post has been edited by CIPTUNING: 16 Apr 2008, 08:12

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
raff
post 16 Apr 2008, 10:12
Post #34

Membru incepator

QUOTE(CIPTUNING @ 16 Apr 2008, 07:59)
Apropo de geamuri: ai grija daca dai geamurile jos pentru ionizare, ca trebuie pus mastic cum trebuie la chederul lunetei. Cauciucul chederului nu mai are elasticitatea de cand era nou si de obicei intra apa inauntru daca nu este pus cum trebuie, daca se da jos.
Sunt bune drumurile in Ag, dar zi Doamne Fereste sa fi fost masina ta a unui navetist pe ruta Targoviste-Ploiesti... sad.gif  popa.gif
Iar cu aratatul asta ca scoasa de pe banda, nu vreau sa te dezamagesc dar curatenia se datoreaza de cele mai multe ori bisnitarului si echipei lui de furnici care lustruiesc totul, decat fostului proprietar care a tinut-o asa. Asta este un paradox: o masina curata ca iesita de pe banda valoreaza substantial mai mult decat una cu murdaria aferenta unei folosiri normale. Iertare, firea mea este mai sceptica in privinta bisnitarilor dupa ce am vazut multe.
*

geamurile le ionizez la o firma din Pitesti autorizata si foarte cunoscuta pentru calitatea serviciilor.e de inteles ca le mai dau 2-3 sute in plus ca sa o faca cum trebuie.curatenia da,poate fi "opera"bisnitarului,dar un lucru e sigur,a fost examinata foarte atent de cateva persoane,si testata,am bagat-o si prin guri de canal,si pe drum de tara de abia intri cu Aro,6 persoane in ea,nu trepideaza absolut nimik.revopsita nu a fost,are vopseaua originala,asta e cert.cat a fost in garantie nu a fost reparata.asa e,trebuie sa avem unele retineri ca la orice lucru SH,dar momentan sunt foarte multumit de ea.ramane de vazut in timp daca s-a dovedit a fi o alegere buna

16 Apr 2008, 10:14:
sper sa nu iau warn sau ceva,pentru off-topic.ma gandesc,ca exista alt topic pentru discutii post-cumparare,din moment ce masina e deja cumparata

This post has been edited by raff: 16 Apr 2008, 10:14

--------------------
+
Mihai San
post 16 Apr 2008, 10:27
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

Stai lnistit poti posta aici in continuare zic eu....Ai promis si alte poze cu interiorul,motorul...

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
raff
post 16 Apr 2008, 10:32
Post #36

Membru incepator

QUOTE(Mihai San @ 16 Apr 2008, 10:27)
Stai lnistit poti posta aici in continuare zic eu....Ai promis si alte poze cu interiorul,motorul...
*

dupa cum am spus,voi posta poze fara numar,dar asta se va intampla vineri seara pentru ca tel meu face mai mult picturi decat poze,iar camera foto e la fratele meu in alta localitate.vineri seara revin cu poze! biggrin.gif
si tu tot din AG esti?

This post has been edited by raff: 16 Apr 2008, 10:33

--------------------
+
raff
post 19 Apr 2008, 00:31
Post #37

Membru incepator

masina e cumparata acum,va multumesc tuturor pentru sugestii si pareri
topicul si-a atins obiectivul,si anume cel de consiliere in vederea achizitionarii unei Solenza sh
declar topicul ca fiind inchis

--------------------
+
Bogdam
post 19 Apr 2008, 13:44
Post #38

Membru

From: Brasov

Raff, ar trebui sa-i faci un jurnal de bord la masina pentru a ne impartasii impresiile tale fara riscul de warn.

This post has been edited by Bogdam: 19 Apr 2008, 13:44

--------------------
Dacia Solenza 2003 confort - BV-38-BAN
Make your life like toilet paper. Long and useful
+
miki_slz
post 27 Mar 2009, 10:10
Post #39

Solnitzar

From: Cluj-Napoca

Salutare! Vreau sa mai cumpar o solenza. Am gasit o scala cu 17.100 km la pretul 3850 E negociabil . Masina e tinuta in garaj stare impecabila. Ce parere aveti? Merita acel pret? Cam pe la ce preturi se vand solnitele? Mersi!

--------------------
Dacia Solenza/ NOVA GTI 2004 Scala /98 - CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
+
razvancaine
post 27 Mar 2009, 10:27
Post #40

Membru incepator

From: bucuresti

daca esti sigur de km(sunt cam sceptic tinand cont ca scala nu se mai fabrica din 2004) eu zic ca se merita la dotarile ei.

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
romanvs
post 27 Mar 2009, 21:42
Post #41

membru autentic

From: CRAIOVA

Daca ceea ce spui despre ea este adevarat(km reali,tinuta in garaj,etc ),atunci, eu consider ca se merita sa o iei wink.gif .

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
reddacy
post 27 Mar 2009, 23:48
Post #42

Membru autentic

From: In inima Ardealului

inca se tine la 3000 euro scala,doar alea in stare f, buna......pe sectorul femei merge ....multi le cumpara la neveste ca sunt ieftin de intretinut....

era sa uit am fost recent in targu-mures la piata: era doar o scala din tote cele 3 solenza ......"se tin bine pe roti"...... tongue.gif

This post has been edited by reddacy: 27 Mar 2009, 23:50

--------------------
dacia solenza 2003 scala - AB-29-RAZ
+
dean79
post 6 Apr 2009, 12:18
Post #43

Membru incepator

Salutare tuturor.....as vrea sa-mi cumpar si eu o dacia solenza scala de la o cunostinta,masina fiind din 2004 si avand 48000 km. As vrea sa va cer parerea,despre solenza in general ca fiabilitate,piese daca sunt pe piata si altele......multumesc!!!

--------------------
Solenza Scala 1.4 mpi 2005 - nu am
+
NYCKO22
post 9 Apr 2009, 07:23
Post #44

Membru autentic

From: bacau

am cumparat 06 04 2009 una bucata solenza confort 2004 1,4 mpi 75 000 km culoare gri sobolan la pretul de 2400 euro
masina a fost folosita de un nene ce nu stia ce inseamna curatenia dar am readus-o la viata

--------------------
dacia solenza clima 2004 - bc-79-lex
virusat de masini !!!
+
tixti
post 9 Apr 2009, 07:53
Post #45

Membru

QUOTE(miki_slz @ 27 Mar 2009, 10:10)
Salutare!  Vreau sa mai cumpar o solenza. Am gasit o scala cu 17.100 km la pretul  3850 E  negociabil . Masina e tinuta in garaj stare impecabila. Ce parere aveti? Merita acel pret? Cam pe la ce preturi se vand solnitele?  Mersi!
*

Dragule, iei teapa mare.
Km aia nu sunt reali de nicio culoare. Ce a facut omul, s-a invartit in jurul blocului in 4 ani sau 5, cat are? Mai mult decat atat, vezi ca la banii astia gasesti LOGAN cu maxim 40.000 km. Si daca ai mai avea vreo 1000 de euroi, ti-ai cumpara un LOGAN nou nout, la ce oferte si foame au astia. La mine la Braila e oferta la dealer: LOGAN la 4980 EURO. Bine, ca e cel mai chel si e si cu rabla in pretul ala. Rabla o cumperi de la un mosh cu 10 milioane si ti-ai tras un Logan nou nout. Nu le mai da apa la moara astora care inca mai vand DSn si Solenza la pret de cumparare. La mine o solenza e in jur de 12.000 RON, adica oricum sub 3.000 euro. Parerea mea: daca ai mai avea 1200 euro, maxim, iti cumperi o masina noua, din fabrica. Si alta parere, nu da atatia bani ca e abuziv de mult.

9 Apr 2009, 07:55:
QUOTE(NYCKO22 @ 9 Apr 2009, 07:23)
am cumparat 06 04 2009  una bucata solenza confort 2004 1,4 mpi  75 000 km culoare gri sobolan la pretul de 2400 euro
masina a fost folosita de un nene ce nu stia ce inseamna curatenia dar am readus-o la viata
*

Felicitari si s-o stapanesti sanatos. Ai facut o afacere foarte buna. Bafta multa.

This post has been edited by tixti: 9 Apr 2009, 07:55

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2003, 1,4 MPI, alb Boreal - BR 06 BOG
am masina mica neamuleeee...
+
ramsen
post 9 Apr 2009, 12:10
Post #46

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

Dar tu colegule de ce nu iti iei o masina din aia care recomanzi???vad ca detii o berlina din 1986

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
tixti
post 9 Apr 2009, 16:36
Post #47

Membru

QUOTE(ramsen @ 9 Apr 2009, 12:10)
Dar tu colegule de ce nu iti iei o masina din aia care recomanzi???vad ca detii o berlina din 1986
*

as lua-o nene si cu 7 maini, dar de unde parale? Ca nu mai vrea banca nici 1000 de euroi sa imi dea sad.gif . Am rate mari pe la casa si altele... asa ca.. as vrea eu chiar si o solenza. Dar imi mentin parerea ca e cumplit de mult la banii astia. Acuma caut si eu solenze si supernove, sper sa imi dea banca ceva malai, altfel, tot cu Dacia din 86 voi mai umbla mult si bine. mad.gif

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2003, 1,4 MPI, alb Boreal - BR 06 BOG
am masina mica neamuleeee...
+
ramsen
post 9 Apr 2009, 19:27
Post #48

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

asta este ...ce sa le facem...noi vrem multe dar de unde baniiiiii

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
nh1980ro
post 9 Apr 2009, 19:42
Post #49

Membru

From: Togo-Togo.

QUOTE(CIPTUNING @ 12 Apr 2008, 09:36)
- sa nu aiba scurgeri de lichid pe la servodirectie-pompa, caseta,furtune,

Eu sunt curios daca gasiti vreuna care sa nu aiba scurgeri de genul celor de mai sus.
A mea avea scurgeri de genul asta de cand am luat-o. Dar vestea buna e ca nu s-au agravat in 3 ani.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
CIPTUNING
post 9 Apr 2009, 21:06
Post #50

Membru autentic

QUOTE(nh1980ro @ 9 Apr 2009, 19:42)
Eu sunt curios daca gasiti vreuna care sa nu aiba scurgeri de genul celor de mai sus.
*

Perfect de acord cu tine! Insa este un motiv bun de negociat pretul daca stii unde sa cauti motivul. Nici macar toti vanzatorii nu stiu ca au pierderi la caseta..

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
+
reddacy
post 11 Apr 2009, 13:16
Post #51

Membru autentic

From: In inima Ardealului

faza este ca am facut ceva targuri cu un passat ,si nu prea am vazut solenza.........ciudat!!!.....scala sau clima mai rar....,,

oricum greu merge piata auto.....cu passat-ul asta din 2002 tdi ,full ,carte service,abia daca il dau cu 7000 e......si-l dau pana la urma ca nu mai am bani,desi in 3 ani am bagat bani seriosi in el...... mad.gif ......mama ei de criza 022.gif

mi-a fost scris tot cu solenza sa ma "dau"......... biggrin.gif

--------------------
dacia solenza 2003 scala - AB-29-RAZ
+
CIPTUNING
post 11 Apr 2009, 14:16
Post #52

Membru autentic

Ai dreptate! Pe criza asta, Solenza nu-i masina de dat. smile.gif

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
+
NYCKO22
post 11 Apr 2009, 15:18
Post #53

Membru autentic

From: bacau

"""Ai dreptate! Pe criza asta, Solenza nu-i masina de dat. smile.gif""""
aici nu pot sa te contrazic ,dar in timp de criza ,ca asta,poti cumpara solenza buna .

--------------------
dacia solenza clima 2004 - bc-79-lex
virusat de masini !!!
+
adicorbos
post 16 Apr 2009, 14:00
Post #54

Membru autentic

From: brasov

nu inteleg de ce va veriti asa de mult de numarul Kilometrilor, sa va spun o chestie, eu si unchiul meu ne-am luat Solenze la o luna diferente, sh-uri, a lui cu un an mai tanara dar aproximativ aceiasi Kilometrii. eu de cand mi-am luat masina am facut 53000Km el 21000Km, diferenta este ca eu am circulat cu masina in oras, si drumuri lungi(in Grecia de 5 ori) iar el circula numai pe drum de tara plin de gropi si denivelari, dar mai merge si pe asfalt
acum care din solenzele noastre ai cumpar-o?

--------------------
dacia solenza rapsodie 2003 - bv 87 car
+
nh1980ro
post 16 Apr 2009, 14:20
Post #55

Membru

Pe aia care arata mai bine dpdv tehnic.. smile.gif

--------------------
+
adicorbos
post 16 Apr 2009, 21:50
Post #56

Membru autentic

inca in lucru referitor ls numarul kilomentrilor, am un prieten care are un logan mcv, tipu` foloseste masina numai pt transport internatioal (in special Grecia) masina lui are peste 150.000 Km dar merge foarte bine, tot timpu` si-a facut reviziile la timp si nu are probleme la masina, daca se duce in targ sa o vanda cine vede nr kilometri mai sta pe ganduri daca sa o cumpere sau nu, desi masina d.p.d.v. tehnic merge foarte bine (am condus-o personal 1000Km), daca el i-ti zice ca a facut transport internatioanal de persoane, nu o sa-l crezi, si o sa zici ca asta e dreapt o scuza la numarul mare al kilometrilor, si atunci i-ti iei un alt logan pe care poate omu` la folosit la tara sa care diverse lucruri. deci numarul kilometrilor nu cred ca este un criteriu in alegerea masinii pe care vrei sa o cumperi, plus ca pot fi dati inapoi foarte usor

--------------------
+
nh1980ro
post 16 Apr 2009, 21:55
Post #57

Membru

Stai tu linistit ca iti dai seama ca are multi km facuti in oras sau la tara.
Intr-un fel se rupe masina prin gropi si in alt fel la drum lung si asfaltat.

Oricum daca mergi in Bucuresti 10.000km in trafic aglomerat, e ca si cum ai merge 20.000km intr-un oras mai mic, pentru ca motorul functioneaza o multime de timp la ralanti.
Iar numarul mare de km duce la diverse uzuri datorita frecarii: amortizoare, bucsi, rulmenti.
Asta se vede si la masinile SH aduse din Germania, unde cica e numai asfalt. Dar o masina de 150.000km deja are duse amortizoarele si alte piese care se misca.

--------------------
+
Valman
post 16 Apr 2009, 22:14
Post #58

B, C, CE, D

QUOTE(adicorbos @ 16 Apr 2009, 15:00)
nu inteleg de ce va veriti asa de mult de numarul Kilometrilor, sa va spun o chestie, eu si unchiul meu ne-am luat Solenze la o luna diferente, sh-uri, a lui cu un an mai tanara dar aproximativ  aceiasi Kilometrii. eu de cand mi-am luat masina am facut 53000Km el 21000Km, diferenta este ca eu am circulat cu masina in oras, si drumuri lungi(in Grecia de 5 ori) iar el circula numai pe drum de tara plin de gropi si denivelari, dar mai merge si pe asfalt
acum care din solenzele noastre ai cumpar-o?
*

Pe a unchiului daca doresc un motor mai putin uzat si pe a ta daca doresc o suspensie mai putin uzata. Deci depinde unde as fi dispus sa repar. Prefer la suspensie. smile.gif

This post has been edited by Valman: 16 Apr 2009, 22:14

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
Marian66
post 16 Apr 2009, 22:31
Post #59

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

pai oricum daca imi zice ca a facut transport de persoane ma gandesc automat si la cum a facut km aia, ca una e sa tai tzara in doua singur cu serviciu si alta e cu masina plina si cu bagaje. asa e, depinde foarte mult km cum sunt facuti, dar sa cumperi o masina cu 150 000 km e nevoie si de incredere, pe care nu prea poti sa o ai la un om pe care nu il cunosti, la masini dinastea te bagi daca chiar te pricepi si stii la ce sa te uiti

si vezi ca "i-ti" se scrie legat, ne mai scapa tuturor cate un "sa dus la mare", dar . . .

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
adicorbos
post 17 Apr 2009, 14:27
Post #60

Membru autentic

QUOTE(Valman @ 16 Apr 2009, 23:14)
Pe a unchiului daca doresc un motor mai putin uzat si pe a ta daca doresc o suspensie mai putin uzata. Deci depinde unde as fi dispus sa repar. Prefer la suspensie. smile.gif
*

eu zic ca motoarele astea duc 400.000Km fara reparatii, restu sunt consumabile, dar mai conteaza si ala care a condus-o pe unde si cum a umblat cu ea

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 06:30
Forum Renault