DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Reglarea corecta a oglinzilor retrovizoare, pentru reducerea unghiurilor moarte

Marty
post 11 May 2008, 15:11
Post #31

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

QUOTE(vis-a-vis @ 11 May 2008, 12:27)
De cand ai facut tu scoala, s-a inventat si oglinda pe partea dreapta tongue.gif
*

Io cre' ca tu esti prieten cu Ainjtain ala.... tongue.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anpop
post 11 May 2008, 16:15
Post #32

Sef de pisica!

From: Bucuresti

@Marty:
desi nu's sutinator de ainstaini, nu pot sa nu remarc dificultatea de a efectua respectivu' reglaj la un coupe' biggrin.gif
...nu de alta dar si instructoru' meu avea aceeasi doctrina (care s-a dovedit a fi foarte buna in nenumarate cazuri) dar i-am zis: "si la oltcit cum faci?!"...beeee tongue.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
Marty
post 11 May 2008, 17:56
Post #33

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ma anpoape, d-aia nu-mi iau eu cupeuri. wink.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
sebastianu
post 12 May 2008, 07:52
Post #34

feel good on weels

sal all apropo de oglinizi si bla bla ... referitor la oglinda interior pe mine ma enerveaza ca mi se vad tetierele spate si leam pozitionat cat mai jos dar tot se vad ... poate is eu mai inalt un pic .. daca le iau jos numi place tongue.gif (acuma o sami spuneti ca nu poti fi si cu capra si cu vaca) ..sau cum o fi tongue.gif

--------------------
dacia solenza 2003
+
ceribros
post 15 May 2008, 09:52
Post #35

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Este imposibil sa reglezi oglinda fara sa ai un unghi mort dintr-o anumita pozitie. Cine zice ca nu are unghi mort la masina nu stie ce zice. La scoala de soferi cand am fost instructorul mi-a spus ca de obicei cand schimb banda si nu sunt sigur ca nu am pe nimeni in lateral mai bine ma uit un pic in geamul din spate smile.gif, sincer are dreptate oglinda daca nu are o forma convexa nu ai posibilitatea de a vedea masina din laterala.

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
tutzi
post 15 May 2008, 10:29
Post #36

Membru incepator

Eu cam de 2 ani de zile am oglinzile reglate cum sustine initiatorul topicului. Sursa mea de inspiratia a fost http://www.miata.net/misc/mirrors/. In trafic e foarte comod, singura probleam este la parcari, dar ma descurc si acolo.
Cel mai bine se face reglarea stind la semafor cind ai masini pe ambele laturi.

This post has been edited by tutzi: 15 May 2008, 10:32

--------------------
Opel Astra F 1994
+
BZN
post 15 May 2008, 14:21
Post #37

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(Marty @ 10 May 2008, 16:29)
Cind am facut eu scoala de soferi, instructorul mi-a spus asa: cind in coltul din dreapta jos al oglinzii vezi clanta usii din spate, oglinda e reglata perfect. Si a avut dreptate jigodia dracului! 04.gif
*

Asa stiu si eu dar in orice pozitie le-ai fixa tot ramane o zona "neagra",mai mica sau mai mare, functie de calitatea oglinzii.Cine poate, "simte" si compenseaza.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
bucatzel
post 21 May 2008, 16:34
Post #38

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Eu am peste oglinda centrala o oglinda mai mare. ~dubla suprafata. Avantajul e ca imi acopera si geamul din dreapta spate daca imi mut capul un pic (doar un pic). Se mai gasesc prin targuri si unele centrale din 2 bucati, a doua bucata mai mica, pe dreapta, care tot asa, iti mai omoara din unghiul mort de pe dreapta.

Alealate doua imi "sterg " lateralele masinii. In plus au bule de alea convexe. Dar alea ma cam enerveaza (trebuie sa focalizezi privirea EXACT pe ele, ca altfel te "fura" partea normala).

Oricum, am facut rost de doua oglinzi modelul clasic, si am vazut ca sticla pe ele e convexa (Obiectele din oglinda sunt mai aproape decat par, dar in schimb ai unghi mai mare). Pentru aia care au 1300, io zic ca-s bune. Pentru aia care au modelul mai nou, eu zic ca alea cu ceva bulina sferica (nu de aia montata, ci cele care sunt facute cu bulina) isi fac treaba.

Oricum, cand parchez cu spatele, in dacie, rar ma uit in oglinzi. Daca intorci capul fain frumos, vezi ca din turela in dacie. In Logan... vai-si-amar sad.gif (si cam in toate astea productie mai proaspata in care m-am suit)

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
cristi74
post 7 Jul 2008, 20:52
Post #39

Membru

QUOTE(Marty @ 10 May 2008, 15:29)
Cind am facut eu scoala de soferi, instructorul mi-a spus asa: cind in coltul din dreapta jos al oglinzii vezi clanta usii din spate, oglinda e reglata perfect. Si a avut dreptate jigodia dracului! 04.gif
*

Cand faci parcare laterala cum vezi bordura, daca e reglata la inaltimea clantei?

This post has been edited by cristi74: 7 Jul 2008, 20:53

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2009
+
BZN
post 7 Jul 2008, 21:08
Post #40

Itan convins

Pai? In borduri iti "bat" tie oglinzile??? blink.gif

This post has been edited by BZN: 7 Jul 2008, 21:08

--------------------
+
liviu2004
post 7 Jul 2008, 21:32
Post #41

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 11 May 2008, 08:50)
Cea mai buna metoda pentru a afla daca ai pe cineva in unghiul mort este sa tragi brusc de volan si scurt. Disperarea cu care va claxona bietul participant la trafic, e invers proportionala cu distanta dintre tine si el tongue.gif  radmasa.gif
*

Taci ca am patit-o eu cu un idiot, mai sa intru in bordura.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
klaus
post 7 Jul 2008, 21:59
Post #42

步步

Group: Moderatori

radmasa.gif
sa fi fost Victoras2001? sa nu fi fost Victoras2001?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cristi.r
post 7 Jul 2008, 22:33
Post #43

Membru ... din cand in cand

radmasa.gif
Sa-i uram colegului victoras sa dea peste vreun taximetrist care are ceva de schimbat la masina pe partea aia. Vreun far/semnalizare, spoiler, aripa, chestii d-astea biggrin.gif
Taxiuri "intregi" eu n-am vazut niciodata.

This post has been edited by cristi.r: 7 Jul 2008, 22:34

--------------------
megane diesel 2006
+
cristi74
post 8 Jul 2008, 16:45
Post #44

Membru

QUOTE(BZN @ 7 Jul 2008, 21:08)
Pai? In borduri iti "bat" tie oglinzile???  blink.gif
*

Nu in borduri, dar nici de la maner in sus (nori). Eu le am astfel incat manerul din spate e aproape la jumatate pe muchia verticala, nu in coltul din dreapta jos.

This post has been edited by cristi74: 8 Jul 2008, 16:46

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2009
+
BZN
post 8 Jul 2008, 19:03
Post #45

Itan convins

QUOTE(cristi74 @ 7 Jul 2008, 21:52)
Cand faci parcare laterala cum vezi bordura, daca e reglata la inaltimea clantei?
*

Asa, si daca e reglata unde zici, vezi bordura , la parcarea laterala? Ar insemna sa vezi si roata in partea ei de jos. Ai doua variante: ori nu e asa ori sunt supradimensionate oglinzile...Ca o completare , cand vreau sa parchez foarte aproape de bordura reglez oglinda spre sol, PE MOMENT, caci daca ar ramane asa nu as mai vedea la 3 m in spate...

--------------------
+
b34uen
post 9 Jul 2008, 11:48
Post #46

Membru autentic

daca tot spuneti de scoala de soferi, eu nu am auzit nici un instructor sa te puna la parcari (nici laterale si nici cu spatele) sa te uiti in oglinzi, cel putin eu fac parcarea cu spatele in fata blocului zilnic, dupa cum am invatat in scoala, si nu ma uit in nici o oglinda si nu am nici o lovitura

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
Kruger
post 9 Jul 2008, 14:10
Post #47

Membru autentic

Problema la oglinzile de berlina, este faptul ca sunt proaste din conceptie. Acopera o arie foarte mica (si orizontal si vertical), si oricum le reglezi vizibilitatea e infecta.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
wildserb
post 24 Jul 2008, 12:38
Post #48

Membru incepator

QUOTE(Kruger @ 9 Jul 2008, 15:10)
Problema la oglinzile de berlina, este faptul ca sunt proaste din conceptie. Acopera o arie foarte mica (si orizontal si vertical), si oricum le reglezi vizibilitatea e infecta.
*

de acord cine isi permite sa puna de MCV sunt mult mai bune

--------------------
dacia logan 2005/laureat - tm 20 yug
+
OAP
post 24 Jul 2008, 13:32
Post #49

Membru autentic

QUOTE(MAERSK @ 11 May 2008, 11:55)
Păi care e beneficiul dacă îți vezi propria mașină?

pai e obligatoriu sa vezi 'ceva' din propria masina ca sa poti aprecia pozitia celeilalte...inclusiv la reglajul din primul post vezi propria masina

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Thor1983
post 24 Jul 2008, 14:12
Post #50

Membru autentic

From: In front of the computer

Nu se vede masina, nici macar clantele la usi. Ca sa le vad trebuie sa misc putin capul in lateral.

Pentru Cee'd am facut niste teste si am reusit sa vad cel putin partial intr-o oglinda o persoana care s-a tot plimbat prin spate.

Pozitia o poti aprecia si altfel: daca vezi intr-o oglinda laterala intregul obiect (masina, bicicleta, motocicleta, persoana) atunci e in lateralul tau. Daca apare in intregime in retrovizoare atunci e in spate.

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
morpheus2kro
post 22 Dec 2008, 10:36
Post #51

Membru incepator

si eu tot dupa indicatiile initiatorului topicului imi reglez oglinzile dar totusi exista un unghi mort si mai intorc capul in unele situatii :| sper sa rezolv chestia asta cu alte oglinzi smile.gif

--------------------
Dacia logan 1.5 dCI Dacia Logan 1.5 dCi 2007/preferance
www.upgradefaruri.blogspot.com
Drive is the game, Logan 1.5 dCi is my way.
+
dandee
post 18 Jan 2009, 19:22
Post #52

Membru autentic

Bun topic!intrebare pt marty! e valabil la ambele oglinzi?

--------------------
dacia berlina 1999
+
olariu_ciprian_ionut
post 29 Jan 2009, 00:55
Post #53

Membru incepator

From: Botosani

da e foarte corect cum zice thor..la inceput..insa cel mai bine pe langa toate potrivirile si alea alea, este foarte de folos sa te mai uiti in cand in cand in oglinzi(in toate), ca sa stii mereu de ce e in stare ala din spatele tau...asa, vei mereu preventiv....
Bafta!

--------------------
Dacia 1310 L 1998 - BT 66 CBE
"Nu goni mai repede decat poate ingerul tau sa zboare...:)..."
+
Mihai San
post 29 Jan 2009, 16:06
Post #54

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

Offf............degeaba invatam oamenii sa regleze corect oglinzile daca le folosesc cam rar....mi s-a intamplat frecvent un lucru foarte grav si nu numai odata si anume cand ma aflu in depasire masina din fata mea pe care doream sa o depasesc sa dea semnal stanga si sa intre brusc in fata mea eu fiind nevoit sa franez in disperare....chestia asta se numeste prostie care nu se corecteaza cand faci scoala de soferi de catre instructorii din ziua de astazi....care vor doar sa le intre cat mai multi bani in buzunar sa consume cat mai putina benzina in timpul orei de curs si sa ti ciupeasca cat mai mult din timp si fara sa se streseze sa ti explice macar lucrurile elementare....aici pun accent pe intamplarile pe care le am avut ...adica dragi soferi uitati-va si in oglinda inainte sa semnalizati hotararea de a depasi un vehicul ca poate totusi in spate este un sofer care deja este incadrat in manevra de depasire a dumneavoastra....mentionez ca vad astfel de lucruri frecvent pe drumurile din Romania si nu mi este de mirare cate accidente se intampla si aceasta vina cred ca provine de la acesti instructori de la care spuneam mai sus ca nu si fac treaba ...Dragi instructori invata ti si voi elevii sa se asigure inainte de a semnaliza si de a efectua depasirea unei alte masini ...credeti-ma dragi colegi ca sunt inebunit de aceasta greseala din trafic care mi s- a intamplat de n ori si mai grav este ca atunci cand pronunti cuvantul depasire nu este vorba de o viteza prea mica sa poti evita persoanele incompetente....

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
reddacy
post 29 Jan 2009, 17:45
Post #55

Membru autentic

From: In inima Ardealului

ai dreptate....eu auzeam tot timpul de la instructor [acum 16 ani...avea si el 45 ani] : "privire scurta in oglinda tot timpul",si chiar ca e bine tot timpul sa arunci o privire scurta.....mai ales la cea din dreapta.... smile.gif ...

--------------------
dacia solenza 2003 scala - AB-29-RAZ
+
scorpion
post 24 Apr 2009, 22:26
Post #56

Membru autentic

Offf............degeaba invatam oamenii sa regleze corect oglinzile daca le folosesc cam rar....mi s-a intamplat frecvent un lucru foarte grav si nu numai odata si anume cand ma aflu in depasire masina din fata mea pe care doream sa o depasesc sa dea semnal stanga si sa intre brusc in fata mea eu fiind nevoit sa franez in disperare....chestia asta se numeste prostie care nu se corecteaza cand faci scoala de soferi de catre instructorii din ziua de astazi....care vor doar sa le intre cat mai multi bani in buzunar sa consume cat mai putina benzina in timpul orei de curs si sa ti ciupeasca cat mai mult din timp si fara sa se streseze sa ti explice macar lucrurile elementare....aici pun accent pe intamplarile pe care le am avut ...adica dragi soferi uitati-va si in oglinda inainte sa semnalizati hotararea de a depasi un vehicul ca poate totusi in spate este un sofer care deja este incadrat in manevra de depasire a dumneavoastra....mentionez ca vad astfel de lucruri frecvent pe drumurile din Romania si nu mi este de mirare cate accidente se intampla si aceasta vina cred ca provine de la acesti instructori de la care spuneam mai sus ca nu si fac treaba ...Dragi instructori invata ti si voi elevii sa se asigure inainte de a semnaliza si de a efectua depasirea unei alte masini ...credeti-ma dragi colegi ca sunt inebunit de aceasta greseala din trafic care mi s- a intamplat de n ori si mai grav este ca atunci cand pronunti cuvantul depasire nu este vorba de o viteza prea mica sa poti evita persoanele incompetente.... 

Fara sa fiu rau ( cu toate ca poate cam asa o suna ...) dar Mihai San , te-ai gandit ca in general oamenii nu prea pleznesc de inteligenta si bun-simt ? Iar daca aceste 2 componente sunt mai slab "dozate" , ceea ce rezulta este ceea ce vedem pe sosea zilnic ? Pt ca la volan , esti mult mai aproape de ceea ce esti , nu de ceea ce vrei sa pari ... iar manevrele periculoase cu adevarat sunt facute des de retardati care stiu doar ce s-a "lipit " de-a lungul timpului de ei in ceea ce priveste tehnica de condus , care n-au mers niciodata intr-un poligon sa se "joace" cu masina fara sa-i puna pe altii in pericol experimentand "live" pe drumurile publice.
Am 2 categorii (A + B ) si le-am luat cu ani intre ele. M-am saturat de cate discutii am auzit intre cursati si instructori legate de "norocul si bafta" la sala !!!
Care pastele mamii ei de bafta ????? E o nenorocita de carte cu un set de reguli mai bine sau mai putin bine explicate , care-ti impune o anumita conduita la volan in diverse situatii si care trebuiesc invatate si aplicate. Punct ! Ce te faci cu idiotii care se uita in cartea aceea ca in pergamente antice si insista : "N-am avut noroc de data asta , dar data viitoare il iau...."
Ar trebui ca examenul de sala sa fie mai dur si sa-l poti da maxim de 2 ori intr-un an calendaristic , sa nu se poata aranja sala mad.gif si sa vezi cum n-ar mai intra "slabuti mental" in trafic !
A , si examenul de sala + traseu sa se repete anual ca sa-ti pastrezi "licenta" de sofer ! Ca nu-ti strici decat 1 zi examenul + cateva ore depus actele... si beneficiul ar fii ca un numar impresionant de "talentati" ar avea o sansa reala sa iasa din circulatie pt o vreme si s-ar circula mai safe !

Poate sa suna cam dur tot ce-am scris , dar ganditi-va daca n-am dreptate ? Cati nu vedeti imbecile si imbecili ( nu sunt misogin , au fost citati in ordinea ponderii statistice ... radmasa.gif ) in masini scumpe sau macar nou noute care va taie fata calmi si nici nu se uita spre voi ... parca sunteti transparenti... care nu se asigura , sau care ies de pe stradute pe pricipiul din copilarie " cine-i primul..." pt ca NU privesc semnele si indicatoarele rutiere !

On topic :

oglinzile laterale le am reglate cat sa vad putin din spatele masinii pe ambele parti , cand parchez f.f. strans mi le cobor sa vad tabla celui de care ma lipesc... icon_mrgreen.gif iar cea interioara este upgradata prin prinderea peste a unei oglinzi panoramice HR luata din benzinariile OMV cu 35 lei. Oglinda panoramica imi arata si TOT geamul din dreapta spate si o bucata sanatoasa din cel al pasagerului , doar ca in prima zi e cam naucitor sa te obisnuiesti ca atata informatie vizuala...
Am insistat sa vad cat mai mult pe dreapta pt ca cei pe 2 roti au o pasiune sa te depaseasca pe acolo blink.gif

Sorry daca am ofensat pe cineva cu chestiile off -topic , dar ar trebui facut ceva ca lucrurile sa se schimbe , pt ca de la sine n-o sa apara nicio schimbare. Cineva spunea odata " Pt ca raul sa triumfe , este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic ! "

--------------------
. Citroen Xantia 2.0i
+
revoOO
post 12 Jun 2009, 20:04
Post #57

Membru cu Ambreiaj

From: Constanta

Eu am adoptat o metoda buna si folositoare pentru mine... Mi-am achizitionat o oglinda retrovizoare de interior concava care imi astupa toate unghiurile.....vad tot in acea oglinda pana la stalpul dintre usile masinii..... mi-a fost de mare ajutor cat am fost incepator ! Recomand o oglinda asemanatoare....voi reveni cu o poza !

--------------------
Dacia 1310 '83 TLX - CT-03-W L L
+
costi
post 17 Jun 2009, 16:40
Post #58

Membru autentic

QUOTE(sebastianu @ 12 May 2008, 06:52)
ma enerveaza ca mi se vad tetierele spate si  leam pozitionat cat mai jos dar tot se vad ...
*

E simplu scoate-o pe aia din spatele tau !

--------------------
DSN/SLZ
+
BlowEnigme
post 19 Jun 2009, 12:13
Post #59

Membru

si daca se aseaza 3 persoane in spate ?smile.gif)

--------------------
Dacia Nova Gti 1999 - If-02-***
engine e corect..enigme ma amuza :)
+
MExXo
post 28 Jul 2009, 13:41
Post #60

Membru incepator

atunci ai o problema
smile.gif

--------------------
Dacia 1310 Break 1986
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 05:44
Forum Renault