Cum sa nu iti strici ochii, Cum sa nu te doara daca sint deja stricati
![]() ![]() ![]() |
Cum sa nu iti strici ochii, Cum sa nu te doara daca sint deja stricati
Vlad Georgescu |
![]() ![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Grasule, e o binecuvantare sa te avem pe forum! Mereu ne deschizi ochii sa vedem cate o conspiratie. Cred ca ai si creierul mare, nu numai burta.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau ai imbatranit si o vezi mica, litera zic...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
pvd2010 |
![]()
|
![]() Trăitor în R.S. Romînia Group: Members Posts: 32 Joined: 24 August 06 ![]() |
da' la firefox Ctrl+NumPlus nu are acelasi efect? sau Ctrl+NumMinus pentru micsorare si Ctrl+Num0 pentru default. deci care e revelatia?
|
--------------------
Dacia
1310 L
1997 Debian Jessie + Mate 1.8
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu auzi ca e o conspiratie?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pvd2010 @ 27 May 2008, 20:00) da' la firefox Ctrl+NumPlus nu are acelasi efect? sau Ctrl+NumMinus pentru micsorare si Ctrl+Num0 pentru default. deci care e revelatia? Pe linga marea conspiratie a producatorilor de LCD-uri, care produc monitoare instant-eye-fry cu dpi mare (probabil mina in mina cu breasla opticienilor, care vrea sa prospere comercializind ochelari scumpi de spatele bietului popor roman obidit si obligat sa lucreze la serviciu pe computere), revelatia e ca NU te mai chinui cu tastele alea! Ii spui lui NoSQUINT ca vrei zoom de 150%, si orice pagina se deschide de atunci incolo cu zoom de 150%! Nu mai apesi pe CTRL+NumPlus ca sa faci zoom, pentru fiecare tab deschis! Deci aceasta extensie odihneste nu numai ochii, ci si degetele! Am putea spune deci ca e o tehnologie prodigitala. Am descoperit azi extensia asta si ma simt ca atunci cind am urcat din Dacia Break veche de 10 ani in Solenza noua! Pur si simplu e altceva, nu te mai chinui!!! Este de mare ajutor!!! Solutia finala va fi probabil sa imi cumpar un monitor mare care sa suporte 2048x1536, si sa il tin exact la jumatatea rezolutiei, adica la 1024x768! In felul asta le dau o lovitura mortala criminalilor de producatori de monitoare, pentru ca injumatatesc dpi-ul FARA nici o pierdere de calitate, rezolutia nativa a monitorului fiind exact dublul rezolutiei la care il folosesc (un pixel video pur si simplu se va randa ca 4 pixeli pe monitor, fara interpolari si calcule care pierd din calitate)!!! Cred ca daca folosesc un monitor din asta, in combinatie cu NoSQUINT, am rezolvat problema monitorului pina la virsta de 120 de ani, ca si atunci caracterele vor fi suficient de mari incit sa le vad fara nici un efort. This post has been edited by Vlad Georgescu: 27 May 2008, 20:26 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Sony |
![]()
|
Daca dai din degete de fiecare data s-ar putea sa slabesti.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
si din degetu din pantaloni daca dai slabesti 250 calorii
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nenea Vlad, vezi ca un monitor dintr-asta care sa suporte 2048 gasesti la 190 ron. 21 de inci.
CRT, desigur. Ca daca vei tine un lcd la alta rezolutie decat cea nativa se va vedea ca dracu'. Ca sa nu mai spunem de binefacerile fata de sanatate pe care le aduce caratul unui monitor de 21 pe scari pana la etajul 4. |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
eu de 19 ani tot stau cu ochii in monitoare si nu am avut niciodata nici o greata. Depinde si de om. Oricum eu prefer rezolutie cat mai mare la monitor altfel se aglomereaza informatia
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
problema la monitoarele LCD, spre deosebire de CRT este ca au rezolutie fixa, deci e apa de ploaie zoom-ul ala..vede infect..dar mai mare ce-i drept..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Eu de curand am schimbat vechiul meu "tub" cu LCD ....pot sa zic ca e ceva diferenta chiar daca rezolutia mare pot sa zic ca nu ma mai ustura ochii dupa ce il folosec.
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
EU folosesc un monitor wide de 24'' cu rezolutie nativa 1920x1200. Pentru zoom folosesc sliderul special de zom de pe tastatura (logitech mx3200). E foarte comod caci setezi zoom-ul fara combinatie de key, si ai mereu acelasi control indiferent de aplicatie. Deci din punctul asta de vedere totul este OK.
Ah, inca ceva .. miopii (asa ca mine) nu vor avea probleme cu rezolutiile inalte ![]() Oricum, ochii la un monitor nu ti-i strici din cauza rezolutiei ci din cauza diferentei de contrast intre ecran si "afara ecranului"... ala e cel mai mare stres al ochilor. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
eu tocmai ce mi-am luat ochelari... permanenti.
o cauza a faptului ca sunt nevoit sa port ochelari este monitorul, mai intai CRT de acasa in fata caruia am stat destul de mult fara sa fac pauzele de rigoare si mai apoi, cele 3 luni petrecute in fata laptop-ului, uneori de dimineata pana seara, doar cu pauze de masa sau de wc... deci, la urma urmei, dupa 3 luni de utilizare a laptop-ului m-am gadindit sa citesc si eu instructiunile si am constatat ca se recomanda 10 minute de pauza dupa fiecare ora de stat cu ochii beliti in monitor... deci... |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
Sony |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 28 May 2008, 20:38) Oricum, ochii la un monitor nu ti-i strici din cauza rezolutiei ci din cauza diferentei de contrast intre ecran si "afara ecranului"... ala e cel mai mare stres al ochilor. Asta e motivul pentru care eu imi tin monitoru' cu contrastu' cat mai scazut. Trebuie sa lupt intr-un fel impotriva conspiratiei. ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu mi-am pus langa monitor niste lumini de ambianta .. in felul asta nu o sa am niciodata monitorul luminos si exteriorul intunecat ci va fi o trecere graduala catre intunecat ...
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Sony |
![]()
|
Asta dacă lucrezi mai mult noaptea.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
concurent |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 18 January 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
buzunarul...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 20:46 |