Azi am inceput scoala de MOTOCICLETE, Wish me Luck !
![]() ![]() ![]() |
Azi am inceput scoala de MOTOCICLETE, Wish me Luck !
Shush |
![]()
|
||
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureşti Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Ţuţea
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Poate vin sa te vad si sa-ti fac galerie.
![]() This post has been edited by G I M: 24 May 2012, 19:50 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Sa ai o hartie pe care scrie G I M
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Ma recunosti dupa incheieturi
![]() |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand, bafta!
Altfel, vitezana de 125 e ca laba cu un deget in loc de sex. N-are cuplu, n-are putere si e mica de-o bate vântul. Sunt cautate de cei sub 18 ani pentru ca e singura modalitate legala de a simti viteza. E ilogic sa iti iei vitezana daca vei merge incet. Pozitia aia pe rezervor e pentru aerodinamica si pentru a te tine bine de ghidon. Sa mergi zeci de kilometri incet in pozitia aia e de rahat. Nu alătura un model de cilindree mica langa un model supersport de 600 cmc sau mai mult. Primul are un cilindru si celalalt patru. Configuratia sasiului e alta. Practic cea mica e un scuter sau un enduro mic carenat. Te pacalesti singur crezand ca-i altceva. Pare mai usor pe motocicleta ca pe bicicleta din cauza rotilor. Fiind mai mari si mai grele efectul giroscopic e pe măsură. Asta ajuta la echilibru si la mersul in linie dreapta. Problemele apar la primele curbe. Dupa cum vi s-a si intamplat. Treaba cu aplecatul e simpla chiar daca pare grea la început. Sa zicem ca vrei sa te apleci pe stanga. O faci din corp si nu-ti prea iese. Ia incearca sa tragi de ghidon spre dreapta inainte. Motocicleta se va apleca singura pe stanga. Acum poti vira liniștit. Nu te-ai inscris bine pe curba, mai ajusteaza din ghidon. Spre dreapta daca simti ca te duci spre exterior si stanga daca te-ai aplecat prea tare. Ajustările fine le faci din picioare. Apesi pe o scarita sau pe cealaltă. Nu e nevoie sa misti corpul in niciun fel. Echipamentul Icon se vrea a fi o imagine "bad boy". Ele sunt ok calitativ, n-am nimic de zis dpadv. Dar privind in ansamblu, un nene incepator calare pe o pseudo vitezana imbracat sa arate ca un mad max modern care se târâie cu viteza melcului, pare cel putin hilar. Pe de alta parte e dreptul fiecăruia sa aleaga ce-i place, insa putina consiliere inainte nu strica. La ce vrei tu sa faci era potrivit un cruiser mic gen Marauder mic de 250. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Shush |
![]()
|
Mersi
![]() Sa o luam pe rand. Stiu exact ce mi-am cumparat si am si argumentat alegerea. Am vrut ceva mic si puturos, dar care sa arata ca ca motocicletele la care visam eu in copilarie. Pentru 2-3000 de km cat o sa fac eu pe sezon eu zic ca e ok, poate daca ma prinde pasiunea mai tare o sa trec la ceva mai mare. Nu stiu ce vrei sa zici cu alaturarea cu modelul de 600, eu am zis doar ca R125 asta e un R6 mai mic si mai prost pentru ca arata asemanator ![]() Singurele motociclete care imi plac (strict din punct de vedere aspect) sunt cele sport, asa ca am ales compromisul ![]() Multumesc pentru sfaturile legate de curbe, sper sa imi dau seama cat mai repede cum sta treaba. Mi-am ales cele mai simple modele de la Icon (se pot vedea pe jurnalul meu de bord). Eu cautam ceva ok calitativ, ok la pret, cat mai simplu si negru. Toate gecile gasite prin magazinele de la noi aveau o gramada de desene, sticker-e, reclame la uleiuri, etc ... . Castile la fel scheleti, femei, reclame. La Icon am gasit casca negra simpla si geaca la fel. Manusile au venit si ele la pachet, iar protectia de spate am luat-o tot de la ei pentru a fi sigur ca se potriveste cu geaca. This post has been edited by Shush: 25 May 2012, 09:15 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Shush |
![]()
|
Si gata si cu examenul
![]() Luni primesc dovada. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Braşov, oraşul olimpic ![]() |
Felicitari, sa uzi permisul ca sa nu-l pierzi.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
sa fie intr-un ceas bun !!!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Te invidiez. Daca as avea unde-l tine, mi-as lua un scuter d'ala fara carnet, minarit, cu motor de 125.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
Multumesc !
@Corbex : Il legi de Solenza ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
victor.vajoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 13 January 10 From: Brasov ![]() |
Eu la 14.30 scap de la munca si vin sa dai niste bere.
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Braşov, oraşul olimpic ![]() |
Ti-o donez si pe-a mea, ca io deja mi-am clatit gurita cu niste zaibar, si nu mai merge.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Shush |
![]()
|
Eu abia deseara scap de munca
![]() Ma apuc sa sarbatoresc de saptamana viitoare, ca luni la 8 am examen la master ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureşti Vale ![]() |
Sa nu te prind si pe tine cu 243 la ora, ca ne suparam!
![]() This post has been edited by Markos: 8 Jun 2012, 14:00 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Ţuţea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ar trebui sa bata vantul cu fo 200 kmp/h ca sa atinga 243kmp/h cu mixerul lui
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Shush |
![]()
|
Citat din cartea de identitate :
16. Vit. max. constructiva (km/h) 120 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Si la Dacia 1300 era 140 viteza maxima
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
E destul de rapida, pentru o masina de tuns iarba.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
nici stand pe loc pe motoreta nu esti in siguranta
|
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Depinde de motocicleta, 243 la ora nu-i mare lucru. Am mers si eu pe una cam cu 250 si nu am simtit mare senzatie. Conteaza mai mult sa n-ai 100 la ora unde trebuie sa ai maxim 60 (diverse curbe, inainte de calea ferata, curbe cu vizibilitate redusa, nisip pe asfalt, marcaje ude sau nu, ulei, apa cu mazga, baliga...) Viteza de mers in siguranta de multi factori. Pe autostrada un 150 e banal, iar un 70 pe diferite portiuni de drum poate fi sport extrem.
Cea mai periculoasa perioada nu e la inceput, ci cam dupa cateva mii de kilometri, cand capeti incredere prea multa. Experienta o vei capata in ani de zile si zeci de mii de km. Si mersul prea incet, batraneste dauneaza. Nu vei invata niciodata cum se comporta motocicleta ta in conditii extreme. Chiar daca mergi incet, pericole sunt la tot pasu'. Si la 40 la ora o poti mierli. De cazaturi, chiar si banale nu mai pomenesc. Eu am cazut de cele mai multe ori de pe loc, sau la viteza infima. Eu iti urez bun venit printre noi. Odata suit in saua unui vehicul cu doua roti motorizate, e greu sa mai scoti virusul din oase. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Shush |
![]()
|
Multumesc !
Sper sa ma obisnuiesc cat mai repede si sa nu am incidente prea multe. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
mult succes,Shush,si asfalt uscat,asa cum isi spun motoristii intre ei!
![]() bine,io mi-s d-aia de tastatura.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la scolile moto, "zeii" soselelor sunt invatati sa depaseasca prin dreapta masinile de pe banda 1? daca il tavalesti pe unu de asta, sunt curios cine e de vina in viziunea celorlalti "zei" ai soselelor.
This post has been edited by b76bgaarh: 11 Jun 2012, 12:50 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Conservarii, bineinteles!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 11 Jun 2012, 12:49) la scolile moto, "zeii" soselelor sunt invatati sa depaseasca prin dreapta masinile de pe banda 1? daca il tavalesti pe unu de asta, sunt curios cine e de vina in viziunea celorlalti "zei" ai soselelor. La scoala moto nu esti invatat sa depasesti masini pentru ca prin poligon nu circula masini ![]() Insa legislatia este la fel pentru toti ! |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Shush |
![]()
|
Prima tura aici : http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f...=221307&st=622#
This post has been edited by Shush: 12 Jun 2012, 20:44 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
azi am luat sala.. am gresit o intrebare... dar la cat de natarau sunt probabil ca o sa pic poligonul.. desi nu s-a intamplat in scoala sa dau in gropi, probabil acu imi moare motorul, cad si trec peste jaloane...
![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Inca un donator de organe si-a atins scopul in viata. Din pacate a lunat inca unul cu el.
![]() http://www.radicalonline.info/accident-mot...-slatioara.html |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 04:33 |