Alegere monitor si placa video
![]() ![]() ![]() |
Alegere monitor si placa video
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.579 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
O fi mai bine da' nu cred ca-l inlocuiesc decat temporar, asa ar fi logic cel putin. Poate o sa va mire sau nu, dar la service-urile distribuitorilor multe chiar se repara, unele zic ei ca le repara, mai fac si din mai multe bucati cate unu' functional, s.a.m.d.
Daca ar inlocui fiecare monitor busit cu unul nou, permanent, ce ar mai face cu alea reparate? Oricum nu schimba nimeni monitor la un pixel mort. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Sony si ady77 au ban 2 zile pentru off-topic cras si multa multa nesimtire pe un topic serios.
Am spus su o repet: Cafeneaua e cafenea pentru ca se discuta DESPRE ORICE dar nu oricum ... |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
omegabear |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 116 Joined: 24 January 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994
- B 10 AGE "Nu are convingeri decât acela care n-a aprofundat nimic."
E. M. Cioran |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu v-as recomanda asta:
http://www.price.ro/preturi_packard_bell_220wdv_103806.htm Am vazut la cineva si este criminal. Eu asa ceva mi-as lua dar deocamdata am o jena de buget ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.579 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
omegabear, e misto Philipsul, si e o marca care impune respect... insa daca mai iau inca o placa video pentru un SLI ma cam rupe la buget.
Interesant e ca la Iiama poti cumpara monitorul cu 2 ani garantie la 786 ron si cu 3 ani la 842 ron. Pana la urma Horizonul de 22 pare cea mai buna alegere. Nu e performanta pura, insa e value for money. Raman bani si de a 2-a placa video, ca altfel nu stiu cum duc rezolutii de genul ala in jocuri (acum ma multumesc cu 1280x1024). This post has been edited by einstein1984: 4 May 2008, 10:25 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce naibii SLI ai de gand sa faci? In 99% din cazuri nu e rentabil sa faci asa ceva..
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
corect, nu prea se merita SLI decat la placi ff scumpe cand nu mai ai ce placa cumpara..si pui 2
ce placa video ai acum? sunt sigur ca iesi mai bine daca o vinzi si cumperi alta..cu sli e mai dificil,trage dublu din sursa, caldura de 2 ori mai mare in carcasa This post has been edited by ArtVandelay: 4 May 2008, 10:59 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
eu votez cu horizon 2206sw
am o jucarie din asta si e ok.. panou LG garantat 0 pixeli morti, etc.. plus ca pana la urma are garantie. Iar despre SLi.. am eu, da unul slab (2x7600gt) si pe sli face treaba o idee mai bine.. pentru jocuri nu renteaza(se vede diferenta dar nu destul). Pt randari mai pompoase se vad diferente clare. Daca nu randezi toata ziua.. lasa sli-ul. (desi si daca randezi toata ziua mai bine iei o singura placa mai zdravana, sau poate iese si de-un quadro sau fireGL ) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
nu e cam mica rezolutia la horizonul ala? vad ca are 1440 x 900 pixeli
cat un wide de 19".. |
--------------------
Ford
focus
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
e scris gresit are 1680x1050
si la dimensiunea de 22" pretul e imbatabil |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am un 7300 gt silent de 256 si mai vreau una de 512 (tot 7300gt). As mai da 170 de ron pe cea noua, si daca o vand pe aia veche (a fost 200 de lei in ianuarie) sa zicem ca mai scot 150 de lei . Mai e si problema ca nu am chef sa stau sa ma targui cu toti musterii care vor placa aproape noua si cu garantie la depozitu de calculatorare cu 1 milion.
ASI, pentru jocuri as vrea sli-ul... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Asi |
![]()
|
pai exact pt jocuri e frectie.
m-am convins si eu tarziu.. dar cel putin am privit jumatatea plina.. macar la randari se vede o diferenta. pe ce placa vrei sa faci sli? ce chipset? 650i 680i ? eu am sli pe un 650i (abit fp-in9 sli fatal1ty) iar despre factorul pret.. asta e .. se devalorizeaza repede.. dar si in jocuri, si in randare, un 8600gts rupen'doo orice sli de 7300 poate chiar 7600 (mai ales la jocuri) si e si dx10 (nu ca ar conta.. ca pe dx10 ingenuncheaza si 8800ultra) e un topic foare laudator pe un alt forum (CG) despre gainward 8600gts glh sau un HD2600xt si iarasi iesi mai bine.. si edit: cica acuma alt besbuy la ~350ron e 3850 de la ati (asta e si mai strong ca 8600 si ca 2600 - astea deja sunt vechituri dupa noile standarde.. seria 9 de la nvidia, si seria 3 de la ati ) pt jocuri sli-ul e frectie..(si crossfire e si mai prost).. daca mai exista adevaratul sli (de la 3dfx - voodoo and stuff) ala macar era hardware si facea treaba indiferent ca rula un joc sau un word. This post has been edited by Asi: 4 May 2008, 12:09 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
cam 30% in plus ofera SLI la performanta
nicidecum performanta dubla cum ar crede unii |
--------------------
Ford
focus
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
De cele mai multe ori nici 30 %. Asi zice bine. Una midrange putin mai scumpa da na-na la SLI cu doua entry level-uri (cazul tau) si e si cu 2 generatii in urma. Dar si tu ai dreptate in felul tau: greu o sa iei 150 roni. Doar sa gasesti un ... baiat destept! poate faci un efort financiar ca nu o sa iti para rau. Succese!
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Eu am din asta: http://www.price.ro/preturi_samsung_monito..._tft_103085.htm
Imi place. img43613_29082007090839.jpg This post has been edited by liviu2004: 4 May 2008, 20:33 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Asi |
![]()
|
nu am cu ce sa masor cat % (decat in teste.. dar testele nu ma incalzesc cu nimic)
oricum la timpul de randare pe scena as zice ca se aproprie de performanta dubla (timpul la jumate) desigur asta pt ca si programul (autocad/catia/inventor/maya/3dsmax etc) stie sa lucreze eficient cu SLi La jocuri diferenta e neglijabila.. adica la ochi mai baga un 5-10fps pe langa cele 50 care erau deja.. (in jocuri pretentioase care cu o placa merg cu 10 fps, in sli aveam 12fps ) - si in afara de cod2 si cod4 nu prea am vazut sa aiba vreo optiune de selectat sli sau non sli. mare sfarleaza nu e.. mai ales fiind vorba de 7300gt o singura placa nu foarte scumpa de generatie noua, face praf un astfel de sli. Pe scurt.. m-am ars cu sli si n-o sa repet greseala prea curand.. acuma tin sli-ul ca iau prea putin daca vand placile si nu cred ca am chef de upgrade.. mai bine trec cu totu la alt calculator.. si pt ce jocuri joc eu.. ma tine destul de ok 7600gt in sli (la banii care i-am dat pe sli-ul asta puteam sa iau lejer un 8800gts320mb care de departe nici nu se compara cu seria 7600. acuma asta e.. ma mandresc ca am sli, si privesc partea buna a lucrurilor (care e mult mai mica dar macar este) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Stai usor. Am zis ca vreau sa ruleze jocurile in rezolutia optima a monitorului. Nu vreau ultra performanata, doar niste detalii la mediu. Placa mea in COD 4 vad ca duceun 1600x900 parca, si e cam la limita. Daca obtin cei 30%... atunci cred ca ar trebui sa ruleze in 1680x1050 multumitor.
Nu am avut bani sa iau un 8600 de la inceput ca am schimbat tot calculatorul, si acum nu vreau sa pierd timp si bani schimband placa asta. Stiu ca SLI-ul e un compromis, nu unul genial, insa ar trebui sa fie de ajuns. Daca nu va fi... o sa-mi iau o alta placa (direct x 10) sa le inlocuiasca e cele 2, si apoi le vand sa mai recuperez din paguba. Insa mai e pana atunci, sa ma vad eu cu monitorul. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
Nu te complica sa faci din doua 7300GT-uri si cu DDR2 pe deasupra SLI, ca nu castigi nimic. Cand un 3850 cu 512Mb DDR3 e la vreo 350 de lei tu mai bagi bani in gunoaie? O placa d-asta e cat doua SLI-uri d-alea lejer.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Este, e mai scumpa cu 50 de lei decat cele 2. Daca aveam banii astia cand am inceput sa fac calculatorul , luam un 8600 (nu prea halesc placile ATI)
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
3850 nu se compara cu 8600GT, adica cea dintai e de vreo doua ori mai buna.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Asi |
![]()
|
e preconceptie ca nu halesti ati.. eu unu nu haleam nvidia si intel.. si am ajuns la exact intel+nvidia.. de ce? pentru ca le-a dat mucu la amd si la ati.. asta e.
Pe vremuri bartonu rula fin pe langa orice competitor intel.. valabil si pentru 9800pro care era parfum pe langa inflacaratul 5900xt.. dar a mai trecut o revolutie tehnica de atunci iar acum putin timp nvidia cu seria 6,7,8 cam dadea mucu la orice ati (x-urile lor), deasemeni intel era deasupra tuturor cu conroaile sale (Exxxx, sau chiar Qxxx ). deja la ora actuala amd inca e ingropat de intel (cu E8xxx QX, etc ) dar in ati-nvidia incepe sa salte balanta in favoarea ati avand pe diverse segmente cate u bestbuy - unu din ele fiind 3850. acum revenind la oile noastre.. nu cred ca o sa vrei sli.. mare smecherie nu e.. am ramas si eu putin bosumflat dupa ce am bagat ce-a de-a doua placa in comp.. 3850 e incomparabil la performanta cu sli de 7300. daca spui ca sare din buget, atunci 8600gt tot e mai buna ca un sli de 7300gt mai ales ca spui ca sunt ddr2. si mai nou observ ca s-au ieftinit pe la ~250ron oricum asa ziceam si eu cu sli-ul meu.. ca merge, e strong..si pana nu m-am ars nu m-am lasat.. si acu trag linie si ies pe minus.. dar asta e, eu nu mai am ce face.. am dat banu si ura, tu inca te poti razgandi. Daca vrei am sa fac niste teste concrete cu sli si fara sli sa vezi despre ce vorbesc (si nu ma refer la 3d mark ca acolo se vede, ci fps-urile din jocuri) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am asa ceva si sunt foarte multumit...
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...p-24--pE2407WFP e de 24 dar sunt si de 20 ... |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Totusi e peste 2000 de lei
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Scuze...nu am citit cu atentie...am citit doar titlul...acum am vazut si bugetul...
oricum sunt si la banii aia destule modele ok doar ca nu am vazut live si nu imi dau cu parerea... Seara buna |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am comandat Horizonul la 700 ron. Acum as vrea un sfat referitor la o placa video care sa duca COD 4 sau ceva similar la rezolutia nativa a monitorului (1680*1050 cred) cu detaliile la mediu si un FPS rate decent. Renunt la SLI, insa o placa ca asta e buna: http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus/ge...b-ddr2-128-bit/ ? Direct x 10 nu ma incanta (raman la XP deocamdata) si overclocking.... inca nu, poate mai incolo, insa as prefera racirea cu cooler propriu si musai Nvidia. Bugetul cam 250 ron.
This post has been edited by einstein1984: 17 May 2008, 10:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
koldun |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 17 May 2008, 11:00) Foarte bine! Incerca Goes Like Hell-ul asta sau Leadtek-ul asta. DDR 3 > DDR 2. Vezi frecventele! Nu te uita ca au doar 256 MB caci bat la poponet aia 512 de la ASUS. Mergi totusi pe Gainward. Mi-am permis sa imi dau cu parerea in segmentul de preturi mai mare de 250 caci si tu vad ca intrebi de ASUS-ul care e mai mult de 250. Your choice! Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Misu Cartus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 9 May 08 ![]() |
Einstein acum la Metro e oferta la un LG de 22'' , daca dai un monitor vechi la schimb costa 680 RON
|
--------------------
D*A*C*I*A
L*O*G*A*N
1.6 16v
- AG-XX-XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Merci Misule, dar un CRT de 20 de inch ca al meu nu mai gasesc in vecii vecilor, asta ramane la mine. Are mai bine de 8 ani si merge perfect.
Koldun, as nota ideea cu placile alea, numai ca eu am o sursa de 550W mai no name si nu am mufa de alimentat placa video. Asta ar fi o problema pe care am uitat sa o mentionez. Cea postata de mine mai sus am impresia ca nu are nevoie de alimentare proprie (astept raspunsul de la vanzator in privinta asta). Cred ca ma intelegi ca ar fi pacat sa oiau si sa nu o pot folosi din lipsa de alimentare.Oricu, gaiwardul a avut o scadere de pret f interesanta. Varianta Silent in schimb poate nu are nevoie de alimentare... http://www.pcgarage.ro/placi-video/gainwar...b-ddr3-128-bit/ ![]() This post has been edited by einstein1984: 17 May 2008, 15:46 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
koldun |
![]()
|
Cred ca nu e ala linku'!
Se poate folosi si fara tensiune suplimentara. Chiar daca e "mai NN" sursa ta, pe la 300 W tot tine si daca nu ai diferite modemuri, audio carduri suparate si in general consumatori mari, va functiona. Pacat ca nu ai pus si restul configuratiei. Daca optezi pentru varianta silent se duce hell-ul > frecvente mai mici dar si un pic mai ieftina. Da oricum erai obicinuit cu linistea de la silentu vechi. Ar mai fi si altele dar intervine, ca de fiecare data, "efortul financiar"! Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 00:23 |