DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pistol Lipit, De unde, ce fel

Executron
post 14 Oct 2008, 19:12
Post #31

Membru fan UAP

Group: Members
From: Bucuresti

Eu pana la urma mi-am luat un ciocan de lipit pe care am dat 3,5 RON de pe un site online si am lipit memorii USB, zeci de fire, mufe, mi-a fost f. util.

Nu se prezinta intr-o stare f. buna momentan dar pt utilizarea mea low tech a lipiturilor e super ok laugh.gif

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 14 Oct 2008, 19:39
Post #32

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(klaus @ 14 Oct 2008, 14:25)
Pai daca sunt asa de bune, de ce vrei sa iei asa de multe? Inteleg daca erau d-alea proaste de se strica mereu, sa ai de rezerva, dar asa.
*

pai unu acasa,unu la curte,unu la baza:) rolleyes.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Bullix
post 29 Dec 2009, 01:50
Post #33

Solnitzar fidel

Oameni buni, spuneti-mi si mie din ce sa-mi confectionez o ansa ca lumea pt pistolul de lipit. Mi-am reconditionat un ansamblu Radioprogres vechi intr-o carcasa din ebonita de productie noua insa special destinata lui (ciuciu, a trebuit sa sap in ea sa fac loc la traf), ma rog, intr-un final a iesit o mare magarie destul de solida, insa mi s-a ars ansa care era in el. Mentionez ca era de cupru (absolut evident), am inlocuit-o cu o bucata de cupru de grosime identica si cucu, nu mai lipeste la fel sad.gif sad.gif sad.gif

Cei care suneti experimentati cu pistolul acesta, spuneti-mi si mie, trebuie facut un tratament special ansei inaintea primei incigeri? Trebuie smirgheluita, sau ceva de genul? Am facut in toate felurile, am smirgheluit-o, am tinut cositorul pe ea in timp ce se incingea, dar degeaba, cade cositorul urgent, nu face pic de aderenta si se inegreste la suprafata (fara sa se arda) (presupun ca oxideaza rapid). Am dat si cu pasta decapanta, si cu sacaz clasic, si cu aspirina si tot degeaba. O fi prost materialul din care am facut ansa? E fir de cupru gros cam de 1... 1.2 mm, luat dintr-un cablu de 380 dintr-un atelier, s-a refacut o instalatie si au ramas resturi si m-am gandit ca mi-o fi bun sa-mi fac anse pt pistol... ce sa-i fac?

Sarbatori fericite!

This post has been edited by Bullix: 29 Dec 2009, 01:52

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
hash
post 29 Dec 2009, 02:30
Post #34

calculatorist

Faceam ansa din sarma de Cu de 1.5 mm pentru instalatie electrica. Daca o faci prea lunga nu o sa se mai incinga suficient. Nici prea scurta nu e bine.

Dupa 'croire', asigura-te ca face priza buna in locul de prindere - smirgheluire suprafete de contact (nu cu raspelul! ceva fin), strans bine suruburi, suprafata de contact cat mai mare (eu mai aplatizam putin ochiurile alea facute in jurul surubului).

Vezi ca la 380V nu se foloseste conductor de 1.5mm, ala de 1.5mm se foloseste pana la 10A! 380 si 1.5mm se bat cap in cap.

Odata montat, la prima incingere il duceam la temperatura la care se albastrea varful. Apoi sacaz si cositor (dacaa-l bagi in sacaz si-l tii pana se arde sacazul pe el, devine negru, tb sa-l re-smirgeluiesti). Poti folosi si pasta decapanta (dintr-aceea pentru tevi de Cu), cu conditia sa nu o arzi pe varf pana se face scrum. Sau, mai bine, fludor.

Eu n-am mai folosit atare scula de cel putin 4 ani .. prea mare puterea, parleam piese la 100W. Nici macar cu ala de 30W nu mai lucrez decat la cabluri mai groase, in rest imi ajung 14W, de regula il pun la 10W, e arhisuficient.

--------------------
- - -
+
doctorasul
post 29 Dec 2009, 06:13
Post #35

Membru imbatranit

Group: Validating DaciaClub
From: Pitesti

--------------------
Dacia Dacia 92 - ot
+
l@u
post 29 Dec 2009, 09:09
Post #36

Membru autentic

fa cum a spus hash si ai sa vezi ca merge

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
Bullix
post 29 Dec 2009, 09:50
Post #37

Solnitzar fidel

Pana la urma am folosit o sarma mult mai subtire (cam de 0.5...0.7mm), tot de cupru, si merge struna. Cert e ca aia groasa nu numai ca nu-mi placea cum (nu) lipea, dar se si ardea urgent! Cu asta mica am reusit sa lipesc chiar si fire mai groase, cu o tona de cositor, pe contacte foarte mari, si merge de rupe tongue.gif Ma asteptam ca asta sa se arda si mai repede dar vad ca tine... sigur, in ambele cazuri lucram la fel, cu pauze de bun simt, reprize cat mai scurte.

Numai bine! Multumesc pentru sfaturi! biggrin.gif

--------------------
+
bmwh548
post 29 Dec 2009, 14:48
Post #38

Membru cu insomnii

From: Iasi

Daca aveti de unde gasi....sarma de cupru argintat. Am vreo cateva bucati pe acasa (la cum le consum eu sunt asigurat pe viitorii 10 ani cred), e subtire (maxim 1mm), se incalzeste repede si parca nu "curge" fludorul de pe ea la fel ca de pe sarma de cupru simpla.

--------------------
- - - - -
+
bygy007
post 29 Dec 2009, 17:51
Post #39

Membru autentic

From: BUCURESTI

ce maiba va chinuiti cu atitea detalii , sirma de cupru care se trag instalatiile (blanc , adica dintr-o bucata) de 2,5mm , iei 1m de la orice magazin care vinde materiale electrice, eu asa ceva folosesc in mod curent si nu am probleme , daca nu incinge sa topeasca fludorul , atunci este o problema cu pistolul
operatia de cositorire o faci in felul urmator , incalzesti piesa , piesele cu virful si pui fludorul pe cele 2 piese incalzite nu pe virful pistolului c cele 2 piese trebuie ca supraferele sa fie bine decapate
daca se lipesc piese electronice nu este recomandata pasta de lipit , si trebuie folosit sacizul

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 13.92k ) Number of downloads: 1134

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Dsign
post 29 Dec 2009, 18:11
Post #40

Led Tuning Man

bine punctat bygy

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
BeciAcustic
post 29 Dec 2009, 19:18
Post #41

BlackLine

From: Constanta

Pistoale ca cele vechi romanesti nu mai gasesti. Acelea erau cele mai bune, cele negre pentru cei care stiu. Eu am unul asa de ani buni inainte de revolutie si acum tot cu el lucrez foarte mult. Daca nu gasesti la cineva asa ceva sa cumperi daca nu il mai foloseste cauta tot ceva romanesc. Am vazut pe la Dina(un magazin de specialitate in Constanta) ceva romanesc Alb cu aceleasi caracteristici ca al meu la 70 lei. Nu stiu acum cat de fiabil este dar ar fi o alegere buna daca gasesti asa ceva pe la tine... Numai Bine!

--------------------
DACIA LOGAN 2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V - CT - numere rosii
Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
+
nelu_1985
post 29 Dec 2009, 22:33
Post #42

membru in pauza de masa

From: BLAJ

io ma joc cu unu desta ciocan.jpg ( Size: 19.64k ) Number of downloads: 1160
, l-am luat de vreo 3 ani cu 15 lei parca

--------------------
DACIA 1410 GTL 1986 - 2-AB-9576
"Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
+
C a t a l i n
post 29 Dec 2009, 22:34
Post #43

Doar că acela este letcon, și nu pistol. smile.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Bullix
post 29 Dec 2009, 23:08
Post #44

Solnitzar fidel

QUOTE(BeciAcustic @ 29 Dec 2009, 19:18)
Pistoale ca cele vechi romanesti nu mai gasesti. Acelea erau cele mai bune, cele negre pentru cei care stiu. Eu am unul asa de ani buni inainte de revolutie si acum tot cu el lucrez foarte mult. Daca nu gasesti la cineva asa ceva sa cumperi daca nu il mai foloseste cauta tot ceva romanesc. Am vazut pe la Dina(un magazin de specialitate in Constanta) ceva romanesc Alb cu aceleasi caracteristici ca al meu la 70 lei. Nu stiu acum cat de fiabil este dar ar fi o alegere buna daca gasesti asa ceva pe la tine... Numai Bine!
*

Pai dintr-unul din ala negru se trage si ala de-l am eu, l-am avut o buna perioada aruncat prin "lada de resturi", si intr-o zi mi s-a pus pata, l-am verificat, am vazut ca e ok, si m-am gandit sa-i trag carcasa. Pacat ca nu e neagra. Am cumparat-o de la Mivarom cu 7 lei, magazin la care gasesti chiar si pistolul "romanesc" de 70 lei cum am vazut scris mai sus, dar n-avea rost sa-l mai cumpar "inca o data".

Bygy, sa stii ca lipesc in mod normal exact cum zici tu, dar tot aveam probleme. Ansa o confectionasem exact din ce ai zis tu. Cu una mai subtire, de cablu de prelungitor cu conductor solid (nu multifilar) (ceva vechitura si ala), merge brici si nici nu se arde.

In privinta ciocanului de lipit cum vad in poza de mai sus, o sa-mi cumpar si eu unul pentru situatiile in care prefer ciocanul. Mai am unul rusesc de 40W, dar are cuiul foarte gros, si oricat l-as ascuti nu pot obtine ceva finut.

Pentru aplicatiile cu care lucrezi tu in mod frecvent, Dsign, eu folosesc statie de lipit cu aer cald. Si nu cred ca sacazul e mai bun ca fluxul ori pasta decapanta (acolo unde nu e nevoie de surplus de fludor).

Numai bine!

PS: atasez si 2 poze cu pistolul in cauza, respectiv un prim plan la ansa despre care spuneam ca ma multumeste momentan.

This post has been edited by Bullix: 29 Dec 2009, 23:17

Attached thumbnail(s)
DSC01490.JPG ( Size: 37.32k ) Number of downloads: 1219
DSC01491.JPG ( Size: 35.35k ) Number of downloads: 1230

--------------------
+
BeciAcustic
post 30 Dec 2009, 00:23
Post #45

BlackLine

From: Constanta

Ala e..... mivarom recomand si eu dar nu facem reclama aici ...

--------------------
DACIA LOGAN 2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V - CT - numere rosii
Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
+
hash
post 30 Dec 2009, 01:33
Post #46

calculatorist

n-am la indemana o poza, dar la mine ansa era mult mai lunga, in nici un caz atare naparstoc.

--------------------
- - -
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th May 2025 - 19:52
Forum Renault