A trage sau nu frana de mana in parcare
![]() ![]() ![]() |
A trage sau nu frana de mana in parcare
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Cornel, vorbim de Iasi, unde pantele sint pronuntate
![]() E drept ca la Mall nu sint pante, dar ceva inclinatie tot exista, prin unele locuri ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DFA @ 18 Jan 2006, 18:12) Sa inteleg ca daca-i trag frana, am scapat de hoti? Mi-ai explicat ca la prosti! ![]() Da mai bine, ia zi, te fac la vara un Monteoru? Ca vad ca esti din Buzau ![]() |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(alex275 @ 18 Jan 2006, 17:46) Nu, o trag din obisnuinta. O trag si cand stau mai mult la semafoare, daca-s ultimul la coada calc si frana de picior sa vada idiotii din spate ca-s oprit. (Ma repet, asa faceam si la 1310/91, nu s-a blocat / inghetat niciodata). QUOTE(alex275 @ 18 Jan 2006, 17:46) Nu a masinii? ![]() @ionutctn: Zici ca ai citit tot? Hmmm... |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(ghc @ 18 Jan 2006, 18:18) ... Personal cam incalc alineatul 3, dar 2 il aplic tot timpul (chiar si la vechea berlina). Well... Dacia instiga la nerespectarea legii ![]() (2) Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul trebuie sa opreasca motorul, sa introduca maneta intr-o treapta de viteza ori in treapta de parcare, sa puna in functiune dispozitivele de franare, de stationare si antifurt si sa incuie usile. ghc, citeste cu atentie legea: "Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul". Deci prevederea se aplica in conditiile in care si conducatorul si vehicolul stationeaza, nu si in cazul in care numai vehicolul stationeaza. Scrie clar... |
-------------------- |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Kramer @ 19 Jan 2006, 14:34) ghc, citeste cu atentie legea: "Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul". Deci prevederea se aplica in conditiile in care si conducatorul si vehicolul stationeaza, nu si in cazul in care numai vehicolul stationeaza. Scrie clar... ![]() ![]() ![]() Ce mod de interpretare. Pe langa ca legile is varza, le mai si interpretati cum vreti. Anyway...o MINIMA judecata var spune ca daca folositi zilnic frana de mana, nu veti avea probleme. Am berlina de 5 ani, are ani multi saraca, dar zilnic ii este trasa frana de mana, si culmea, n-am nici o problema, si niciodata nu am avut. A fost spalata si la - grade, iar nici o problema. Dacia nu e masina fiabila, dar cand aveti asemenea probleme crete, ganditiva ca s-ar putea sa gresiti si voi nu numai masina. Think. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Intrebarea e daca merita sacrificata siguranta pe care ti-o ofera frana de mana pt. a evita riscul ca o data la 5 ani sa-ti inghete sabotii pe tambur. Ceea ce e o situatie neplacuta, dar macar nu e periculoasa, ca si parcarea fara frana de mana, unde e un pic de panta...
Mie in 8 ani de condus (peste 100.000Km) nu mi-a inghetat niciodata frana de mana, nici la Oltcit, nici la DSN, si o folosesc intotdeauna, e deja reflex, si o trag chiar si daca opresc la colt la magazin. Nu contest ca se poate intampla... tata a patit-o o data cu Oltcitul acum vreo 10 ani. Dar si pentru el a fost singura data in cei cca 300.000 Km condusi. Deci, riscul exista sa-ti inghete, dar e mic, si consecintele sunt mult mai putin grave ca in cazul plecarii masinii la vale daca-ti sare din viteza. This post has been edited by IsNa: 19 Jan 2006, 15:42 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Mi-a inghetat de doua ori frana de mana intr-un asemenea hal incat nu am mai putut folosi masina. Pe jos era un pic de gheata si nu m-am putu deplasa din parcare pana la un petic de astfalt !
Totusi, folosesc frana de mana. Este mai sigur, mai protejez un pic (nesemnificativ de-a dreptul) cutia de viteze. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Din obisnuinta bag a-I-a si trag frina de mina , uneori mai uit sa bag in viteza dar nu am uitat niciodata sa trag frina de mina .
Am vazut o data , foarte comic , filtru de politie , atmosfera incordata , ....deodata , doi politisti o rup la fuga , nu realizam ce se intimpla ...ha, ha ![]() Ma intreb si eu , daca se intimpla ceva si masina mea parcata , pleaca la vale si mai si loveste ceva scump sau mai rau loveste pe cineva , ce zic politisti cind o gasesc cu frina de mina netrasa ? Dar "Dacia" o repara (masina are 3 ani garantie) gratis, daca se constata ca nu am tras frina de mina ? This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2006, 10:15 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc foarte rar frana de mana. La bloc o las tot timpul in viteza si nici la semafor in panta nu ma ajut de ea. Nu o folosesc decat atunci cand opresc undeva si las motorul sa mearga...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
ARO |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 18 January 06 ![]() |
treaba cu bagatul in viteza in loc de frana de mana este o inventie tipic romaneasca, in nici o alta tara "civilizata" regulamentul si "bunul simt" nu recomanda asa.
cei care totusi faceti asta (lasati masina in viteza) ganditiva numai la ce se poate intampla daca vecinului i separe ca-l incutrcati si-l cheama pe "costel in team" le face cinstecu-o sticla de unirea si aia imping la masina vreo 20 m. |
--------------------
ARO
244
- B 74 BEE
|
|
alex275 |
![]()
|
Nu stiu daca e o inventie pur romaneasca, dar e scrisa in cretinatatea aia de regulament.
Conducatorul "care stationeaza cu masina" trebuie sa puna in functiune dispozitivele de stationare si antifurt si sa incuie usile!!! De aici incolo, Dumnezeu cu mila! Care-s dispozitivele de stationare? Cumva avariile? ![]() ![]() ![]() Rar intalnesti intr-o lege atata ambiguitate. E facuta cu picioarele, in graba si bataie de joc. Iar asta nu e singurul articol astfel redactat! Nu este un articol de lege care sa-mi atraga respectul! Cand ceva e facut in bataie de joc, nu poate fi tratat decat cu bataie de joc! |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
catb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
_
_
_ If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
|
|
aproapeom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 25 November 05 ![]() |
QUOTE Care-s dispozitivele de stationare? nu cumva portiunile acelea reflectorizante de pe farurile spate :-? sau loganu` n`are ? ![]() |
--------------------
dacia
logan 1.4
- b xx wor
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Acelea parca nu puteau fi puse in functiune si se numeau catadioptri,din cate stiu eu.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
alex275 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
aproapeom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 25 November 05 ![]() |
nu mai radeti . m`am gandit ca ar fi chiar stupid ca legea sa fie aiurea
![]() |
--------------------
dacia
logan 1.4
- b xx wor
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
mda trebuia sa le fac si p'astea ...merit sa ajung in cartea recordurilor la fraieri celebrii
![]() am spalat masina ![]() exista vreo solutie alta decat primavara (am incercat inainte/inapoi de vreo 3 ori) |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
avathan |
![]()
|
hmmm poate nu am fost clar in postul anterior ...HELPPPPPPPPPPPPPP!
|
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
0248 500 500
Deja ar fi venit... |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tot timpul si am vrut sa-mi fac acest reflex.am mereu grija sa gresez cablul,la camasi,sa-l mai reglez...
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
avathan |
![]()
|
|
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
alex275 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Incearca cu niste apa calda...dar dupa aia sa mergi destul cat sa nu mai ramana apa in zona...
|
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(avathan @ 23 Jan 2006, 11:22) ... am spalat masina ![]() exista vreo solutie alta decat primavara (am incercat inainte/inapoi de vreo 3 ori) Nu are nici o importanta ca ai tras si frana. Dupa spalare, ( daca intra apa la tamburi ) si nu rulezi indeajuns incat sa "se duca apa de acolo", ingheata ( pe vremuri din acestea ) chiar daca nu tragi frana de mana. Eu, de cand am masina, trag tot timpul frana de mana la parcare( chiar si noptile trecute ). Eu, de cand am masina, nu o spal decat cand sunt sigur ca nu este ger. si atunci: Eu, de cand am masina, nu mi s-a intamplat sa se blocheze vreo roata din cauza gerului. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
avathan |
![]()
|
s-a rezolvat...
am lasat frana netrasa iei toata ziua si azi noapte pe la 12 am incercat iar sa plec (un amic dadea de zor suturi in roata respectiva...si si-a dat drumul dupa ~ 20-30 de cm ) |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 05:25 |