DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Deal sau vale , urca !, Si totusi se misca .

logan1.5dci
post 28 May 2008, 11:24
Post #31

Nu Există Informații

Group: Members
From: Dobrogea

Scuze pentru postare dubla , nu pot edita .

Vin , dupa o analiza personala a rezultatelor returnate de Google la cautarea "gravity hills " cu concluzii personale asupra acestui topic :

Concluzie finala personala, masinile (obiectele) pot urca la ...deal intr-un singur caz , in cazul unei anomalii gravitationale datorate existentei unor zacaminte ce pot schimba comportamentul fortelor gravitationale .

Totusi , cel mai intilnit fenomen este , iluzia optica , in care ochiul vede deal :
"Dacă o pantă are 4-5 % înclinatie, iar de la un anumit punct încolo se transformă într-o pantă de 1-2 %, atunci apare impresia că din punctul respectiv, drumul urcă (panta pare rampă). E o iluzie datorată faptului că organismul are tendinta de a compensa automat senzatia de înclinare sau de miscare" Am sa corectez , in loc de organismul ,creierul .

Si un ultim amanunt , firul de plumb si cumpana (aia cu bula) , nu pot masura corect in cazul anomaliei gravitationale , tocmai datorita faptului ca ele se bazeaza pe atractia gravitationala.

Singurul care ne poate spune cred ca ar fi gps-ul , da sa vedem daca este atit de sensibil , ca din cite imi amintesc scrie pe undeva ca poate avea erori de jumatate de metru (daca nu mai mult)

Cred ca filmulet nu mai are rost sa fac , doar voi masura cu gps-ul .

Reclama biggrin.gif Va recomand urmatorul meu topic ..."Exista fantome?"
Just kidding !

This post has been edited by logan1.5dci: 28 May 2008, 19:12

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 28 May 2008, 12:41
Post #32

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Anomalii magnetice ... au cazut prin preajma vreo 2 miguri?

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Victoras2001
post 28 May 2008, 12:57
Post #33

Membru autentic

E simplu. Avem ciclisti pe forum. Foaia mare si pinionul mic. Unde trage mai greu? La deal sau la vale? tongue.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
logan1.5dci
post 28 May 2008, 13:02
Post #34

Nu Există Informații

Iar incepeti , eu mi-am finalizat comentariile , mai ramine sa verific cu gps-ul si am terminat pe aici . http://www.revistamagazin.ro/content/view/5347/4/ ,

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
os
post 28 May 2008, 13:20
Post #35

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Dragi colegi,

intrebarea la care trebuieste raspuns aici este: cum se definesc "sus" si "jos"?

Exista doua raspunsuri posibile (despre care experienta ne spune ca sunt identice): un raspuns geometric, bazat pe distanta fata de centrul Pamintului; si un raspuns energetic, bazat pe gradientul gravitatiei.

In general ele coincid, dar sunt locuri in care apar mici (dar masurabile) abateri - "anomalii gravitationale", vezi si metodele gravimetrice de detectie. Repet: abaterile sunt la limita masurabilului.

Dar eu sunt sceptic. In cazurile "dealurilor paranormale" cred ca nu avem de aface nici cu una, nici cu alta - ci cu iluzii exploatate mediatic din lipsa de subiecte.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
hash
post 28 May 2008, 16:08
Post #36

calculatorist

QUOTE(logan1.5dci @ 28 May 2008, 12:24)
Concluzie finala personala, masinile (obiectele) pot urca la ...deal intr-un singur caz , in cazul unei anomalii magnetice datorate existentei unor zacaminte ce pot schimba comportamentul fortelor gravitationale .

...

Si un ultim amanunt , firul de plumb si cumpana (aia cu bula) , nu pot masura corect in cazul anomaliei magnetice , tocmai datorita faptului ca ele se bazeaza pe magnetism (atractia gravitationala).

*

Vezi ca incepi sa spui prostii.

Legea atractiei universale (aia a lui Newton, care iti da si atractia gravitationala) nu are de-a face cu magnetismul. Te rog eu frumos sa nu faci talmes-balmes si sa citesti putin aici, http://en.wikipedia.org/wiki/Newton%27s_la...sal_gravitation, si sa inchizi zero TV-urile (de care este si Internetul plin).

--------------------
- - -
+
logan1.5dci
post 28 May 2008, 18:56
Post #37

Nu Există Informații

Da ai dreptate , m-am incurcat , am incurcat , de atita studiat am inceput sa inebunesc tongue.gif , ai dreptate , nu au legatura magnetismul cu atractia gravitationala .
Dupa metoda cine se scuza se acuza , ma scuz si eu , cind am zis magnetism ma gindeam ca sunt atrase de pamant , da nu ma gindeam la busola , ca sigur as fi zis.
Am facut corectiile necesare , multumesc de observatie .

Off ,trebuie sa iau o pauza . laugh.gif

tongue.gif Te-ai dat de gol ,te uiti si tu la 0 , biggrin.gif , de unde stiai de fantoma daca nu esti client 0 ?

This post has been edited by logan1.5dci: 28 May 2008, 19:13

--------------------
+
hash
post 29 May 2008, 10:44
Post #38

calculatorist

ma uit la Carcotasi .. din cand in cand wink.gif cele mai tari chestii de la 0TV sunt parodiate acolo destul de dragut.

--------------------
- - -
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:27
Forum Renault