DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Trebuie sa aleg intre SuperNova si Solenza, Pareri pro si contra DNS vs Solenza

cheptea1q
post 30 Apr 2008, 13:31
Post #31

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(IRONICK @ 30 Apr 2008, 11:57)
Logan sh ...
*

dar nu prea sunt la 5000 euro ...pe autovit.ro am gasit doar 2 masini , care probabil ca au fost taxi ..intr-un an jumate au 50 000 km

--------------------
Dacia Logan - B-79-GLP 2004 Ambition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 30 Apr 2008, 13:39
Post #32

-

From: Romania

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
RIon
post 30 Apr 2008, 13:39
Post #33

pasionat

From: CJ

Oameni buni, povestiti despre ambreiajul hidraulic la SN fata de cabluri la SLZ, de cutia de viteze (rapoarte) si motorul care dau cele mai mici consumuri pe o dacie benzinara... nu e pareri Da au Ba...
SLZ are design mai nou, eu cel putin nu mai suport sa vad bord de CN, Nova, SN, G3 si chiar G4 in nici un fel... nu ca mi-ar placea cel de Passat sad.gif

Pentru initiator: pune mana si citeste cateva ore ceea ce scrie la impresi si probleme tehnice despre ambele modele, fa o lista cu + si una cu - la fiecare, si apoi ia hotararea.

--------------------
Skoda Octavia 2 - de CJ 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
www.raresion.ro
+
cheptea1q
post 30 Apr 2008, 13:52
Post #34

Membru incepator

QUOTE(RIon @ 30 Apr 2008, 13:39)
Oameni buni, povestiti despre ambreiajul hidraulic la SN fata de cabluri la SLZ, de cutia de viteze (rapoarte) si motorul care dau cele mai mici consumuri pe o dacie benzinara... nu e pareri Da au Ba...
SLZ are design mai nou, eu cel putin nu mai suport sa vad bord de CN, Nova, SN, G3 si chiar G4 in nici un fel... nu ca mi-ar placea cel de Passat sad.gif

Pentru initiator: pune mana si citeste cateva ore ceea ce scrie la impresi si probleme tehnice despre ambele modele, fa o lista cu + si una cu - la fiecare, si apoi ia hotararea.
*

Sa-nteleg ca inclini pt DNS dar te enerveaza bordul de DNS ?
Eu nu prea vad justificata diferenta de pret de aprox 1500 de euro dintre cele doua

--------------------
+
RIon
post 30 Apr 2008, 14:03
Post #35

pasionat

From: CJ

Daca e sa iau in calcul performanta, consumul, intretinerea, da, SN.
La SLZ nu m-as gandi fara servo, fara airbag si AC.
Eu deja am o masina, astfel incat nu imi fac probelmele descrise in nici un fel...

--------------------
Skoda Octavia 2 - de CJ 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
www.raresion.ro
+
han_1.6 mpi
post 30 Apr 2008, 14:15
Post #36

Membru autentic

From: bucuresti

as alege loganul ala de care spune ironik. diferenta este uriasa dpv calitate in comparatie cu dsn.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
cheptea1q
post 30 Apr 2008, 14:27
Post #37

Membru incepator

QUOTE(han_1.6 mpi @ 30 Apr 2008, 14:15)
as alege loganul ala de care spune ironik. diferenta este uriasa dpv calitate in comparatie cu dsn.
*

Ar fi o treaba la 5100 euro..dar ma cam da inapoi treaba cu cei 90 000km facuti in 3 ani
Plus de asta am doar 4500 de euro ..ar trebui sa ma mai imprumut si nu prea as vrea asta

--------------------
+
ArtVandelay
post 30 Apr 2008, 14:31
Post #38

Anytown, USA..

From: Craiova

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
cheptea1q
post 30 Apr 2008, 14:38
Post #39

Membru incepator

QUOTE(ArtVandelay @ 30 Apr 2008, 14:31)

ai dreptate dar niciuna nu are Aer Conditionat, eu stau in Bucuresti si vare trecuta am umblat cu o DNS fara Aer Conditionat si ma topeam in intersectie..

Renunt la orice de pe masina legat de confort mai putin la aer conditionat. Prima conditie e sa aiba aer conditionat .

--------------------
+
Andy_ACS
post 30 Apr 2008, 16:00
Post #40

Yes, I'm not!

From: Craiova

Ia-o pe cea indicata de IRONICK, e un membru al forumului, pare intretinuta, are dotari bune, pretul se mai negociaza. Sa nu te sperii de km aia, motorul si cutia nu au nici o problema daca au fost exploatate si intretinute corespunzator, iar caroseria si suspensia o verifici si o testezi. Merita clar un efort de 500 euro fata de o slz.
Gandeste-te ca banii astia o sa ti-i recuperezi la revanzare sigur.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
bogdan_90
post 30 Apr 2008, 16:08
Post #41

baiatu' cu apa

si eu sunt de aceasi parere sa te duci sa vezi loganul ala si sa faci un efort fie el mai mare sau mai mic si sa o comperi. cei 90 000 nu sunt multi super nova su100 000 nu o sa mai gasesti, asa ca loganul ala la 90 000 km nu e mult.bafta

This post has been edited by bogdan_90: 30 Apr 2008, 16:08

--------------------
ford focus - xxx 2007
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
IRONICK
post 30 Apr 2008, 16:08
Post #42

-

From: Romania

Nu vreau sa influentez decizia, dar am mers cu Logan la 100.000km si inca era masina (masina lui unEL). Am mers si cu taxi-uri peste 200.000km, dar la alea nu ai pretentii.

Uite aici o comparatie:

QUOTE(user @ 30 Apr 2008, 17:36)
Vand dacie solenza varianta scala, nov 2003are: aer,servo,geamuri electrice,jante aliaj,130.000km,2 pneuri de iarna,schimbat capete de chei,CD cu mp3 Sony,al 2-lea proprietar,masina se afla in stare buna,consum de 5,5%, 4500E negociabil

QUOTE(user @ 10 Mar 2008, 00:36)
Vand Logan Laureate 1.4 MPI [...] are 90.000 km si mai vrea o droaie, si are aproape 3 anisori [...]

Pe langa cei 75 de cai naravasi, bolidul mai detine:

- aer condiționat
- geamuri electrice față
- proiectoare de ceață
- oglinzi electrice si cu degivrare
- direcție asistată
- computer de bord
- scaun cu reglare lombară și pe înălțime
- airbag șofer
- airbag pasager
- geamuri cu tenta
- închidere centralizată cu telecomandă
- iluminare portbagaj, reglarea pe înălțime a centurilor de siguranță față.
- 3 tetiere spate
- radiocasetofon

In plus i-am bagat o alarma Eaglemaster

Valoreaza 500Euro in plus pentru 40.000km si 2 ani mai putin, plus inca cateva marafeturi?

This post has been edited by IRONICK: 30 Apr 2008, 16:56

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
minny
post 30 Apr 2008, 17:14
Post #43

Membru porcos

Si scala are servo, cred ca oglinzile vroiai sa le bolduiesti wink.gif Si eu am vazut loganul asta la bursa si sincer mie parca mi se rupe sufletul. Mi se pare o masina OK si nu inteleg cum de nu s-a vandut inca ? E asa slaba piata de logane in bucale ? On topic go for ZKR smile.gif (loganu adica). Si tot on topic solenze e greu sa mai gasesti bune, de DSN ce sa mai zic. Marea majoritatea sunt calarite rau. Eu tocmai ce am vandut solenta si spun cu mana pe inima ca m-am uitat in stanga in dreapta sa vad care e piata si zic fara sa ma laud ca singura care la o adica as fi cumparat-o ar fi fost tot a mea.

This post has been edited by minny: 30 Apr 2008, 17:20

--------------------
------ ------ ------
+
cheptea1q
post 30 Apr 2008, 17:45
Post #44

Membru incepator

QUOTE(minny @ 30 Apr 2008, 17:14)
Si scala are servo, cred ca oglinzile vroiai sa le bolduiesti wink.gif Si eu am vazut loganul asta la bursa si sincer mie parca mi se rupe sufletul. Mi se pare o masina OK si nu inteleg cum de nu s-a vandut inca ? E asa slaba piata de logane in bucale ? On topic go for ZKR smile.gif (loganu adica). Si tot on topic solenze e greu sa mai gasesti bune, de DSN ce sa mai zic. Marea majoritatea sunt calarite rau. Eu tocmai ce am vandut solenta si spun cu mana pe inima ca m-am uitat in stanga in dreapta sa vad care e piata si zic fara sa ma laud ca singura care la o adica as fi cumparat-o ar fi fost tot a mea.
*

Mai gasesti Solenze bune de vanzare ...DNS intradevar e mai greu sa gasesti
Aveti dreptate diferenta e prea mica intre Soleza si Loganul de mai sus

--------------------
+
hash
post 30 Apr 2008, 17:45
Post #45

calculatorist

solenza nu se mai fabrica, logan are piese mai scumpe ..

--------------------
- - -
+
x_dadu
post 3 May 2008, 13:47
Post #46

Membru

From: Pecineaga (CT)

Va salut pe toti, cu coazia asta, sunt nou pe aici, acum on topic :
nu pot zice nimic din experienta, si eu sunt in cautare si compar aceleasi modele dsn vs slz, dar pot spune concluziile mele dupa ce am citit forumu asta de vreo luna : voi lua solenza din urmatoarele considerente :
- 2 ani in minus la varsta ;
- bord cu aspect net superior, prima dacie care se desprinde de clasicile in viata, dsn tot a dacie e la interior, la exterior tot slz e in fata e evident ;
- la rubrica de probleme nu se vorbeste de atatea lucruri ca la dsn, gen ax volan, calorifer si altele sau cand e vorba de imbunatatiri des am intalnit punea deaia de solenza, deailalta de solenza etc;
- din cate dsn vad pe strada rare sunt cele care arata f bine, de parca ar mai seamana cu una noua pe cand slz majoritatea arata bine, nush daca e din cauza varstei sau sunt mai bine "legate" ;
Si am studiat si alte variante, golf, opel, matiz-cielo-espero cu indelungi citiri la daewooclub etc, e greu sa concluzionez fara sa scriu prea mult si sa enervez lumea, eu am ajuns la Solenza, doar ca mai am ceva de strans la bani.

Am si eu o intrebare pentru cei cu slz, versiunile peste europa au toate airbag sofer ? sau mai bine zis care nu au ? ca am vazut prin "oferte" modele cu turometru si temp apa pe care scria confort la portiera dar aveau volan normal de europa, ma gandeam ca probabil a avut acident si a ramas fara airbag.

This post has been edited by x_dadu: 3 May 2008, 13:51

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2021 Confort
+
eugeniuz2004
post 3 May 2008, 13:51
Post #47

Membru autentic

From: Iasi

Solenza Clima si daca negociezi bine poti lua una buna de la un proprietar direct si nu dai pe ea mai mult de 4000 E ( eu am dat-o pe a mea cu 80 mii km cu 3700 E)

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
cristio_79
post 3 May 2008, 14:03
Post #48

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(x_dadu @ 3 May 2008, 14:47)
Am si eu o intrebare pentru cei cu slz, versiunile peste europa au toate airbag sofer ? sau mai bine zis care nu au ? ca am vazut prin "oferte" modele cu turometru si temp apa pe care scria confort la portiera dar aveau volan normal de europa, ma gandeam ca probabil a avut acident si a ramas fara airbag.
*

Depinde de anul de fabricatie.Incepand din 2004(luna nu o stiu),s-a introdus air-bag-ul si pe Confort.Pana in 2004,aveau air-bag doar Clima si Scala.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
eugeniuz2004
post 3 May 2008, 14:16
Post #49

Membru autentic

montarea de airbag sofer pe unele dintre vesriunile de solenza s-a facut incepand cu toamna lui 2003 si a mai insemnat ca modificare a masinii si niste ranforsari suplimentare ale caroseriei si introducerea de bare antiintruziune in portiere.
evident asta a insemnat si un pret mai mare. nu cu mult.

--------------------
+
cristio_79
post 3 May 2008, 14:18
Post #50

Membru autentic

Sunt masini care nu au air-bag,dar au acele ranforsari.
http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=48314

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
x_dadu
post 3 May 2008, 15:16
Post #51

Membru

From: Pecineaga (CT)

QUOTE(cristio_79 @ 3 May 2008, 14:18)
Sunt masini care nu au air-bag,dar au acele ranforsari.
http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=48314
*

din ce an e fisa aia ? acolo scrie ca airbag sofer numai la europa lipseste .

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2021 Confort
+
cristio_79
post 3 May 2008, 16:38
Post #52

Membru autentic

Nu stiu exact din ce an este,dar oricum este dupa ianuarie 2004 cel putin.S-ar putea sa ma insel,dar Europa parca nu a avut air-bag nici la scoaterea din fabricatie a Solenzei in 2005,cand se mai fabrica doar Europa si Confort cu anumite dotari gen AC,DA,proiectoare.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
eugeniuz2004
post 4 May 2008, 00:04
Post #53

Membru autentic

pai e corect tabelul ala dar de precizat ca e de dupa introducerea a ceea ce am mentionat eu pe masina ca la modelele fabricate pana in toamna lui 2003 (adica vreo jumatate de an) si pana a se introduce motorul diesel nu aveau dotarile in cauza nici unele si stiu asta si din pliantele vremii si din faptul ca am o rucda ce si-a luat Solenza cand nici nu era pe piata si nu stia exact cum va arata si a asteptat pentru ea 3 luni (a luat Scala si nu are nici airbag nici ranforsari si are din ce mi-am dat eu seama alt cadru de fixare al motorului )

--------------------
+
cheptea1q
post 5 May 2008, 08:30
Post #54

Membru incepator

QUOTE(x_dadu @ 3 May 2008, 13:47)
Va salut pe toti, cu coazia asta, sunt nou pe aici, acum on topic :
nu pot zice nimic din experienta, si eu sunt in cautare si compar aceleasi modele dsn vs slz, dar pot spune concluziile mele dupa ce am citit forumu asta de vreo luna : voi lua solenza din urmatoarele considerente :
- 2 ani in minus la varsta ;
- bord cu aspect net superior, prima dacie care se desprinde de clasicile in viata, dsn tot a dacie e la interior, la exterior tot slz e in fata e evident ;
- la rubrica de probleme nu se vorbeste de atatea lucruri ca la dsn, gen ax volan, calorifer si altele sau cand e vorba de imbunatatiri des am intalnit punea deaia de solenza, deailalta de solenza etc;
- din cate dsn vad pe strada rare sunt cele care arata f bine, de parca ar  mai seamana cu una noua pe cand slz majoritatea arata bine, nush daca e din cauza varstei sau sunt mai bine "legate" ;
Si am studiat si alte variante, golf, opel, matiz-cielo-espero cu indelungi citiri la daewooclub etc, e greu sa concluzionez fara sa scriu prea mult si sa enervez lumea, eu am ajuns la Solenza, doar ca mai am ceva de strans la bani.

*

Dar si pretul e cu 1500 de euro mai mare pt acelasi motor si aceeasi cutie de viteze ...la partea cu " e mai legata" sunt de acord cu tine biggrin.gif dar nu cred ca merita sa dai 1500 de euro doar ca e mai " legata"

Cum spunea cineva mai sus , decat sa dai 5000 euro pe o Solenza , mai bine mai pui 1000 si iti iei Logan

--------------------
+
Claudiu35
post 5 May 2008, 10:03
Post #55

Membru autentic

From: Constanța

Intamplarea face sa conduc de cativa ani toate cele trei modele in paralel:

-DSN - masina de servici;
-Solenza - masina personala;
-Logan - una bucata socrii(1.4) si una bucata parinti(1.6)

Concluzie:

- DSN - a) motor si cutie exceptionele
cool.gif caroserie si finisaje mizerabile
c) sunt deja prea multi ani de cand nu se mai fabrica si prea multi km peste ele;
- nu recomand

- Solenza - a) motor si cutie exceptionele
cool.gif caroserie si finisaje acceptabile dar ... inca departe de a fi ok
c) sunt 3 ani de cand nu se mai fabrica si mai exista o mica sansa sa gasesti si una mai putin chinuita;
- recomand dar cu multa atentie si rabdare

- Logan- ... recomand cu incredere dar... la acei 4500 de euro.. nu prea vei gasi decat foarte alergate si exploatate fara mila, asa ca nu te lasa pacalit de pretul mic al unui logan, fiindca au dat cu biciul in ele.

Prin urmare la acesti bani orienteaza-te spre o Solenza dar repet, cu mare, mare grija si dupa 2004 ( fara km multi, fara piese schimbate la motor si caroserie, fara nici un fel de tuning, vopsea originala, etc).

Eu am gasit anul trecut o astfel de Solenza cu 4500 de euro si cu 16000 de km la bord. Deci se poate. Bafta.

--------------------
Dacia Solenza 2005
+
adrianF
post 14 May 2008, 12:46
Post #56

Membru incepator

cat este pretul cu care se vinde o supernova respectiv solenza prin Timisoara,Arad,Oradea?? am vazut o multime de anunturi pe net cu o plaja mare de preturi de exemplu la solenza am vazut anunturi de la 3500 euro la 5000 euro dar care este pretul real la care se vand aceste masini?. nu inteleg de ce doua masini relativ identice sa aiba diferente de pret de pana la 1000 euro.

--------------------
Dacia SuperNova 2002/Europa
+
22CMM
post 14 May 2008, 14:01
Post #57

Membru

solenza e o supernova finisata. singura diferenta majora in afara de forma, e ambreiajul si cutia de viteze care face dsn mai sportiv decat solenza, in rest solenza e o treapta mai sus. (Confort, "dizain", calitate, siguranta, etc)

--------------------
Dacia Super Nova - PH22CMM 2003
Zboara puiule, zboara...!
+
bobo77
post 14 May 2008, 15:06
Post #58

...........................

From: Mangalia

Si anul de fabricatie, care este mai nou la slz...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi - CT _ _ _ _ 2008 ph 2
Multa lume,putini oameni...
+
adrianF
post 14 May 2008, 16:54
Post #59

Membru incepator

am vazut solenze din acelasi an si cam aceleasi dotari si la una pretul era de 3800 la alta de 4800?? de unde asa diferenta mare sau preturile din anunt sunt umflate ?

--------------------
Dacia SuperNova 2002/Europa
+
AR-18-MOS
post 14 May 2008, 17:07
Post #60

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Pai daca aia mai ieftina nu a fost lovita, nu a fost taxi etc. ... Poate omul vrea sa o vanda cat mai repede. smile.gif

--------------------
BMW 730Ld - AR - - '07 High Executive
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 17:05
Forum Renault