Economie de carburant, interesant, dar cine e gata sa incerce?
![]() ![]() ![]() |
Economie de carburant, interesant, dar cine e gata sa incerce?
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Jun 2008, 17:16) Eu am folosit de vre-o 2 ori alcool 90% pur si pot spune ca s-a simtit o imbunatatire , chiar si o scadere a consumului de vre-o 0,5 - 0,7 % , Si cum ai determinat diferenta asta? ![]() ![]() This post has been edited by Sony: 20 Jun 2008, 16:28 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(Ahernar @ 6 Jun 2008, 14:22) Ceva serios este cu hidrogenul+benzina se pare ca poate sa faca motorul sa mearga stabil cu un amestec mai sarac , asa ca la sarcini reduse + relanti se observa o usoara imbunatatire . Are legatura cumva cu folosirea carbidului? Eu am auzit doar ca soferii de TIR-uri din alte tari folosesc o instalatie de genul asta, dar n-am vazut niciodata in realitate o chestie de genul asta. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum e cu alcoolul?
ca din cate stiam eu are o cifra octanica mult mai mare si arde mai prost ca benzina. Adica un motor cu alcool in instalatie permite un raport de comprimare ceva mai mare (13-15:1), acest lucru da mai multi cai chiar daca arde mai prost. (vezi dragstere pe etanol, mai e si pe metanol si nitrometan care deja e cu totul altceva). Asadar eu as spune tocmai invers.. un motor pe benzina va functiona si cu alcool dar va fi mai lent, si va consuma mai mult. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Jun 2008, 17:16) ASTA E SI MAI PROASTA ! Si voi sunteti multi cu Logan ? Si asa v-ati nascut ? Si o sa va treaca pana la pensie sau nu ? Alte manifestari auxiliare mai aveti ? ![]() ![]() ![]() http://www.romedic.ro/sanatate/Terapia_prin_ras_0730.html http://www.sanatateata.com/terapii/terapia-prin-ras.htm http://www.adevarul.ro/articole/terapia-pr...-stresul/327076 La manifestari auxiliare trec : Nu consider parastasul o petrecere, ca altii . Despre partea cu economia, abordarea curbelor cu viteza potrivita, pentru a nu mai pune frana, cred ca te scoate mai bine decit orice adaosuri home made . Treaba cu economia, e, vis frumos, pentru mine, ma abtin si merg rotund in 90, si cind incepe sa ma manance pedala, pierd tot ce am economisit . Aaa , alcoolul nu se baga in rezervor ..... Nu cred ca ai obtinut vreo imbunatatire, (placebo?), ai botezat benzina, alcoolul explodeaza ? Incearca cu niste azotat . ![]() Fara cioaca, adica serios, ia vezi cu azotat de amoniu (ingrasamint), ce se intimpla, preconizez un 0,9% . This post has been edited by logan1.5dci: 22 Jun 2008, 00:51 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
![]() ![]() [attachmentid=1627456524] |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
si o omologheaza gaia
eu incerc sa opresc motorul la stop...la alea de peste 60 secunde mi-e ca stric electromotorul......dar sa vedem.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 23 Jun 2008, 09:02) si o omologheaza gaia eu incerc sa opresc motorul la stop...la alea de peste 60 secunde mi-e ca stric electromotorul......dar sa vedem.... Opresti motorul pt 60 de secunde ?? si cat ar consuma la ralanti in acele 60 de secunde , Si cand o sa se buleasca electromotorul ,costul reparatiei probabil va fi mult mai mult decat economia care o faci stand la semafor cu motorul oprit . ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Nu faceti caterinca de opritul motorului la stop ca am testat si functioneaza !
De la 11% cat am in oras la un stil sportiv de condus, am redus pana la un 8.7% cu un stil mai bland si cand am oprit si la rosu motorul s-a dus consumul pana undeva la 7.8%. Am incercat si cu oprit AC la rosu si se simte si ala destul de bine. Hmm.. parca n-as incerca sa pun in rezervorul de plastic al Loganului acetona... |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
stabil777 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 22 November 10 From: Bucuresti ![]() |
A trecut ceva timp de la ultimul post ,
a incercat cineva acetona? Aia pura? |
--------------------
Dacia
Logan sedan
2005/Laureate
|
|
casspy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 23 October 11 ![]() |
Pe mai toate forumurile am vazut aceasta discutie . . . Nimic concret . Dar eu cred ca cel mai bun mod de a economisi conbustibil ramane soferul !
|
--------------------
Dacia
NOVA GTI
2004 /2000
- PH-64-GGG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:42 |