DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> motor dacia, motor aspirat ?

PaulT
post 3 May 2008, 09:31
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Dacia cu motor de 1289 cm3 face 0-100 km/h in 16,5 secunde.Cu motorul de 1185 faci acelasi lucru in cel putin 18 secunde.In 13 secunde ajunge la 100km/h Loganul cu motor de 1,4 pe benzina sau cu dci-ul de 85 de caluti...

L.E.--Dobre---O dacie cu motor de 1,6 l face Cielo-ul.

This post has been edited by PaulT: 3 May 2008, 09:33

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SSilent
post 3 May 2008, 09:58
Post #32

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

atunci ma scuzati pentru ce am sustinut mai devreme... nu credeam ca am vitezometrul decalibrat in halul asta... inca o data imi cer scuze blush.gif

si in legatura cu motorul meu.... NU vreau sa-i pun set de 1289... chiar vreau foarte mult sa-l pastrez cat mai original pt ca de 1210 nu prea a auzit lumea (io habar nu aveam ca exista asa ceva pana cand mi-am luat masina....mai mult din cauza asta am luat-o)
o sa ma duc la reprezentanta Dacia din Constanta sa vad ce zice lumea p-acolo... daca nu se mai fabrica... si nu mai sunt prin tara.... well...urati-mi succes blush.gif

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
dani_devito
post 3 May 2008, 11:16
Post #33

Membru extradat

From: Dublin

QUOTE(dobre @ 3 May 2008, 08:50)
eu nu stiu ce va copilariti ca are sau nu motorul cu 100 cc in plus sau minus...dacia sa aiba 2000 cc si tot nu face cielo...tunerii astia... charge.gif
*

... mare dreptate ai ....... oricum si daca are motor de 2l , Dacia nu e construita in asa fel ca sa scoate performante + sa nu vorbim de cutie ca treapta 1 si 2 sunt lungi ca o zi de post . Si apropo de faza cu dacia cu motor de 1,6 ca face cielo .... nu cred ....... nici loganu nu il face. Stiu ca multi o sa ma injurati acum ... dar Loganu e una din cele mai proaste masini construite in romania. Solenza e de 1000 de ori mai buna ... parerea mea. Sunt solenze 1,9 D pe taxi in Medias care au 300.000 KM si inca nu i-au desfacut motoru , dar logan cu 100.000 fara sa ii desfaca motoru de min 2 ori nu am vazut......

.... scuze de postu lung

--------------------
Dacia / Fiat Berlina Li / Punto SX 2003 / 2000 - SB 87 SDI
.... 70 % din problemele masinii se datoreaza piesei dintre volan si scaun.
+
mihai0070
post 3 May 2008, 16:55
Post #34

NOVA Gt , 1997

o fi solnita mai buna dar nici ca tine , eu zic si si loganul tine daca este ingrijit tot vre-o 300k , si sa ii desfaci motorul de 2 ori la 100k , cred ca este inventia ta .

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
CriSTI68
post 3 May 2008, 19:25
Post #35

Membru Valvos

daca stii ce trebuie sa faci setul de dacie poate face minuni, dar asta consta in ceea ce faci daca stii sa faci si in modul de a conduce, majoritatea daciilor dau in nas pentru ca au un conducator care nu prea stie cum se da talpa la dacie, eu nu stiu cum va da voua in nas daciile, nici cu supapa rupta nu imi dadea in nas, ce sa mai zic de vremea in care mergeam cu blocul fisurat, sunt mici detalii la motor de care daca se are grija sa se modifice pot face minuni, sa luam de exemplu arcul de la capsula vacuumatica si axa cu came, volanta si arborele pistoanele, daca sunt usurate si echilibrate in greutate poate face multe chestii si cu un carburator monocorp dupa cum spune un prieten "dala de Dacie"... dar asa este romanul vorbeste in lipsa de cunostinte...

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
marius811
post 3 May 2008, 20:46
Post #36

membru cu carnet..de intretinere..

From: militari..lujerului ex.berceni

ph34r.gif alea cu 4 carburele erau facute pt "siguranta circulatiei" pt. defuncta securitate si luau cam 28l/100km..ehhee ce vremuri...acu" s-a trecut la forester, imprezza... ph34r.gif

--------------------
dacia 1310... motor cu....perfuzie.. 1996 L - tr xxxxx
+
EUROPE_
post 3 May 2008, 23:01
Post #37

membru reactiv

From: Craiova

QUOTE(dani_devito @ 3 May 2008, 12:16)
[...] sa nu vorbim de cutie ca treapta 1 si 2 sunt lungi ca o zi de post .  Si apropo de faza cu dacia cu motor de 1,6 ca face cielo
*

Nu cred ca treapta 1 si 2 e lunga pentru dacie. Dupa parerea mea sunt foarte bine etajate cutiile. Tu cat ai vrea sa ia cu treapta 1? 20 km/h?

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
SSilent
post 4 May 2008, 11:53
Post #38

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

mie nu prea mi se pare bine etajata...cel putin cutia mea... pana in tr. 3 e bine dar ca sa schimb a 4-a si sa mai aiba vlaga pe urma trebuie sa urc mult cu a 3-a...

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
ab05mlw
post 4 May 2008, 16:02
Post #39

Membru

off-topic 2 pagini ! bravo

ce beneficii mi-ar aduce o chiuloasa de reanault alpine?biggrin.gif

--------------------
dacia 1310 1990 - ab05mlw
+
dani_devito
post 7 May 2008, 11:40
Post #40

Membru extradat

From: Dublin

1. Sincer ma ca*c pe Logan ca e o masina de 0 bani. Si nu e inventie cu desfacutul motorului ..... majoritatea au avut nevoie de ingrijiri pana in 100K ..... toti posesorii de Logan sa fie sincer si sa imi spuna daca sunt multumiti de masina ..... NU?

2 Pentru NECUNOSCATORI care nu s-au dat jos din alta masina numa Dacie ..... 1 si 2 e foarte lunga la orice dacie...... ( Propunerea mea , fratilor incercati si alte masini )

--------------------
Dacia / Fiat Berlina Li / Punto SX 2003 / 2000 - SB 87 SDI
.... 70 % din problemele masinii se datoreaza piesei dintre volan si scaun.
+
dobre
post 7 May 2008, 15:38
Post #41

-classic-

From: Severin

L.E.--Dobre---O dacie cu motor de 1,6 l face Cielo-ul.

la ce?

--------------------
Dacia 1300 1972 - GJxxSPR
Dacia 1300 RAT 1972
+
emircea
post 9 May 2008, 09:22
Post #42

membru cu Te-FiSI

From: Timisoara

Am si eu niste propuneri pentru topicul asta, ca din start a inceput cu stangul...

1. Initiatorul sa faca bine sa-si aranjeze masina, sa fie impecabila dpdv tehnic. E cel mai bun lucru, inainte de orice tuning. Recomandat ar fi studierea, in paralel, a sectiunii 'probleme tehnice CLT'.

2. Pct. 1 fiind indeplinit, recomand studierea listei de aici: lista de imbunatatiri. Cu rabdare si documentandu-se bine, va afla raspunsul la toate intrebarile ce le-ar putea avea, si daca vrea sa faca ceva, va putea decide in ce directie sa mearga.

3. Acelasi initiator va apela la un moderator, pe PM, fie sa faca pe aici curatenie, fie sa mute topicul la cafenea.

Sper sa nu fiu inteles ca sunt rautacios, dar este atata informatie tehnica pe forum si atat de diversificata, incat nu poate fi cuprinsa intr-un singur topic. In principiu, forum-ul se adreseaza iubitorilor de dacie, care se incapataneaza sa-si pastreze masinile intr-o stare mai mult decat buna, studiind destul de mult cum sa faca acest lucru...

Daca initiatorul doreste sa studieze niste notiuni de baza despre masini si motoare, recomand calduros site-ul acesta.

Imi pare rau, te ajutam intr-o problema specifica, dar nu-ti putem da mura-n gura, mai ales ca felul in care ai intrebat spune ca nu prea ai habar despre masini, dar vrei sa intervii intr-o chestiune tehnica. De asta te pun sa incepi cu inceputul...

--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
+
ab05mlw
post 9 May 2008, 11:00
Post #43

Membru

mersi pentru sprijin

-------
deci in primul rand...
ce inseamna motor aspirat? se poate monta turbo pe el ?

in al 2-lea rand vreau sa ii modific umpic chiuloasa, sa iau putin din ea..

ce piese imi trebuie in puls, tin sa mentionez ca motorul a fost segmentat acum 700 Km
se strica ceva daca ii modific chiuloasa?
din cate am inteles ca daca ii modific chiulasa (sa iau din ea ~1mm, ~1.5mm) o sa aiba o compresie mai mare.. si o sa fuga mai bine biggrin.gif
astept sfaturi biggrin.gif

--------------------
dacia 1310 1990 - ab05mlw
+
msanyix
post 9 May 2008, 11:45
Post #44

Membru

From: Livezeni, Mures

Ma bag si eu putin aici
Stiu Logan care a alergat ca taxi 160000 km i in 2 ani de zile cu vreo 5 soferi si in afara de ulei si benzina nu s-a pus nimic pe el. I-au dus inapoi kilometrajul 40.000 si l-au vandut la prima piata ca pe painea calda si la pret bun.

In legatura cu cutia de dacie berlina eu zic ca treptele de viteza sunt tocmai potrivite pt el, al meu de la 40 pana 80 merge lejer in treapta a patra si de la 65-70 pot sa-l pun lejer in a 5-a. In comparatie cu alte masini intradevar treapta 1-2 este destul de lunga dar eu zic ca este OK daca ai nevoie de demaraj in oras lejer ii poti da in a 2-a pana la 50 km/h

--------------------
VW Passat B5.5 Variant 1.9 TDI - MS 08 PNK
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 23:16
Forum Renault