Problema la transmisie, Cand merg cu o treapta de viteza necorespunzatoare
![]() ![]() ![]() |
Problema la transmisie, Cand merg cu o treapta de viteza necorespunzatoare
gigibecalul |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 10 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 l 1997
solenza 2004
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mai degrabă unul dintre suporții motorului sau cutiei...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
se poate sa se fi rupt plasticul de la baza radiatorului care il tine legat de un "H" metalic care tine si scutul, iar radiatorul sa "blangane" la baza?!?!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Si eu tot la suporti m-as uita....dar sincer eu zic ca mai bine schimbi ceva intre scaun si volan.
E chiar atat de obositor sa dai o treapta de viteza inferioara daa vrei sa accelerezi? Eu te sfatuiesc sa schimbi ceva in stilul de condus si sa nu mai franezi fara a calca ambreiajul pana ajunge motorul sa trepideze, ca apoi sa accelerezi. Bafta! |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
gigibecalul |
![]()
|
Eu nu am spus ca merg tot timpul asa, am precizat cand se intampla pentru ca sa fiu mai bine inteles. Ei, trepidatia aia e foarte mare la mine, prin comparatie cu o alta solenza. Si chiar nu merg cu trepte necorespunzatoare si chiar nu e nevoie sa schimb piesa aia de care ziceai, YR-ZBG ! Nu sunt suportii motorului sau a cutiei, i-am verificat deja.
|
--------------------
dacia
1310 l 1997
solenza 2004
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Bieleta anti-ruliu motor?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
QUOTE(gigibecalul @ 21 Apr 2008, 15:34) Uita-te si la radiator totusi... sau vezi pe unde tii stingatorul ![]() Sau cum mai era intr-un alt topic sa nu loveasca evacuarea de scut... |
--------------------
Dacia
Solenza
- B81PSK Always ahead!
|
|
gigibecalul |
![]()
|
Verific bieleta
21 Apr 2008, 14:53: E vorba de o trepidatie care se simte clar in miscarea masinii- deci e clar e de la transmisie 21 Apr 2008, 14:55: QUOTE(pskint25 @ 21 Apr 2008, 14:48) Uita-te si la radiator totusi... sau vezi pe unde tii stingatorul ![]() Sau cum mai era intr-un alt topic sa nu loveasca evacuarea de scut... Nu e vorba de zgomot ci de trepidatie in transmisie This post has been edited by gigibecalul: 21 Apr 2008, 14:55 |
--------------------
dacia
1310 l 1997
solenza 2004
|
|
pskint25 |
![]()
|
my bad... planetare?
cati km are masina? ambreiaj? |
--------------------
Dacia
Solenza
- B81PSK Always ahead!
|
|
DoubleG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 6 August 07 From: Rosiori De Vede (TR) ![]() |
Solenza ta condusa de tine "scutura" mai tare decat alte solenze conduse de alti soferi sau tot de tine? Nu ma intelege gresit, dar problema asta sunt sigur ca e cunoscuta si prezenta la toate solenzele astfel:
Motorul se comporta foarte bine cand intra in frana de motor, indiferent daca se actioneaza sa nu pedala de frana. Daca se continua deplasarea cu aceeasi treapta de viteza (fara actionarea ambreiajului), apare un soc la apasarea acceleratiei, lucru firesc din moment ce nu exista cuplaje elastice. Socul poate fi diminuat pana disparitia totala daca soferul are un pic de simt. Sunt singur ca majoritatea soferilor deja nu mai baga in seama fenomenul. P.S. Cu cat treapta de viteza e mai mica, cu atat fenomenul e mai pregnant. This post has been edited by DoubleG: 21 Apr 2008, 19:31 |
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca e de la o planetara, cel putin asa banuiesc. Am de gand sa schimb o planetara sa vad de dispare. Insa nu prea am avut timp... Deja am schimbat bieleta aia de sub masina - dar degeaba.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
chriss80 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 March 07 ![]() |
nu cred sa fie probleme neaparat de la transmisie gigibecalul. de ce nu pleci urechea si la cei de aici care incercam sa te sfatuim...de aceea exista forumul. Poate fi de la planetare...de la evacuare care in vibratie poate antrena scutul si sa simti acele "zgaltaieturi". De obicei..o "ajuti" printr-o apasare usoara a ambreiajului la franare...sa faci in asa fel incat sa nu tremure...schimbi trepta intr-una potrivita cu viteza ta int-un final.Incearca asa,daca nu,te poti duce la un service cu un elevator si experienta unui mecanic poate diagnostica eventuale probleme cu evacuarea,planetara,suporti motor si nu as vrea sa ai,eventula cutia de viteze.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
- GL
|
|
gigibecalul |
![]()
|
Este exact ceea ce descrie DoubleG. Ai intuit perfect, omule! Ei, solenza mea scutura mai tare decat alte solenze conduse de mine (inca doua am mai condus) Dupa parerea mea este ori de la o planetara,ori de la ambreiaj, ori un dereglaj al diferentialului in cutia de viteze. Conduc de mai multi ani si pot deosebi o scuturatura provocata de o evacuare care bate, un motor care nu merge rotund, etc. Oricum acum dupa Paste o sa ma ocup de masina mai in amanunt si o sa rezolv problema.
|
--------------------
dacia
1310 l 1997
solenza 2004
|
|
DoubleG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 6 August 07 From: Rosiori De Vede (TR) ![]() |
Pai tremuratul produs de ambreaj apare numai atunci cand se merge cu ambreajul patinat si se datoreaza arcurilor de la discul de ambreaj. La tine insa, am inteles ca problema apare chiar daca nu atingi pedala. Daca e asa, nu pot sa banuiesc decat probleme cu tampoanele elastice de la motor sau cutia de viteze. Trebuie examinate atent, nu doar miscat putin ca asa nu iti dai seama... Altceva nu prea are ce sa fie, dupa parerea mea.
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
gigibecalul |
![]()
|
Hai sa incerc sa explic un pic altfel... Sa zicem ca ridic una din roti cu cricul si execut o miscare longitudinala, adica pe sensul de rotatie al rotii...Sper sa fiu inteles. Aceasta miscare la masina mea se intampla pe o distanta prea mare fata de alte masini. Aceasta miscare se simte foarte tare in conditiile descrise mai sus de Double G.Intrebare: ce e uzat? Sa fie planetara, reglajul diferentialului in cutia de viteze, joc la ambreiaj, sau ce ar mai putea fi? Daca nu s-ar fi manifestat foatre tare, probabil ca nu as fi bagat in seama, dar asa...Cat despre mecanicii la care am fost... nu vreau sa generalizez dar mi se pare ca nu au pic de interes sau daruire pentru munca lor. Asa e la noi! Conteaza doar banii castigati foarte repede. Data viitoare cand ma duc la mecanic vreau sa-i pot spune: "schimba-mi te rog piesa aia" sau "regleaza-mi jocul ala" iar asta nu o pot face decat cu ajutorul vostru. Merci.
|
--------------------
dacia
1310 l 1997
solenza 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th May 2025 - 05:43 |