Masina declarata furata pot sa mai fac ceva cu ea?, va rog sa cititi pt ca nu stiu cum sa ma exprim.
![]() ![]() ![]() |
Masina declarata furata pot sa mai fac ceva cu ea?, va rog sa cititi pt ca nu stiu cum sa ma exprim.
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai atunci il iei de manuta pe cel care o vinde,te duci la RAR si Politie cu el si te interesezi ce poti face,ca ei sunt mai in masura decat noi.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Aici treaba e foarte clara:
QUOTE(BZN @ 22 May 2008, 09:35) Pur si simplu, daca nu esti smecher sa nu te intrebe politia de sanatate ti se poate confisca masina. Simplu. Si nu o mai recuperezi nici la Sfantu' Asteapta, nici cu avocatu' lu Basescu. Daca vrei tu sa iei o teapa de 3000 euro, eu zic sa o cumperi. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(TBonu @ 22 May 2008, 01:25) Vreau sa imi cumpar un opel astra clasic, dar are o problema: masina a fost cumparata legal, toate actele facute legal, dar apoi ea a fost declarata furata de catre primul proprietar Multumesc. Masina e cumparata legal. Toate actele sunt facute legal. Apoi si-a amintit proprietarul de drept al masinii ca i-a fost furata. Si a declarat asta. ![]() ![]() ![]() Iti repet, daca esti de buna credinta las-o dracu' de masina, ca n-o sa ai zile bune la volan. O amica se ocupa cu asemenea nelegiuiri. Numai ca pe aia a dus-o capul sa nu se prezinte la Udriste. Ii trimitea pe altii sa inmatriculeze masinile. I-au incoltit in fata biroului de inmatriculari, i-au arestat si-au facut puscarie pentru aia. Iar fatuca e in Spania, gaseste-o tu. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Dar atunci cum i-au lasat-o aia? De ce nu i-au confiscat-o atunci ci toar s-au multumit sa scrie pe ci ca a fost declarata furata? Nu se poate totusi sa fi fost recuperata, dar asa a ramas in baza de date?
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Ori cel care vrea sa scape de ea are deja belele,dar vrea sa scoata niste bani.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Deci se pare ca maine sau luni o sa aflu adevarul cand ma duc la rar si politie.
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Mie mi-e clar. Ori pui poze cu actele complete, ca sa stim pe ce vorbim, ori ma duc sa construiesc o mancare de vinete.
![]() Noi pe ce acte ne dam cu presupusul aici? Daca tu esti cel corect, ce interes ai sa aperi niste nume? Tu-ti urmaresti interesul propriu, nu? Apoi ce crezi c-o sa facem noi cu actele tale, o sa ne cumparam toti masinuta? ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
TBonu |
![]()
|
Pai nu inteleg la ce te-ar ajuta pe tine numele persoanei careia este inmatriculata masina?
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai nu mai pot sa dorm la noapte daca nu-i stiu numele.
![]() Ideea era sa vedem exact "pedigriul" masinii. Totusi raman la parerea mea. Nu te lega la cap aiurea. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
75 caluti
- numar de sarpe
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
TBonu acele mentiuni facute in certificatul de inmatriculare, precum si in cartea de identitate s-au facut tocmai pt a preveni inselarea unor eventuali cumparatori. Propietarului din acte, in momentul in care se descopera ca masina a fost declarata furata, i se pune in vedere ca nu are voie sa instraineze masina pana la ramanerea definitiva a unei solutii.
Sunt multe masini in aceasta situatie, pt ca hotul nu o fura in adevaratul sens al cuvantului, din partea cealalalta. Se intelegea cu propietarul, ii cumpara masina pt o suma derizorie, dupa care venea in tara cu ea legal si o vindea unui nefericit. Omul o inmatricula legal pt ca la acea data nu era declarata furata, folosidu-se normal de masina fara sa aiba habar. Hotul dupa ceva timp de cand masina fusese inmatriculata anunta fostul propietar din afara, care declara masina furata si isi lua banii de la asigurari. Iar cumparatorul de buna credinta de aici circula normal, pana cand vroia sa vanda, sau chiar vindea masina ori incerca sa iese din tara. Atunci afla ca a cumparat o masina furata. Asa cred ca se explica si perioada aceea intre 1999 si 2004. This post has been edited by WNS: 22 May 2008, 14:33 |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
TBonu, lasa-i pe astia de pe aici ca-ti vor doar raul.
Du-te si cumpara masina aia, ca sa nu ai pe cine invinovati dupa aceea, ci doar pe tine insuti, ca tu ai luat decizia desi stiai ca e furata. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(WNS @ 22 May 2008, 14:25) TBonu acele mentiuni facute in certificatul de inmatriculare, precum si in cartea de identitate s-au facut tocmai pt a preveni inselarea unor eventuali cumparatori. Propietarului din acte, in momentul in care se descopera ca masina a fost declarata furata, i se pune in vedere ca nu are voie sa instraineze masina pana la ramanerea definitiva a unei solutii. Sunt multe masini in aceasta situatie, pt ca hotul nu o fura in adevaratul sens al cuvantului, din partea cealalalta. Se intelegea cu propietarul, ii cumpara masina pt o suma derizorie, dupa care venea in tara cu ea legal si o vindea unui nefericit. Omul o inmatricula legal pt ca la acea data nu era declarata furata, folosidu-se normal de masina fara sa aiba habar. Hotul dupa ceva timp de cand masina fusese inmatriculata anunta fostul propietar din afara, care declara masina furata si isi lua banii de la asigurari. Iar cumparatorul de buna credinta de aici circula normal, pana cand vroia sa vanda, sau chiar vindea masina ori incerca sa iese din tara. Atunci afla ca a cumparat o masina furata. Asa cred ca se explica si perioada aceea intre 1999 si 2004. si cum ieseau aia din tara de origine cu masina? nu se verificau iesirile de masini, la granita, sa vada daca nr-ul respectiv a iesit din tara ? |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum am descoperit si eu acest subiect (dupa ce in prealabil am discutat cu colegul TBonu pe mess) si i-am dat aceleasi sfaturi...
![]() Chiar daca este masina ta favorita, chiar daca pretul (aparent) este bun (desi nu sunt de aceasta parere), chiar daca esti dispus sa iti sacrifici timpul pentru lamurirea situatiei juridice (poate intre timp, dat fiind faptul ca au trecut ceva ani, este posibil ca situatia juridica sa fi fost lamurita), revin cu intrebarea : MERITA SA TE LEGI LA CAP ATUNCI CAND NU TE DOARE ? ![]() P.S. cand unul iti spune ca esti beat, mai e cum mai e, dar cand toti iti spun acelasi lucru, te duci la culcare ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 22 May 2008, 15:31) TBonu, lasa-i pe astia de pe aici ca-ti vor doar raul. Du-te si cumpara masina aia, ca sa nu ai pe cine invinovati dupa aceea, ci doar pe tine insuti, ca tu ai luat decizia desi stiai ca e furata. Cata dreptate are argon! Du-te si ia masina ca mai devreme ai postat ca nu stim nimic concret si ca emitem doar pareri. Daca nu te intereseaza parerea unanima a postatorilor ca masina "arde" nu inteleg de ce ai mai deschis topicul? Flame pentru ceilalti? ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
TBonu |
![]()
|
Ok mercic pt sfaturi, dar pentru ca nu am nimic de pierdut tot vreau sa ma duc la politie sa ma interesez, daca GabyT are dreptate si s-au lamurit pana acum situatiile, o sa revin maine sau luni cu rezultatul final.
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
WNS |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 22 May 2008, 20:06) si cum ieseau aia din tara de origine cu masina? nu se verificau iesirile de masini, la granita, sa vada daca nr-ul respectiv a iesit din tara ? Foarte rar se verificau seriile de sasiu la o masina in vama. Daca aveau placute de inmatriculare si acte care sa corespunda cu marca si culoarea masinii, puteau trece destul de usor. Cei despre care stiu eu, foloseau documente si placute din Ucraina, Moldova, etc pt a le transporta. Erau destul de profesionisti. ![]() |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Tboane,eu zic sa stai cuminte in banca ta......
Decat o astra furata,mai bine o supernova la 3000 de euro. Sau alta masina inscrisa in Bulgaria. Ai multe variante,nu o alege pe cea mai proasta. Eu personal nu as cumpara-o,dar..banii tai,alegerea ta. Daca vii maine la parcul Carol,vorbim . Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
vorba lui puiu, mai pui 1000 si iti iei una din Bulgaria...
|
--------------------
-
-
-
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
sincer,ora e mult prea inaintata pentru a i folosi creierul macar la 10% din capacitate,dar ,ce nu ineleg eu"x ii vinde masina lui y,iar dupa aceea x o declara furata?ca daca i asa ,pe ce baza o declara;sau y ii "fura" masina lui x,i o vinde de buna credinta lui z,iar apoi x o declara furata?(ca stiu ca asa se faceau combinatiile inainte,ca sa si ia si x banii de la asigurari)....
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
TBonu |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 23 May 2008, 00:25) Si mai dai inca 1500 ca sa o inscrii, v-am spus am analizat aceste posibilitati mult timp masina nu avea pret de concurenta. A fost tata acum la inmatriculari si am aflat: Masina poate fi inmatriculata pe numele meu dar acea observatie va ramane pe tot restu vietii masinii si eu voi sta intotdeauna cu frica ca o poate revendica in orice zi casa de asigurari. Deci singura solutie: mai astept o luna de zile sa mai strang niste bani si fug in Germania. Multumesc pentru replyurile la acest topic. |
--------------------
dacia
solenza
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
Daca masina a fost declarata furata si asigurarea a platit despagubirea ,ala de a primit despagubirea semneaza ca daca se recupereaza masina furata trebe sa dea bani inapoi si ii ramane masina. Daca pagubitul a ramas cu bani masina de drept este a societatii de asigurare care a platit-o..... mi se pare corect nu?
Daca obiectul furat se descopera pana la clarificarea circumstantelor furtului masina ramane la dispozitia autoritatilor de cercetare penala care afla cine este autorul furtului iar apoi se returneaza proprietarului (sau societatii de asigurare care a platit despagubirea). In orice situatie aceasta poate fi repusa in circuitul civil NUMAI in baza unei hotarari judecatoresti. Daca nu tii seama de aceste aspecte , indiferent ce acte ai pe masina ,la un control al politiei ,daca acestia gasesc ca masina e declarata furata in baza de date nationala sau europeana iti confisca masina , iar in cel mai fericit caz scapi cu o cazare pe la arestul unei sectii de politie pana le explici tu ce si cum cu masina.Daca baietii vor sa inchida dosarul furtului cat mai repede (si sa ia si ei o prima) te declara vinovat si ........ vreo 5 ani ai asigurata cazarea si mas pe cheltuiala statului si cum in aceasta situatie nu prea te poti folosi de masina ,ramai si fara ea In rest numai bine ....... si faci cum crezi |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
WNS |
![]()
|
Dosarul furtului se afla in tara unde a fost declarata furata masina si nu il inchid politistii dupa bunul lor plac. Un dosar penal se inchide de catre procuror sau instanta de judecata printr-o decizie definitiva si irevocabila.
Se poate rezolva si situatia unei astfel de masini favorabil pt cumparatorul de buna credinata, daca compania de asigurari isi recupereaza prejudiciul de la cel care a incasat despagubirea. Iar de obicei ei asta urmaresc, nu ii mai intereseaza masina, numai ca este de durata recuperarea unui astfel de sume chiar si acolo. Oricum colegul nostru a postat decizia lui si cred ca nu mai este cazul sa "vorbim discutii" ... |
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(TBonu @ 22 May 2008, 21:33) Deci se pare ca maine sau luni o sa aflu adevarul cand ma duc la rar si politie. Pai da, ca aia de la rar si de la politie sunt fratii si surorile lu' Dumnezeu, detinatorii adevarului ![]() Eu inteleg ca tu nu ai mai multi bani de dat pe masina, fiindca daca aveai probabil cu 1000 mai mult puteai deja sa te gandesti la altceva. Mai asteapta pana mai strangi. E pacat sa-i arunci in vant, ca greu ii pui la loc. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
pentru WNS
corect politia nu inchide un dosar de furt dar da soluti de trimitere in judecata sub acuzatia de furt corect iarasi sa nu vorbim discutii......... mai ales cei care chiar habar nu au despre ce vorbesc doar republica moldova este singurul stat din europa care recunoaste dreptul de proprietate al cumparatorului chiar daca auto este furata ...... de aceea ai sa vezi masini tari cu nr. de moldova apoi colegul nostru chiar el are suspiciuni ca masina ar fi sau chiar este furata ..... asta se chiama ca participa si el la o infractiune ...... nu? |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
WNS |
![]()
|
QUOTE(marss41 @ 23 May 2008, 13:50) corect politia nu inchide un dosar de furt dar da soluti de trimitere in judecata sub acuzatia de furt Cred ca te inseli, politia propune o solutie procurorului. Iar procurorul intocmeste rechizitoriul si trimite dosarul la instanta. El poate confirma solutia propusa de politie sau o poate infirma. Decizia este deci a procurorului, daca va trimite in fata instantei un dosar sau nu. QUOTE(marss41 @ 23 May 2008, 13:50) apoi colegul nostru chiar el are suspiciuni ca masina ar fi sau chiar este furata ..... asta se chiama ca participa si el la o infractiune ...... nu? Nu cred sa aibe suspiciuni, acolo scrie clar faptul ca a fost declarata furata ... Oricum pana la posibilitatea de a fi acuzat pt comiterea infractiunii de "tainuire" (cred ca la asta te referi) e un drum destul de lung, as spune chiar imposibil. Asta pt ca la o astfel de infractiune fapta trebuie comisa cu scopul de a ascunde ca a fost furata masina, dar odata ce se stie de catre autoritati ca a fost furata, facandu-se mentiune despre acest lucru chiar in actele masinii, nu vad cum ar mai putea comite cineva o astfel de infractiune. Numai bine. |
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu nu stiu ce ne mai complicam pentru o vechitura de masina declarata furata acum aproape 10 ani si pe care initiatorul topicului vrea sa arunce 3000 de euro. Eu mai mult de 500 de euro nu as fi dat pe ea.
This post has been edited by Laurentziu83: 24 May 2008, 16:17 |
--------------------
.
.
.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu zic sa conduci in continuare solenza.e mai noua decat opelu
![]() si uita de acest opel astra si toate actele lui ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 15:30 |