DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> frane spate slabe

ciosu2001
post 21 May 2008, 12:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am un logan ambiance din 2006...nu am abs, servodirectie , aer cond. etc....modelul asa zis...."coaja"
pe ea am zece mii si un pic , si nu am rulat-o niciodata pe drumuri grele sau foartata la maxim
ieri am fost cu ea pentru inspectia tehnica:
acolo cel care mi-a verificat-o mi-a spus ca franele pe spate sunt "cam" slabe....respectiv in jur la...80 (n-am nici cea mai vaga idee ce insemana asta...).

totusi, i-am spus ca nu am avut niciodata senzatia ca franele ar fi slabe, dimpotriva am fost intotdeauna convins ca franeaza putin cam brusc.....in fine.
El mi-a zis ca franarea o preiau rotile de pe fata si ca ar fi bine sa ma duc la un service sa -mi..."UMBLE LA REGLATOR (sau asa ceva)"....

acum, ce inseamna asta si ce ar implica o astfel de interventie ...numai aici as putea afla...

va rog mult...o cat de mica explicatie...
adica...la service oricum voi ajunge dar...inainte de asta (ca ORICE ALTCEVA IN ROMANIA)....trebuie sa am eu insumi o cat de mica idee despre ceea ce urmeaza sa fac....

multumesc.

--------------------
dacia logan ambiance 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 21 May 2008, 12:51
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

Repartitor.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ciosu2001
post 21 May 2008, 13:04
Post #3

Membru incepator

"repartitor"...bun,..pana acum e bine....
acum, mai departe...asta se inlocuieste? se poate regla? necesita interventii in service-uri foarte bine dotate sau este suficient profesionalismul unui mecanic obisnuit cu modelul....?

multumesc inca o data

--------------------
+
vijelie
post 21 May 2008, 13:07
Post #4

membru violet

Depinde de situatie: vaselina, reglaj, inlocuire.
Fa treaba chiar in atelierul in care e si stand ITP, sa nu mai pierzi vremea daca problema persista.

--------------------
+
AL
post 21 May 2008, 13:41
Post #5

Member

ideea e ca cei de la statiile ITP stiu de aceasta "buba" a tuturor loganurilor... din fabrica, au reglata repartizarea fata-spate ceva mai slab... nesimtitii de la ITP resping masinile sub acest motiv pentru a percepe taxa de revenire... reglajul e simplu, dar ei nu vor sa-l faca in statia de ITP pretextand ca nu e voie... o mica "atentie" rezolva de obicei situatia...

bun,a ce se poate face... exista o tija care comanda repartitorul de sub puntea spate in functie de greutatea masinii (de cat de lasata este)... tija aceasta are o piulita si o contrapiulita... din acestea se poate repozitiona astfel incat regulatorul sa simta ca masina e mai lasata, ca are greutate mai mare pe spate si, astfel, sa comanda o proportie mai mare de franare pe spate...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
vijelie
post 21 May 2008, 13:52
Post #6

membru violet

Adica Dacia vinde masini care nu corespund normelor RAR sau cum?

--------------------
+
roland
post 21 May 2008, 14:25
Post #7

Membru autentic

Al, presupun ca "o buba" a tuturor Logan-urilor fara ABS. Cele cu ABS au repartitor electronic si nu ar trebui sa aiba aceasta problema. Oricum, nu e ceva ce sa poti regla acolo.

--------------------
. . .
+
ciosu2001
post 21 May 2008, 14:38
Post #8

Membru incepator

incepe sa-mi fie din ce in ce mai clar .....
astazi am mai gasit topicuri asemanatoare si explicatiile tind catre aceleasi concluzii....

asa este...e o problema comuna a loganurilor "coaja", ca al meu....
este , intradevar , cel putin jenant ca cei ce se ocupa de astfel de lucruri (itp sau service) stiu perfect "buba" dar ....NU-TI EXPLICA NIMIC!!!

concluzia pe care am tras-o citind prin diverse forumuri despre acest subiect, este ca , in cele mai multe cazuri similare....e vorba de un reglaj , ca sa zic asa..."by default"....adoptat in cele mai multe cazuri chiar de fabrica pentru o oarecare proportionalitate a franarii......IN LIPSA UNEI MAI BUNE AUTOREGLARI ELECTRONICE....

--------------------
+
PopaDragos
post 5 Jun 2008, 09:44
Post #9

Membru

Am gasit mai multe topicuri legate de frana....Am o problema..Se aprind stopurile frana cand vor ele..Sa fie oare de la contactul de sub pedala? Multumesc

Cred ca am formulat gresit... nu se aprind de fiecare data cand apas pe pedala. Scuze

This post has been edited by PopaDragos: 5 Jun 2008, 10:59

--------------------
Renault Megane dec 2010, 1,5 DCI
+
roland
post 5 Jun 2008, 10:52
Post #10

Membru autentic

Daca acel "cand vor ele" difera de "cand vrei tu" si "cand apesi pe pedala" (glumesc desigur) atunci DA, e probabil de la contact. Daca nu e de acolo atunci poate fi vreun scurt la mufele de la stopurile spate.

--------------------
. . .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:35
Forum Renault