Discuri de frana, discutii generale, info & tips
![]() ![]() ![]() |
Discuri de frana, discutii generale, info & tips
geostanomir |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 21 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
- MH 09 SGM
|
|||
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
simplu mergi la un magazin de piese auto dacia
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Incearca la mai multe magazine de piese auto. Nu comanda piese prin curier pentru ca nu ai siguranta faptului ca vei primi ce ai comandat si ca vor fi si intregi. Eu am o regula generala pe care o aplic. Nu cumpar ceea ce nu vad.... mai ales de la "necunoscuti".
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
severika |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 28 April 10 ![]() |
O intrebare de incepator, baieti : la schimbarea discurilor trebuie MUSAI de aceeasi dimensiune (238mm/260mm) ?
Este vreo diferenta la capitolul stabilitate/siguranta, etc ? Vorbesc de discuri neventilate. |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2008 Sa luptam pentru disparitia teparilor din service-urile auto !
Vreau sa am o masina reparata profesional, nu la misto !!! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
238/260 mm are loganul... cred ca incurci sectiunile. Super nova are 228/229 mm.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eu cred ca vorbesti pe langa. SN are discuri de 235 mm diametru, grosime 20 mm.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
si care este uzura lor maxima
niste pareri va rog (16-18 mm)? |
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cartea spune uzura maxima 19 mm. Mie au inceput sa-mi bata abia pe la 17 mm. Daca nu-ti bat la franare, nu ai fisuri, nu ai uzura sub 17 mm, restul marcilor de discuri zic uzura maxima 17 mm la grosimea de 20 mm initial, da-le pace deocamdata.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
alfasiomega |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 23 April 10 From: covasna ![]() |
vreau sa schimb la dacia supernova discurile si placutele de frana fata,intrucat in covasna exista un singur magazin de vanzare piese auto as vrea sa stiu cat este pretul pentru acest set si cam ce valoare are manopera.
|
--------------------
dacia supernova
europa
2002
- cv 01 eju
|
|
viorelt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 28 October 07 ![]() |
preturi placute frana:
- PRODUCATOR REMSA 57.41 - PRODUCATOR ROAD HOUSE 58.47 - PRODUCATOR FERODO 64.60 - PRODUCATOR FEBI 65.60 - PRODUCATOR BOSCH 73.46 - PRODUCATOR FERODO PREMIER 80.91 - PRODUCATOR PAGID 94.99 - PRODUCATOR TEXTAR 126.52 - PRODUCATOR ATE 182.88 preturile la discurile de frana sunt intre 70lei(autospeed)si110lei(valeo)/buc. succes! |
--------------------
supernova;opel
supernova;vectra
2001 berlina clima;2008,elegance,1.9cdti vectra c 2008,supernova clima 2001
|
|
alfasiomega |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 23 April 10 From: covasna ![]() |
multumesc!
mai am o intrebare: la roata stanga fata se aude la trecerea prin gropi mici un zdrag-zdrang,eu am zis ca poate fi de la placute uzate sau discuri uzate. intreb daca exista si alta posibilitate de zdanganeala(parca merg cu caruta) mentionez ca am frane,directie foarte buna,deranjant este zdanganeala This post has been edited by alfasiomega: 27 May 2010, 08:20 |
--------------------
dacia supernova
europa
2002
- cv 01 eju
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
salut,
Eu am cu discurile mele noi aproximativ 1500 km si placutele sunt originale dar de la un timp am observat ca la peste 60 km h la franare masina tremura,imi tremura rau volanul si parca vrea sa se rupa,iar la viteza mica daca apas brus frana masina se da de spate intr-o parte aveti idee ce poate fi?sa fie de la discuri?sau de la ce?am mai observat ca roata din dreapta merge mai infranata decat cealalta. ce pot face? aveti vreo idee? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Daca una din roti este infranata, remediaza intai defectul. Vezi daca au fost montate bine etrierul si placutele, apoi daca pistonasul se misca usor in etrier. Este posibil sa fie blocat si sa nu revina, caz in care schimbi si garniturile din etrier. Daca pistonasul prezinta exfolieri ale suprafetei si urme de coroziune, se inlocuieste si el. E bine sa verifici si pe partea unde se presupune ca ar functiona corect, dupa care treci la puntea spate.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
am schimbat si pistonasul si garniturile am verificat de nu stiu cate ori am facut aerisire si in zadar tot infranata merge
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
alfasiomega - verifica sigurantele de la placute, sunt din tabla si sunt indoite, au rol sa tina placuta strans ca sa nu aibe joc si sa faca acel zgomot metalic la gropi, cred ca trebuie sa pui noi sau sa le mai intaresti pe cele vechi
This post has been edited by danciusergiu84: 27 May 2010, 12:28 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
Mare atentie cu placutele eu am luat "REMSA" si mi-a dat de logan...acum incerc sa le vand pe la bursa...
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Cu bonul fiscal puteai sa te duci sa le schimbi, mai ales daca este greseala vanzatorului care habar nu avea ce vinde.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
alfasiomega |
![]()
|
acum am alta problema:nu pot sa scot roata,am desurubat cele patru prezoane dar nu iese de pe discul de frana.am batut cu ciocanul ,nu iese si pace,parca este sudata.am fost la un atelier si a zis ca janta este ruginita pe disc si trebuie lovita cu ciocanul.
voi ce ziceti sa-l las sa dea cu barosul,sau exista si alta solutie? |
--------------------
dacia supernova
europa
2002
- cv 01 eju
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Da-i cu spray degripant pe centru, unde se fixeaza janta pe butuc, lasa putin sa actioneze si misca de roata. Poti gasi si alte solutii, dar nu lovi cu ciocanul in janta.
Dupa ce o dai jos, curata bine butucul cu smirghel si ungi cu ceva sa nu mai rugineasca. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
alfasiomega |
![]()
|
am fost la service si au dat cu spray si dupa un sfert de ora trei lovituri pe interior cu barosul si roata a iesit.in legatura cu trancaneala asa este nu aveam sigurantele pentru pacutele de frana si de aia trancanea.au fost puse si acum nu mai.trancane
|
--------------------
dacia supernova
europa
2002
- cv 01 eju
|
|
capu14rox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 November 09 From: Tirnaveni Jud. Mures ![]() |
va recomand discuri klaxcar si placute ferodo si klaxcar is bune
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
mancusu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 7 July 10 ![]() |
am o problema :(imi tine frana jos jos de tot si at blocheaza rotile ....in rest toata cursa pedalei e libera ce sa fie pls astept raspuns
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
robert1991 |
![]()
|
robert1991 Group: Members Posts: 922 Joined: 13 October 09 From: pitesti ![]() |
cam aceeasi problema am avut si eu! la mine a fost de vina un cilindru,l-am schimbat , facut o aerisire si gata!
acum..cand pun frana mai brusca huruie ceva pe spate.. de la ce e? ca saptamana viitoare merg la pitesti si sa cumpar de la mioveni! ms! |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
tita |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 12 June 10 ![]() |
discurile de frana de Supernova sunt identice cu cele de Solenza?dar placutele de frana?
|
--------------------
dacia
1300
1989
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
Tot se discuta aici despre discuri de frana.
Pe la 35.000 km la franare trepida puternic. Cam dupa 1000 km a inceput sa trepideze mai putin. Am banuit ca sunt discurile ovalizate. Surpriza a venit dupa 40.000 km cand nu a mai trepidat deloc. Mentionez ca discurile sunt originale lae masinii. Acum la 92.000 km, cand am schimbat prima data placutele (masina este la mine de la 28.000 km, am observat ca discurile sunt inca in stare buna. Mecanicul recomandand schimbarea lor la urmatoarele placute. Am frana ca la mama ei. |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Trepidatii pot sa mai apara si de la roti neechilibrate.
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
Da, ai dreptate, dar eu nu am echilibrat sau schimbat rotile. Problema a disparut de la sine putere.
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Si eu sunt amator sa cumpar discuri klaxcar si am inteles ca au numai neventilate pe aici si nu ma intereseaza, cele ventilate nu le-au gasit nicaieri, si cred ca ma axez pe asam cu toate ca nu-i suport, am inteles de la o vanzatoare de piese auto priceputa ca uzina ar fi facut contract de curand cu cei din iasi sa produca piese pentru uzina. Aici avem 2 variante daca e asa, ori merg cu piesele care le faceau si pana acum si e vorba doar de niste bani castigati de ambele parti, ori se schimba situatia si vor produce piese de calitate cu strictetea celor de la uzina. Sa ne ajute dumnezeu.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Koffy |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 501 Joined: 8 August 08 From: Bucuresti-Militari ![]() |
Ieri am cumparat gernituri etrier. Le-am scos pe cele vechi si am observat pe pistonas urme de vaselina. Mentionez ca eu la montaj nu am uns ci doar le-am montat pur si simplu. Trebuia uns pistonasul ? Garnitura trebuie sa alunece pe el ?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima
- B 20 SVG
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Unii pun lichid de frana pe el, dar parerea mea e ca tot vaselina este mai buna, eu asta folosesc.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 23:49 |