DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> jante / anvelope, urgent...

ramsen
post 19 Sep 2008, 19:14
Post #31

My Solenza

Group: Members
From: Pitesti - ARGES

salut
ok poate uni la RAR nu cer asa ceva la mine in pitesti cei de la RAR nu te iarta,iar acel politai ma oprit prin bucuresti.bafta va urez

19 Sep 2008, 19:15:
voi stiti mai bine ce faceti.am promis ca o pozez si am uitat so iau din masina

This post has been edited by ramsen: 19 Sep 2008, 19:15

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 20 Sep 2008, 22:15
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Deci ar trebui sa avem urmatoarele :
1. omologare folie auto pe geamuri fata si/sau spate ;
2. omologare jante ;
3. omologare traseu evacuare ;
4. omologare faruri xenon;
5. asigurarea casco si cea obligatorie ;
6. talon + buletin + carnet auto ;
7. biletel cu taxa rovineta achitata si valabila ;
8. copie dupa asigurare ca alergi in tot Bucurestiul dupa un xerox daca se intampla vre-o tronitura usoara si pe viitor cica se poate si la mica intelegere , fara politie implicata la accidentele usoare ;
9 in cazul colantarilor , a anunturilor sau a foliilor aplicate , o adeverinta ca nu s-a acoperit mai mult de 40% din suprafata totala a masinii ;

De acum cand plecam de acasa trebuie sa luam dosarul cu toate actele astea , altfel nu putem circula linistiti pe drumurile publice .
Intrebare : trebuie sa ai asupra ta mereu toate actele de omologari ? Si in concediu si pana la serviciu ? Cine le poarta pe toate asupra lui de fiecare data si mai ales cum credeti ca se fac acele hartii nevinovate dupa 2-3 ani de tarat peste tot ? ( pe chitanta de rovineta dupa 2-3 luni nu se mai intelege nimic ... ) Si daca le pierzi ce faci ?

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Boris08
post 21 Sep 2008, 01:54
Post #33

Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :))

QUOTE(marius80_eugen @ 20 Sep 2008, 22:15)

De acum cand plecam de acasa trebuie sa luam dosarul cu toate actele astea , altfel nu putem circula linistiti pe drumurile publice .
Intrebare : trebuie sa ai asupra ta mereu toate actele de omologari ? Si in concediu si pana la serviciu ? Cine le poarta pe toate asupra lui de fiecare data si mai ales cum credeti ca se fac acele hartii nevinovate dupa 2-3 ani de tarat peste tot ? ( pe chitanta de rovineta dupa 2-3 luni nu se mai intelege nimic  ... ) Si daca le pierzi ce faci ?
*

Dar te obliga cineva sa-ti pui folie,jante de aluminiu,xenon,tobe sport ...etc???????
Si pt acte s-a inventat torpedoul.....sau u aculo ti trusa de scule ??????

--------------------
Dacia Solenza 2005 Confort Sporit
+
ramsen
post 21 Sep 2008, 09:24
Post #34

My Solenza

salut
daca tu vrei mariuse sa ai asa ceva pe masina ta atunci porta dupa tine si actele necesare sa dovedesti ca nu tu le-ai pus ci firma autorizata si cum sint geamurile ionizate,folia sau jantele acestea iti dau si acea omologare RAR.
acum va prezint si eu actele de la jantele mele:
1.certificatul de garantie
2.omologarea de la RAR pe care mi-a dato odata cu cumpararea jantelor adika de la magazinul de unde le-am luat
acum daca ma intelegeti este bine pentru voi ca atunci cind va opresc mai nou acum ne opresc cei de la RARsa aveti ce prezenta.chiar acum 2 zile ii spuneam la un coleg de serviciu ca vorbesc cu voi de omologare si el la fel ca voi dauo in colo si culmea a fost oprit daca stiti prin pitesti si intrebat pe linga altele si de omologare la jante.deci asa stau lucrurile.va multumesc

MA SCUZATI DAR NU MERG PUSE POZELE CRED CA SINT PREA MARI.REVIN CU ALTELE AZI

--------------------
+
Boris08
post 21 Sep 2008, 09:40
Post #35

Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :))

Ajung la concluzia ca militienii din AG vor sa spele pacatele cu permisele si s-au pus pe treaba,vor sa iasa in evidenta.In curand cred ca o sa va oblige sa purtati mai mult decat cere regulamentul(adica tinuta decenta) o sa va creara tinuta de gala smile.gif)) no offence!!!!!

--------------------
Dacia Solenza 2005 Confort Sporit
+
ramsen
post 21 Sep 2008, 10:10
Post #36

My Solenza

nu unde mau oprit pe mine era in BUCURESTI si mau intrebat de omologare jante,prin zona alba iulia pe acolo eram.iar garcea de la mine sa fie sanatosi ei daca nu bagat mina pina la umar:)))))

--------------------
+
marius80_eugen
post 21 Sep 2008, 22:01
Post #37

Membru autentic

Mai Ramsen , mai sa dea sa faca sa crape sa se umfle sa pocneasca coana Chirita daca eu inteleg ce ai scris tu mai sus mai , parca nu scrii romaneste mai !
Mai exista un buton de EDIT -> foloseste-l si mai indreapta daca ai ce in postul abia scris sa inteleaga si muritorii de rand mai .

This post has been edited by marius80_eugen: 21 Sep 2008, 22:03

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
ramsen
post 22 Sep 2008, 18:00
Post #38

My Solenza

scrie tu bai mucea lucea mai bine.cine intelege intelege.dar unul ca tine nu cred ca o sa inteleaga

--------------------
+
benkenobi
post 22 Sep 2008, 19:59
Post #39

benkenobi

From: bucuresti

pana acum nu am mai auzit de omologare jante de aliaj. oare toti care cumpara jante de aliaj au omologare rar cu care umbla la ei? mai degraba vad extraterestrii decat omologare jante.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
florinbolocan
post 22 Sep 2008, 21:03
Post #40

Membru incepator

QUOTE(ramsen @ 22 Sep 2008, 18:00)
scrie tu bai mucea lucea mai bine.cine intelege intelege.dar unul ca tine nu cred ca o sa inteleaga
*

Putin respect te rugam, pentru marius eugen, macar pentru zecile de ore pe care le-a pierdut sa scrie peste 2700 de post-uri.

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
N0mak
post 22 Sep 2008, 22:10
Post #41

Membru incepator

bai marius dar tu ai omologare pentru xenoanele care ti le-ai pus aiurea la "ingineri" ? ia sa imi arati tu mie unde scrie daca ai sau nu omologare RAR pentru xenon ca eu mi-am pus pe masina kit H7 xenon si dupa aceea am facut RAR si mi-au spus cei de acolo ca nu ii intereseaza.dar pentru tribalele tale de pe capota ai omologare?ai 2700 de posturi si te incurci in vorbe

--------------------
VW Golf 1.9 TDI Dacia Logan 1.6 MPI 2007
+
ramsen
post 22 Sep 2008, 23:30
Post #42

My Solenza

vorbeste si el,marius,si stie decit sa bage zizanii.atit face in loc sa dea explicati ca orice om.ptr el daca am geamurile ionizate si cei care mi leau facut imi dau omologare eu trebuie sa ii refuz ca nu port asa ceva dupa mine asta in conceptia lui marius
iarptr omologare jante aliaj eu am pe masina jante KM si am omologare si umblu cu ea la mine ca nu imi cere de mincare si cine ma intreaba leo arat.daca au toti care au jante aliaj asta este treaba lor eu am vrut sa fiu in ordine si leam luat.o sa revin cu acea omologare RAR la jante so vedeti si voi cei care sustineti ca nu ne trebuie ca au aceiasi marime a jantelor ca in talon,atunci as putea sa zic si despre geamurile ionizate ca nu imi mai trebuie ca sint geamurile masini.ia ginditiva de ce cei de la ionizari geamuri ne da omologare(sau cei care monteaza folie omologata RAR)ca se respecta acea ionizare permisa de RAR30-50-70%,corect,atunci si la jante este acelasi lucru iti dau omologare la janta ca respecta un stas si pot fi folosite in circulatie.daca am gresit va rog sa ma corectati dar nu unul ca marius care stie tot ce se misca in tara asta.alti vreau sa ma corecteze ca de marius mi sa luat ca de mere acre.si ce tot imi bat eu capul cu uni care nu vor sa inteleaga faceti ce vreti voi si cind luati amenzi sa ma anuntati.bafta si va multumesc.o sa revin cu poza cu acea omologare

--------------------
+
puiu82
post 23 Sep 2008, 00:38
Post #43

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

Eu unul astept cu interes pozele...
Multumesc!

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
benkenobi
post 23 Sep 2008, 06:29
Post #44

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(ramsen @ 23 Sep 2008, 00:30)
vorbeste si el,marius,si stie decit sa bage zizanii.atit face in loc sa dea explicati ca orice om.ptr el daca am geamurile ionizate si cei care mi leau facut imi dau omologare eu trebuie sa ii refuz ca nu port asa ceva dupa mine asta in conceptia lui marius
iarptr omologare jante aliaj eu am pe masina jante KM si am omologare si umblu cu ea la mine ca nu imi cere de mincare si cine ma intreaba leo arat.daca au toti care au jante aliaj asta este treaba lor eu am vrut sa fiu in ordine si leam luat.o sa revin cu acea omologare RAR la jante so vedeti si voi cei care sustineti ca nu ne trebuie ca au aceiasi marime a jantelor ca in talon,atunci as putea sa zic si despre geamurile ionizate ca nu imi mai trebuie ca sint geamurile masini.ia ginditiva de ce cei de la ionizari geamuri ne da omologare(sau cei care monteaza folie omologata RAR)ca se respecta acea ionizare permisa de RAR30-50-70%,corect,atunci si la jante este acelasi lucru iti dau omologare la janta ca respecta un stas si pot fi folosite in circulatie.daca am gresit va rog sa ma corectati dar nu unul ca marius care stie tot ce se misca in tara asta.alti vreau sa ma corecteze ca de marius mi sa luat ca de mere acre.si ce tot imi bat eu capul cu uni care nu vor sa inteleaga faceti ce vreti voi si cind luati amenzi sa ma anuntati.bafta si va multumesc.o sa revin cu poza cu acea omologare
*

jantele sunt omologate de producator. nu vad de ce ar trebui sa dea fiecaruia cate o nenorocita de copie xerox dupa acea omologare. poate ar trebui sa avem si pentru cauciucuri? ca le-am schimbat si pe alea dar sunt de iarna nu de vara. icon_mrgreen.gif

23 Sep 2008, 07:30:
ultima data la itp, cu inginerul de la RAR langa masina ( cu jante KM pe masina) nici macar nu s-a pus problema jantelor. oare de ce?

This post has been edited by benkenobi: 23 Sep 2008, 06:30

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
brici_85
post 23 Sep 2008, 07:37
Post #45

Membru incepator

Scuze ca ma bag, dar parerea mea este ca trebuie sa iti dea omologarea pt ca nu toata lumea (politie, RAR) stiu toate marcile si tipurile de jante care sunt omologate sau nu.

In legatura cu cauciucurile, nu trebuie sa ai omologare pentru ca dimensiunile cauciucurilor sunt trecute in talon, iar cei de la RAR si politia de acolo verifica daca sunt cauciucurile care trebuiesc.

--------------------
Dacia Solenza 2004/Confort - CL 09 BRI
+
cristio_79
post 23 Sep 2008, 12:13
Post #46

Membru autentic

From: CONSTANTA

Cum a spus si colegul de mai sus,jantele sunt omologate de producator.
Importatorul primeste un certificat de conformitate de la RAR,daca ele corespund.Atata timp cat ele au primit acel certificat si se scot la vanzare,inseamna ca sunt conforme si omologate pentru circulatia pe drumurile publice.Cu conditia ca cel care le cumpara sa respecte dimensiunile date de producatorul autoturismului.Acest lucru este valabil pentru marea majoritate a pieselor si componentelor care formeaza un autovehicul.

Mai vin cu un caz ipotetic si unul real.
-Cumpar un Logan nou (sau orice alta masina noua) care nu este dotat cu jante de aliaj din fabrica si apoi cumpar de pe forum 4 jante noi de origine.Trebuie sa merg la RAR sa-mi omologheze jantele?Nu cred.

Un var si-a adus personal vreo 4 masini din Germania pana acum.Facea inmatricularea,circula cu fiecare in jur de 6 luni-1 an,dupa care o vindea si aducea alta.
Toate masinile pe care le-a adus nu aveau jante din fabrica.Cumpara jantele de aliaj second-hand,echipate cu anvelope,de la respectivul dealer de unde lua si masina si beneficia si de un set de anvelope de iarna.De fiecare data venea cu masina plina de roti de acolo.
Nu a avut nici o omologare speciala si nici nu a avut probleme la RAR cu ele,mai ales ca toate masinile aveau trecute in acte 3 sau chiar 4 dimensiuni ale rotilor.

Nu am citit de la un cap la altul codul rutier,dar din ce am citit,am vazut ca face referire strict la anvelope si nu se refera la montarea unor jante de tabla sau aliaj after-market:
Art. 100. - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
--------------------------------------------------------------------------------------------
6.conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă;

This post has been edited by cristio_79: 23 Sep 2008, 12:15

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
brici_85
post 23 Sep 2008, 14:03
Post #47

Membru incepator

Iti multumesc Cristo_79, exact asta am spus si eu, dar tu ai venit si ai sustinut si cu un extras sin articolul legii care prevede aceasta problema.

Si cum a scris si colegul cristo_79, cum am eu si cel mai probabil aveti si voi specificat pe talonul masinii cele doua dimensiuni al cauciucurilor cu care sunt permise a se echipa masina.(atat pentru rotile din fata, cat si pentru rotile din spate).

--------------------
Dacia Solenza 2004/Confort - CL 09 BRI
+
N0mak
post 23 Sep 2008, 14:16
Post #48

Membru incepator

corect.

--------------------
VW Golf 1.9 TDI Dacia Logan 1.6 MPI 2007
+
klu
post 24 Sep 2008, 21:02
Post #49

Membru incepator

From: piatra neamt

este cineva care si a pus filtru de aer sport la solenza?
eu l am cumparat dar nu l am montat inca,ca nu am avut timp? imbunatatzeste demarajul masini?? astept si eu un raspuns !! mersi !!!!!

This post has been edited by klu: 24 Sep 2008, 21:09

--------------------
mercedes sprinter solenza 2005-europa - nt 83 klu
+
cristio_79
post 24 Sep 2008, 21:09
Post #50

Membru autentic

From: CONSTANTA

Vezi ca era topic separat cu problema aceasta.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
klu
post 24 Sep 2008, 21:23
Post #51

Membru incepator

From: piatra neamt

sal !!

are cineva montat pe solenza sau stie daca imi pun filtru de aer sport imi da ceva putere??
mersi !!astept si eu un raspuns. oricum eu mi am luat unul si urmeaza sa l montez, biggrin.gif

24 Sep 2008, 21:27:
am si eu jante pe 14 de 6,1.mi am pus anvelope de 185/60R14 passio2 debica.imi atinge si mie,dar mai mult cauciucul de pe dreapta spate,dar cand am ceva greutate.am citit mai sus de ceva distantiere, de unde fac si eu rost de ele?? papa

This post has been edited by klu: 24 Sep 2008, 21:27

--------------------
mercedes sprinter solenza 2005-europa - nt 83 klu
+
ramsen
post 25 Sep 2008, 12:40
Post #52

My Solenza

klu vezi ca eu am un topic deschis ptr asa ceva citistel si ma contactezi daca nu intelegi ( nissan_nav74 ).bafta

--------------------
+
ramsen
post 26 Sep 2008, 19:52
Post #53

My Solenza

bau salut
am revenit cu ce am promis mai demult si anume cu acea omologare data de RAR la genul de jante pe care il am:
1.omologare RAR
2.certificat garantie

26 Sep 2008, 19:53:
aceste acte le tin la mine ptr jantele care le am pe masina.v-am promis ca o sa vi le arat si gata.bafta

This post has been edited by ramsen: 26 Sep 2008, 19:53

Attached thumbnail(s)
poze_001.jpg ( Size: 53.49k ) Number of downloads: 131
poze_004.jpg ( Size: 58.7k ) Number of downloads: 122

--------------------
+
C a t a l i n
post 26 Sep 2008, 19:57
Post #54

N-are niciun rost ce ai pozat. Nu scrie că sunt omologate pentru Solenza sau pentru Nissan Navara.
Aia e omologarea de serie, și ține de producător și de vânzător, nu DE CONSUMATOR. Nu ești obligat să o ai.

PS: Vezi că a expirat...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ramsen
post 26 Sep 2008, 20:18
Post #55

My Solenza

asta este parerea ta si expiratul nu este treaba mea este a firmei.dar nu scrie ca poti sa le pui pe o anume marca de masina le poti pune si pe aveo,renault,solenza supernova pe tot ce se potrivesc la prezoane.nu mai am de ce sa imi racesc gura degeaba cu aia care se considera tari si mari,daca omul spune ca a fost oprit si intrebat de omologare jante voi rideti de el .hal de colegi mai sinteti voi rusine sa va fie ca dati niste explicatii in dorul leli.RUSINE RUSINE asta va trebuie voua.AAA....era sa uit voi care nu ma credeti in ce am spus pina acum va urez sa fiti opriti de politie si sa va dea o amenda cit mai grea la buzunar bine cei care au jante si nu cred .succes

--------------------
+
C a t a l i n
post 26 Sep 2008, 20:19
Post #56

Amin.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ramsen
post 26 Sep 2008, 20:39
Post #57

My Solenza

smile.gif))))) esti tare nu ma asteptam la asa raspuns.bravo MAERSK poate vorbim pe mess(nissan_nav74)daca vrei tu.succes

--------------------
+
ramsen
post 28 Sep 2008, 12:35
Post #58

My Solenza

off-topic
salut.rog moderatori acestui club sa imi spuna si mie de ce mi s-a dat 10% avertisment,chiar as vrea sa stiu va rog frumos.de injurat nu am injurat,off-topic nu am facut ca alti,de ce,ca am scris ca un topic trebuie inchis ca nu isi are rostul,cel cu ORING,asa faceti voi dragi moderatori.rusine sa va fie.va rog trimiteti-mi mesaj sa stiu si eu daca voi mai intra pe acest club.va multumesc(nissan_nav74@yahoo.com)

--------------------
+
puiu82
post 28 Sep 2008, 18:25
Post #59

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(ramsen @ 26 Sep 2008, 21:18)
asta este parerea ta si expiratul nu este treaba mea este a firmei.dar nu scrie ca poti sa le pui pe o anume marca de masina le poti pune si pe aveo,renault,solenza supernova pe tot ce se potrivesc la prezoane.nu mai am de ce sa imi racesc gura degeaba cu aia care se considera tari si mari,daca omul spune ca a fost oprit si intrebat de omologare jante voi rideti de el .hal de colegi mai sinteti voi rusine sa va fie ca dati niste explicatii in dorul leli.RUSINE RUSINE asta va trebuie voua.AAA....era sa uit voi care nu ma credeti in ce am spus pina acum va urez sa fiti opriti de politie si sa va dea o amenda cit mai grea la buzunar bine cei care au jante si nu cred .succes
*

1.Acele acte nu iti sunt de folos.
2.Daca postai omologarea pe masina ta,ta credeam,asa....
3.Nu cred ca a ras nimeni de tine.

4.IMI DORESC CE IMI DORESTI TU MIE,SI SA TI SE INTAMPLE TIE radmasa.gif
SUCCES laugh.gif

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
BoomPunk
post 28 Sep 2008, 19:03
Post #60

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

QUOTE(ramsen @ 28 Sep 2008, 13:35)
off-topic
salut.rog moderatori acestui club sa imi spuna si mie de ce mi s-a dat 10% avertisment,chiar as vrea sa stiu va rog frumos.de injurat nu am injurat,off-topic nu am facut ca alti,de ce,ca am scris ca un topic trebuie inchis ca nu isi are rostul,cel cu ORING,asa faceti voi dragi moderatori.rusine sa va fie.va rog trimiteti-mi mesaj sa stiu si eu daca voi mai intra pe acest club.va multumesc(nissan_nav74@yahoo.com)
*

Prietene....mie imi pare rau ca moderatorii ti-au dat doar 10% warn.Pentru ca nu e normal sa i te adresezi asa cum ai facut-o tu,unui alt membru de pe forum,indiferent ca e marius_eugen sau altul.Cred ca singurul care da dovada de lipsa de bun simt fata de restul membrilor,esti tu si mai cred ca esti doar in goana dupa posturi,ai reusit sa scrii cateva posturi in care n-ai spus nimic!!!Asa ca scrie rogu-te,doar daca ai cu adevarat ceva sa ne impartasesti,altfel....suntem noi plictisiti si asa destul,nu mai e nevoie si de tine sa ne plictisesti cu rautatile tale inutile. mad.gif

LE: Ai incercat sa scrii macar un pic normal romaneste?Gramatica aia...iti mai aduci aminte de ea...de semnele de punctuatie? blush.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 17:34
Forum Renault