Fransiza 100 euro / eveniment la Casco, incepand cu 10.12.2007
![]() ![]() ![]() |
Fransiza 100 euro / eveniment la Casco, incepand cu 10.12.2007
Daxx |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca da. Toti spun ca e vorba de un ordin CSA, dar nu am reusit inca sa pun mana pe un document oficial al CSA.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Heh, atunci ma consider semi-norocos ca doar ce am incheiat asigurarea CASCO
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am intrebat la asiguratori, si in afara de monopolul Omniasig-Allianz-Generali-BCR-Astra nu stia nimeni de nimic. De la alti 2 asiguratori (EuroAsig si Unita) am auzit ca nu ar fi obligatoriu, dar pe ei ii avantajeaza, chiar daca scad pimele cu 3-5%.
Sunt multe daune mici de care scapa in felul asta (oglinzi, geamuri, furt casetofon, jante), si le va scadea rata daunalitatii cu 15-30%. Cei care au deja CASCO valabil pana la anul pot sta linistiti, cu 2 luni inainte de expirare reparam tot ce e defect minor. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
ryry |
![]()
|
![]() Reno fan Group: Members Posts: 235 Joined: 20 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Interesant, dar totusi ( la anul cand va aparea fransiza asta ) cand te duci cu o dauna mare nu poti sa adaugi si daunele mici adunate de-a lungul timpului ?
|
--------------------
Renault
SYMBOL EXPRESSION 1.4 8V 75 CP benzinar + GPL
2007
- B 40 KAR CUM TRANSFORM H2O IN BENZINA ?
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pentru fiecare eveniment / cauza trebuie deschis cate un dosar de dauna.
Daca acele "multe-marunte" sunt provocate de acelasi eveniment (justificat) atunci pot fi incadrate in aceeasi dauna - dosar, altfel nu! Se poate "asimila" o dauna produsa la un element care este deja subiectul unui dosar de dauna (adica ai dosar pentru o usa infundata prin vandalism si aceeasi usa iti este apoi infundata prin accident, inainte de a fi fost reparata). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Nu prea e buna chestia asta cu franciza
![]() This post has been edited by lng: 15 Dec 2007, 23:57 |
--------------------
-
-
-
|
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Pina la urma..a incheiat cineva o polita CASCO dupa 10 decembrie? se aplica sau nu suta de euro ca fransiza per eveniment?
Multumesc! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
dragos clio&astra |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 7 January 06 ![]() |
La Bcr exista aceasta fransiza.100E/eveniment.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2004 1.5dci Clio Symbol 1.5dci 65cp expression 2oo4
|
|
Daxx |
![]()
|
Am fost la ASIBAN si exista si acolo fransiza de 100 euro/eveniment.
Spunea cineva ca OTP nu pretinde aceasta fransiza si ar avea preturi relativ bune. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Si la ASTRA se aplica franciza de 100euro/eveniment.
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
08
-
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si la Allianz-Tiriac.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Si Generalli.
|
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
potr contractele vechi se aplica treaba asta?
eu am contract cu Asiban pe ... 5 ani ... si scrie clar ca-i fara Fransiza |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am facut la lighean CASCO la Omniasig, cu fransiza de 100 euro, am fost la generali, asirom, bcr asig, toti aveau fransiza de 100 eur. Casco e facut de 2 saptamani.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Am facut pe 13 decembrie(directiva intrand in vigoare din 10 decembrie) casco full, fara franciza la BCR printr-un broker de asigurari(INK). Ei au spus ca aveau contract cu BCR sa nu oblige la francize, contractul expirand la finalul anului trecut. Asa ca de la anu....e nasoala.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
Se vorbeste prin targ ca aceasta franciza de 100 de euro este impusa de catre companiile de asigurare ca o masura de protectie proprie pentru atunci cand va intra in vigoare constatarea amiabila, adica atunci cand nu te vei mai duce la Politie pentru orice accident.
Ca sa fie si mai clar, companiile de asigurare vor sa se protejeze impotriva unor avizari de dauna de genul o zgarietura de 1 cm sau mai stiu eu ce. In plus, CSA-ul nu are nici o treaba cu asta, CASCO fiind un contract optional intra compania de asigurare si client. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
IVAN__V |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 12 December 07 ![]() |
Pai atunci e clar ca vor sa scape de plata micilor pagube, zgarieturi, urme, si alte maruntisuri. Pai ce sa faci in asemenea caz ? Ai o zgarietura de 2 cm facuta de un prost, ... *** sugestii de frauda *** ... ca sa fii despagubit ? Zici ca a fost un vandal
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2001 Grandtour
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Va rugam respectati solicitarea din postul #1! Postati aici numai informartii certe referitoare la societatile de asigurari care ofera/nu ofera CASCO fara fransiza.
Multumesc ! Nota: FRANȘÍZĂ s.f. 1. (Mat.) Parte exceptată dintr-un total, exprimată în procente. 2. (Mar.) Clauză de asigurare în virtutea căreia asiguratorii sunt exonerați de anumite riscuri. [< fr. franchise]. FRANCÍZĂ, francíze, s.f. (Ec.) Sistem de afaceri în care un francizor furnizează întregul concept de afacere însoțit de pachetul complet de demarare a afacerii; marketingul e deja testat și bine pus la punct, iar know-how-ul afacerii este și el disponibil. [După alte surse: franșiză, franchiză]. – Din fr., engl. franchise. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Daxx |
![]()
|
In caz ca ajuta pe cineva si in speranta ca nu sint off-topic (desi asa ar parea, uitandu-ma la ultimul post al lui adi_ar), va anunt ca OTP asigurari nu impune fransiza de 100 euro/eveniment. Informatia o am de la un broker de asigurari cu care am discutat astazi.
Bafta si sa alegem bine! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
dciontea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 8 February 08 ![]() |
Si la UNITA este fara franciza si ai trife acceptabile dar prin broker
|
--------------------
clio 3
clio 3
2007/ dinamyque
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
La inceputul lui martie am reinnoit polita CASCO, la BCR. Dat fiind faptul ca nu am avut daune in anul (sau anii ?) precedent m-au iertat de aceasta fransiza, ca bonus. Nu am asigurarea facuta prin broker, ci direct la ei, la sediu.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Berti |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 March 06 From: Cluj ![]() |
Eu am incheiat CASCO zilele acestea la sediul Euro Asig si nu este fransiza.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.6mpi
- 47639
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pot incheia fara fransiza persoanele care au depasit 35 de ani
![]() Tocmai am facut la Allianz fara fransiza. |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Si firmele trebuie sa aiba 35 de ani?
Eu cand mi-am facut CASCO la Civic in ianuarie am gasit fara fransiza doar la Fata Generali. Implicit am zis sa incerc la ei. Daca primele de asigurare tot sunt mari si intra fransiza dispare celebrul Voll CASCO (adica Casco Full). Serios acum... ti se asigura doar 95% din masina si dauna minima de x Euro. Asta inseamna ca la service-urile cu decontare directa tre sa plateasca Casco si sa platesc eu cand iau masina diferenta? Sau ca plateste CASCO full dupa ce le dau lor x Euro? Sau ca tre sa platesc in avans x Euro, altfel nu plateste CASCO dauna? Pana la urma de ce sunt primele de REASIGURARE? Mi se pare bataie de joc sincer. Ai dauna de 1000 de Euro, dai 100 Fransiza, si apoi tre sa reasiguri aia 1000 de Euro la 5% (prima de reasigurare), deci mai dai inca 50 de Euro. Naspa tara, naspa sistem! ![]() |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cyper4laguna: Imi pare rau dar sunt neclaritati in ceea ce stii tu despre asigurari. Sincer ar fi bine sa citesti Ghidul casco. Acolo te lamuresti ce inseamna fransiza, cum se aplica, ce este prima de reintregire a sumei asigurate.
Prima de reasigurare exista in domeniu, dar se plateste de catre asigurator unui reasigurator, cumparatorii finali de polite nu au treaba cu acest proces si tocmai d-aia nu este explicat pe forum. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
Imi poate spune si mie cineva ce reprezinta aceasta fransiza?
|
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bejenaru Ionut @ 13 Apr 2008, 22:25) QUOTE 3. Ce este fransiza? Fransiza este acea parte din valoarea fiecarei daune pe care o suporta proprietarul masinii. Fransiza poate fi stabilita: - in valoare fixa, aplicabila la fiecare dauna - in procent din suma asigurata, aplicabila la fiecare dauna; - in procent din valoarea fiecarei daune. !Atentie mare la fransizele pe care le acceptati in polita! Diferenta intre 5% din valoarea daunei si 5% din suma asigurata este mare si va puteti pacali. De exemplu: la o masina asigurata pentru 10.000 euro, cu o fransiza la avarie partiala de 2% din suma asigurata (deci, de 200 euro), in cazul unei avarii a carei reparatie costa 450 euro, asiguratorul va plati 250 euro, iar proprietarul 200 euro; la o a 2-a avarie de 150 euro, asiguratorul nu va plati nimic, iar propritarul va plati toti cei 150 euro. In aceeasi situatie, daca fransiza era de 2% din valoarea daunei, asiguratorul platea la prima dauna 441 euro si proprietarul 9 euro, iar la a 2-a dauna asiguratorul platea 196 euro si proprietarul 4 euro. |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Chit ca platesc o suta de euro daca am o treaba mai serioasa(daca nu-i serioasa nu ma duc) macar n-o sa mai fie service-urile pline de tot romanul care nu poate sa doarma noaptea ca are o urma lasata de vecinul care a deschis usa in masina lui si alti chitibusari de genul. In afara nu se sinchiseste nimeni de zgaraieturi in parcare dar la noi oamenii se duc la casco si pentru urme pe bandourile negre de pe bari.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 13:42 |