Depasirea prin partea dreapta :ph34r:, Ceea ce NU trebuie facut
![]() ![]() ![]() |
Depasirea prin partea dreapta :ph34r:, Ceea ce NU trebuie facut
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Am priceput asta...
![]() Ai depășit o pseudo coloană... ![]() This post has been edited by MAERSK: 16 May 2008, 09:16 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(St @ 15 May 2008, 18:42) citat din lege: Art. 131. - (1) În cazul în care drumul are doua sau mai multe benzi pe sensul de mers, vehiculele vor fi conduse pe banda situata lânga acostament sau bordura. Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil. un minim de logica ar spune ca e cam imposibil sa revii pe banda din dreapta daca nu circuli pe cea din stanga cu viteza superioara QUOTE(Shush @ 15 May 2008, 19:29) vezi citatul de mai sus. nu se cheama musai depasire dar nu prea ai ce cauta pe stanga atat timp cat pe dreapta e liber QUOTE(eXtenSion @ 15 May 2008, 19:54) Daca esti pe banda 1 si treci de cineva, care e pe banda 2, se numeste Devansare si e legal, din cate stiu eu. Depasire e daca esti pe banda 2, vii pe 1, treci de respectivul si revii pe 2. ce spui tu inseamna depasire prin dreapta (benzile de circulatie se numara de langa acostamnent/ bodura spre axul drumului - adica la noi in tara de la dreapta la stanga). iar depasirea prin dreapta cu cateva exceptii sunt interzise prin lege QUOTE(vijelie @ 16 May 2008, 09:08) Apropo de confuzii din astea generatoare de apeluri generoase: "Am deschis topicul in ideea de a mai civiliza circulatul in oras."... Acum cateva zile cineva a observat ca am depasit vreo 4 masini una dupa alta. Si m-a atentionat ca am facut ceea ce el numea a fi "triplare", deci permisul de conducere imi este in pericol. Si el tot posesor de permis, normal... LE Coane, asa e la mine, dar in principiu asta am vrut sa spun. ce inseamna "una dupa alta" era 4 asezate in paralel? sau in sir indian? daca erau in parale sunt tare curios sa aflu unde in RO ai gasit o asa strada daca erau in linie .... atunci da .... ai incalcat legea ... (da nu triplare - asa ceva nu exista - de fapt nu mai exista). ideea este ca nu este permisa depasirea unei coloane rt. 152. - (1) Se interzice depasirea vehiculelor: .......... k) în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. ...... |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Confuzi da' multi...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poți să depășești un șir de mașini aflate în mers, dacă marcajul rutier nu interzice depășirea...
|
--------------------
-
-
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
eu persoanal era sa-o patesc cu deapsirea coloanei .... pe V Oltului .... pe o portiune in aliniament de vre-o 5-6 Km m-am bagat sa depasesc o coloana care mergea cu cca 90 - 100 Km/h .... din fata nu venea nimeni .... dar coloana lunga .... cred ca erau 15 - 20 de masini, deapsesc cca 1/2 din coloana cand din fata (la distanta cca 2 Km) apare o masina ... ceva audi ..... care se supara ca un logan isi permite asa ilegalitati .... si-i da talpa .... dau si eu talpa .... dar deh logan .... nu se compara ..... vad ca nu am timp sa depasesc toata coloana .... ma dau un pic spre dreapta sa permit triplarea ..... da ala cu audi se da si el pe axul drumului (cred ca tipului ii cam lipseau ceva doage) ..... asa ca a cam trebuit sa-i inghesui pe cei din coloana .... un coleg din spate la vreo 10 masini mi0a spus ca el a franat de la 100 la cca 50 km/h ..... nu vreau sa ma gandesc cu cat a trebuit sa franeze cel caruia i-am taiat fata
asa ca .. de atunci nu ma mai bag sa depasesc mai mult de-o masina o data .... pur si simplu e prea periculos |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
Bre tu stii ce era "triplare"?
This post has been edited by vijelie: 16 May 2008, 11:09 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tarzy |
![]()
|
da .... cand sunt 3 masini in paralel .... indiferent care e sensul de circulatie a fiecaruia
era "definita" in regulament pe vremea cand am dat eu examen |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
Neah... Ia fii atent aci:
"Depasirea este interzisa in urmatoarele cazuri: ... j) în situatia când vehiculul ce ar urma să fie depăsit este angajat în depăsirea altui vehicul oprit sau în mers (triplare), dacă prin această manevră se trece peste axa care desparte cele două sensuri de circulatie ale drumului; ..." 1994 This post has been edited by vijelie: 16 May 2008, 11:14 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 16 May 2008, 12:13) Neah... Ia fii atent aci: "Depasirea este interzisa in urmatoarele cazuri: ... j) în situatia când vehiculul ce ar urma să fie depăsit este angajat în depăsirea altui vehicul oprit sau în mers (triplare), dacă prin această manevră se trece peste axa care desparte cele două sensuri de circulatie ale drumului; ..." 1994 sal primul caz: triplare e atunci cand tu depasesti axul drumului si masina pe care o depasesti depaseste si ea o alta masina trecand si ea de axul drumului astfel sunt 2 masini trecute de axul drumului si una pe sensul normal de mers (sunt 3 masini in paralel) cazul 2 tu depasesti axul drumului dar din sens opus iti vine o alta masina astfel ca in timpul depasiri se afla 3 masini in paralel din care 2 pe acelas sens de mers dar in sensuri opuse de deplasare. P.S. Nu se numeste depasirea trecerea unei masini in fata alteia daca nu se depaseste axul drumului. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Cazul 2 nu e bun. Dacă sensul opus are 2 benzi de circulație, NU E TRIPLARE.
|
--------------------
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
@22CMM: Si matale tot confuz... Haideti, mai cu viata!
This post has been edited by vijelie: 16 May 2008, 11:29 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
S-a mai vorbit despre ce se înțelege prin depășire.
TRIPLARE = manevră prin care depașești un mijloc de transport care la rândul lui se află în depășire. ATÂT. |
--------------------
-
-
|
|
tarzy |
![]()
|
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu neapărat... Trebuie ca 2 mașini să treacă de axul drumului...
|
--------------------
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
Si tu, Brutus?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
La sase e six sau sex?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Daca mergi pe banda a doua, ajungi din spate o masina care merge mai incet, schimbi pe banda 1, devansezi masina si pe urma schimbi pe banda a doua, nu este depasire prin dreapta - atata timp cat benzile sunt delimitate prin marcaje!
La faza cu depasitul coloanei, dupa logica mea e interzis sa depasesti o coloana care sta pe loc, "in asteptare", pentru ca e logic ca n-o sa ai cum sa revii din moment ce toata lumea e in coloana.. In schimb, daca este in mers coloana, esti obligat de la inceputul manevrei sa te asiguri ca poti sa depasesti toate masinile ce formeaza coloana, astfel incat sa nu deranjezi pe nimeni printr-o revenire neasteptata ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
corect.
Iar referitor la ce am scris mai sus, da trebuia sa precizez ca e vb de un drum cu o singura banda pe sens. Acum e bine? oricum e interesant ca de la depasirea prin dreapta s-a transformat discutia in cine da raspunsul corect la triplare. ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(denisCT @ 16 May 2008, 12:43) .... La faza cu depasitul coloanei, dupa logica mea e interzis sa depasesti o coloana care sta pe loc, "in asteptare", pentru ca e logic ca n-o sa ai cum sa revii din moment ce toata lumea e in coloana.. In schimb, daca este in mers coloana..... Si cam de ce crezi tu ca s-a format coloana? Nu cumva pentru ca sunt in asteptarea momentului prielnic pentru a-l depasi pe ala din capat, unul cate unul, in ordinea din sir? |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Art.45. - (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.
Deci, ce spuneam eu e devansare. Partea a 2-a a postului e depasire prin dreapta. Iar devansarea e legala. LE: Scrie clar: (4) Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie. This post has been edited by eXtenSion: 16 May 2008, 19:21 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Hmm, daca ar respecta cineva TOATE articolele de lege citate mai sus, curierii din orase nu ar avea motive sa foloseasca scutere, ca oricum nu au voie sa depaseasca nimic.... si in general folosirea unei motociclete ar fi pierdere de timp pentru ca ai merge in coloana ca restul lumii... Interesant!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Are dreptate Alberțâcă! De ce sa mai respectam legea? Cred ca nu are nimic impotriva cand schimb banda fara sa ma asigur si il fac poster genial. Nu merita sa te consumi pentru o banala privire in oglinda!
This post has been edited by Sony: 16 May 2008, 21:24 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eh, mai era un articol prin lege care zicea ca circulatia se face pe partea dreapta, cat mai aproape de bordura sau acostament. Si nici pe ala nu-l respecta nimeni.
Oricum sony, sunt destui care fac asta. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pai sa mergi tu cu masina prin toate canalizarile de langa bordura
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
radu_vasile59 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 16 August 07 ![]() |
eXtenSion a citat ceea ce trebuie facut conform regulamentului. Si mai este un articol, 42 parca, unde se vb de prioritatea de trecere de pe o banda pe alta, in care se precizeaza ca cel de pe banda din stanga are prioritate la schimbarel benzii catre dreapta, deci cel care se prezuma ca merge mai repede (pe banda 2) trebuie lasat sa ocupe banda inferioara de viteza (banda 1) si nu invers, cum se asteapta toti cei care merg la rupere pe banda 1.
Adevarul e iar undeva la mijloc, pentru ca banda 1, desi nu este destinata parcarii, este folosita ca atare, deci este impracticabila, de cele mai multe ori. Mai este si o forma intermediara de banda 1, zisa "banda 0.5", in care este liber spatiul dintre banda 1 adevarata si masinile parcate, care este un spatiu mai ingust decat o banda, dar este folosita la depasire de taximetristi si alti "meseriasi", care au si pretentia sa aiba prioritate la intrarea in banda/sirul normal de mers. La asta m-am referit cand am scris de depasirea prin dreapta. Nu la faptul ca se merge pe mai multe benzi si cea din dreapta avanseaza mai repede. Asta este normal. This post has been edited by radu_vasile59: 17 May 2008, 10:40 |
--------------------
Renault x 2/Nissan
Kadjar/Captur/Patrol
2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
|
|
Sony |
![]()
|
QUOTE(radu_vasile59 @ 17 May 2008, 11:39) eXtenSion a citat ceea ce trebuie facut conform regulamentului. Si mai este un articol, 42 parca, unde se vb de prioritatea de trecere de pe o banda pe alta, in care se precizeaza ca cel de pe banda din stanga are prioritate la schimbarel benzii catre dreapta, deci cel care se prezuma ca merge mai repede (pe banda 2) trebuie lasat sa ocupe banda inferioara de viteza (banda 1) si nu invers, cum se asteapta toti cei care merg la rupere pe banda 1. Ia citeste matale cu atentie articolul ala! Da' acum incearca sa parcurgi toate literele si sa le pricepi sensu'! Spor! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 08:45 |