Ce sigurante sa pun la tabloul electric de casa, monopolare sau bipolare
![]() ![]() ![]() |
Ce sigurante sa pun la tabloul electric de casa, monopolare sau bipolare
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai cred ca din aia o sa pun pana la urma...dar stiu ca erau unele speciale. nu?
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ideea e sa sa fie cat mai mica, adica sa coste cat mai putin. Poti sa nu-i mai pui siguranta, nu-i obligatoriu, eu i-am pus ca sa pot sa opresc soneria, ca altfel nu prea aveam cum s-o opresc.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 27 Jan 2011, 07:58) Vrei argumente. Păi... Siguranțele bipolare uzuale au circuitul protejat în stânga, cum te uiți la ea. Celălalt circuit care este întrerupt este doar un contact solidar din punct de vedere mecanic cu cel protejat: declanșează ăla, se deconectează și ăsta. E logic ca faza să fie prin circuitul protejat, pe motiv că dacă treci nulul pe acolo și faza prin cel "chior", în caz de punere la pământ, nu ai nici o protecție la supracurent. Doar cablurile și siguranțele de la Bicaz te mai protejează. Culori de fire: e standard, nu te apuci acum să le desenezi cum vrea mușchiul tău. Sens de cablare: dacă toate elementele de circuit sunt marcate ca borne cu intrarea sus și ieșirea jos, nu ți se pare normal să respecți? Logica trebuie să exceadă realitatea din teren, acolo lucrurile trebuie să simple și clare, că din păcate își bagă nasul mulți în instalațiile electrice, mulți care nu prea le au cu logica. Asa cum am spus mai sus,nu este o regula cu"faza in stanga,nulul in dreapta",nu toti producatorii de sigurante au ales aceiasi varianta constructiva!Deci mare atentie la montarea lor,respectati polaritatea impusa de constructorul respectiv!Atentie si la inlocuirea unei sigurante a unui producator cu alta fabricata de alt producator,sa aiba borna de nul in aceiasi pozitie!De asemenea atentie cand se fac interventii la reteaua electrica in amonte de tablou(inlocuirea contorului de ex.).Am montat la cineva o siguranta cu diferential si am constatat ca faza era conectata la borna de nul a tuturor sigurantelor;explicatia:s-a inlocuit contorul si s-au conectat firele la iesire invers. Attached thumbnail(s) sig1.jpg ( Size: 23.38k ) Number of downloads: 1051 sig2.jpg ( Size: 32.44k ) Number of downloads: 1101 sig3.jpg ( Size: 13.23k ) Number of downloads: 1102 sig4.jpg ( Size: 3.99k ) Number of downloads: 1087 sig5.jpg ( Size: 22.11k ) Number of downloads: 1058 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
vdnick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 27 March 08 From: Galati ![]() |
Salut
QUOTE(crick @ 27 Jan 2011, 21:15) De asemenea atentie cand se fac interventii la reteaua electrica in amonte de tablou(inlocuirea contorului de ex.).Am montat la cineva o siguranta cu diferential si am constatat ca faza era conectata la borna de nul a tuturor sigurantelor;explicatia:s-a inlocuit contorul si s-au conectat firele la iesire invers. Cam de asta sunt bune bipolarele... |
--------------------
Renault
Megane III Grandtour 1.9 dci 130cp FAP KZ1S F9Q870
2010 Cu respect,
Dorin |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Scuze de offtopic, a folosit cineva așa ceva: http://www.e-piese.ro/shop/intrerupator_cu...e_prezenta.html ?
ms |
--------------------
.
.
.
|
|
vizitatorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 10 May 09 ![]() |
este un senzor de "prezenta' montat in doza de aparat(intrerupator)-are aceleasi legaturi si functii(e) cu unul montat in tavan sau pe perete...deci daca vrei sa-l folosesti in locul intrerupatorului tre sa modifici ceva legaturi in doza...(sper sa am dreptate)
|
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- B453SCU
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Da, tocmai asta vreau - să înlocuiesc comutatorul cu ăsta cu senzor. Eram curios dacă are cineva așa ceva și sunt ”practice”. Ms
|
--------------------
.
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
adica vrei sa dai din maini ca disperatul la intervale prestabilite ca sa beneficiezi de lumina ???
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
![]() in doza trebuie sa ai banuiesc o faza si nul si firul de bec , cred ca trebuie facute ceva modificari pe la instalatie , nu am vazut asa ceva pina acum si nu stiu cum se monteaza ( adica daca se pune direct in locul intrerupatorului fara modificari) This post has been edited by bygy007: 4 Sep 2011, 15:30 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
tu vrei la bula ????
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca incaperea unde doreste sa-l monteze este un hol de trecere si nu este nevoie de lumina permanent.Ceva asemanator am eu montat dar nu in doza de aparat(in locul intrerupatorului),ci langa doza de legaturi (deasupra intrerupatorului la 2m de sol) de unde am luat si cel de al treilea fir (nul)pentru alimentare.
Avantaje:lumina se aprinde la apropiere (util in special pentru persoanele in varsta),nu se uita aprinsa,nu trebuie sa o stingi si apoi sa parcurgi holul pe intuneric spre directia opusa,la nevoie intrerupatorul se poate apasa si lumina ramane in permanenta aprinsa. Dezavantaje:daca lumina zilei nu este prea puternica dar suficienta pentru parcurgerea holului,senzorul de lumina din interior nu este prea sensibil pentru a bloca functionarea senzorului de miscare, deci becul se aprinde si ziua(daca holul nu are o fereastra directa spre afara) .O varianta mai simpla este inlocuirea plafonierei cu una care are inclusa in ea senzor de 360 grade,caz in care intrerupatorul va ramane permanent conectat. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Senzorul are reglaj pentru sensibilitatea la lumina. Nu ii nimeresti pozitia din prima, dar se poate ajusta corespunzator. Spun asta pentru ca am fost la cineva care avea senzori pe scara blocului si ziua lumina nu se aprindea oricat te plimbai. L-am intrebat daca sta cineva sa inchida/deschida circuitul dimineata/seara si mi-a zis ca nu.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Asa am si eu in bloc, pe palier se aprind mereu becurile fiind intuneric, insa la intrarea in bloc se aprinde numai dupa ce se intuneca afara.
This post has been edited by Neagu Ionut: 4 Sep 2011, 22:32 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da au 2 reglaje timp si lumina intuneric
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:57 |