DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Garnitura de chiulasa - service cu tester?, dacia diesel 1,9

skorpion
post 17 Apr 2008, 17:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut.
Am si eu o dacia papuc 1,9 diesel din 2004, 50.000 km

intr-una din zile a inceput sa-mi mearga in suturi pana a murit motu in drum. am crezut ca nu mai am benzina, am lasat=o sa se raceasca 5 minute, am ajuns imediat la un peco si am observat ca sugea tot antigelu (cere era fiebinte. Dupa ce am cumparat doo stiocle de apa am reusit sa ajung acasa cu motoru mergand super ok. Ideea ca prietenii au inceput sa-mi explice ca fie s-a ars garnitura de chiulasa (adevaru ca a intrat antigel in ulei desi nu prea am fum alb in tobe), fie mai rau s-a fisurat si chiulasa. Unde dreak sa schimb eu garnitura sau repar chiulasa, ca vad ca serviceurile dacia nu fac asa ceva adraku ci schimba chiulasa cu totu pe 1000 de euro. Stiti cumva un service sau un mecanic mai uman? Oare chiar sa mi se fi fisurat chiulasa?
Multam anticipat

This post has been edited by skorpion: 18 Apr 2008, 14:28

--------------------
dacia double cab 1,9D 2004 - B 24 FUN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hordeagabriel
post 17 Apr 2008, 17:58
Post #2

membru

From: Deva

Am avut si eu problema asta..Sincer eu am apelat la un prieten care lucra la Dacia Service si am schimbat garnitura in fata blocului..Garnitura costa cam 8 lei..Schimbi garnitura, uleiul si ar trebui sa reglezi si tachetii.. Eu te-as sfatui sa apelezi la un mecanic pentru ca sunt destule operatii care trebuie facute corect..Bafta..

17 Apr 2008, 18:00:
Ah inca ceva..Ce am spus mai spus e cazul ideal..S-ar putea sa ai si chiuloasa ovalizata sau mai rau crapata..In plus poate sati fi afectat si setul motor..Altceva ce sa zic?Bafta inca odata

This post has been edited by hordeagabriel: 17 Apr 2008, 18:00

--------------------
Dacia 1310 1995 berlina
+
Merced
post 17 Apr 2008, 18:04
Post #3

No fear. No limit. No equal.

E vorba de motorul diesel, eu ma indoiesc ca ti-a facut operatiunea asta in fata blocului cineva.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
hordeagabriel
post 17 Apr 2008, 18:24
Post #4

membru

From: Deva

e adevarat ca nu era vorda de motorul diesel in cazul meu..dar dupa cum poti observa iam recomandat omului se mearga la un mecanic nu sa schimbe garnitura in fata blocului..

--------------------
Dacia 1310 1995 berlina
+
didosdoru
post 18 Apr 2008, 07:01
Post #5

Membru autentic

Daca ai nevoie de o chiuasa pt motorul de 1.9 stiu niste dezmembrari in Galati care au asa ceva si la un pret rezonabil.
Garnitura de chiuasa nu se scimba greu, dar fiind vorba de un diesel trebuie tinut cont de anumiti factori: trebuie tras motorul la punct si blocate pompa de injectie si axa cu came, apoi te apuci de desfacut.

--------------------
Dacia/Opel Pick-Up/Logan MCV/Astra G 2003/2009/2000 - GL O6 HKV / 53 DGD
+
skorpion
post 18 Apr 2008, 14:26
Post #6

Membru incepator

Multam de raspunsuri, oricum la un Service as vrea sa ma duc sigur.
Eu n-as avea o problema nici daca as da 15 milioane, da a dreak n-am gasit inca service care sa se ocupe si de testat chiulasa, ca sa stiu sigur daca e fisurata sau nu. Eu de obicei sunt norocos din fire si poate c-am scapat doar cu garnitura arsa. Iar toti pana acum mi-au spus ca se pricep doar la schimbat garnituri, nu se baga si la verificat chiulasa. stiti vreu service care se ocupa si de chiulasa?
dau si 20 mil in ultima instanta da macar saw nu dau 40 cat cer mizerabilii de la dacia.

--------------------
dacia double cab 1,9D 2004 - B 24 FUN
+
einstein1984
post 18 Apr 2008, 17:51
Post #7

fan Dacia

From: Bucuresti

Incearca la Ilioara, ca stiu ca aveau service si atelier de prelucrari mecanice. Daca nu, la Motor Service, la Diham, aceiasi dotare. Cauta pe forum ca s-a vorbit despre ei.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:05
Forum Renault