Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
adiya |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|||
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
am scos si eu filtru afara pt ca am avut ocazia sa-l suflu la un compresor cu aer. Era plin de frunze si praf si asta doar intr-o luna de zile de cand l-am montat.
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
v.liviu |
![]()
|
![]() Dr. LOVe Group: Members Posts: 52 Joined: 23 May 07 From: Oradea, Timisoara ![]() |
Mi-am montat si eu filtrul de praf MANN CU1829. Locasul acela l-am taiat cu un bisturiu prin intepaturi, prin metoda ca tai partea dreapta, sus si jos apoi il indoi ca sa se rupa si in cealalta parte, dupa ce in prealabil l-am zgariat si acolo cu bisturiul ca altfel nu vroia nici cum sa crape.
Nu am de 2 luni masina, dar deja aveam in vaporizatorul ala tot felul de uscaciuni, pe care m-am chinuit sa le scot, dar n-am reusit prea bine. Atasez poze cu ce scule am folosit si cum a iesit. Attached thumbnail(s) DSC04044.jpg ( Size: 55.94k ) Number of downloads: 2903 DSC04045.jpg ( Size: 42.52k ) Number of downloads: 2930 DSC04053.jpg ( Size: 38.52k ) Number of downloads: 3060 DSC04059.jpg ( Size: 27.51k ) Number of downloads: 3132 DSC04060.jpg ( Size: 55.27k ) Number of downloads: 3138 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.6
|
|
ypo04 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 18 February 07 ![]() |
intrebare: sta fix filtrul acela in locas, sau iese foarte usor, cade, etc?
|
--------------------
LOGAN ABS +
1.6
2007
- -
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Sta fix caci are o ureche de prindere in partea de jos.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
v.liviu |
![]()
|
![]() Dr. LOVe Group: Members Posts: 52 Joined: 23 May 07 From: Oradea, Timisoara ![]() |
exact. se prinde jos cu urechea aia, si mai vin si vreo 2 cm inauntru, k filtrul ii mai lat decat capacul acela si evident ca si partea aia mai tine sa nu se miste.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.6
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutări.
Rămăsesem și eu dator cu informația despre gradul de curățenie al filtrului de habitaclu. Astăzi l-am examinat. Din păcate nu am la îndemână aparat foto, dar pot să vă spun că după aproape 2 săptămâni și 600 km în București este murdar în proporție de aprox. 40% față de poza lui l@u. Mi se pare destul de murdar ... nu știu cum va arăta după 6 luni ... dacă va mai trece aerul prin el atunci ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
La cel mult 6 luni il vei schimba avand in vedere ca ai AC. La mine nu a tinut mai mult. Fara AC probabil ca tine mei mult.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
mandgeo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 289 Joined: 9 April 07 From: Bucuresti ![]() |
v.liviu te felicit pentru explicatie si pentru imagini.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan ABS+
2007 / 1.5 dci / euro 4 / 90 cp (TCM Tuned)
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce influență are A/C asupra filtrului de habitaclu ... sau invers ... ? De ce ar ține mai mult dacă nu aș avea A/C ?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Esti masochist sa dai drumul la aeroterma vara daca nu ai AC?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
sebi4fc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 13 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Poate i
![]() |
--------------------
logan
preferance 1.4MPI-verede cameleon
2005
- cj 82 ebi
|
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Am montat , filtru de praf/polen in habitaclu, si sita confectionata din plasa de tintari (dubla) la priza de aer de sub stergatoare.
Multumiri celor de pe forum de la care am aflat informatii si lamuriri cu privire la acest subiect. Decuparea capacului de plastic am realizat-o cu un cutter mai solid, si a durat max 20 de minute. Filtrul este marca SOFIMA cod S 3104 C echivalent cu Mann CU 1829 si celelalte. S-a potrivit perfect, pret 55 Ron, in Craiova am fost la mai multe magazine , pretul pentru diferite modele, se invirte intre 50 - 70 RON Observatie subiectiva : volumul de aer al ventilatorului pe treapta I - a a scazut cu aprox 20%, in rest e OK. |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O poza cu filtrul se poate? Ca el e subiectul, nu numai cutia lui.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Nu se mai poate , pentru ca l-am montat dar, te asigur ca este identic cu Mann CU 1829., de aceea am pus poza numai cu cutia.
Montat pe masina arata la fel cu pozele postate de v.liviu citeva posturi mai sus la nr.813 This post has been edited by mih95: 29 Jun 2007, 15:37 |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.544 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(vijelie @ 29 Jun 2007, 16:25) O poza cu filtrul se poate? Ca el e subiectul, nu numai cutia lui. Bre, nu se potriveste pe Laguna.This post has been edited by IRONICK: 29 Jun 2007, 15:36 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
Da-o naibii de Laguna, acum mesteresc la Logan mai abitir decat inainte cand era al meu. Dracu m-a pus sa o vand unei colege.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
l@u |
![]()
|
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vijelie |
![]()
|
Da' am avut totusi inspiratia sa nu-i zic de DC, altfel eram acum in drum spre Lostboy sa luam si insonorizant ca deranjeaza la urechi si merge cu a 5-a la 70km/h.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
l@u |
![]()
|
Dai o bere sa nu te parasc
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
XanRO |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 16 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am cumparat si eu ieri filtrul Mann CU1829 cu 50Ron din Vitan.L-am montat, e perfect.
Am taiat capacul ala acum o saptamana (costuri: un cutter rupt, 1 deget taiat, una bucata cutter nou de metal fara moarte, 3 ore - deh am 2 maini stangi eu ![]() Nu dau insa de moshu_69 pe yahoo ptr un filtru de sub stergatoare. Stie cineva cum dau de el? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
2006
- B-XX-XXX
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa 4 luni/5000km, aproape in totalitate in afara orasului/Bucurestiului:[attachmentid=59299]
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
fl7 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 19 June 06 From: Bucuresti ![]() |
subtire in bucuresti era total negru
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Business
2018
|
|
ionut_buzescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 29 September 04 From: Bucuresti ![]() |
As vrea sa stiu daca actualmente, în Vitan sau altundeva se gasesc vreun fel de filtre pentru prizele de aer si daca pot fi montate chiar de client sau e nevoie de scule speciale gen alea de la moshu_59 ?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Laureate www.reglajculbutori.weebly.com
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu l-am scos, curatat si montat cu mina (+ajutorul miinilor sotiei ca "e" mai subtiri). Mai usor e atunci cind stergatoarele sint oprite undeva spre partea de sus a parbrizului. Dupa ce am fixat filtrul cit de cit cu mina, am luat cheia (care e in forma de "L") pentru desfacut prezoanele, din portbagaj si am apasat pe marginea filtrului (pe cheder) cu ea ca sa se fixeze ca lumea.
Filtrul e de la moshu_59. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
AMm facut si eu o improvizatie la vechea dacie am ppostat un fel de jgheab dupa iesirea din ventilatorul de climatizare ca sa directionez aerul mai bine inapoi in masina-a avut succes,dar am facut un jgheab din spums acoperita cu banda adeziva si urmarea-in 2ANI A RUGINIT TOATA ZONA DIN DREPTUL VENTILATORULUI+ GAURIRE
DACA FACEM CHESTIA ASTA CU FILTRU PRINS IN POWER TAPE LA LOGAN EU CRED CA AVEM ACEEASI SANSA SA GAURIM TABLA IN JUR TININD CONT DE UMIDITATEA CARE E ACOLO CEL PUTIN JUMA DE AN, DE CE SE INTIMPLA SUB POWER TAPE (SI ASTA O STIU DE LA VOPSITORI CA SUB ABTIBILDURI SE INTIMPLA COROZIUNE ACCENTUATA)ASTEPT PARERI DE LA CEI MAI VECHI CU ACEASTA TRANSFORMARE.... |
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
daca si powertape-ul are aceeasi afinitate pe ntru apa cum are si spuma...
Ca spuma poliuretanica trage apa toata viata ei. Iar in mediu umed mentine umiditate. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Cumparat vineri de la Alemar filtru Mann cu 62 RON, acum trebuie sa imi fac curaj sa il montez...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(michou @ 9 Jul 2007, 11:03) Montajul e super simplu. Tai capacul ala si pui filtrul. Eu am gasit doar elementul filtrant, adica filtrul fara capacul ala de plastic .Era cu sigla dacia-Renault pe el si a costat 22RON. Am improvizat un capac peste care am pus banda d`aia argintie. Nu am sesizat modificari ale debitului de aer. |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
QUOTE DACA FACEM CHESTIA ASTA CU FILTRU PRINS IN POWER TAPE LA LOGAN EU CRED CA AVEM ACEEASI SANSA SA GAURIM TABLA IN JUR TININD CONT DE UMIDITATEA CARE E ACOLO CEL PUTIN JUMA DE AN, DE CE SE INTIMPLA SUB POWER TAPE (SI ASTA O STIU DE LA VOPSITORI CA SUB ABTIBILDURI SE INTIMPLA COROZIUNE ACCENTUATA)ASTEPT PARERI DE LA CEI MAI VECHI CU ACEASTA TRANSFORMARE.... nici un power tape..lipesti un scai si ai sa vezi minune ! ![]() This post has been edited by Braveheart: 12 Jul 2007, 09:20 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:36 |