Insonorizare masina, Consideratii generale
![]() ![]() ![]() |
Insonorizare masina, Consideratii generale
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(toporas @ 10 Jul 2009, 10:16) Mda...o sa fac asta in weekend si luni revin cu impresii. Uite ce am gasit pe youtube:antifonare usi Logan Cat a putut sa munceasca baiatul asta...dar a meritat!!! m-am uitat si eu la filmulet, si am observat ca in usa e tabla chioara, nu ar trebuia sa fie din fabrica antifonata? ca si la fosta Dacie 1310 din 1996 era antifonata la pistol din fabrica in usi.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu când am antifonat ușile am observat că doar o parte din ușă (partea de sus) are o bucată mică de folie bituminoasa. În rest, tablă chioară.... se pare că la logan este la fel. Economie de materiale deh....
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(argon @ 10 Jul 2009, 12:12) ca si la fosta Dacie 1310 din 1996 era antifonata la pistol din fabrica in usi.. Pentru linistea ta sufleteasca nici alte masini mai scumpe nu sunt antifonate ca la fosta dacie. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
toporas |
![]()
|
![]() Schizofrenic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 21 December 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
noi si sh Care a fost primul barbat care a spus: "E nevoie de o femeie in casa!"?
Raspuns: Mesterul Manole |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Probabil, dar este mochetată mai bine, sau poate că și tabla este mai groasă. Eu am terminat de izolat tot habitaclul, mai am capota. Momentan oscilez între mai multe variante. Oricum, per-ansamblu se merită toată munca depusă.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
Maskatu, pentru capota iti recomand sa cumperi un insonorizant gata facut de la alta masina si sa il adaptezi la tine. Chiar daca mai ramane intr-un colt 10cm neacoperiti, nu este problema.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
toporas |
![]()
|
![]() Schizofrenic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 21 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Maskatu: la ce variante te ai gandit?
Cred ca are dreptate Ironick, ar fi bine sa adaptezi unul de la alta masina si daca ti se pare ca nu antifoneaza suficient mai poti pune intre el si tabla altceva. |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
noi si sh Care a fost primul barbat care a spus: "E nevoie de o femeie in casa!"?
|
Maskatu |
![]()
|
Tablă în nici un caz. Tabla duce la vobratii nedorite, Se poate prelucra altă blană de la altă mașină dar nu se va potrivi la găurile acelea de pe spatele capotei. Blana de super nova costa cam 100 de lei anul trecut dar se găsește destul de greu. Dar cu timpul face burtă. Mai toate mașinile străine pe care am avut ocazia să le văd cu capota deschisă, aveau burtă la blană. Din câte am văzut în zonele mai "joase" aveau "lipit" pe mochetă (blană) un fel de aluminiu , pentru a reflecta căldura și probabil pentru a nu se încălzi foarte tare blana.
Mă gândeam și la aluband. O rolă mi-ar ajunge să pun pe toată capota cred. O rolă are din câte am citit 10 metri x 10 cm. Capota super novei are 1,30/1,20 (parcă). Deci s-ar încadra. Mai există și soluția mai simplă, anume antifon cu pensula. Mai aștept, pentru că trebuie să repar capota. Apoi cred că o colantez cu negru mat. Ies mai ieftin decât cu vopsitul, si mai e si bad boy vorba colegului romeo ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
In compartimentul motor nu conteaza ca vibreaza tabla de pe capota. Acolo nu trebuie sa se reflecte zgomotul metalic venit de la motor.
This post has been edited by IRONICK: 25 Jul 2009, 10:03 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
acum m-am uitat si eu la filmuletele lui..cele cu usile si interiorul..muncitor baiatul..se vede ca ii place sa bricoleze. am notat si saptamana viitoare ma apuc de treaba. trebuie sa imi iau si eu putin aluband.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
toporas |
![]()
|
Vineri ma apuc si eu de treaba.Sper sa mi ajunga 2 zile sa fac usile fata si plafonul.
Are cineva idee ce as putea sa dau peste acest aluband ca sa nu se infiltreze apa?Pudra de talc am auzit ca ar fi buna. |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
|
Maskatu |
![]()
|
Nu ai avea de ce să pui pudră... la uși să începi de jos în sus, ca la țiglă, astfel încât când apa curge pe aluband să nu se infiltreze între foile de aluband. La plafon nici vorbă de apă. Nu cred că este bună pudra. Ia și tu niște pudră și pune în cadă, apoi dă cu dușul pe ea. O să iasă o amestecătură slinoasă. Ca să nu "stea" apa pe el, ar merge cu ulei ars, sau nears.... nici că mai stă apa.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
uneiul curge, face mizerie, deci se duce in timp, pudra nici vorba, un strat subtire de vaselina, practic o intinzi cu un card vechi, daca vrei neaparat, desi nu e nevoie de nimic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O joja de ulei de la un motor P9X (3litri dci si V6), e torsadata ca o coada de purcel. O avea ceva de a face cu rigiditatea?
DSC00270.JPG ( Size: 521.18k ) Number of downloads: 750 Si un cheder de capota de Espace 4, insa la masina asta insonorizantul de capota ajuta si la admisia aerului pentru ventilatia habitaclului. DSC00271.JPG ( Size: 417.49k ) Number of downloads: 847 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
Argon, eu am dat cu ulei ne-ars dupa ce am antifonat aripile spate interioare, deci mai gros, fata de cel ars, si dat cu pensula. Nu a curs deloc. E dat de aproape 2 luni si multumita lui si grundului cu antifonului, nu s-a mai lipit noroiul sau apa deloc. Aripile sunt la fel de "negre" (vezi antifonul) ca atunci cand l-am dat. Adevaratul test la iarna.
Einstein, probabil ca este facuta asa ca sa fie mai rigida. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 21:42 |