Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
gabriel_TMF |
![]()
|
||
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|||
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Decat 7 luni?
Daca nu cumva mergi numai prin munti o sa ai o surpriza cand il dai jos. L.E. Practic praful din aer adera la filtru (nu este un filtru etans pe margini sa treaca aerul numai prin filtru), iar cand se va imbacsi filtrul, praful il va ocoli pur si simplu. Deci cu cat praf vei avea mai mult in habitaclu cu atat mai imbacsit este filtrul. This post has been edited by adiya: 17 Feb 2007, 12:33 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Mi-am pus si eu astazi filtrul de polen (filtru de Clio 3 = 77,5 RON, 775.000 lei vechi).
Un pic cam scump, dar se merita 100%. L-a montat un prieten, ca era nasoala rau pozitia de taiat ![]() Este exact de unde trebuie, ma mir ca nu l-au bagat pe optionale DACIA.ro. Bafta tuturor! |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
interesant e ca bordu a fost proiectat ptr asa ceva ,da de pus in practica mai greu,la servis daca ii intrebi habar nu au
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Pai s-au gandit la costuri si atunci ce au zis?!? "blindam gaura de filtru de praf/polen si gata, mai scutim 50 euroi"
![]() Adevarul este ca nu toata lumea isi permite la fiecare revizie de 15k km la benzina si 10k km la diesel sa mai dea un 80 RON in plus sa-i schimbe si filtrul de polen. Asa ies reviziile ieftine, nu? |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi bine sa-l schimbi la 15000km. In Bucuresti eu cred ca se schimba de 2 ori in aceasta perioada.
Si conform zicalei ''cine n-are de lucru isi face'' mi-am amintit ca am un filtru de aer cumparat din targ cu 10 lei si in care nu prea am avut incredere sa-l pun pe masina:D. De aici pana la ce vedeti si voi nu a fost decat un pas. Sper sa fie mai eficient decat ''plasa'' aia de puf. Attached thumbnail(s) filtru_polen.JPG ( Size: 124.88k ) Number of downloads: 1371 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Dragilor am monat in decembrie 2006 filtru de la moshu. Nitel mai greu de monta dar nu imposibil...Super pret-super calitate. Poate am sa-l dau jos zilelele astea sa vad cum arata...Am sa pun si niste poze daca nu uit...Succese!
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Umbla vorba ca mai nou este cu surprize. Cica are un capacel care se scoate la aeroterma. Poate sa confirme cineva proaspat posesor ?
This post has been edited by IRONICK: 16 Mar 2007, 01:10 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Mar 2007, 00:56) Umbla vorba ca mai nou este cu surprize. Cica are un capacel care se scoate la aeroterma. Poate sa confirme cineva proaspat posesor ? Cine e cu surprize? Filtru de la moshu? Eu am luat acu' o luna.. l-am si montat. E clasic, se monteaza in gura de admisie, are niste garnituri care intra pe tabla aia destul de bine |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mitica, nu vorbesc de filtrul de la moshu.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cipicut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 4 November 06 ![]() |
A montat cineva filtrul de la Clio 3 pe un logan cu AC fabricat dupa octombrie 2006? Intreb pentru ca dimensiunile filtrului sunt 184.5x180x27.8 iar locul care trebuie decupat la ventilatorul de pe loganul meu (cu datele mentionate mai sus) are dimensiule maxime de 160x...x30. Cealalta dimensiune nu am mai putut-o masura deoarece nu am decupat sa vad exact adancimea. Toate dimensiunile sunt in mm.
S-au schimbat dimensiunile locasului pentru filtru sau trebuie decupat filtru? Cautand o solutie prin mai multe magazine din iasi am gasit la Auto Center un filtru pentru LOGAN??? facut de Pitesti (avea holograma ![]() A mai intalnit cineva acest tip de filtru? Sunt total in ceata... |
--------------------
Dacia
Logan Laureate+
2006
- IS 77 XXX Tacerea este de multe ori de aur
|
|
Mythica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 23 September 06 From: Buzau ![]() |
Filtrul de Clio 3 are capacul care acopera gaura mai mare decat elementul filtrant care intra in gaura. Deci ce ai masurat tu ca trebuie taiat este dimensiunea elementului filtrant. Aeroterma de Logan este aceeasi cu cea de Clio si nu cred ca au schimbat-o odata cu noua colectie.
Despre filtru cu holograma nu pot sa ma pronunt. Recomandarea mea este cel de Clio. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat Plus 1.4
- .
|
|
lapescuit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 6 December 04 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
cipicut, ceea ce ai gasit tu este filtru de ... Solenza. Adica de clio 2 (pana in 08/2004).
Ala de Clio 3 (si de clio 2 dupa 08/2004) este cam altfel... Si doar ala se potriveste pe Logan. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Mythica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 23 September 06 From: Buzau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat Plus 1.4
- .
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
M-am cumparat si eu filtru (Mann 1829) echivalent dupa cum s-a mai spus pe aici cu cele pentru Clio, .... Inca nu l-am montat caci am o nelamurire: din cata am vazut in pozele de pe topic, el se monteaza cu garnitura aia neagra in jos. In aceasta situatie, curentul de aer din aeroterma circula corect prin filtru (adica in sensul sagetilor de pe marginea lui inferioara)?
Adica intrebarea ar fi: privind la filtrul montat la locul sau, aerul circula de la dreapta la stanga sau invers? Attached thumbnail(s) DSC00043.JPG ( Size: 228.68k ) Number of downloads: 1307 |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
2006-Ambition 1.6.MPI, 2020
|
|
IRONICK |
![]()
|
Sensul este invers scrisului de pe filtru.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
Multumesc pentru promtitudine. Inseamna ca trebuie lipit/deslipit ultimul pliu astfel ca circulatia aerului sa duca la o etansare corecta (la o evazare asa) spre fundul cutiei. Corect?
Presupun ca proprietatile hartiei sunt aceleasi pe ambele fete! |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu e cu banat, cat fuse filtru asta de la mann (ca ala de la renault de origine e scump cu spumele marii)?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
rusugxg |
![]()
|
Tot 60 RON (600.000 vechi).
|
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pai nu "tot" ca ala de reno costa in jur de 75RON
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La aia 75RON, cei de la Serus mai livreaza gratis si o repriza de draci cand au facut pe nebunii cand le-am zis ca nu le dau talonul masinii, fiindca nu e Clio 3, ci le spun codul si le dau banii pe obiect. Aaaaa, deci vreti sa-l montati la alta masina? Nu, domle, il fac cadou lu' soacra-mea, ce te intereseaza??? Pai nu avem voie sa vindem decat daca aveti talonul masinii pentru care vreti piesa. Oare bausera ceva???
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
rusugxg |
![]()
|
Scuze, Nu sunt la curent. Din topic am vazut ca anul trecut:
post #490: 63 RON - Clio3 post #510: 63 RON - Clio3 Am crezut ca s-or mai ieftinit anu asta!! |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
Vijelie, ce au avut mai astia cu tine ? Oare au vrut sa te identifice ?
Rusugxg, se pare ca pretul difera intre dealeri. This post has been edited by IRONICK: 22 Mar 2007, 10:50 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
rusugxg |
![]()
|
Este luat de la Auto Center nu de la dealerii Renault/Dacia.
Se poate o confirmare asupra simetriei proprietatior hartiei pe cele doua fete. Cele Renault au acelasi sens invers marcat? Multumesc anticipat. |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
lapescuit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 6 December 04 From: Timisoara ![]() |
De mentionat ca filtrul de la mann are o alta consistenta. Nu prezinta puful ala de vata care il are cel de renault. Deocamdata sunt multumit de el. As indrazni sa-l recomand...din cauza materialului si al pretului.
Ramane de vazut in timp cum se comporta... comparativ cu cel "de origine". This post has been edited by lapescuit: 22 Mar 2007, 10:59 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
IRONICK |
![]()
|
IMG_2607a.jpg ( Size: 245.95k )
Number of downloads: 1343
Filtrul de Clio3 cumparat din reteaua Renault. Ca sa observi marginea ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
lapescuit |
![]()
|
ironik, merci ca ai pus poza. Mi-am adus aminte cum arata cel de renault.
Daca imi este permis, cel de origine este o panza de paianjen comparativ cu cel de la mann. Si sa nu uitam... mann face filtre! P.S. parere personala ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
rusugxg |
![]()
|
Multumesc.
Pare cam pe dos. Nu-i nici o (nicio) problema. Voi (dez)lipi ultimul pliu ca aerul sa il impinga spre fundul cutiei. |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 05:09 |