Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
klax |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|||
nucu68 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 23 January 07 ![]() |
Am citit aproape tot topicul si am inteles ca marea problema cu acest filtru este taierea acelui plastic. Ieri, din lipsa de ocupatie, am analizat problema si pe masina mea. Un GPL nov 2007. Intr-adevar pozitia e super incomoda.
Dar eu pun intrebarea - daca s-ar folosi o bormasina mica, cu turatie variabila si un burghiu de 2, maxim 3 si s-ar da gaura langa gaura pe toata lungimea respectiva, nu ar fi mai usor? Si apoi uniformizat usor bavurile cu o pila. Parca suna altfel, nu? Veti zice ca nu incape bormasina , acolo, dar eu am vazut in comert unele mici, asa de seamana cu un pistol, la 60 -70lei. Si care pot fi folosite ulterior si la alte treburi O zi buna |
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Un cutter e 5-10 lei.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Eu am adaptat la minibormasina (care de fapt e un motor mai serios de pe o imprimanta HP) o freza stomatologica cu care am taiat capacul respectiv.
This post has been edited by robbie_ro: 21 Aug 2012, 15:50 Attached thumbnail(s) freza.jpg ( Size: 29.56k ) Number of downloads: 2180 |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
nucu68 |
![]()
|
Vijelie, stie toata lumea ca un cutter e mai ieftin. Nu ai spui ceva nou. Ci doar te-ai ales cu un nou post. ( poate asta era scopul ) Eu am zis ca e mai usor cu o bormasina. Asa ca e de salutat varianta lui Robie. Acum trebuie sa trecem la dezmembrat imrpimantele.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
zfmflorin |
![]()
|
![]() =*=*=*=*=*=*=*=*=*= Group: Members Posts: 294 Joined: 18 January 07 From: BRASOV ![]() |
Gaurind, se face cam multa mizerie (span),
care ar putea intra in aeroterma ( va incepe sa zbarnaie pe acolo prin bord). |
--------------------
Hyundai
Tucson
Style+ 1.6 T-GDI, E6d AWD 2022
- BV 29 --H ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km) Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km) |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu se intampla nimic, se da ventilatia la maxim si se dirijeaza aerul spre picioare. Iese tot in cateva secunde si se imprastie pe mocheta.
Eu am montat 2: unul cu cutterul (eram la pescuit) si unul cu pistolul de lipit. This post has been edited by vijelie: 21 Aug 2012, 19:02 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nucu68 |
![]()
|
Scuze, dar tot nu am reusit sa inteleg ce e cu vaporizatorul ala. Unde e pozitionat. Vreau sa mai apuc sa tai plasticul Doamne fereste sa fac vreo boacana. E pe laturile lungi ale cutiei, pe stanga, pe dreapta, mai in fata mai in spate? Merci
|
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
daca bagi cutter si nu scoti toata lama nici nu il atingi, crede-ma. practic tu dupa ce tai plasticul o sa vezi ca nu era pe traiectoria instrumentului cu care tai, si e ca un perete pe parteas stanga, dupa zona gaurii.
|
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
kotto_logan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 16 May 11 From: craiova ![]() |
trebuie tinut cuterul cat mai drept si cat mai putin introdus in material si nu se risca atingerea vaporizatorului.
spor la treaba |
--------------------
logan1.4
full
2010
- xx-xx-xxx LOGANST CONVINS
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
mai usor , asa am procedat eu , incalzesti lama cu o sursa de caldura si nu mai apei tare pe cuter
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
BILIXON |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 March 09 ![]() |
Buna seara!
Zilele acestea mi-am montat un filtru de polen marca Motrio, in reprezentata Dacia de frica sa nu sparg vaporizatorul cum am mai citit pe aici. Pana aici toate bune dar la treapta 3 sau 4 sufla si pe langa filtru, simt putin la mana si se aude si un suerat, sa fie montajul prost, filtrul de slaba calitate, sau e normal, ce spuneti? ar trebui sa fie mai etans asezat filtrul in locasul sau? Nu de alta dar am factura tot si sa remedieze, dar va intreb pe voi sa nu merg la service si sa rada de mine. Va multumesc tuturor. |
--------------------
Dacia
Sandero Prestige
2009
- TL 02 LPO
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Venind vreme sa-mi schimb filtrul de polen, am gasit la Augsburg unul Comline, fabricat in UK cica, cu 2 trepte de filtrare (material textil si filtrare electrostatica) la vreo 25 de lei.
Filtrul arata foarte frumos si este lucrat ingrijit dar are 2 defecte serioase: - directia de trecere a aerului este invers, astfel toata filtrarea in trepte s-a dus in balarii - buza superioara este putin mai inalta (2-3mm) si nu permite introducerea in carcasa aerotermei, trebuie luat cu cutter-ul din margine. L-am pus, ca oricum altul nu aveam dar o sa-mi iau altul Asa ca mare atentie la Comline. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Tare sunt curios cum se face filtrarea aia electrostatica....
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(YRX @ 4 May 2014, 15:29) Venind vreme sa-mi schimb filtrul de polen, am gasit la Augsburg unul Comline, fabricat in UK cica, cu 2 trepte de filtrare (material textil si filtrare electrostatica) la vreo 25 de lei. Filtrul arata foarte frumos si este lucrat ingrijit dar are 2 defecte serioase: - directia de trecere a aerului este invers, astfel toata filtrarea in trepte s-a dus in balarii - buza superioara este putin mai inalta (2-3mm) si nu permite introducerea in carcasa aerotermei, trebuie luat cu cutter-ul din margine. L-am pus, ca oricum altul nu aveam dar o sa-mi iau altul Asa ca mare atentie la Comline. http://www.comline.uk.com/catalogue/EKF183 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ala e, EKF183. Ma intreb daca la masinile cu volanul pe dreapta aeroterma nu este cu filtrul pe stanga, ca atunci ar avea sens toata treaba.
@vi_escu - are pe spatele materialului filtrant textil o plasa din plastic (cum au AC-urile de casa filtrele lavabile) care retine ce trece de filtrarea "mecanica" prin efect electrostatic. De asta are si sens de trecere a aerului, ca sa fie cu textilul la primire, apoi plasa spre evaporator. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
este la fel si la cele cu volanul pe dreapta
pe grila aia sta materialul textil si este normal sensul, invers se desprinde materialul |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@YRX,
Se electrizeaza de la ce, de la frecarea cu aerul? la debitul aerotermei... n-as prea crede; basca daca prinzi o zi cu umezeala crescuta. Mie imi pare vrajeala comerciala. This post has been edited by vi_escu: 6 May 2014, 00:08 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
YRX |
![]()
|
Pai si la AC-urile de casa unde ai numai filtre electrostatice? E tot marketing? Ca eu cand le spal pe cele de acasa scot destula mizerie.
De la Whirlpool citire: Filtrul electrostatic este din polipropilena si poliuretan, care, atunci cand aerul este trecut prin el creaza o sarcina electrostatica. Aceasta sarcina electrostatica atrage particulele de pana la 0.3 microni si le capteaza in filtru. Acest filtru nu este nevoie sa fie inlocuit, ci numai curatat cu apa si sapun, dupa care poate fi refolosit. Adica asta: Filtru_praf.jpg ( Size: 11.01k ) Number of downloads: 1117 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bcg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 18 May 07 ![]() |
Am un Logan din 2006, se poate pune filtru de polen, am inteles bine?
Ce ma intereseaza e de care filtru trebuie sa iau, exista un singur model care merge la toate Logan-urile indiferent de data fabricatiei? |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul este da, la toate intrebarile tale.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
hehe, ce vremuri!
cand taiam la aeroterma ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
kommodore_ss |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 26 July 17 ![]() |
De unde iau și eu filtre romcarbon în București?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
I_O_N |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 December 17 ![]() |
https://www.norauto.ro/filtre-de-aer/441191...ann-c-2610.html
Acest filtru ar fi bun pentru gaura de la stergatoare ? Attached thumbnail(s) filtru_aer_mann_c_2610.jpg ( Size: 24.77k ) Number of downloads: 338 |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
marius.apostol1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 September 16 ![]() |
interesant, trebuie masurata gaura
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- B59MPI
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.056 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
La Logan1 folosesc Mann CU1829.
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
IRONICK |
![]()
|
Mi se pare bun FP1829.
Praf fin (PM 2.5), carbune activ cu polifenol, efect antibacterial, fungicid. This post has been edited by IRONICK: 30 Apr 2018, 13:26 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
70 de lei, cam scump. Se simte diferenta?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:46 |