Solenza mai fiabila decat Loganul?
![]() ![]() ![]() |
Solenza mai fiabila decat Loganul?
chriss80 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
- GL
|
|||
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai parca si Loganul e ieftin, cu suspensii pe arc...
Da' zi de franele alea care se blocheaza cam repede.... Cat despre fiabilitate, e ca la toate Daciile (trecute si actuale), depinde de noroc...Daca nimeresti o masina buna, nu bagi bani in ea, altfel o tii numai prin service. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
![]() Scuze , am reformulat , am citit tot topicul si m-am zapacit . QUOTE(Ryco1 @ 1 Jun 2008, 18:55) Domnilor am fost sfatuit s-a cumpar o Solenza cu toate dotarile,decat Logan pe premiza ca consumul este mai mic,piesele mai ieftine,demaraj mai bun...comparativ cu loganul de 1400.Ce ma sfatuiti? ![]() QUOTE(Ryco1 @ 1 Jun 2008, 20:08) Nu sunt interesat de spatiu si portbagaj mare pentru ca circul majoritatea km singur si cateodata cu sotia.Ma intereseaza costurile pieselor, consumul si demarajul intre cele doua. Fiabilitate ? Doar in titlu , nu? This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jun 2008, 22:24 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Blocarea franelor tine si de sofer si ce a condus inainte. Frana mai asistata mie mi s-a parut oarecum prezenta pe multe masini Renault, nu doar pe logan. Unele insa au si ABS, d--aia nu prea se plang clientii renault, ca nu mai trebuie sa fie toti soferii cu jdeani de experienta in spate ca sa conduca o masina.
In al doilea rand distragerea atentiei prin derapajul catre calitati solenza versul logan e o metoda clasica la tine nea nh1998 de a o lua prin balarii. Daca nu ai observat aici nu e topicul "care masina e mai tare", e topicul Solenza mai fiabila decat Loganul?l Nu care e mai comoda Nu care e mai mare Nu care e mai frumoasa Nu care consuma mai mult Nu care face masaj la oua mai bine. Ci care e mai fiabila. Deci, despre comparatia de fiabilitate, cineva cu noutati? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Daca e sa ne luam dupa topurile de fiabilitate frantuzesti, Loganul iese cel mai bine. Dar tot ei ni le vand....
Si cum multe din piesele importante de prin troace sunt cam la fel, nu prea vad ce am putea compara referitor la fiabilitate. Si am putea vorbi despre calitatea protectiei anticoroziune, care la Logan e ceva mai slaba. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Parerea mea este ca Loganul trebuie(sau ar trebui) sa fie mai fiabil decat Solenza deoarece multe piese se regasesc pe ambele modele,iar cele care au avut probleme pe Solenza ar fi trebuit inlocuite cu unele de calitate mai buna pentru a nu mai apare deficiente si la noul model.
Loganul ar trebui sa fie mai fiabil si daca privim prin prisma pretului.Cand dai 8-10000 de euro te astepti la mult mai mult decat atunci cand dai 5-6000 de euro.Dar cand vezi posesori de Logan care se plang de tot felul de probleme(unele care sunt si la Solenza),cand vezi ca vopseaua se exfoliaza si dupa aproximativ 2 ani rugina este in floare,incepi sa te intrebi daca merita diferenta de pret ceruta de Automobile Dacia. Inainte sa-mi cumpar masina,mi-am facut cateva calcule pragmatice si am ajuns la concluzia ca Solenza este cea care corespunde cel mai bine necesitatilor mele.Cu toate ca in momentul respectiv puteam sa-mi iau Logan. In 3 ani si jumatate,masina si-a scos fiecare banut,nu am avut absolut nici o problema cu ea,nu am inlocuit tobe,discuri de frana sau alte piese,nu intra picatura de apa in ea.Singurele investitii ar fi cele in imbunatatiri care sa aduca un plus de confort. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
zasul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 April 07 ![]() |
Loganul bate Solenza la interior si la portbagajul de neam prost cu care as putea cara toata podgoria de vin a lu tata, dar in rest diferentele sunt minime asa ca de ce sa alegi Loganul ?
Oricum discutia asta e INTERMINABILA . Am un vecin care are Logan IL SPALA ZILNIC CU BIDONU DE APA SI CARPA si se lauda ca desi consumul in carte e 8 lui ii ia 6-7 , cum sa contrazici un om care crede ca are mertzanu la scara cu motor cu cai imposibil de masurat , consum de scuter si piele sub tapiteria din carpa cu imprimeu LV doar ca nu se intelege prea bine ? Solenza e masina buna si loganul este si doar pare mai sigur dar privind prin prisma posesorilor s-ar putea face si un topic CLS 500 MERCEDES mai bun decat LOGAN tot ar sarii de fund in sus posesorii de LOGAN ca asa ceva e imposibil. Deci bateti-va voi cu pumnii in piept ca Loganul e masina perfecta , eu conduc solenza si nu as da-o pe un Logan. This post has been edited by zasul: 2 Jun 2008, 22:47 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Jun 2008, 21:53) Nu care e mai comoda Nu care e mai mare Nu care e mai frumoasa Nu care consuma mai mult Nu care face masaj la oua mai bine ![]() ![]() |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
![]() ![]() FIÁBIL, -Ă, fiabili, -e, adj. (Despre componente, aparate, instalații, echipamente) Care prezintă siguranță în funcționare (în condiții date și într-un timp dat). [Pr.: fi-a-] – Din fr. fiable. Aici ar vrea sa fie cu sensul , care se strica mai greu , insa a capatat sensul , fiecare scrie ce poate . This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jun 2008, 08:17 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Jun 2008, 22:53) Nu care face masaj la oua mai bine. Daca ai Logan cu ABS, si pui frana cu OOle pe un drum mai nisipos, ai parte si de un masaj de pomina. Deci luati Logan.... Acuma depinde cat de fiabil e ABS-ul asta, ca daca bagi masina in noroi incep sa ti se mai aprinda ceva senzori si te intrebi de ce bordul tau arata ca un pom de craciun... ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ei, na !!! Chiar trebuia s-o iei pe aratura cu treaba cu senzorii ?
Poate ar trebui sa echipam si masinile cu instalatii de umflare a rotilor in mers ca la TAB-urile alea de altadata ... ca, cine stie, pe unde bagam masina sau cine ne alearga cu kalasnikovul ... This post has been edited by cristi.r: 2 Jun 2008, 23:43 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
La Solenza se duc repede garniturile de la baile de ulei ce sunt situate strategic in ....usi
![]() This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jun 2008, 08:18 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Mai zii odata !
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
SuntZmeu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 31 May 07 ![]() |
Sunt proprietar de super nova de 2 ani si am condus ocazional mai multe solenza si logan(toata gama).ce am remarcat
-soleza spatiu interior extrem de mic(chiar mult mai mic ca la dsn).fiabilitate:in afara de motor si cutie nimic nu e fiabil(cum poate fi fiabila o masina la care in 60 de mii km schimbi 2-3 evacuari,2-3 randuri burdufe planetare si plus multe altele care nu intra in categoria consumabile).Zgomote la interior multe de tot(de la hayon pana la banchete si inevitabil plastice+ ca atunci cand iei o groapa te miri ca mai ai roti).Stabilitate in limitele bunului simt,sta binisor pe drum. -logan: spatiu interior generos,zgomote la interior mult mai mici(50 % din ele au disparut pentru ca nu mai are hayon).la fiabilitate are un mic plus.stabilitare cu mult sub solenza,dar tinand cont de volum si de faptul ca a fost gandita o masina de familie si apoi de oras e oke. demaraj: DSN bate clar si SLZ si LGN de 1,4. consum:tind ca cred ca este mai mare la LGN(comp de bord oricum minte si am impresia ca a fost conceput sa minta la LGN).dar cum am reusit performanta de a duce DSN pana la un consum de 13-14 in Buc pe timp de iarna blanda si de 11-12 vara orice este posibil.cine spune ca scoate LGN sau SLZ sub 10 in oras pe rute de maxim 30 de km pe zi la orele de varf,ori minte ori e sofer adevarat.spun asta pentru ca am incercat in toate felurile si mai consum mai bun de 8,7 in Buc nu am reusit(tinand cont ca am circulat in zone cu trafic lejer sau noaptea) Eu unu as alege loganul pentru ca este o masina in care nu ploua(sau ploua in 1 din 100,pe langa solenza in kre ploua in una din 10),nu trancane ca toti dracii, este mult mai spatioasa si mai confortabila,iar pretul este putin mai aproape de realitate decat la SLZ(sa ceri 4500 pe o solenza inseamna ca esti nebun). Costurile de intretinere sunt acceptabile,dar tinand cont ca la Dacia intretinere inseamna nu numai schimb de consumabile totul se rezuma la noroc. |
--------------------
dacia
DSN
2001 clima 1,4MPI
- B 69 K T A
|
|
cristio_79 |
![]()
|
QUOTE(SuntZmeu @ 3 Jun 2008, 00:57) Sunt proprietar de super nova de 2 ani si am condus ocazional mai multe solenza si logan(toata gama).ce am remarcat -soleza spatiu interior extrem de mic(chiar mult mai mic ca la dsn).fiabilitate:in afara de motor si cutie nimic nu e fiabil(cum poate fi fiabila o masina la care in 60 de mii km schimbi 2-3 evacuari,2-3 randuri burdufe planetare si plus multe altele care nu intra in categoria consumabile).Zgomote la interior multe de tot(de la hayon pana la banchete si inevitabil plastice+ ca atunci cand iei o groapa te miri ca mai ai roti).Stabilitate in limitele bunului simt,sta binisor pe drum. La chestia cu spatiul interior mult mai mic ca la SRN mai dat pe spate.Parca aveau cam aceeasi caroserie. Si la SRN este totul fiabil?Ca vad ca la SLZ nimic nu este. Nu cred ca are mai multe zgomote la interior decat SRN,din care te dai jos cu dureri de cap.Plus ca majoritatea au toate plasticele din interior prinse cu suruburi,probabil din cauza calitatii si finisajelor excelente. Pana acum Loganul era peste Solenza(lucru cu care sunt de acord in anumite privinte),dar vad ca si SRN ar fi peste. Chestia cu schimbatul evacuarilor si a multor alte piese,cred ca se datoreaza in mare parte celor care sunt la volan si care se impart in soferi si birjari. Cand ai scris randurile astea,mai mult ca sigur te gandeai la SRN. This post has been edited by cristio_79: 3 Jun 2008, 00:22 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
nu conteaza numai caroseria la spatiul interior
spre exemplu eu merg destul de des ca pasager in solenza,si tot timpul dau cu genunchii in bord,desi scaunul e destul de mult in spate.pana si in berline ramane o gramada de loc pana in bord |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ia inchideti o usa la SLZ si apoi la Logan, si sa-mi spuneti care se aude ca la "masini straine" . La SLZ suna ca la D1310/papuc/SN, vechea gama, in schimb la Logan se inchide altfel, asta spune multe despre caroserie si calitatea executiei.
Iar alea 3 stele probabil spun ceva mai mult decat niste tentative de marketing de siguranta a solenzei, pe care nici macar nu le au toate, gen bari in usi, masina nu a fost testata si gandita pentru siguranta. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
Nu stiu de ce, dar majoritatea posesorilor de Logan asculta manele.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu nu as lua nici una din ele in locul tau, dar nu as avea dubii daca ar fi sa aleg strict intre SLZ si Logan SH, treaba ta, patesti ca tov. sonycu sa-ti dai singur seama, problema este ca peste un an nu mai iei cat te astepti pe solenza
![]() PS: cred ca glumeai la faza cu manelele ca si criteriu de alegere, daca nu..e grav ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sonycu @ 2 Jun 2008, 23:49) QUOTE(dictionar) OU, ouă, s.n. 1. Celulă rezultată dintr-un ovul fecundat de un spermatozoid și din care se dezvoltă, prin diviziuni repetate, un nou organism; zigot. Ce-mi plac mie "cunoscatorii" ... ![]() ![]() nh1998: mai citeste si tu un dictionar cateodata. nh1998: iti propun sa faci o petitie oficiala in care sa le explici alora de la Consiliul UE cat de defectuos e sistemul de ABS pe o masina si sa scoata obligativitatea montari lui pe masinile din UE Si nu uita ca vei fi un pulifric ratat daca iti vei lua vreodata o masina cu ABS, ca doara sistemul e atat de deficitar in viziunea ta, doar nu o sa te injosesti in halul ala incat sa mergi cu o masina cu o petarda de sistem pe ea. O sa-mi permit, daca iti vei lua vreodata o masina cu abs, sa te numesc pulifric ratat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
daniel8810 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 4 June 07 ![]() |
salut...am vazut aici ca toti care mai de care lauda masina care o are...dar am tot vazut pe aici ca toti vorbiti de cele 3 stele de siguranta...hai sa va zic eu ceva..am un verisor care a avut accinde t cu un logan....bilantul a fost tragic..varul meu era intr-un passat din 97....mergea cu o viteza de vreo 70km/h..si din sens opus se apropia un golan foarte furios...era chiar pe o sosea europeana...precizez k afara ploua....chiar intre ei era o mica curba...si ce credeti ca s-a intamplat...loganul a vrut sa incetineasca....a derapat..a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de varmiu...loganul varza..pentru sofer a fost nevoie de interventia celor de la descarcerare sa poata fi scos din masina...nu mai zic ca a fost dus direct la urgenta..vai de capul lui...varmiu bine mersi...s-a lovit usor la picior...ce tot vorbiti voi acolo de siguranta...nu are nici pe dracu...auzi si cica e o masina moderna...are nush de frane...da are ca daca afara ploua oleaca mai bine nu le calci...si apropo de stabilitate uitati-va pe youtube ca este un caz in care un om s-a rasturnat din senin cu masina....cica "mi-a fugit de spate"...am condus logan si intradevar este mai spatios...nu este asa de zgomotos...are si punctele lui forte...dar nu se duce prea departe de solenza...si cu siguranta sa nu vad aud...are acelasi principiu la airbag ca si solenza...adica aceleasi airbaguri..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
La capitolul stabilitate multi cunoscatori spun ca este varza Loganul.
|
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Da masele nu conteaza ? Ca daca venea varu-miu cu HUMMER-ul cred ca nu se zgiria nici la picior , poate doar il masa la ...
This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jun 2008, 09:23 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
...oua?
Deci, care-i mai fiabila? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
argon |
![]()
|
daniel8810, daca nu ai un exemplu similar cu SLZ vs varul cu passat te rog sa-ti ti parerile despre siguranta pentru tine.
QUOTE(daniel8810 @ 3 Jun 2008, 09:30) ai dreptate macar aici, ulterior ti-am citit si semnatura. This post has been edited by argon: 3 Jun 2008, 09:07 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
QUOTE(Ryco1 @ 3 Jun 2008, 08:15) Nu stiu de ce, dar majoritatea posesorilor de Logan asculta manele. ![]() ![]() Ai perfecta dreptate. Solenzarii nu asculta manele doar astia cu Logan. ![]() EU sunt anti-manele insa comentariul tau e total gresit. |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(daniel8810 @ 3 Jun 2008, 08:30) salut...am vazut aici ca toti care mai de care lauda masina care o are...dar am tot vazut pe aici ca toti vorbiti de cele 3 stele de siguranta...hai sa va zic eu ceva..am un verisor care a avut accinde t cu un logan....bilantul a fost tragic..varul meu era intr-un passat din 97....mergea cu o viteza de vreo 70km/h..si din sens opus se apropia un golan foarte furios...era chiar pe o sosea europeana...precizez k afara ploua....chiar intre ei era o mica curba...si ce credeti ca s-a intamplat...loganul a vrut sa incetineasca....a derapat..a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de varmiu...loganul varza..pentru sofer a fost nevoie de interventia celor de la descarcerare sa poata fi scos din masina...nu mai zic ca a fost dus direct la urgenta..vai de capul lui...varmiu bine mersi...s-a lovit usor la picior...ce tot vorbiti voi acolo de siguranta...nu are nici pe dracu...auzi si cica e o masina moderna...are nush de frane...da are ca daca afara ploua oleaca mai bine nu le calci...si apropo de stabilitate uitati-va pe youtube ca este un caz in care un om s-a rasturnat din senin cu masina....cica "mi-a fugit de spate"...am condus logan si intradevar este mai spatios...nu este asa de zgomotos...are si punctele lui forte...dar nu se duce prea departe de solenza...si cu siguranta sa nu vad aud...are acelasi principiu la airbag ca si solenza...adica aceleasi airbaguri.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Jun 2008, 16:30) Solenza s-a vandut in toata perioada ei de viata cat s-a vandut loganul doar in 2005. Este normal sa fie mai multi posesori cu logan la care sa apara probleme. Este insa jalnic ca solnza sa aiba acelasi numar de probleme ca loganul (asta ar insemna de fapt de 4 ori mai multe probleme caci s-au vandut de 4 ori mai putine). Solenza are probleme clare cu ambreiajele (interventie scumpa), cu amortizoarele/arcurile, cu corpul clapeta, cu castele de directie sau cu circuitul hidraulic de directie (scurgeri pe pe presostat), probleme destul de serioase cu apa (parbriz neetans, posibilitate defectare instalatie electrica - UCE decodor/UCH), unele cu cheile (cele cu UCE decodor), oarecum invechite franele (lichid neschimbat si parecum mai sensibil circuitul la asa ceva), oarece mici probleme cu cutia de viteze (mai ales timoneria cu jocuri), trebuie schimbate bucsile de la bara stabilizatoare o data pe an (nu ca ar fi scumpe), se mai strica actuatoarele de la usi, mai aluneca niste curele de accesorii la rece, exista ceva probleme cu alimentarea cu benzina (pompe de benzina defecte), o usa torpedou usor cam sensibila, niste tobe care se inlcuiesc cel tarziu la 2 ani odata. Toate aceste probleme la logan nu prea exista. Are insa si Loganul problemele lui specifice, dintre care cea mai periculoasa cea cu semeringul de sinterom de la distributie (dublata de o grava incapacitate tehnica si intelectuala a oamenilor din service+dorinta lor de a rezolva cat mai ieftin), o vopsea usor cam subtire, niste triple spate cam sensibile, se mai reseteaza datele din CB, stergatoarele au niste brate usor cam elastice, preturile pieselor de schimb sunt mai mari decat la solenza (la tinichigerie si tren rulare), cablu de ambreiaj lasa de dorit (scartaie) plus ca mai are unele mici neplaceri, dar mai putin semnificative. Solenza e mai putin comoda decat loganul, usile suna ca o conserva cand le inchizi, haionul troncane cu ca o lada de metal plina cu cuie, farurile nu-s deosebite ca eficienta, caroseria, desi mai rigida decat ce de DSN, tot se cam indoaie, are niste balamale de usi absolut INFECTE (in speta sudate, nu se pot regla, daca ai accident e la mana meseriasului-"sudor" daca poate sa le realinieze), rezistenta la impact este inferioara Loganului + mai putine airbaguri, un zgomot pregnant de motor in cazul motarelor cu culbutori cu patina, nu cu rulment ca la DSN (dupa 2003) Cineva zicea pe aici ca Solenza nu s-a rasturnat la "testele dinamice. Este un lucru normal aceasta pentru ca solenza ... nu a fost supusa la aceste teste (ca sa fiu rautacios, la teste d-astea se supun masinile...), asa ca nu avea cum sa se rastoarne. Daca ar fi fost supusa cred ca rezultatul ar fi fost interesant si multi nu ar mai lauda-o. Eu personal nu as lua solenza. Eu nu inteleg de ce nu s-a inchis topicul dupa postul asta, care a sintetizat absolut tot ce era de spus in legatura cu subiectul. Restul sunt discutii. |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 10:22 |