Ce inseamna matuirea vopselei?
![]() ![]() ![]() |
Ce inseamna matuirea vopselei?
Mihai San |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
|
||
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|||
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
vopseaua isi pierde luciul, apar niste zgarieturi finute si multe
o husa folosita mult la o masina poate matui "muchiile", daca ma intelegi ![]() This post has been edited by Alexu7: 9 Apr 2008, 21:46 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
cum se poate remedia vopseaua matuita? exista vreo solutie sau trebuie alta vopsea?
|
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
polish
|
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O carpa cu motorina si o freci un pic (caroseria, nu buha).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
cel mai bine e sa previi. din ce am observat eu, vopseaua se matuieste daca:
-se spala cu un lighean de apa (cum fac multi in fata blocului) toata masina, apoi o ia la frecat viguros cu carpa -se spala la spalatorie des si sters cu carpa. chiar si dupa spalatul cu spuma ramane un strat fin de praf/nisip, care frecat cu carpa, are efectul tix-ului; -se spala la rau in plin soare; -se sterge de praf ca mobila. am vecini care fac asta aproape zilnic. -se spala cu peria, etc. This post has been edited by tkx: 16 Apr 2008, 21:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
pei si... care ar fi cea mai sanatoasa metoda de spalare pt pielea masinilor noastre?
|
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
la spalatorie, dar nu mai mult de 2 ori pe luna si fara stergere. nu are rost sa o speli mai des ca oricum in 2h e la loc plina de praf.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu o spal de doua ori iarna si o data vara. Cand pateste chestia asta, raman surprins de ce bine arata
![]() 17 Apr 2008, 15:33: QUOTE(einstein1984 @ 16 Apr 2008, 13:46) Sa vezi ce jeg se depune pe unde a fost motorina...This post has been edited by vis-a-vis: 17 Apr 2008, 14:33 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 17 Apr 2008, 15:33) Eu o spal de doua ori iarna si o data vara. Cand pateste chestia asta, raman surprins de ce bine arata ![]() Aș mai adăuga înainte de nunți, botezuri și ITP. ![]() |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
tkx |
![]()
|
mi se pare de bun simt de 2 ori pe luna. adica la intervalul asta nu cred ca pateste vopseaua ceva. daca e mai rar cu atat mai bine. spun asta pt ca spuma activa mi se pare o sabie cu doua taisuri.
eu o spal cam de 3 ori in doua luni. asta la spalatorie. insa saptamanal iau praful de pe ea cu furtunul. asta o fac seara cand e tabla rece. decat dau bine cu apa. fara sampon sau carpa. fac asta pt ca se aduna praf si am avut surpriza odata sa vad ca au scris niste copii pe praf si a ramas semn. plus ca daca parchez in locuri inguste unde se mai freaca pietoni de ea, e dezastru daca e plina de praf. ps. cand sunt in bani ma duc la spalatorie sa dea decat cu jetul This post has been edited by tkx: 17 Apr 2008, 16:56 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
bai frate, cum naiba spala mosii aia cu 2 litri de apa ??
Am niste mosi in parcare, care ies cu cate o sticla de 2 litri si spala masina. |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu o spala, intind mizeria uniform, si nu se mai vede de la departare.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 11 November 07 ![]() |
Eu am dat cu ceara solida la cutie cumparata pe masina si dupa un timp mi se pare ca sunt locuri care par matuite,albicoase oare de la ceara?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si daca lustruiesti din nou, nu dispar acele pete?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
dieselfun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 October 07 ![]() |
QUOTE(Mihai San @ 9 Apr 2008, 21:43) Tot aud persoane care spun ca li s a matuit vopseaua asta ce inseamna? sii care sunt cauzele aparitiei acestui fenomen? La inceputuri, daca te uiti contra luminii spre vopsea (dupa spalare) matuirea se distinge ca o panza de paianjen fina. La cealalta extrema, nu se mai poate observa nici o reflexie a mediului inconjurator in vopsea ![]() Spuma activa e faina, insa ataca garniturile de cauciuc. Ideal ar fi sa nu o stergi dupa spalare insa trebuie sa scapi de picaturile ramase care atrag praful ![]() 20 Apr 2008, 09:53: sa o usuci cu foenul? ![]() This post has been edited by dieselfun: 20 Apr 2008, 09:53 |
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
SSilent |
![]()
|
pei si daca bate soarele si o spalam? pe vremea asta se usuca in 5 min... dar din cate stiu si asta distruge vopseaua
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:49 |