amenda pe DN1, nedumerit
![]() ![]() ![]() |
amenda pe DN1, nedumerit
OAP |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca doua puncte deoarece asa zice regulamentul pt depasire cu pana la 20km
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Primesti si puncte amenda, si puncte de penalizare. Conduceti cu grija. Radarul ala e special pentru cascati si pentru cei cu buzunare largi.
|
--------------------
-
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa fie primit!
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bortosc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 April 08 ![]() |
Eu propun sa nu ridicati plicurile cu procesele verbale de la posta...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Bicorp
2004 Luxe Dynamique 1.9 dCi
- CJ 21 BFP
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Si s-a trezit cineva cu PV lipit de usa?
|
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
De regula, la noi in bloc astea se rup mintenas...,cam naspa.
Ar fi bine sa poti afla cate puncte de penalizare ai, de pe un site, ceva... |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Azi, mama a primit o scrisorica prin posta cum ca in data de 18.12.2007 am trecut prin fata camerelor din Ciolpani cu viteza de 82km/h.
![]() Am doua nelamuriri: 1) Punctele de penalizare sunt valabile din Decembrie sau de la incheierea procesului verbal? Adica mi se pare ciudat ca dupa jumatate de an sa-si aduca ei aminte ca am depasit viteza si abia atunci sa se puna punctele de penalizare. 2) Au trecut mai mult de 6 luni de la savarsirea contraventiei. Nu e cam tarziu sa vina instiintarea? Nu vreau sa ma fofilez de amenda, am gresit, o platesc, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie totusi un termen de prescriptie. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
nyll007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
salutare
Thor1983 tot azi a primit si mama o "scrisorica" dar din 08.12.2007, cu 83km/h din...... Ciolpani, cred ca aveau baietii nevoie de bani sau erau in urma cu banii catre buget |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
ionutm82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 19 February 06 From: Bucuresti ![]() |
@Thor1983. Si eu am primit astazi instiintare ca am depasit viteza regulamentara tot in Ciolpani si tot cu 82km/h
![]() LE: vad ca suntem mai multi ![]() This post has been edited by ionutm82: 2 Jun 2008, 14:06 |
--------------------
Renault
Megane 3 1.6 16V
Dynamique 2009
- B-yy-XXX
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Ca sa citam un mare om....(si modest pe deasupra
![]() QUOTE(Thor1983 @ 2 Jun 2008, 12:34) 2) Au trecut mai mult de 6 luni de la savarsirea contraventiei. Nu e cam tarziu sa vina instiintarea? Nu vreau sa ma fofilez de amenda, am gresit, o platesc, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie totusi un termen de prescriptie. Conform Ordonantei nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, in articolul 13 se spune: QUOTE Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. In cazul meu, s-a prescris pe 19.05.2008, adica acum 10 zile si ceva. Dar, si aici sunt eu nelamurit: acasa am primit doar instiintarea prin care se cer datele soferului, nu PV-ul. Se aplica articolul de mai sus? Daca da, cum se procedeaza in acest caz? PS: Multa vorbarie aiurea in legile astea. Ma felicit inca o data ca nu m-am facut jurist. This post has been edited by Thor1983: 2 Jun 2008, 15:24 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa anticipez ceea ce este foarte probabil sa mi se intample (
![]() This post has been edited by ionutctn: 2 Jun 2008, 16:15 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
OK, SA VA SPUN CUM SE SCAPA DE AMENZILE de genul celor de mai sus; in primul rand sistemul este 100%functional, este conceput si montat de UTI.
Cum se scapa ? In momentul in care primesti instiintarea aceea sa precizezi cine a condus, tu spui Iousouf Berydhama din Papua ; in acel moment CEATZA, ai scapat ! p.s. se prescriu la 5 ani. |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 2 Jun 2008, 17:14) Ca sa anticipez ceea ce este foarte probabil sa mi se intample ( ![]() stai linistit, nu vei pati prea curand asa ceva. instiintarile prin posta nu contin detalii privind infractiunea/contraventia comisa. doar te roaga sa trimiti datele soferului. |
-------------------- |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ce de kk e faza cu calcularea distantei intra radare...
pai daca unu merge cu 200 ..se oprete ..se pisa si iar ii da 200 ...calculeaza ei si vad ca media e de 90 nu? mare prostie ![]() si stiu ca la depasirea intre 1 si 9 km/h se da avertisment si de la 11 km in sus se da amenda . Pentru ca e aiurea sa iti dea amenda pt 1 km/h depasit mai ales ca ceasurile de km nu arata exact nici unu... ![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
De la 10 in sus se da amenda (nu de la 11)
Pana la 10 nu-ti da niciun avertisment |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Din proprie experienta va spun sa aveti grija in principal in perioadele in care nu e aglomeratie pe drum. Spre exemplu in week-enduri la ore din zi, cand e ff mare aglomeratie sunt sanse fff mici sa iei vro amenda. In schimb noaptea, sau cand nu e trafic intens sunt sanse ff mari sa iti vina acasa
![]() Din cate am inteles cand e trafic mult nu mai stau sa dea amenzi pentru ca sunt foarte multi care ar trebui sanctionati. In schimb noaptea sau cand traficul e lejer ii cam ard pe toti. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Citind topicul un pic, am o nedumerire...
Daca sa zicem ca in iulie iei un radar si in octombrie iti da scrisorica/pv, tot tacamul, platesti amenda, toate cele... DAR in septembrie sa zicem ai permisul suspendat ptr. altceva..... Ce se intampla cu punctele penalizare? Se sterg automat ptr. ca fapta e inaintea suspendarii sau se pun ca e pv-ul facut dupa suspendare? Dupa creierul meu ar trebui sa se stearga punctele dar nu ai de unde sti cu poitia roamana ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smiley @ 2 Jun 2008, 19:18) stai linistit, nu vei pati prea curand asa ceva. instiintarile prin posta nu contin detalii privind infractiunea/contraventia comisa. doar te roaga sa trimiti datele soferului. Am primit de la Barcanesti un plic in care eram instiintat ca am circulat cu 88 km/h intr-o zona unde viteza maxima permisa era 70 km/h. Am procedat asa: am trimis pe fax dar la datele soferului am trecut pe altcineva (tot din familie) care merge cu masina din an in Paste ca sa nu mai acumulez eu puncte. Acum intrebare: fax-ul l-am trimis cam la o saptaman dupa ce am primit instiintarea acasa. E tarziu? Au apucat aia sa ma treaca direct pe mine? |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(Lege nr. 49/2006 din 08/03/2006) Art. 912. - ... (4) Punctele de penalizare se anuleaza la implinirea termenului de 6 luni de la data constatarii contraventiei. ... QUOTE(OUG195/2002 - Regulament de aplicare) Art. 227. - ... (2) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce atrage anularea punctelor de penalizare cumulate pana la data savarsirii faptei pentru care s-a dispus sanctiunea contraventionala complementara. ... Asa ca se anuleaza punctele acumulate pana la contraventia din iulie in octombrie, prin suspendarea permisului, iar in ianuarie indiferent de situatie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Pai e corect cum ai zis, numai ca punctele s-au acumulat dupa suspendare....adica ei au scris cu pixul la catastif dupa suspendare...ma rog...era o intrebare ipotetica.
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Legea face referire la momentul savarsirii/constatarii contraventiei, nu la data aplicarii sanctiunii asa ca, ipotetic vorbind, la o re-sanctiune cu suspendarea permisului pentru cumul de puncte, aceasta va fi anulata.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Nu mai inteleg nimic fratilor... am fost astazi pana la Ploiesti pe celebrul DN1, iar in localitatile din jud. Ilfov, panourile de la intrarea in localitate aratau 70, iar cele de la iesire 50 (taiat). {asta pe langa numele localitatii} Deci? Cum sta treaba?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
limita e de 70 pt autoturisme si 50 pt camioane.
ai vreo poza cu 50-ul taiat? eu nu tin minte sa fi observat asemenea panouri (dar nici n-am mai mers de ceva timp pe acolo). |
-------------------- |
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 26 Sep 2008, 10:04) Am primit de la Barcanesti un plic in care eram instiintat ca am circulat cu 88 km/h intr-o zona unde viteza maxima permisa era 70 km/h. Am procedat asa: am trimis pe fax dar la datele soferului am trecut pe altcineva (tot din familie) care merge cu masina din an in Paste ca sa nu mai acumulez eu puncte. Acum intrebare: fax-ul l-am trimis cam la o saptaman dupa ce am primit instiintarea acasa. E tarziu? Au apucat aia sa ma treaca direct pe mine? si eu am primit plicul.am completat cu datele lui taica-miu si l-am pus pe fax.ei zic ca in decurs de 5 zile sa trimiti datele.cel mai bine te-ai interesa la cineva specializat(respectiv cineva de la rutiera)pe-aici sunt multe basme. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Evident, un GPS cu speed camera warning (cum am eu
![]() Daca mai ai si masina cu numere straine (cum am eu ![]() |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
QUOTE(Smiley @ 10 Nov 2008, 10:53) limita e de 70 pt autoturisme si 50 pt camioane. ai vreo poza cu 50-ul taiat? eu nu tin minte sa fi observat asemenea panouri (dar nici n-am mai mers de ceva timp pe acolo). Nu am nicio poza din pacate, dar cine trece pe acolo zilele astea poate confirma. ![]() Stiu ca pentru autoturisme limita de viteza este de 70 km/h si pentru camioane de 50 km/h, dar nu inteleg de ce la iesirea din satele ilfovene apare 50 (taiat), iar la restul satelor din judetul Prahova (70 taiat). Ma gandesc ca este o greseala... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
QUOTE(Thanatos @ 10 Nov 2008, 14:20) Daca mai ai si masina cu numere straine (cum am eu Ia încearca sa mergi ca mine în 2003 cu 135 km/h prin Resita si sa ai ghinionul sa treci prin fata radarului, sa vedem ce mai faci atunci cu numerele tale straine.![]() |
-------------------- |
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Diferenta intre noi doi este ca eu nu sunt inconstient sa circul printr-o aglomerare urbana cu de 2,5 ori viteza legala. Daca faceai bravura asta prin germania ne scriai acum de la racoare.
Plus de asta eu vorbeam de camerele radar nu de echipajele cu radar. This post has been edited by Thanatos: 13 Nov 2008, 10:46 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
e cineva de aici care nu a comunicat datele soferului atunci cand a primit respectiva comunicare prin posta in cutie nu recomandata??daca da atunci ce s a intamplat mai apoi thx
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 00:11 |