DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> placute frana dsn, placute frana cu senzor

turturel
post 21 Jun 2008, 20:39
Post #1

membrisor

Group: Members
From: Braila

imi cer scuze pt deschiderea unui topic nou in cazul in care el mai exista pe undeva pt ca eu nu lam gasit. Asa ca...are cineva idee daca senzoru din bord pt "uzura placute frana" de pe dsn functioneaza? este situat intre martorul de baterie si frana de mana daca nu ma insel. trebuie sa ai placute cu senzor pt am inteles ca se gasesc si placute cu senzor sau ceva de genu asta. trebuie sa aiba vreun fir tras ca sa faci legatura sa functioneze martorul sau cum?...pt ca ma gandeam sami cumpar niste placute "minune" cu senzor si nu stiu daca vor merge...adica daca imi va functiona martorul din bord, ma va avertiza la un moment dat de uzura placutelor...asta numai sa nu fie becul ars ca pe cel de faza scurta il am deja fript..

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariusdanielchelariu
post 21 Jun 2008, 22:15
Post #2

Membru cu idei...

From: Iasi

Functioneaza senzorul, nu stiu insa daca la toate modelele de Super Nova. Eu am acel bec, se aprinde, dar mecanicul a rupt firele de la placute, zicand ca nu prea au nici un rol, si ca oricum o sa aud cand o sa scartaie placutele.Exista pe acest subiect, un topic facut de mine.

Cu stima,
Daniel Chelariu

--------------------
Dacia SuperNova Clima , ex Papuc 1995-CL, 2002-Clima, Full :D - IS98ACB
Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
+
argus
post 22 Jun 2008, 00:47
Post #3

Membru incepator

From: Jimbolia,Timis

Salut titiDSN.Euam DSN Rapsodie din 2001 placuțe de origine senzorii de la plăcuțe functionează perfect(cu toate că un mecanic a spus că nu prea își au rostul), eu le-am făcut legătură la firele care ies dela aripile din față.Caută și tu pe acolo pe la aripi dacă există firele trebuie să le găsești.Plăcuțele de origine te scapă de o grijă în plus,care și așa sunt destule. regulamentul.gif regulamentul.gif

--------------------
DACIA SupeRNova 2001 Rapsodie rosu imperial - TM-08-xxx
+
turturel
post 22 Jun 2008, 06:56
Post #4

membrisor

From: Braila

fire nu am vazut dar am citit in manualul de intretinere ca ar trebui sa fie si becul in bord...sa nu le fi rupt cumva vreun mecanic cand a fost la primul proprietar. Firul ar trebui sa vina alaturi de furtunasul pt lichid de frana? ma gandesc sa nu fie in interiorul mansonului de protectie pt furtunas..la ala din plastic ma refer. am sa ma interesez cat costa placutele minune zilele urmatoare. si inca o chestie, cum pot verifica daca becul din bord functioneaza? nu cred ca e necesar sa dau bordul jos...o sa conduc cu el pe genunchi.Multumesc!

Pt mariusdanielchelariu, nu vreau sa par lenes dar poti sami dai un link cu topicul tau? la mine netu e cam aiurea...da erori si nu pot sal caut cum trebuie. Multumesc!

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
argus
post 22 Jun 2008, 12:36
Post #5

Membru incepator

From: Jimbolia,Timis

Pentru titiDSN / Firele care sunt pentru senzorii de la plăcuțe sunt întradevăr acele fire care sunt pe lîngă furtunele de frănă,la mmine cel puțin așa este.Pe mine mau costa plăcuțele de origine 45RON (Ciclop TM).Mai ceva,firele sunt separat nu sunt în nici un manșon.Țiam spus la mine așa este(toate sunt de origine),cum a venit ea din fbricatie. În legătură cu becul din bord:va trebui să verifici dacă ai bec în bord și dacă ia să nu fie ars cumva. sofer1.gif

--------------------
DACIA SupeRNova 2001 Rapsodie rosu imperial - TM-08-xxx
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th June 2025 - 03:17
Forum Renault