cum scot prezonu asta
![]() ![]() ![]() |
cum scot prezonu asta
clauditu2002 |
![]()
|
||
![]() claudiu Group: Members Posts: 166 Joined: 1 October 07 ![]() |
Attached thumbnail(s) P1000116.JPG ( Size: 2.9mb ) Number of downloads: 321 bbbbbbb.GIF ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 372 aaaaaaaa.GIF ( Size: 1.6mb ) Number of downloads: 427 |
||
--------------------
Dacia
Solenza confort
- CT 33 CLD
2005
|
|||
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
scuze
dart da mai multe detalii eu in poza nu vad absolut nimik despre ce prezon e vb unde si ce s-a intamplat. (presupun ca e un prezon din cele patru de la roata), dar despre ce e vb pune si tu subiectul in fraza ta. ciau! |
--------------------
Dacia
Super Nova
- PH22CMM
2003 Zboara puiule, zboara...!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
NU SE VEDE POZA !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Ba se vede...e NEAGRAAAAA !!!
![]() Cred ca omului i s-a rupt un prezon de la roata sau a reusit sa ii "stemuiasca" hexagonul, de trebuie sa sudeze ceva de el. Daca in poza din avatar e masina lui....e naspa ca vad ca are jenti de aliaj. Oricum asteptam detalii...pt. a ne da cu parerea. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca acolo ar fi un prezon rupt atunci de ce nu poate sa scoata janta si apoi sa incerce sa sudeze ce vrea ?
Oricum pana nu apare poza ... aberam cu totii ... |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
eu am avut, in timp, doua rupte pe aceiasi roata dar sincer.... le-au scos la service;
stiu ca au demontat tamburii sa le atace pe partea cealalta; altfel poti suda ceva pe el dar nu cred sa tine sau sa dai o gaura pe mijlocul lui (apoi majorata si tot asa...) |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Nu se vede nici o poză nimic dar bănuiesc care e problema ... încearcă să sudezi o piuliță ... desfaci cu o cheie potrivită ... dacă nu merge la stilul tras-împins, loveste cu un ciocan greu în cheie ... dar nu uita să dai cu un degripant sau măcar un amestec de motorină cu ulei ...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-06-EAF
Confort 2002 Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eventual gaurit cu bormasina si bagat un surub (de dimensiuni apropiate cu prezonul)fortat in gaura data care sa-si faca filet de strangere in sensul de desurubare al prezonului. Poate merge! bafta
|
--------------------
Renault
Megane 2
- B969FEF
2007 Megane 2 R26
|
|
clauditu2002 |
![]()
|
ma scuzati. azi ma grabeam si nu se incarca odata poza aia si pana la urma a trebuit sa plec si am inchis. m-am gandit ca nu se deschide topic. in orice caz, astea sunt pozele. asa e, am jante aliaj si e chiar nasol. e asa murdar ca am incercat o metoda de a il scoate (proasta din cate se vede). bine. trebuia sa mentionez si ca ala era prezon anti-furt si de aia arata asa.
This post has been edited by clauditu2002: 8 May 2008, 21:36 Attached thumbnail(s) aaaaaaaa.GIF ( Size: 1.6mb ) Number of downloads: 396 bbbbbbb.GIF ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 292 |
--------------------
Dacia
Solenza confort
- CT 33 CLD
2005
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Mda...cam naspa situatia.
Tot cu sudura....dar mai intai faci un fel de palnie din tabla sau un carton gros care sa nu se perforeze de la stropii de sudura, si o asezi cu gura in jurul prezonului tau. Din cate inteleg eu din poza prezonul asta avea hexagon interior. Totusi la un service care are in dotare chei pneumatice zic eu ca gasesc baietii o varianta de al desface si fara sudura. Problema e ca trebuie smintit prin soc ca altfel se rotunjesc marginile in continuare. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Am patit la solenza, la fel ca tine. Am cumparat(sa nu faceti ca mine!!!) prezoane nichelate din Selgros(numai kkt-uri vand astia in supermarketurile astea), le-am montat si la urmatoarea verificare a strangerii am descoperit ca atat antifurtul cat si prezonul erau din metal moale . De aici la blocare a fost un singur pas, iar rezolvarea a venit de la un atelier dotat cu aparat de sudura profesional, sudura electrica in atmosfera de argon, cu care a putut intra usor in locasul ramas liber pana la prezon si a putut suda acolo un maner, cu ajutorul caruia am desfacut prezonul. Janta a suferit o arsura minora,dar la sudura electrica cu electrozi normali, ar cam sari ceva zgura incinsa.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
- b xx sef
2008
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Janta oricum va pati cate ceva , dar nu inteleg ce fel de prezon este ala ! A fost un antifurt sau cum ?
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Pai omu zice : "trebuia sa mentionez si ca ala era prezon anti-furt si de aia arata asa.".....
deci sudura... |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
QUOTE(george_slz @ 9 May 2008, 09:42) Am patit la solenza, la fel ca tine. Am cumparat(sa nu faceti ca mine!!!) prezoane nichelate din Selgros(numai kkt-uri vand astia in supermarketurile astea), le-am montat si la urmatoarea verificare a strangerii am descoperit ca atat antifurtul cat si prezonul erau din metal moale . De aici la blocare a fost un singur pas, iar rezolvarea a venit de la un atelier dotat cu aparat de sudura profesional, sudura electrica in atmosfera de argon, cu care a putut intra usor in locasul ramas liber pana la prezon si a putut suda acolo un maner, cu ajutorul caruia am desfacut prezonul. Janta a suferit o arsura minora,dar la sudura electrica cu electrozi normali, ar cam sari ceva zgura incinsa. ![]() am luat eu o bormasina la oferta si avea si burghie pentru beton cica... si la a 2-a gaura s-a indoit in timp ce gauream peretele, inchiputiti-va cum mi-a scapat bormasina din mana si a inceput sa se invarta... deci cumparati numai MARCI, nu chinezisme ca la masina mai ales ne riscam vietile! dai un ban dar stai in fata ... |
--------------------
Dacia
Solenza
- B81PSK
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS Always ahead!
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
aplica idea lui YR-ZBG cu "palnia", incearca sa sudezi o piulita de M17-19 (depinde de spatiul avut la dispozitie), dar sudezi piulita in 2 afturi de sudura pe interiorul ei astfel incat sa poti sa "o desfaci" cu o cheie normala de 17-19. Inainte oricum da cu un degripant sau daca nu ai eu mai stiu ca lichidul de frana reuseste sa intre prin interstitiul dintre filetul prezonului si filetul din tambur.
bafta si asteptam alte opinii sau solutia care te-a salvat. This post has been edited by 22CMM: 9 May 2008, 13:54 |
--------------------
Dacia
Super Nova
- PH22CMM
2003 Zboara puiule, zboara...!
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Baga un spiral de calitate in el si da janta jos, dupa aia dai si tamburul sau fuzeta si scoti restul de prezon.
NU te apuca de sudat ca strici fata jentii indiferent de metoda. mai merge si cu o freza diamantata sau alta scula de acest gen, dar esential e sa dai janta jos, ca dupa aceea ii scoti si filetul din fuzeta/disc sau tambur. |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Mai poti incerca sa dai o gaura in acel prezon,de 8 sau 10,nu foarte adanca,pe care sa o filetezi cu filet invers.Infiletezi un surub si incerci sa slabesti.Dar pentru acesta mergi la un strungar.La ITC aveau niste meseriasi foarte buni.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE aplica idea lui YR-ZBG cu "palnia", incearca sa sudezi o piulita de M17-19 (depinde de spatiul avut la dispozitie), dar sudezi piulita in 2 afturi de sudura pe interiorul ei Două hafturi nu țin, trebuie umplut interiorul piuliței cu sudură. E dificil dar nu imposibil, apelează la un sudor, cu o bere te rezolvă. Nu cred că e nevoie de o pâlnie, doar se sudează în interiorul piuliței, trebuie doar potrivit amperajul, să nu stropească. E bună și ideea cu găurit și filetat pe stânga, numai că nu găsești asemenea tarozi chiar pe toate drumurile. |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-06-EAF
Confort 2002 Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Mergi la baza de reparatii RATC din Zona Industriala,la depoul de tramvaie.La vechiul sediu,pe Chiliei,aveau un atelier foarte bine dotat de prelucrari prin aschiere.Faceau absolut orice de reparatii pentru autovehicule:rectificari arbori,alezari si bucsari blocuri motoare,rectificari si indreptari axe(punti).Am avut ocazia sa merg acolo de vreo doua ori cu niste probleme la recomandarea cuiva si am fost foarte multumit,mai ales ca am gasit un strungar foarte de treaba si bun meserias.Lasi masina la poarta si intrebi pe cineva unde este atelierul.Eu nu am fost niciodata de cand s-au mutat la noua locatie.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
clauditu2002 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza confort
- CT 33 CLD
2005
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
inseamna ca hexagonul nu era asa dus cum parea in poza.
Bine ca ai rezolvat-o. Acu aplica ideile celor care te sfatuiau sa te feresti de prezoane gen metro, selgros etc... |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
clauditu2002 |
![]()
|
pai am cumparat prezoane de la magazin dacia si am pus. nu am nevoie de prezoane antifurt. cine sta acum sa imi fure rotile?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
- CT 33 CLD
2005
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am patit cu un prezon "tata" si nu "mama" cum e acesta.
Solutia a fost sa bag o tubulara peste el si ciocane multe pana i-a fortat forma. Evident tubulara a fost sacrificata. Apoi a iesit... Cei de la vulcanizare nu prea s-au priceput, noroc de un nene... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th September 2025 - 09:30 |