Esapament negru
![]() ![]() ![]() |
Esapament negru
lar |
![]()
|
||
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|||
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu trage deloc a iarna ! Poate daca era 0 mai ziceam. Deci ti se pare tie ! E indicativul de ulei recomandat de producator pt motorul de DSN. Am mers cu asta de la 10.000 km incoace si e ok. Dar nu asta e problema mea acum ! Si daca trage a iarna cum zici tu, atunci Castrol Racing Syntec 10W60 cum e ? Tot a iarna trage ?
Cer scuze pentru off-topic, dar eu asteptam un raspuns la problema, nu pareri despre ulei ! This post has been edited by lar: 10 Apr 2005, 20:57 |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Scoate fum naspa? A scazut nivelul uleiului? (Doamne-fereste)
Daca a inceput sa pape ulei...brr (sper sa nu fie cazul). Daca nu, eu zic sa bagi o doza mai marisoara de aditiv dintr-ala de curatare a sist. de alimentare si un plin cu benzina mai buna (care o fi aia, naiba stie) si vezi cum evolueaza lucrurile. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
lar |
![]()
|
Nu scoate fum, a mers sora-mea in spate cu masina ei si nu scoate nici la demaraje mai serioase macar. Absolut nici un firicel de fum. Uleiul nu il papa cred eu, ca atunci ar fi trebuit sa iasa niscai fum albastrui. O sa incerc sa mai merg cu ea pana termin si benzina de la OMV pe care o mai am in ea, dupa aia bag de la MOL si daca tot nu se curata teava atunci la service direct la tester. Aditiv de curatat nu prea as vrea sa bag in rezervor, nu stiu de ce, nu prea am incredere.
Totusi, stie careva daca asta este un simptom de injectoare defecte sau de sonda lambda, catalizator, etc. ? This post has been edited by lar: 10 Apr 2005, 23:05 |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
TibiCraciun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 28 June 04 From: CUGIR-AB ![]() |
Saptamana trecuta era cat pe-aci sa pun si eu un post ca al tau. Dar sambata a trebuit sa fac un drum mai lung (250 km), asa ca daca tot am facut plinul am pus si un flacon de aditiv de curatare. Cand am ajuns la destinatie am constatat placut surprins ca teava si-a recapatat culoarea originala, adica rosie de la rugina, fara fir de negreala.
later edit: benzina petrom 95 This post has been edited by TibiCraciun: 11 Apr 2005, 07:26 |
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
- AB 04 LVU decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
|
|
lar |
![]()
|
@TibiCraciun
Ce aditiv ai pus ? Ar fi super daca ar functiona si la mine. |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
se innegreste de la inlocuitorii de benzina pe care-i mai pun baietii. Nu prea ai ce sa-i faci. Masina nu are nimic. Se mai innegreste si de la condensul din evacuare. asa ca... mergi sanatos in continuare.
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
TibiCraciun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 28 June 04 From: CUGIR-AB ![]() |
|
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
- AB 04 LVU decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
|
|
lar |
![]()
|
Astept cu interes. Multumesc !
![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
pina pa la 45000km am avut teava curata (ruginita), probabil ca bagam destul de regulat aditiv de curatare (Injector Cleaner de la 2+2), parca asa ii zicea.
la un moment dat n-am mai bagat, si acum la 55500km, teava e neagra si urita. o sa incep sa bag din nou aditiv, sa vad daca se schimba ceva si la mine. p.s. masina nu scoate fum, nu maninca ulei, merge ca-n prima zi, numai ca are teava neagra. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Recomandarea mea e sa eviti benzina Petrom in general.
Eu am 60KKm cu toba originala, n-am folosit niciodata aditivi (...ba da, o data), si teava e curata, fara rugina, fara negreala. Am folosit benzina de MOL, OMV, Rompetrol. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred sa fie de la benzina. Eu merg de 4 ani (75 K km) numai cu benzina de la PETROM (CO 95) si teava este (relativ) curata.
La motoarele cu carburator, in general, teava esapament neagra = amestec prea bogat. La DSN sa nu fie cumva o usoara dereglare a calculatorului. Vezi daca a crescut cumva si consumul (un amestec prea bogat ar trebui sa il mareasca). Ar mai putea fi si un accident la alimentare: sa nu fi bagat din greseala un alt tip de benzina decat cea fara Pb. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
TibiCraciun |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Da, eu
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca schimbarea tobelor de esapament depinde nu atât de nr. de km parcursi, cât de timpul de utilizare. Eu am schimbat ambele tobe (detenta si amortizare) pe la 40 K km, dar aveau 2 ani si gauri mari în ele...
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Mici copii..ambele tobe la 20k...
Aditiv curatat: SHURE, Winny's, 2+2, STP |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
lar |
![]()
|
Am mers astazi cu ea prin oras, ceva treaba, facut vreo 50 km mers normal nu batraneste chiar si un pic de forja. Cand am parcat-o sa nu-mi cred ochilor, teava curata,
![]() @Batranul : Da, cred ca benzina proasta de care am amintit sa fi fortat calculatorul la un amestec mai bogat si asta sa fie cauza, dar vazand ca nu s-a curatat prea repede nici cu urmatoarea alimentare m-am temut sa nu fie altceva mai rau. Va multumesc tuturor pentru sfaturi si va doresc numai esapamente curate ! ![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
TibiCraciun |
![]()
|
@lar aditivul era STP, da' cred ca nu te mai intereseaza
![]() Nu mai pricep nimic... sunt mai multe feluri de tobe? eu tocmai am schimbat a doua toba de detenta in trei ani si 38K. Finala am schimbat-o o data inainte de 20K. Asta pe care am pus-o acum este BORLA si ala de la magazin zicea ca de-astea pun si cei de la fabrica. M-am mirat. Pare facuta mai cu simt de raspundere. Sunt cam offtopic?? |
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Liviu @ 11 Apr 2005, 13:40) Da, eu ![]() ![]() Liviu nu te supara, dar nu stiu daca tu poti fi luat drept referinta. Daca nu ma insel tu faci foarte multi km pe an. Cred ca problema e mai mult de timp decat de km. This post has been edited by clr: 12 Apr 2005, 07:51 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Cred ca sunt mai multe feluri de tobe. Am mai spus-o. Eu am avut noroc la cumparare (lozul, stiti voi, Dacia...).
Are trei ani si nu se vede nici un pic de rugina la exterior. Totusi, ceva nu e chiar OK, ca a inceput sa i se modifice "vocea". Are ceva gaurele pe undeva pe traseu, dar inca nu m-am obosit sa le caut... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
asarban |
![]()
|
QUOTE(lar @ 11 Apr 2005, 17:52) Ca sa nu patiti ca mine nu puneti benzina fara Pb 95 de la Petromul de la Toporas sau Toporasi (Intersectie Sos.Giurgiului cu Strada care vine dinspre Autobuzul, parca Toporas ii spune). Toporasi ii spune! Si daca bagi benzina de la groapa aia de gunoi numita benzinarie...iti meriti soarta! Am cunoscut o cucoana care lucra acolo si se lauda cu matrapazlacurile pe care le fac ei acolo... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
pe 30.04 masinuta mea face 3 ani
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
lar |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 12 Apr 2005, 09:38) Toporasi ii spune! Si daca bagi benzina de la groapa aia de gunoi numita benzinarie...iti meriti soarta! Am cunoscut o cucoana care lucra acolo si se lauda cu matrapazlacurile pe care le fac ei acolo... Stai, nu da ! ![]() A fost prima si ultima data cand am pus de acolo, eram presat de timp, nu gasisem nici un Mol in drum si... asta a fost. Ma jur pe ce vrei tu ca nu mai bag in viata mea de acolo si voi spune oricui voi avea ocazia sa nu alimenteze de la ei. Mama ei de hoata (cucoana aia), se mai si lauda ... ![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
asarban |
![]()
|
Data viitoare da o tura pe Luica si langa sellgros dai cu nasul de MOl.
In zona asta sunt mai multe benzinarii decat Farmacii... In perimetrul format de Big Berceni-Aparatorii Patriei, Progresului-Sura Mare sunt:3 OMV, 1 Mol, 4 Petrom, 1 Agip, 3 Shell, 4 Lukoil |
|
|
lar |
![]()
|
Aha, priceput, multumesc.
![]() Later edit: Probabil au facut vreo statistica si au observat ca zona are mai multi soferi decat oameni bolnavi ![]() This post has been edited by lar: 12 Apr 2005, 11:34 |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
asarban |
![]()
|
NU si la benzinariile de cartier de tot rahatul!
|
|
|
Mihai_E |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 12 Apr 2005, 13:29) Data viitoare da o tura pe Luica si langa sellgros dai cu nasul de MOl. In zona asta sunt mai multe benzinarii decat Farmacii... In perimetrul format de Big Berceni-Aparatorii Patriei, Progresului-Sura Mare sunt:3 OMV, 1 Mol, 4 Petrom, 1 Agip, 3 Shell, 4 Lukoil ai uitat de Rompetrolul de pe Luica si pe linga Mol mai e un no-name Toma sau nu stiu cum ii zice, poate vrea sa bage d-acolo ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
asarban |
![]()
|
Corect!
Bine..am uitat si de Toma de pe Luica si de celalalt Lukoil de pe Luica dar ma gandesc ca..na..cine o fi diliu sa bage de la Toma! Pentru cine doreste sa stie: In zona Berceni delimitata de Sos Vacaresti/Otenitei/Ion Iriceanu/Turnu Magurele/Luica/Gara Progresu/sosGiurgiului/Sura Mare/Oltenitei avem urmatoarele: 1 Petrom: Brancoveanu, Giurgiului/Toporasi, gara Progresu, Brancoveanu langa budimex 2 Shell: Brancoveanu (langa Budimex) Ion Iriceanu (langa service Viorel), sos Giurgiului 3. Lukoil: Oltenitei, Luica, T magurele, Huedin, pta Resita, Soimus 4. OMV Sura mare, sos Berceni (langa dilii), gara Progresu 5. MOl Turnu Magurele (langa Sellgros) 6.Rompetrol Luica 7 Toma (Luica) 8. Al Padrino (Sura Mare) 9. Agip (Big Berceni) Asa ca lista e mai mare! Recomandarea mea: DOAR MOL! |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 00:37 |