DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rabla 2008, Rabla 2008

danijblbass
post 10 Feb 2008, 20:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut ! stie cineva cand incepe programul rabla 2008 ? de cand incep inscrierile ?

Eu am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic sad.gif

This post has been edited by danijblbass: 11 Feb 2008, 15:08

--------------------
Dacia Sport 1410 ( 65cp) 1986
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex.vano
post 10 Feb 2008, 20:42
Post #2

Membru

From: Bucuresti, 5

--------------------
Renault Clio 75 caluti - numar de sarpe
+
danijblbass
post 11 Feb 2008, 15:07
Post #3

Membru incepator

am inteles big_wheel.gif

oricum , daca e sa se hotareasca ceva , va rog sa postati aici gun3.gif RO_flag.gif

respekt.gif

--------------------
Dacia Sport 1410 ( 65cp) 1986
+
IS02REX
post 26 Apr 2008, 08:27
Post #4

Membru incepator

da .. cica ar trebui sa inceapa p 23-24 MAI,in coformitate cu cele spuse de attila korodi .. :| dar asa a declarat si luna asta,ca va demara cel TARZIU la sfarsitul lunii APRILIE si ca pentru RABLA din 2008 sunt toate actele pregatite si ca suma va fi de 4000 ron/masina si se va dubla numarul masinilor care vor beneficia de program ... si in final s-a ajuns sa inceapa in mai .. suma sa ramana la 3000ron ... si asa ca o observatie .. in aprilie .. perioada 18-25 un euro=3.5xxxron insa in mai ..evident ca euro va fi undeva la 3.65xx,asa ca,numai avantaje

--------------------
renault bicorp 2008,1.6. 16v
+
AlexC
post 26 Apr 2008, 12:00
Post #5

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

Din moment ce pana aucm erau planificate 16.500 masini cu 4000lei fiecare si acum sunt 40.000 masini cu 3000lei fiecare, eu zic ca e o decizie excelenta.

Interesul statului (si al meu ca contribuabil) este sa dispara rablele de pe strazi, nu sa obtina cumparatorii reducere mare la cumparare. Diferenta de curs nu are nici o legatura, bugetul tarii e in lei. Ca tu accepti sa cumperi o masina al carei pret variaza odata cu EUR e treaba ta, nu a statului.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
99AIM
post 26 Apr 2008, 17:55
Post #6

Membru autentic

Problema amanarii inceperii programului este intrarea in vigoare a noii taxe auto de la 1 iulie,adica daca demareaza la sf. lui mai,pana se aloca masinile dealerilor, pana se fac inscrierile,pana oamenii perfecteaza dosarele si caseaza rablele,pana se comanda si livreaza masinile noi se trece de 1 iulie cand noua taxa creste semnificativ la masinile noi,asa ca nu ramai cu mare lucru din cei 3000 ron,o parte se duc in noua taxa, iar cealalta parte in TVA si alte impozite pe la fisc,inmatriculari..... deci statul castiga pe cand cel ce caseaza masina cam nimic.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
AlexC
post 26 Apr 2008, 18:34
Post #7

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

Bai fratilor voi parca sunteti politiceni: Daca vrei sa iti iei masina pe 1 august platesti pretul masinii, taxa prima inmatriculare, taxe inmatriculare politie. Daca o iei prin programul RABLA platesti EXACT acelasi lucru, insa primesti de la stat 3000lei pentru rabla veche.

Ca va conta daca masina e luata inainte sau dupa iulie ai dreptate, insa taxele locale nu se modifica, sa nu o dam in dramatisme d-astea...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
99AIM
post 27 Apr 2008, 07:56
Post #8

Membru autentic

QUOTE(AlexC @ 26 Apr 2008, 18:34)
Bai fratilor voi parca sunteti politiceni: Daca vrei sa iti iei masina pe 1 august platesti pretul masinii, taxa prima inmatriculare, taxe inmatriculare politie. Daca o iei prin programul RABLA platesti EXACT acelasi lucru, insa primesti de la stat 3000lei pentru rabla veche.

Ca va conta daca masina e luata inainte sau dupa iulie ai dreptate, insa taxele locale nu se modifica, sa nu o dam in dramatisme d-astea...
*

Iar daca ramai cu rabla numai platesti aceste taxe locale,asta era ideea

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
IS02REX
post 28 Apr 2008, 11:18
Post #9

Membru incepator

QUOTE(AlexC @ 26 Apr 2008, 12:00)
Din moment ce pana aucm erau planificate 16.500 masini cu 4000lei fiecare si acum sunt 40.000 masini cu 3000lei fiecare, eu zic ca e o decizie excelenta.

Interesul statului (si al meu ca contribuabil) este sa dispara rablele de pe strazi, nu sa obtina cumparatorii reducere mare la cumparare. Diferenta de curs nu are nici o legatura, bugetul tarii e in lei. Ca tu accepti sa cumperi o masina al carei pret variaza odata cu EUR e treaba ta, nu a statului.
*

cum sa nu conteze mai cursu` valutar? auzi ce spui?ia fa tu un calcul simplu .. sa zicem,vrei sa cumperi masina in ian 08 ? ian.08 3,6930(medie) - 3,7011(sfarsit perioada) ... sau mai stai 2-3 luni si-ti iei la 3.5? eu zic ca nu mori daca stai 2 luni sa scada euro .. ca sa nu dai 2000 3000ron in plus .. wink.gif,bani care o data "castigati" presupunand ca ai o suma pe care o investesti in masina,in loc sa-i dai in pretu` masinii,ii dai in INMATRICULARE,ASIGURARE ... bine,asta in cazu` in care ai cu ce sa te tarai pana-ti iei masina noua .. si nu iti iei prima masina din viata ta .. si crezi c-ai apucat p Dumnezeu de-un picior ...si am si o intebare pentru tine,de ce in martie se declara SUS SI TARE ca toate actele,tot este pregatit pentru demararea rablei cel tarziu la sf aprilie(25 aprilie mai exact) .. si dupa sedinta din 23 parca,s-a skimbat total PLANUL? STATUL .. STATUL este masinaria oamenilor politici,si este in interesul acestora ... si kiar e comica situatia pe undeva .. imi amintesc ca domnul korodi spunea ca PROGRAMUL RABLA DEPINDE de decizia Comisiei Europene asupra taxei smile.gif) si guess what,chiar asa este,rabla demareaza in mai la sfarsit,iunie .. dosarele .. comenzile,iulie ... hai cu livrarile si cu inmatricularile .. wink.gif

28 Apr 2008, 11:23:
p.s for AlexC : nu inteleg ce te face pe tine sa ai impresia ca interesul tau "ca contribuabil" coincide cu interesul statului? sau mai bine zis,nu stiu ce te face sa crezi ca interesul statului este sa scape de rable? faptul ca au marit numarul de masini care pot intra in program? sau faptul ca Romania va fi Raiul s-h de provenienta germana? wink.gif

This post has been edited by IS02REX: 28 Apr 2008, 11:23

--------------------
renault bicorp 2008,1.6. 16v
+
Ionescu
post 29 Apr 2008, 06:36
Post #10

Membru autentic

From: Romania

Ce se defineste prin rabla?
Acest termen este urit si jignitor! Este inca una din modele imbecile de dupa 1990. Astia care au dat titlul habar nu au probabil ce e aceea o masina... dar sa lasam.
Nu stiu daca interesul meu ca contribuabil este acela de asa zisa schimbare a parcului de masini. Interesul meu e sa scada poluarea, iar asta nu se face cu cateva flori (asa-zise nerable). De exemplu mi-ar fi placut sa se duca spre largi investitii in infrastructura feroviara, care este destul de nepoluanta. Sua sa se investeasca in societati de transport inter/intra-judetean cu autocare/autobuze, care sa reduca per total numarul masinilor de pe strazi. Faptul ca se schimba asa-zisele rable pe masini mai noi, dar la numar dublu, nu ma incalzeste cu absolut nimic. Ganditi-va bine! Sunt sigur ca este o masura utila pentru vanzatorii de masini, atit! mad.gif
Dar mai bine si asa decat nimic...

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
daniM
post 6 May 2008, 13:07
Post #11

Membru autentic

From: Gugulania

Cine ma poate lamuri clar,ca eu tot nu inteleg blink.gif :daca eu CUMPAR o masina veche pot sa particip la programul rabla?

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
Alexu7
post 6 May 2008, 13:13
Post #12

zân

From: Europa

nu, eu stiam ca trebuie sa ai rabla in proprietate de ceva ani ca sa o poti "valorifica"?!? in acest program?

stie careva? trabantul merge la program ca as avea unul pe la tara pe niste butuci rolleyes.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
razvan_3asy
post 6 May 2008, 15:22
Post #13

membru cu permis :D

Trebuie sa fi propietar de minim 6 luni.....nu e chiar asa usor tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Laureate 1.4 benzina :X
B-50-HCR
+
Corbu'
post 11 May 2008, 19:59
Post #14

Membru autentic

From: Canada

Socrul meu are o Dacie veche si vrea sa intre in programul RABLA. Problema insa este ca masina este inscrisa pe firma, se poate combinatia asta?
10x.

--------------------
------- ------- -------

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
andreiutzu
post 28 May 2008, 22:16
Post #15

Membru autentic

stie cineva daca a fost publicata lista agentilor economici ce vor participa la programul rabla?
multumesc!

--------------------
Dacia Logan Laureate 2009 - DJ-04-ANN
+
razvan_3asy
post 29 May 2008, 05:13
Post #16

membru cu permis :D

pe 30 mai pe site-ul afm.ro tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Laureate 1.4 benzina :X
B-50-HCR
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 03:35
Forum Renault