Jetta vs. Megane, Jetta Comfort 1,9TDI-MegSedanPriv 1,9dCi
![]() ![]() ![]() |
Jetta vs. Megane, Jetta Comfort 1,9TDI-MegSedanPriv 1,9dCi
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai jumatate din cei care au postat vorbesc fara sa fi condus macar una din masini. Deci....
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si nici nu e nevoie sa le conduci neaparat. Poti sa iti exprimi o parere si din ce ai citit, poate dintr-o vizita in showroom, etc.
Fiecare a spus CE AR FI FACUUT EL daca ar fi fost pus sa faca alegerea, de asta parerile sunt impartite, fiecare prefera altceva, unii vor fiabilitate, altii vor imagine, altii vor sa nu aiba o masina ca toti ceilalti, altii vor o masina care sa fie apreciata de pietonii de pe strada... pareri si pareri. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Ciupitu @ 16 Apr 2008, 12:23) As dori niste pareri de la cunoscatori. Situatia ideala ar fi cunoscatori ai ambelor masini. QUOTE(Andy_ACS @ 17 Apr 2008, 13:10) Si nici nu e nevoie sa le conduci neaparat. Poti sa iti exprimi o parere si din ce ai citit, poate dintr-o vizita in showroom, etc. Eu prin cunoscatori inteleg ca macar sa fi condus masina aia. Nu sa fi vorbit cu vecinii de bloc la un spart de seminte la sezatoarea de seara .... |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cine a condus nu e neaparat cunoscator, ar fi absurd. Parerea cuiva pasionat de masini care are idee de cate ceva e mult mai importanta de cat a unuia care a condus masina (poate chiar o detine) si care e incantat de cat de bine se asorteaza tapiteria cu presuletele si cat de incapator e torpedoul...
Hai sa ne oprim aici cu offtopicul. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Ciupitu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 14 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost si am vazut Meganul.
Am facut si un drive test dar, din pacate, cu un 85 CP asa ca nu pot vorbi despre cum "trage" ci doar despre tinuta de drum. As fi vrut sa vad si cutia cu 6 trepte si cum lucreaza ea cu 1,9cDi. Este foarte inalta(bine pentru drumuri grele) si din cauza asta se cam leagana ca o barca. Bordul e frumos dar are pe el ce se punea acum 6-7 ani nu acum 3 ani(invechit). M-a deranjat cu adevarat pozitia soferului: scaunul este foarte sus(prea sus pentru gustul meu chiar si cand este coborat la maxim) si mai ales nu prea e loc pentru genunchi. Am in dotare o nevasta cu picioare pana in gat(nu intentionez sa o schimb) si s-ar putea ca problema asta sa fie determinanta. Mi-a placut satelitul de comanda pentru RadioCD care e mai complet decat ce se gaseste pe volanul Jetta, dar sistemul audio cu 8 incinte din Jetta se aude mai bine. Meg e mai silentioasa mult decat Jetta. Pielea pe scaune e doar pe partile laterale(eu vroiam pe sezut pentru ca am copii si mai murdaresc tapiteria), dar e mult mai frumoasa decat tapiteria de Jetta. Oglinzile laterale sunt net superioare la Jetta, iar stalpul fata din dreapta cam ia din vizibilitate la Meg. Imi plac jaluzelele din usile din spate, dar bancheta din spate pare mai confortabila la Jetta. Inca nu sunt hotarart desi "ma trage ata" catre Jetta. La acelasi pret as opta pentru Jetta. Trebuie sa ma storc serios de bani ca sa imi pot permite Jetta. Clima cu doua zone nu este nici ca optiune la Meg(doar la Laguna) Multumesc pentru toate parerile exprimate aici. Le-am citit cu atentie pe toate. Stiam din start ca vor fi in mare parte subiective si ca va fi ceva scandal. Oricum parerile sunt interesante. Atunci cand faci scandal probabil ca tii la masina ta si vrei sa ii sari in aparare. P.S. Meg e productie 2007(decembrie). Ma duc sa ma mai sui in Jetta sa fac comparatie la cald si va mai scriu. This post has been edited by Ciupitu: 17 Apr 2008, 13:13 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 Rosu Toareador
- B-XX-ATC
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma trebuie sa faci drive-test cu aceleasi motoare pe care le-ai lua, ca sa iti poti face o idee. Eu as alege Jetta cu ochii inchisi, imi place mult, in special interiorul. Motorul de 1.9 TDI ala de 105 CP chiar suna mai bine decat saracia de 2.0 TDI de 140 CP, care face ca tractorul.
This post has been edited by 2dor: 17 Apr 2008, 13:35 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
jetta 2.0 fsi
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ciupitu @ 17 Apr 2008, 14:11) Am fost si am vazut Meganul. Am facut si un drive test dar, din pacate, cu un 85 CP asa ca nu pot vorbi despre cum "trage" ci doar despre tinuta de drum. Mai incearca si la alt dealer, mi se pare imposibil sa nu gasesti una cu motod de 1,9. Asteptam si impresiile despre Jetta..care nici ea nu e chiar noua, cu toate ca pare... Ganditi-va ca de fapt e un Golf 5. This post has been edited by St: 17 Apr 2008, 16:48 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
cosmic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 18 March 07 ![]() |
Ma bag si eu in seama un pic, macar sa aiba omul ce citi...
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 1,5dci 100CP
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Ciupitu @ 17 Apr 2008, 13:11) Am fost si am vazut Meganul. Am facut si un drive test dar, din pacate, cu un 85 CP asa ca nu pot vorbi despre cum "trage" ci doar despre tinuta de drum. As fi vrut sa vad si cutia cu 6 trepte si cum lucreaza ea cu 1,9cDi. Este foarte inalta(bine pentru drumuri grele) si din cauza asta se cam leagana ca o barca. Bordul e frumos dar are pe el ce se punea acum 6-7 ani nu acum 3 ani(invechit). M-a deranjat cu adevarat pozitia soferului: scaunul este foarte sus(prea sus pentru gustul meu chiar si cand este coborat la maxim) si mai ales nu prea e loc pentru genunchi. Am in dotare o nevasta cu picioare pana in gat(nu intentionez sa o schimb) si s-ar putea ca problema asta sa fie determinanta. Mi-a placut satelitul de comanda pentru RadioCD care e mai complet decat ce se gaseste pe volanul Jetta, dar sistemul audio cu 8 incinte din Jetta se aude mai bine. Meg e mai silentioasa mult decat Jetta. Pielea pe scaune e doar pe partile laterale(eu vroiam pe sezut pentru ca am copii si mai murdaresc tapiteria), dar e mult mai frumoasa decat tapiteria de Jetta. Oglinzile laterale sunt net superioare la Jetta, iar stalpul fata din dreapta cam ia din vizibilitate la Meg. Imi plac jaluzelele din usile din spate, dar bancheta din spate pare mai confortabila la Jetta. Inca nu sunt hotarart desi "ma trage ata" catre Jetta. La acelasi pret as opta pentru Jetta. Trebuie sa ma storc serios de bani ca sa imi pot permite Jetta. Clima cu doua zone nu este nici ca optiune la Meg(doar la Laguna) Multumesc pentru toate parerile exprimate aici. Le-am citit cu atentie pe toate. Stiam din start ca vor fi in mare parte subiective si ca va fi ceva scandal. Oricum parerile sunt interesante. Atunci cand faci scandal probabil ca tii la masina ta si vrei sa ii sari in aparare. P.S. Meg e productie 2007(decembrie). Ma duc sa ma mai sui in Jetta sa fac comparatie la cald si va mai scriu. depinde cat esti de pasionat. eu unu nu m-as stoarce de bani ca sa iau o masina care nu e cu mult mai buna decat o masina mai ieftina, dar cu motor mai bun, probabil cu dotari mai bune etc. Poate e bine sa te gandesti si pragmatic, sa vezi cum e cu garantia (am inteles ca la jetta e 24 luni sau ceva de genul) si nu se poate mari. De diferenta de bani poti intretine megane-ul o gramada de timp |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
houser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti, Baneasa ![]() |
QUOTE(houser @ 16 Apr 2008, 22:21)
Grea decizie. Jetta e o masina buna, calitatea foarte buna, se comporta bine la orice fel de drum, consum foarte mic in special pe diesel, interior exact ca la passat. * Ce-mi place mie de astia care isi dau cu parerea dar habar nu au despre ce vorbesc. Pana una alta, eu as face drive test cu ambele, cu motorizarea pe care ai alege-o tu, m-as documenta pe forum cu ce probleme s-au confruntat posesori mai vechi ai celor 2 modele si apoi as hotara daca merita diferenta de bani la dotari echivalente. Pe forum totdeuna o sa fie o cearta continua, dupa cum vezi si in topicul asta 70% din posturi sunt de genul "Postare abuziva si inducere in eroare. postare de dragul postarii nu al calitatii informatiei"(@clasici in viata). Mersi frumos de completare. Dar se pare ca habar nu ai nimic despre VW. Ai mers cu vreauna dintre Golf5, Jetta, Passat? Sau cu Golf4, Bora, Vechiul Passat? In mare interioarele nu difera, si aici ma refer la plansa de bord care este asemanatoare, diferenta fiind facuta doar de unele echipari, sau de unele finisaje(lemn de nuc, aluminiu, stejar, etc.) |
--------------------
Opel Astra h 1.7;
Renault Megane Sedan Privilege 1.6;
ex. Solenza si Bora
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Offtopic
Daca la Renault sau Peugeot iti cad o bucsa si o flansa...gata...Renault masina proasta, ai dracu francezi. Cand la VW iti cad si turbina si volanta, ghinion domne. Eu n-am vazut VW TDI cu 150.000km fara sa fi avut macar turbina sau volanta schimbate sau pe duca, dar lumea tot zice ca-s fiabile. Unde s-o ascunde fiabilitatea aia, habar nu am... Poate ca-s mai bine inchegate si nu zornaie prin gropi ca un Renault... This post has been edited by andu911: 17 Apr 2008, 21:00 |
--------------------
-
-
-
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 17 Apr 2008, 10:43) nu poti sa-ti iei TDI in tara asta de r@h@t ca automat esti catalogat , aratat cu degetul si facut frustrat de niste oameni care nu realizeaza ca ei sunt de fapt cei cu probleme. cata dreptate poti sa ai ![]() QUOTE(andu911 @ 17 Apr 2008, 20:59) Offtopic Daca la Renault sau Peugeot iti cad o bucsa si o flansa...gata...Renault masina proasta, ai dracu francezi. Cand la VW iti cad si turbina si volanta, ghinion domne. Eu n-am vazut VW TDI cu 150.000km fara sa fi avut macar turbina sau volanta schimbate sau pe duca, dar lumea tot zice ca-s fiabile. Unde s-o ascunde fiabilitatea aia, habar nu am... Poate ca-s mai bine inchegate si nu zornaie prin gropi ca un Renault... Eu nu am vazut nici una cu astea schimbate in km astia daca a fost intretinuta corect....aaa daca te referi la alea din vitan cu "150000" la bord asta e alta poveste si nu te contrazic... ![]() Si ca sa fiu si ontopic - Orice ai alege sa te bucuri de ea fara incidente - in fond masina trebuie sa iti placa...eu asa am ales - am stabilit bugetul si din cele care se incadrau in buget am ales-o pe cea care mi-a placut ![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Geta
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Cum arata afara, imi place Jetta mai mult, poate si din cauza ca m-am obisnuit cu Meganul de 6 ani de cand a aparut.
|
--------------------
-
-
-
|
|
St |
![]()
|
@ houser.
Nu intoarce ce ai spus mai devreme. Ai folosit sintagma "interior exact ca la passat." Nu ma lua acum cu seamana... Asa seamana la toata lumea. Nu e mai simplu sa zici ca ai gresit? http://www.autocult.com.au/img/gallery/ful...naGhost1141.jpg vs http://www.autocult.com.au/img/gallery/AkinaGhost1206.jpg Eu zic ca nu-s exact la fel, dar deh, fiecare cu ceea ce vede. PS:Am mers cu toate 3 masini. Passat/jetta/Golf V. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
asta voiam sa zis si io (si am mai zis-o pe undeva dar am uitat unde).
Singura asemanare (defapt sunt identice) intre jetta si passat la interior e volanul, care intr-adevar e identic de la polo pana la touareg ![]() io nu ma bag cu sfaturi in discutie pt ca nu pot fi obiectiv. Intr-adevar un singur lucru pot spune, ca TDI-ul e mai zgomotos (cu mult) si consuma nitel (nu foarte) mai mult decat dCi-ul. Oricum nici sa ziceti ca dCi-ul e o clasa peste TDI (PD) nu e corect, practic ambele motoare sunt o imbunatatire a motorului clasic, dar in alta directie. dCi-ul e common rail si TDI-ul PD e Pumpe Dusse, sunt sisteme diferite de injectie. Cat despre fiabilitatea TDI-urilor, in general se cam trage din felul maimutelor de a-l conduce, mergand super sub-turat sa consume putin "frate", dar la nevoie baga piciorul pana la fund in ea, ca are cuplu! doar e TeDeI ! In general cam d'asta pica si volanta (bi-masica, cica-se sunt mult mai putine vibratii in interior de la motor datorita aceste volante) si turbo-ul. Eu am jetta, dar la mine altele au contat la alegerea masinii ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Clar as alege-o pe Geta, am mers/condus si una si alta.
Ca o paranteza, cei de la VW ari fi facut mare lucru daca bagau si o motorizare 1,5-1,8 cmc diesel, in 4 pistoane, nu in 3 ca la 1.4; mai mult ca sigur ar fi castigat mai multi clienti, parerea mea. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnule,
fa proba cu fiecare din modele. Daca bugetul iti permite, ia-o pe cea in care te simti mai bine. Eu nu m-as lua dupa opiniile altora(*), ca nu banii lor vreau sa-i cheltuiesc, si nu ei urmeaza sa mearga cu masina. In general, orice alegere ai face, bucura-te de ea, si nu-ti face ulterior reprosuri. (*) decit daca imi dezvaluie vreo teapa/defectiune/problema majora. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Ciupitu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 14 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am ales dintre cele doua ... a treia: Skoda Octavia(2) Elegance 1,9 TDI(Off topic - treaba cu TDI-ul e fumata de mult; e plin de TDI-uri pe strada; la Practiker in Vitan am vazut un Q7 in care o "doamna" cu fuste largi viu colorate baga tot felul de de lucruri ca intr-o caruta cu coviltir)
Mi-a placut spatiul interior mai generos, iar de cei 1200 euro pe care i-am economisit mi-am luat optionale: ESP, stergator luneta, monitorizarea presiunii in pneuri, alarma originala cu control pe cheie si senzor de inclinare, parasolar luneta, asistenta la plecarea din rampa, tempomat. Este si ceva mai putin zgomotoasa la interior. Sunt constient ca va pierde din pretul de acizitie mai mult decat un VW, dar determinant pentru mine e sa ma simt bine si eu si familia in cea mai buna masina(si cea care mi-a placut cel mai mult) in banii pe care am hotarat sa ii investesc. Ca totdeauna hotararea s-a facut si cu sufletul. Inca o data va multumesc pentru opinii. Din punctul meu de vedere am pus punct topicului. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 Rosu Toareador
- B-XX-ATC
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari pentru alegere, si eu as alege tot Octavia la banii aia.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu luam un Seat, dar asta e! Sa te bucuri mult timp de ea fara probleme.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 01:07 |