pot schimba uleiul acasa ?
![]() ![]() ![]() |
pot schimba uleiul acasa ?
bengaves |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 11 June 07 From: IALOMITA ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
2004
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Si cu uleiul vechi ce faci ? .. Asa, ca informare generala....
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
de ce sa-l schimbi acasa cand majoritatea magazinelor care vand piese auto (deci si ulei auto) asigura schimbul gratis. daca ai nevoie de uleiul vechi sa-l dai pe gard de exemplu poti sa le ceri uleiul, ti-l vor da. deci scapi de o grija in 5-10 min max atat dureaza operatia la ei.
This post has been edited by 22CMM: 12 May 2008, 11:30 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|
tud. |
![]()
|
![]() Membru Fondator Group: Members Posts: 429 Joined: 13 August 06 From: Bucuresti ![]() |
eu il schimb in fata blocului si uleiul vechi il arunc la canalizare
ai nevoie doar de cheia cu care desfaci surubul de la baia de ulei si eventual o cheie pentru filtru de ulei This post has been edited by tud.: 12 May 2008, 09:45 |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Uleiul vechi il duci la o benzinarie sau la un garaj, si-l iau ei. Nu te costa nici un ban. Eu il predau la Benzinaria Mol Postavarului, langa Billa.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
tud, sper ca nu vorbesti serios ... daca da, ne meritam soarta ca tara de rahat.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
daniel_bm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 10 May 08 ![]() |
poti schimba linistit uleiul si in fata blocului sau unde vrei tu doar sa ai loc sa incapi sub ea . Sincer eu nu am avut nici o cheie pentru busonul de evacuare insa am folosit ..........
![]() ![]() 12 May 2008, 19:27: by the way..........uleiul l-am evacuat intr-un vas dupa care l-am turnat in flacoanele recent golite si le-am facut vant........ la tzara. This post has been edited by daniel_bm: 12 May 2008, 19:27 |
--------------------
dacia
supernova
2002 rapsodie
|
|
vreau_bani |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 2 July 07 ![]() |
ce capacitate are baia de ulei?? ca niciodata nu stiu cat sa cumpar
|
--------------------
DACIA
SuperNova
2002 clima
- VL-05-FNU
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(vreau_bani @ 12 May 2008, 20:34) 3l , cu tot cu filtru 12 May 2008, 20:36: QUOTE(vreau_bani @ 12 May 2008, 20:34) 3l , cu tot cu filtru This post has been edited by dariusz: 12 May 2008, 19:36 |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(tud. @ 12 May 2008, 10:44) Infractorule, află că deversarea de produse petroliere, fie și în cantități mici, chiar și într-un ocean, SE PEDEPSEȘTE CU ÎNCHISOARE! Prin urmare, dacă tu îți permiți să arunci ulei în canal, ești pasibil de o vacanță la răcoare, mulți ani! This post has been edited by MAERSK: 12 May 2008, 20:46 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
daniel_bm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 10 May 08 ![]() |
asa cum au spus si interlocutorii tai exact 3l cu filtru cu tot pentru ca atunci cand inlocuiesti si filtrul, celui nou trebuie sa ii "arati" o monstra de ulei.
iar chestia cu aruncatul uleiului folosit in canal cred ca e o chestie de bun simt, educatie sau cei sapte ani de acasa(sa o ia cel in cauza cum vrea......) si respect fata de cei alaturi de care traieste , cadoar nu sta in codru singur cuc. |
--------------------
dacia
supernova
2002 rapsodie
|
|
dorel.ch |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 18 March 08 ![]() |
Nu merita sa-l schimbi acasa ca nu prea ai acces sub masina, nu-i ca la dacia 1300 si ai nevoie de ”un patrat de 16” ca sa desfaci busonul. Ai grija ca daca pui 3 litri trece peste nivelul maxim pe joja si apoi ai probleme ca-l arunca pe la semeringuri. Eu il schimb la service si, cu tot cu filtru am pus 2,75 litri si a ajuns exact la maxim pe joja. |
--------------------
dacia
supernova
2002/rapsodie
|
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
uleiul tot eu mi lam schimbat ce va faceti probleme cu uleiul vechi puteti sal pastrati puteti sal puneti intro sticla si la gunoi cu el.. e ft ushor dureaza maxim 20 min operatiunea
|
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Il duci la benzinarie mah, ca-l iau ei, nu-l arunci asa de capul tau la ghena. Si acolo tot poluare se numeste.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tud. |
![]()
|
![]() Membru Fondator Group: Members Posts: 429 Joined: 13 August 06 From: Bucuresti ![]() |
greseala mea
This post has been edited by tud.: 15 May 2008, 19:54 |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Gândești cu ce-i între paranteze...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Totusi sa nu intram in polemici dar:
1. Daca schimbi uleiul acasa trebuie sa schimbi si filtrul de ulei iar daca nu ai cheie si acesta est strans bine nu prea ai sanse. Desfacut la mana sigur nu merge. 2. Adevarat spunea cineva aici ca baietii din service nu fac treaba bine.. asa este. mie mi'au strans busonul acela de parca aveam presiuni de ordinul sutelor de bari pe acolo ![]() 3. Cu uleiul vechi ai mai multe posibilitati: - il dai la orice service ca il primesc - il pastrezi ca ulei pentru alte echipamente adik il dai unui vecin ce are drujba, sau ungi lemnarie. dar cel mai important: sa nu lasi nici o picatura pe jos. Daca nu te gandesti la natura gandeste-te la faptul urmator: Pe acolo va trece un copil care va cadea si va pune mana pe o infima parte din uleiul acela si va face cine stie ce probleme dupa aceea. Si este f toxic te asigur. Sau va aluneca un batran pe acel ulei.... sau mai grav va aluneca o masina sau chiar tu pe acea pata. Si mai grav: la ghena unde il vei arunca tu va mai arunca si altcineva cine stie ce substante sau prafuri si iese o reactie chimica de toata frumusetea (nu vreau sa stiu ce se poate intampla mai departe). Dar de ce nu faci tu treaba asta la magaz de unde cumperi uleiul + filtrul ca ti'l schimba bucurosi gratuit si nici nu te murdaresti tu. This post has been edited by mvali: 15 May 2008, 21:54 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
bengaves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 11 June 07 From: IALOMITA ![]() |
l-am schimbat la service ,dar nu mi-au placut 2 lucruri:
1. nu au lasat uleiul sa se scurga suficient 2.au strans filtrul de ulei cu un lant si l-au zgariat de zici ca a fost in razboi nu a fost gratis ! m-a costat 20 ron chiar daca am luat uleiul de la ei! e bun mobil 10w40 si filtru "mann" parca? ma gandeam sa pun vara 10w40 si iarna 5w40! e bine? |
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
2004
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Uleiul care trebuie bagat in motorul de SN, conform cartii este 10W40 si iti recomand sa nu te abati de la el. Uleiul 5W40 este mai subtire si daca treci pe el s-ar putea sa ai surprize (batai, consum ulei). Ca idee, schimbarea de la o cifra la alta nu se face conform sezonului, din cate stiu eu trecerea de la 5W la 10W nu este recomandata.
Uleiul Mobil e bun, dar dupa cate stiu eu e si scump. Eu am pus Elf competition cu 22lei/litrul P.S. In Constanta sunt mini service-uri care schimba uleiul cu 8 lei |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
eu merg cu 5w40 si nu are masina nici o problema
![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:29 |