Discuri de frana, discutii generale, info & tips
![]() ![]() ![]() |
Discuri de frana, discutii generale, info & tips
tixti |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 25 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2003, 1,4 MPI, alb Boreal
- BR 06 BOG am masina mica neamuleeee...
|
|||
kat |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 30 March 07 From: Ploiesti PH ![]() |
Si eu trebuie sa schimb discurile de frana (120.000 km).
Cauza: fiind prea uzate, atat discurile cat si placutele, pistonasul etrierului iese prea mult si are tendinta sa nu mai intre in etrier si sa se blocheze (sunt momente in care merge putin infranata). Am gasit in Ploiesti discuri Klaxcar la 100 ron bucata (Cantacuzino, fosta 23 August). Stie cineva daca se gasesc pe undeva mai ieftine. |
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cauta Disc SRN Klaxcar aici acelasi disc la 75 de lei bucata. Sunt seriosi, eu am cumparat de la ei, impreuna cu alti 2 amici, discuri de frana pentru SN si SLZ.
This post has been edited by dr_mKe: 1 Sep 2009, 19:33 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
kat |
![]()
|
Tinand cont ca stau in Ploiesti cea mai ieftina solutie ar fi sa le comand online, dar, cateva posturi mai in urma, cineva se plangea ca nu a fost bagat in seama.
|
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Depinde cat costa si transportul prin curier, cel mai probabil. Discurile sunt destul de grele.
Poti pune o intrebare telefonic ( daca au numar ) sau pe mail. Mai e si partea cu garantia, daca ai probleme trebuie sa le trimiti inapoi in ambalajul lor tot prin curier. Cel putin, asa procedeaza unele firme. Sa nu fie mai mare daraua decat ocaua. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pana la Deva, 2 discuri si 2 seturi de placute au costat 30 de lei la transport. Eu le-am comandat sa zicem azi si maine dupa masa le montam pe masina.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
in loc de klaxcar sunt bune si cele de sc setcar sa pitesti-cam 50lei/buc;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Apropo de placute si de zanganitul lor enervant, cineva de pe forum a zis ca atunci cand a montat placutele le-a dat cu silicon rosu pe margine plus sigurantele originale si cica nu a mai avut probleme cu zgomotul acela.Eu personal o sa incerc peste o saptamana cand schimb placutele si discurile sa fac chestia asta ca practic nu am ce sa stric pentru ca siliconul ala rosu rezista la temperaturi mari si este foarte elastic. Normal ca dupa ce il pun nu o sa plec cu masina vreo ora ca sa se intareasca putin.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
exista o pasta speciala pt a da pe placute sa nu mai scartaie!
da nu da cu silicon rosu! |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
kat |
![]()
|
Am cumparat astazi discuri de frana Klaxcar 60 ron bucata si placute de frana tot Klaxcar 35 ron setul.
Le-am montat si franele tin mai bine decat inainte. Nu am avut probleme cu suruburile de la discuri. Singura problema este cu scartaitul placutelor. |
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(kat @ 2 Sep 2009, 20:22) Am cumparat astazi discuri de frana Klaxcar 60 ron bucata si placute de frana tot Klaxcar 35 ron setul. Le-am montat si franele tin mai bine decat inainte. Nu am avut probleme cu suruburile de la discuri. Singura problema este cu scartaitul placutelor. sa pui te rog si rezultatul la franare progresiva de la viteze mari.. peste 80km/h le'ai luat de pe site? sau de la ce magazin? 3 Sep 2009, 00:28: cumva placutele originale de la dacia se potrivesc? .. ale mele au 2mii km mers mai mult afara This post has been edited by mvali: 3 Sep 2009, 00:28 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Am reusit in sfarsit sa schimb si eu discurile.In opt ore unul si in opt ore altul.Imi pare rau ca nu m-am dus la mecanic.Nu am vazut in viata mea suruburi mai intepenite.Dupa ce am desfacut toate suruburile am batut cu barosul in disc ca sa se dezlipeasca de fuzeta... ,in fine,am rezolvat-o si am pus si silicon pe capatul placutelor si intradevar nu mai zdrangane la gropi,iar franarea este foarte lina si eficace.Apropo de suruburi,le-am distrus pe toate cu dalta si ciocanul si norocul meu a fost ca din 15 magazine de piese auto am gasit la unul suruburile care tin discul ca altfel ramaneam cu masina pe butuci.
Attached thumbnail(s) Imagine0122.jpg ( Size: 417.9k ) Number of downloads: 945 Imagine0124.jpg ( Size: 421.89k ) Number of downloads: 1081 Imagine0125.jpg ( Size: 430k ) Number of downloads: 985 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
Am si eu o problema,imi scartie franele in timpul mersului...sa fie oare de la discurile de frana?sau placute(5000km) ?
|
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
tixti |
![]()
|
mai oameni buni, de unde va dati seama ca un disc de frana e dus?
Adica treaba e asa: am discurile de frana la masina, schimbate pe la 120.000 cred si inca o data dupa aia dar nu am mai gasit prin hartii cand anume. Acuma sunt tocite, dar nu imi dau seama cat de tare (am vreo 2 -3 mm cred, sau poate spun prostii). Oricum, cand pun mana pe marginea lui, se simte diferenta de nivel intre margine si suprafata discului. Cand franez, parca frana nu tine asa cum spunea cineva, la prima piscatura. Altadata, tinea mai tare frana. Oare e timpul sa le schimb? (pe discuri adica, pt ca placutele sunt noi). De unde stiu cand e momentul de schimbare? |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
le schimbi cand:
- au santuri - s-au ovalizat (sau se pot lua la strung) - sunt foarte uzate incat distrug placutele si franarea nu mai este precisa ps discurile trebuie sa tina in stare buna de functioanare in jur de 80-90k km cred |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
tixti |
![]()
|
Nu am santuri, am doar o diferenta intre margine si restul discului. De ovalizat?? Nu cred ca sunt ovale, nici nu stiu cum ar arata daca ar fi ovale. Atat de ovale incat sa iti dai seama ca sunt ovale? Ideea e ca am diferenta de nivel intre suprafata si marigine, asta e sigur. Iar franarea parca e un pic mai greoaie, adica trebe sa apas mai mult la pedala decat anul trecut de exemplu. oare sa fie un semn ca e discul dus? Sau doar o impresie?
|
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
e o impresie sa iti mai aerisesti franele si sa schimbi placutele...
dc sunt ovalizate iti tremura volanul la franare..cel putin |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
tixti |
![]()
|
ok, mersi mult. Placutele sunt noi, dar nu am facut aerisire. Deci mai las un pic discurile in pace si fac o aerisire.
|
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
|
|
Skype |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 March 07 ![]() |
Am schimbat discurile (cu unele Klaxcar 2 x 61 RON) si placute (de origine 47 RON); manopera service 40 RON.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 Clima
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
ceva mai buna decat klaxcar nu sunt?
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Valeo..... Am citit pe dacia club si mai multe persoane au spus ca discurile originale sunt varza si nu prea le recomanda...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
si eu am schimbat saptaman trecuta discurile si placute.
am rezolvat si cu suruburile care la mine erau taiate capurile de la ultima vizita in service cu discurile, pt ca atunci nu sau putut desface meseriasu le-a taiat capul cu un burgniu si o bormasina si eu acuma am refacut si filetul de 8 pt a putea prinde din nou suruburi la disc. ie pacat pt o operatie asa simpla sa mergi in service sa i umpli de bani pe meseriasi franele sunt beton acuma nu cred ca am avut asa frane niciodata pe masina, discurile le-am schimbat pt ca unu avea santuri pe el, celalalt arata chiar bine dar le-am schimbat pe amandoua. aluibasarabeanu vezi ca sunt ceva sigurante care se pun la placute sa nu bata nu trebuie sa pui silicon |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
stiti un magazin sau macar unul online unde pot gasii disuri de frana klaxcar daca ziceti ca sunt cat de cat bune?
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cuiva de pe forum i s-au crapat discurile klaxcar, iar despre cele originale, pareri prea bune nu am auzit.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
ok deci ce imi puteti recomanda? chiar nu mai suport sa franez in rate...
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am citit topicurile despre discuri de frana de pe forum si asta reiese...
QUOTE(vasyval @ 8 May 2009, 12:06) Partea cu discurile de frana noi (de uzina) GATA OVALIZATE este 100% adevarata. Eu am schimbat doua seturi(originale) pana am gasit unele care sa nu fie ovalizate. Sfat: montatile in service-uri autorizate cu deviz de lucrare ca altfel dati banii degeaba pe discuri si plangeti pe la usa magazinului pentru garantie. Eu am patit-o si cu deviz si cu totul facut ca la carte si tot am asteptat vreo 2 saptamani sa trimita discurile la nu stiu ce expertiza care sa confirme ca sunt ovale. ![]() QUOTE(aless @ 18 Sep 2008, 19:33) Mai dar ce s-au ieftinit discurile astea! Sigur vorbiti aici de piese de origine? Cu 2 ani in urma dadeam cam 100 Ron pe un disc original de SRN. Si alea erau foarte proaste. Se ovalizau in maxim 5000 km. Doar ca atunci le puteam schimba pe garantie timp de 18 luni. Acum perioada de garantie e mult mai mica. QUOTE(aless @ 20 Sep 2008, 20:34) Bucura-te cat mai ai discurile originale pe masina. Dupa ce le schimbi o sa intelegi de ce se duc discurile asa de repede. Raspunsul e unul singur: otelul foarte prost. QUOTE(Davala23 @ 21 Sep 2008, 22:18) Astazi am luat discuri de Asam 50lei/buc din Vitan.Nesimtitii le dau dimineata cu 60-75lei si la spartul targului cu 50. Discurile originale le-am schimbat la 100mii km, cele de origine au tinut aprox. 10mii si acum am zis sa le iau pe cele mai ieftine, ceea ce va recomand si voua. Doamne ajuta! Vad ca unii colegi au montat si discuri de frana asam. Dar se pare ca nici acestea nu sunt bune... QUOTE(andrew14_maverick @ 17 Apr 2009, 10:12) Mi-am pus de nevoie discuri de Asam si cred ca s-au ovalizat putin deja dupa 5k km si maxim un an vechime. Nu le recomand deloc. Urmatoarele vor fi Klaxcar mai mult ca sigur. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Recomand ca la schimbarea discurilor de frana, inainte de a le monta pe cele noi, sa se curete foarte bine fuzeta cu o perie de sarma, partea care vine in contact cu discul. Daca are un pic de rugina sau mizerie, discul nu se mai aliniaza corect cu fuzeta, iar in locul unde e mizerie vine si tine discul foarte putin departat de fuzeta, drept urmare apare bataie in pedala in momentul franarii, sau franare in hopuri. Tine-ti cont si de asta la montarea discurilor noi.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
eu am pus discuri de autospeed (singurele piese care le agreez de la firma aceasta) si sunt foarte multumit leam montat in vara pe la 110000 km acum am 130000 km si nu au pic de umar unt foarte multumit de ele 50 lei bucata
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
am cel putin 30 000 cu discurile si placutele de uzina, nu bat, nu vibreaza nimic la franare, doar un disc s-a uzat (nesemnificativ) deoarece aveam inca etriere vechi si unul ramanea blocat (folosesc de obicei si frana de motor)
This post has been edited by danciusergiu84: 15 Mar 2010, 22:06 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 02:18 |