DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kia Cee'd SW 1.4 109 vs Logan MCV 1.6 105, in Auto Moto Sport Mai 2008

Sheffield
post 3 May 2008, 18:00
Post #91

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Era o gluma....
Si oricum daca nu ai banii, asta e, iei ce iti permiti, in speta MCV. Daca in schimb ai 12500, atunci se schimba situatia.... Dar ma rog nu e neaparat gresit sa iti iei la banii astia si MCV, este alegerea ta, daca tie iti place super mult masina & motorul by renault, bravo tie, dar spusese cineva bine pe aici mai devreme, ca macar lumea care vrea sa isi cumpere logan sa studieze piata bine si sa nu se avante dupa zicala renault ca e cea mai ieftina....

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT 2008 Trend
Ex DSN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 3 May 2008, 18:14
Post #92

Membru autentic

QUOTE(Sheffield @ 3 May 2008, 18:00)
Era o gluma....
Si oricum daca nu ai banii, asta e, iei ce iti permiti, in speta MCV. Daca in schimb ai 12500, atunci se schimba situatia.... Dar ma rog nu e neaparat gresit sa iti iei la banii astia si MCV, este alegerea ta, daca tie iti place super mult masina & motorul by renault, bravo tie, dar spusese cineva bine pe aici mai devreme, ca macar lumea care vrea sa isi cumpere logan sa studieze piata bine si sa nu se avante dupa zicala renault ca e cea mai ieftina....
*

pai daca totdeauna e sa punem ceva peste ca sa luam ceva mai bun eu unul as mai pune niste bani ca sa iau un megane 2 break, care arata mult mai bine ca ceed-ul, in echipare privilege. Totdeauna se gasesc alternative, conteaza ce urmaresti de la masina, cati bani ai in pusculita ca sa o cumperi (masina), cati bani ai in pusculita pentr revizii etc. NU neg kia e o alternativa buna in unele situatii, insa nu in majoritatea situatiilor in care se vinde loganul mcv

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Sheffield
post 3 May 2008, 18:20
Post #93

Membru

Da, foarte bine, macar Megane break-ul e in aceeasi clasa cu Ceed'ul. biggrin.gif
Normal ca asa.. mai punem niste bani si ajungem la opel, da daca am mai pune inca putin ajungem la vw si tot asa.

This post has been edited by Sheffield: 3 May 2008, 18:21

--------------------
Ex DSN
+
Amedeus
post 3 May 2008, 18:22
Post #94

Membru cu Logan

From: TM

Cu banii ce ii dai pe un MCV poti lua... 1/2 Passat. (vezi reclama aia de la nemti cu circularul care taie Passatu') radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
cristi.r
post 3 May 2008, 18:27
Post #95

Membru ... din cand in cand

QUOTE(Sheffield @ 3 May 2008, 19:00)
.. ca macar lumea care vrea sa isi cumpere logan sa studieze piata bine si sa nu se avante dupa zicala renault ca e cea mai ieftina....
*

Nu cred ca mai este cineva, in Romania anului 2008, atat de prost incat sa-si ia logan cu ochii inchisi.

--------------------
megane diesel 2006
+
Sheffield
post 3 May 2008, 18:40
Post #96

Membru

Never say never... am vazut cu ochii mei...

--------------------
Ex DSN
+
daciafan
post 3 May 2008, 18:51
Post #97

/

QUOTE(MAERSK @ 3 May 2008, 16:37)
Concluzia, pentru cine nu pricepe: trebuie să fii ORB să cumperi o mașină concepută să fie vândută cu 5000 euro, platind pentru ea 11000, când ai alternative mult mai bune!
*

orice alt comentariu mi se pare de prisos
concluzia lui MAERSK e mai mult decat obiectiva

--------------------
/ / /
+
Amedeus
post 3 May 2008, 19:15
Post #98

Membru cu Logan

Deci voi v-ati asteptat ca Dacia sa vanda o masina cu ABS, air bag-uri, AC, servo, motor peste 100 CP cu 5000 de Euro ? ohmy.gif Ca totusi, fata de varianta cu 6200 de euro, au mai adaugat ceva pe ea, chiar daca pe dinafara nu se vede. wink.gif

--------------------
+
slaiciprian
post 3 May 2008, 19:25
Post #99

Membru

From: Botosani

mda... au mai pus o dacie si un sfert deasupra...

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
Amedeus
post 3 May 2008, 19:31
Post #100

Membru cu Logan

Pai...nu te obliga nimeni sa iei Logan, la preturi "enorme". Sunt si alte optiuni.
Crezi ca un Cee'd cu motor de 75 CP, fara ABS, AC, geamuri electrice, etc. (daca ar exista varianta asta) ar costa doar 5000 euro, asa, de dragul clientului ? radmasa.gif

This post has been edited by Amedeus: 3 May 2008, 19:38

--------------------
+
ssilviu
post 3 May 2008, 19:40
Post #101

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(cristi.r @ 3 May 2008, 19:27)
Nu cred ca mai este cineva, in Romania anului 2008, atat de prost incat sa-si ia logan cu ochii inchisi.
*

Oho. Sunt o groaza. Sa-i vezi pe aia care-si iau masini din grupul VAG. icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Amedeus
post 3 May 2008, 19:44
Post #102

Membru cu Logan

Cu super motoare in 3 cilindri radmasa.gif

--------------------
+
eugeniuz2004
post 3 May 2008, 23:51
Post #103

Membru autentic

From: Iasi

Imi place ca isi dau cu parerea oameni care au dacii sau nu au nimic (sau nu apare nimic in semnatura) despre o masina gandita sa plece la pret de la 14000 E (in tari cu apa calda permanenta) si vanduta intr-o varianta nemodificabile numita best in RO cu un pret imbatabil orice ar spune unii.

NU este masina perfecta.

NU exista o masina perfecta dar cum bine spunea cineva mai sus sa dai 12000 E pe o masina gandita sa coste 7000 (MCV) e cam aiurea.

Este posibil sa aiba o gramada de probleme dar pana una alta nu are niciuna. Si la Solenza am avut primul necaz cu un geam electric la mai putin de 1000 km daca imi amintesc bine pentru care geam am batut drumul Caremil-ului de nenumarate ori ca mai spunea cineva ca service-ul e dezastuos la Kia (si tind sa cred ca asa e marca fiind putin promovata pana la modelul Cee'd).

Poze voi face eu cu tot ce inseamna masina asta ca sa fie reale si nu poze de prezentare facute de producator si care ilustreaza fara discriminare doar modelul de varf al gamei.

Pana atunci iaca cateva tot reale de la ridicarea masinii:
http://picasaweb.google.ro/ungureanu.eugen/Kia

Si doresc tuturor celor ce citesc sau nu acest topic sa fie sanatosi si sa isi conduca fara evenimente masinile ce le au pentru ca cea mai buna masina este cea pe care o ai.

Si ca un ultim raspuns, da, mi-am permis printr-o imprejurare fericita sa iau masina asta (si a fost la concurenta finala cu Logan Berlina 1,6 16v pentru ca la dieseluri aud pe multi cu necazuri costisitoare, cu Seat Cordoba Fever 1.4 si cu Fiat Linea 1,3MultiJet Active) iar alegerea am facut-o si cu sufletul gandindu-ma ca nu are rost sa iau Logan care mi s-a parut ca masina noua inferior masinii noi Solenza ce o avusesem in urma cu 4 ani.

REVIZIILE sutn cu certitudine mai scumpe dar masina are FILTRU POLEN (avea si Solenza dar cum nu se vede la LOgan l-au scos din cauze de profit ca la 500.000 masini cate un filtru de 10 E se simte) si foloseste ulei sintetic (din fabrica spun "gurile rele" ca vine cu 5W20 ulterior conform cu ce scrie in cartea ei se va folosi 5W30) dar la 60.000 KM nu schimb curea de distributie lka motorul de 1.4 pentru ca are distributie pe lant pe care sper sa il schimbe la 400.000 km alt proprietar.

This post has been edited by eugeniuz2004: 4 May 2008, 00:00

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
aphophis
post 4 May 2008, 00:46
Post #104

Membru autentic

distributia pe lant nu se schimba niciodata? laugh.gif cat despre intretinere, chiar is curios cum e prin iasi, am auzit niste preturi destul de fanteziste (in rau) la kia..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Amedeus
post 4 May 2008, 09:02
Post #105

Membru cu Logan

QUOTE(eugeniuz2004 @ 3 May 2008, 23:51)
nu are rost sa iau Logan care mi s-a parut ca masina noua inferior masinii noi Solenza ce o avusesem in urma cu 4 ani.
*

radmasa.gif deci, tu esti clar anti-Logan si esti super-subiectiv (o demonstraza ce ai scris mai sus).

--------------------
+
aphophis
post 4 May 2008, 09:14
Post #106

Membru autentic

corect laugh.gif fara suparare dar mai cunoastem un ins pe daciaclub fix in aceeasi situatie laugh.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
driverx
post 4 May 2008, 09:15
Post #107

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(aphophis @ 4 May 2008, 10:14)
corect laugh.gif fara suparare dar mai cunoastem un ins pe daciaclub fix in aceeasi situatie laugh.gif
*

Oare si ala tot Kia isi va lua? radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
cristi.r
post 4 May 2008, 10:24
Post #108

draivaricsule, nu rade, ca si ala spune ca tot kia isi va lua ...

eugeniuz, desi posturile tale sunt subiective ele sunt si foarte pertinente. Insa tu singur iti dai cu buretele peste propriile posturi, prin urmatoarele exprimari:
QUOTE(eugeniuz2004 @ 4 May 2008, 00:51)
Imi place ca isi dau cu parerea oameni care au dacii ...
[...]
...nu are rost sa iau Logan care mi s-a parut ca masina noua inferior masinii noi Solenza ce o avusesem in urma cu 4 ani.
*

This post has been edited by cristi.r: 4 May 2008, 10:33

--------------------
megane diesel 2006
+
Sheffield
post 4 May 2008, 10:43
Post #109

Membru

Pai si eu tot la kia ma gandesc sa iau.... icon_mrgreen.gif

--------------------
Ex DSN
+
cristi.r
post 4 May 2008, 10:54
Post #110

Nu era vorba despre tine in discutia asta biggrin.gif
Deci, inca o data, si mie imi place masina asta. Arata mai mult interes si respect fata de client prin finisajele interioare/exterioare. Dar astept si eu pe cineva cu niste argumente obiective, nu de genul "are revizii mai scumpe dar ce bine ca are filtru de polen" sau "de ce sa dau 12k pe o masina gandita la 7k". Siidu' asta este cu o treapta (cel putin) mai sus decat loganul. Si asta din toate punctele de vedere, incluzand atat aspectul, tehnologia, cat si pretul de vanzare/intretinere. Deci diferentele nu stau numai in aia 2000 de euro de la achizitie.

This post has been edited by cristi.r: 4 May 2008, 11:09

--------------------
megane diesel 2006
+
eugeniuz2004
post 4 May 2008, 11:26
Post #111

Membru autentic

QUOTE(aphophis @ 4 May 2008, 01:46)
distributia pe lant nu se schimba niciodata? laugh.gif
*

Eu scrisesem ca la 400.000 km se schimba
Preturile daca se vor incadra pentru o revizie in jurul a 500 lei va fi foarte bine

Fratilor va las ca de discutii inutile nu mai am chef.

Retineti si reciti ca "masina perfecta pentru fiecare este masina pe care o are" si si-o poate permite - sa o achizitioneze si intretina - .

Si da, subiectiva sau nu, parerea mea este ca la nivel de masina noua Solenza a fost mai buna decat Loganul. Si am destui colegi care si-au luat Logan si cu care am parcurs in dreapta primii kilometri (20 ; 30 sau 100). Si 1.4 si 1.6 si acel foarte nervos de altfel 1.6 16v. Diesel-ul ce l-am testat in perioada premergatoare achizitiei avea 25.000 km si m-a convins repede ca Dacia Logan diesel tre sa iti iei doar daca esti fan inrait diesel sau daca faci 60.000 km pe an.

Si in final acestea sunt opiniile mele si revin cu afirmatia ca nici KIA nu este masina perfecta insa (EU) o vad mai corecta ca achizitie la 12532 E decat un Logan MCV cu aceleasi dotari si motorizare (ca putere) la acelasi pret. smile.gif
Rectific si asta ar putea fi foarte important (este si pentru mine dar a fost un moment fericit) ca pretul unui Logan MCV configurat la fel(in conditiile existente la Dacia) cu Kia este de 11750E.

Si despre CASCO am fost intrebat cat ar fi fost fara de reducerile acumulate de la cealalta masina NU STIU si nici nu ma intereseaza nefiind la prima masina. Daca s-au putut cumula reducerile si am facut Casco si fara Franciza si il dau si in 10 rate a cate 52 E e perfect.

This post has been edited by eugeniuz2004: 4 May 2008, 11:39

--------------------
+
Sheffield
post 4 May 2008, 11:30
Post #112

Membru

pai oricum cam din ce am vazut, ceedul intra in clasa compacta la bataie cu focusul, golful, astra, meganul, 307, iar majoritatea testelor dpdv dinamic il situeaza in pluton, doar pretul il scoate in fata, si garantia. Nu exceleaza in nici u domeniu dar per total se tine bine in clasa.
Trebuie vazuta in timp fiabilitatea...

--------------------
Ex DSN
+
cristi.r
post 4 May 2008, 11:38
Post #113

QUOTE(eugeniuz2004 @ 4 May 2008, 12:26)
Preturile daca se vor incadra pentru o revizie in jurul a 500 lei va fi foarte bine
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif OK M-ai inmultit cu zero cu afirmatia asta. Si daca nu va fi asa ?

Fratilor va las ca de discutii inutile nu mai am chef.
*

Cel mai bine !!!

Si da, subiectiva sau nu, parerea mea este ca la nivel de masina noua Solenza a fost mai buna decat Loganul.
*

Pai da, dar si parerile subiective sunt de mai multe feluri. A ta, din pacate, nu poate fi luata in seama.

Diesel-ul ce l-am testat in perioada premergatoare achizitiei avea 25.000 km si m-a convins repede ca Dacia Logan diesel tre sa iti iei doar daca esti fan inrait diesel sau daca faci 60.000 km pe an.
*

Cum te-a convins de asta, domnule ?

--------------------
megane diesel 2006
+
eugeniuz2004
post 4 May 2008, 11:43
Post #114

Membru autentic

"Cum te-a convins de asta, domnule ?"

Cantitatea de zgomote interioare a masinii era prea mare si lipsa de demaraj plus plafonarea peste 3000 ture. Plus ca mi s-a parut la fel ca la vremea ei solenza diesel putin prea grea pe fata in comparatie cu spatele masinii.

Si cred ca am ales bine in situatia de a face pana la 20.000 km pe an costurile de achizitie ale diesel-ului plus intretinerea mai scumpa si pretentiile motorului fata de carburant, pretul acestuia ... toate au concurat la decizia de a lua ceva pe benzina (in conditiile in care la pret foarte apropiat era la oferta Fiat Linea 1.3MultiJet cu dotarile Active asemanatoare cu cele ale Cee'd Best)

"OK M-ai inmultit cu zero cu afirmatia asta. Si daca nu va fi asa ?"

Si daca va fi mai mult voi plati mai mult pentru o revizie, fii fara de griji.

Cat despre faptul ca sunt de parerea ca Solenza la timpul ei era mai buna ca ,asina noua decat este Loganul astazi nici macar nu ma intereseaza ce cred cei ce au Logan pentru care se stie nu exista nici o alta masina mai buna ... ma rog pentru o parte a lor.

This post has been edited by eugeniuz2004: 4 May 2008, 11:46

--------------------
+
cristi.r
post 4 May 2008, 11:50
Post #115

Iarasi faci greseala sa bagi solenza in discutie. Solenza avea o distributie a maselor foarte nefericita, lucru care nu se mai intampla la logan.

Hai sa nu facem din orice un "diesel vs benzinar" !!!

This post has been edited by cristi.r: 4 May 2008, 11:57

--------------------
megane diesel 2006
+
zanzie
post 4 May 2008, 11:55
Post #116

Aspirant de Trabant

From: Pădure

eugeniuz2004; loganu e mai buna ca solenza.

Cat despre comparatia MCV vs Ceed, consider ca nu-si are rostul deoarece ambele au fost proiectate tinand seama de necesitati si costuri diferite.

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
cristi.r
post 4 May 2008, 11:56
Post #117

Si despre CASCO am fost intrebat cat ar fi fost fara de reducerile acumulate de la cealalta masina NU STIU si nici nu ma intereseaza nefiind la prima masina.
*

QUOTE(eugeniuz2004 @ 4 May 2008, 12:43)
a ,asina noua decat este Loganul astazi nici macar nu ma intereseaza ce cred cei ce au Logan pentru care se stie nu exista nici o alta masina mai buna ...
*

Excelenta atitudine !!!

Eu te intrebasem de casco, pentru ca, din datele tale, iese un procent de 4,15% din valoarea masinii cu tot cu reducerile pe care le pomeneai. Daca eram in locul tau, doar ca idee il intrebam pe asigurator cat era asigurarea intreaga, macar sa stiu cat e reducerea. Sa stiu si eu ce economie am facut ... Dar asta, probabil ca numai pe posesorii de logan ii intereseaza !?!?!

This post has been edited by cristi.r: 4 May 2008, 12:06

--------------------
megane diesel 2006
+
aphophis
post 4 May 2008, 12:09
Post #118

Membru autentic

QUOTE(eugeniuz2004 @ 4 May 2008, 11:43)
"Cum te-a convins de asta, domnule ?"

Cantitatea de zgomote interioare a masinii era prea mare si lipsa de demaraj plus plafonarea peste 3000 ture. Plus ca mi s-a parut la fel ca la vremea ei solenza diesel putin prea grea pe fata in comparatie cu spatele masinii.

Si cred ca am ales bine in situatia de a face pana la 20.000 km pe an costurile de achizitie ale diesel-ului plus intretinerea mai scumpa si pretentiile motorului fata de carburant, pretul acestuia ... toate au concurat la decizia de a lua ceva pe benzina (in conditiile in care la pret foarte apropiat era la oferta Fiat Linea 1.3MultiJet cu dotarile Active asemanatoare cu cele ale Cee'd Best)

"OK M-ai inmultit cu zero cu afirmatia asta. Si daca nu va fi asa ?"

Si daca va fi mai mult voi plati mai mult pentru o revizie, fii fara de griji.

Cat despre faptul ca sunt de parerea ca Solenza la timpul ei era mai buna ca ,asina noua decat este Loganul astazi nici macar nu ma intereseaza ce cred cei ce au Logan pentru care se stie nu exista nici o alta masina mai buna ... ma rog pentru o parte a lor.
*

fara suparare dar sa zici ca solenza e mai buna ca loganul, inseamna ca o iei linistit pe urmele altui solenzar renumit pe aici. Poate solenza e mai buna putin la demaraj daca vb de motorul de 1.4-ul, insa aici se opreste suprematia solenzei. Cand vine vorba de dotari, de siguranta oferita de masina, de fiabilitate cred ca loganul e ceva mai sus. Anyway ai o parere extrem de subiectivista si desi arati cu degetul spre altii tu suferi de sindromul "a mea e mai tare". Cum mi-am dat seama? Prin afirmatiile solenza vs logan

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
eugeniuz2004
post 4 May 2008, 12:21
Post #119

Membru autentic

Este perfect adevarat ca destinatiile gandite pentru cele doua masini despre care se discuta au fost diferite: Kia Cee'd SW in varianta Best este un Entry - level la modelul asta de masina iar Dacia Logan MCV 1.6 16v Laureate cu optiunile de rigoare este un varf de gama. Ele se intersecteaza cat de cat ca pret(daca vrem noi ca potentiali clienti). Si da, MCV-ul are un volum util mai mare ceea ce atrage foarte mult pe cei ce au nevoie de asa ceva.

Nu am facut o discutie de diesel sau benzina ci am explicat motivele mele de a achizitiona benzinar.

Cat despre parerile subiective dati-mi voie sa va spun ca fiind subiective nu tin cont de realitatea tehnica care indiscutabil spune ca Loganul este mai bun. Insa la capitolul confort acel filtru de praf de pe solenza facea toti banii ca sa dau doar exemplul care m-a indepartat cel mai mutl de logan. SI PUN PUNCT discutiei in care implic Solenza.

Nu sufar de "masina mea e cea mai tare" si asta e vizibil din afirmatiile de mai sus cu privire la Kia.

De curiozitate voi intreba cat era casco fara nici un fel de reducere ca sa stie cei ce vor acest lucru cam cata reducere am castigat in cei aproape 3 ani fara de incidente. Recunosc insa ca in conditiile in care e incheiat casco la mine este extraordinar. La Alianz mi-au spus ceva de vreo 3100 lei cand am discutat cu un amic agent la ei.

This post has been edited by eugeniuz2004: 4 May 2008, 12:21

--------------------
+
cristi.r
post 4 May 2008, 12:24
Post #120

Nu era nevoie sa dai motivele achizitiei unui benzinar, atata timp cat aici se discuta numai despre benzinare !
Deci... nu pot sa cred, deci ... tu te-ai indepartat de logan cel mai mult din cauza unui c.cat de filtru de polen ? De aici m-ai pierdut.
Daca berlina si-a capatat renumele de frigider, MCV-ul este efectiv un dulap si mie nu-mi place deloc. Eu, avand nevoie de spatiu, cu copil mic, bagaje multe si voluminoase, am avut nevoie de o masina ceva mai mare. Insa MCV-ul este prea mare.

Iar in privinta asigurarii casco, ma gandeam la niste conditii mai apropiate de realitate nu la cazuri speciale. Astea nu sunt concludente, chiar daca tu le postezi aici. Dar, probabil ca nici asta nu te intereseaza, nu !?!?!?!

This post has been edited by cristi.r: 4 May 2008, 12:31

--------------------
megane diesel 2006
+
18 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 08:23
Forum Renault