Planetare dsn, Asan Iasi sau import Italia?
![]() ![]() ![]() |
Planetare dsn, Asan Iasi sau import Italia?
dolphintm74 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|||
neroo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 12 December 07 From: bucuresti ![]() |
salutare!
Am si eu o DSN din martie 2001 si am facut cu ea 74000km .I-am schimbat abia acum dupa 7 ani si 74 mii de km distributia (nu stiam ca e asa mare deranjul daca se rupe cureaua ![]() |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Salutare! Aceeasi problema... nu scap de ea. Am fost in Muntenegru, am facut aproape 1.600 km, continua sa ma dispere zgomotul la plecarea de pe loc si la schimbat vitezele in treptele mici. La fel ca si pana acum, daca masina sta cateva ore, la plecarea de pe loc si pana fac 1-2 km, totul este ok. Cu cat e mai frig afara, cu atat aparitia zgmotului interzie mai mult. Aproape sigur e de la planetara drepta (in partea dinspre cutia de viteze, se pare ca si-a facut ceva joc acolo), dar de ce nu bate la accelerari bruste, indiferent daca e pe drum drept sau in curbe?! Mecanicul zice ca pentru treaba asta nu merita sa schimb planetara (mai ales ca cele din comert sunt de proasta calitate), dar situatia ma dispera. Acum, a mai aparut un zgomot... unul mai infundat, care se aude tot din partea din fata, insa doar pe drum denivelat si in rampa. Cu cat viteza e mai mica, bate mai tare. O fi de la aceeasi planetara, de la axul volan inferior...? Va rog, m-ar ajuta cateva sugestii de la persoane avizate. Numa' bine!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
Posibil sa fie planetara cum zici tu..si eu am avut batai asemanatoare cu tine care s-au rezolvat prin:
-schimbare ax volan inferior(greu se schimba asta)- zgomot la trecerea peste denivelari, la viteza mica si nu numai; -schimbat planetare stg si dr - pocnituri la plecare de pe loc si batai in viraje; -schimbat caseta de directie - joc foarte mare, bataie puternica in volan la viraje si la mersul inapoi cu volanul virat maxim. Iti recomand sa folosesti numai piese de uzina. Bafta. |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
rheum |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 21 April 09 ![]() |
Buna. Recent mi-am schimbat si eu planetarele originale (90.000 km) cu unele de la ASAM. Pana la ora actuala am 3000 de km cu cele noi si sunt foarte multumit de ele. Ca si verificare vizuala cele de ASAM par destul de bine construite, acuma nu stiu ce ascund in maruntaiele lor
![]() |
--------------------
dacia
supernova rapsodie
2002
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Cat te-au costat planetarele ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Felicitari. Cred ca esti norocos din ce spun cei care au avut. Si eu am probleme cu ale mele. Sa ne tii la curent cum se comporta.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
rheum |
![]()
|
pretul 225 lei/planetara
450 lei amandoua 120 lei ulei transmisie cutie 100 lei manopera service autorizat Nu stiu daca incalzeste pe cineva dar firma producatoare ofera garantie 24 de luni pe planetare doar daca schimbarea lor se face intr-un service autorizat. Eu le-am schimbat la o reprezentanta Dacia. |
--------------------
dacia
supernova rapsodie
2002
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
dupa voi se merita sa reconditionez o planetara ? e cea scurta stanga ... din cate am inteeles costa undeva la 120 lei incarcatul ei si cei face ... si vreo 30-40 datu jos si tinut masina pe elevator pana se terminata treaba . acum intrebarea e .... se merita ??? sau mai bine una noua care e in jur de 3 milioane . daca sia facut cineva asa planetara ,,,si daca da . cat la tinut si dacal mai tine in continuare si cum se comporta ? mersi
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Nu se merita reconditionatul. Eu am incercat de 3 ori si nu au nimerit-o. De aceea deocamdata merg cu ele asa pana sunt bani de altele noi. Si probabil ca nu voi cumpara de uzina pt. ca sunt prea scumpe.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
aham am inteles ... deci sa vad cat ajunge una de aia lalta care nu e de origine .. sper sa nu bata cine stie ce preturi ... pfff
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
O intrebare, eu am masina de acum 1 an si tin minte ca imi batea planetara dreapta inca de pe atunci iar fostul proprietar mi`a zis ca abia le schimbase, nu cu unele noi dar cu unele destul de bune dar ce m`a uimit este ca el mi`a zis ca masina mai mult de 50.000 km nu are masina si nu inteleg cum sa se duca asa de repede si originalele, e posibil asa ceva? Omu mi-a zis ca nu prea a umblat cu masina, mai mult a lasato in parcare. M-a mintit sau masina are mai mult de 100.000 de km? Dupa cum arata masina ...parca si acu mai miroase a nou in ea dar nu stiu ce sa zic...
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
misu78 |
![]()
|
Planetarele poti sa le faci praf si in 10k de km. Depinde cum mergi cu ele si pe unde. Daca faci Transfagarasanul de cateva ori la limita sau iti place sa te dai pe sa spunem Pitesti - Rm. Valcea pe Dealul Negru, atunci sigur durata lor de viata se va scurta.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
La planetare se poate uza si partea din spre cutie ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Numai daca-i vopsita verde fosforescent
![]() ![]() Evident, este o articulatie acolo si se uzeaza. Btw, poti merge sportiv pe curbe cat poftesti ca nu de acolo se trage uzura. Uzura se trage de la apucaturile cu demarajul, schimbarea cu socuri, accelerat pe gropi, bolovani, burdufuri neetanse neschimbate, etc. La 108.000 km problema cu planetara dreapta a fost legata de descentrarea axului si nu de bataie in curbe. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Pai tocmai asta e faza ca fostul proprietar a zis ca nu a mers asa mult cu masina si nu a forjato si tot asa ..Acum in acei putini km pe care zice ca i-a facut, nu stiu cum a mers cu ea si cum a schimbat si cum a dat prin gropi pt ca masina mea pe fata bate foarte urat la gropite si denivelari, se aude un zgomot asa infundat dar nu pot sa il explic, iar la gropi mai mari sau cand cobor o bordura cu spatele, dupa ce coboara si rotile din fata se simte un zgomot aiurea rau si uneori se simte pana in volan da nu are cum sa fie de la axul volan pt ca pe ala l`am schimbat acum o jumatate de an dar nu cu unul original...Ma gandeam ca zgomotu ala infundat e de la planetara cand dau in gropi dar se aude atat pe partea dreapta cat si pe stanga dar de batut imi bate doar planetara dreapta.
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
rheum |
![]()
|
Revin
![]() ![]() |
--------------------
dacia
supernova rapsodie
2002
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Ma scuzati ca intru si eu in vorba. Pe dreapta am planetara de logan, are si un inel de cauciuc pe ea ( nu prea am inteles pentru ce este inelul, poate ma lamureste cineva), dar am parcurs cu planetara respectiva ~50000 de km si nu da nici un semn de oboseala. Planetara am schimbat-o acum 2 ani si a costat 480 lei, de origine Logan
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Ma repet de pe alt topic (acum am vazut si aici).
Un sfat as da si eu celor care au probleme cu planetarele. Toate problemele in general vin de la ruperea (spargerea) burdufurilor. Acest lucru se intampla mai ales la viteze mari si caldura. Vaselina este un pic mai "moale" se aduna intr-un loc mai multa si datorita fortei centrifuge sparge burduful. Asa am patit eu. Nu am atins nimic, ci doar am fost la Mare prin Transfagarasan si pe cele 2 autostrazi : Pitesti-Buc. si Buc.-Constanta (sau pe unde o fi ajuns). Am calcat-o pe autostrada aproape constant cu 140 Km/h (in 2006) si pe alocuri cu 170 Km/h (sa vad ce "poate") . "Putea" mai mult (pedala era la jumatate), dar nu am fortat ca eram cu familia si bagaje. Cand m-am intors la Mures din concediu, am inceput sa aud acel "cloncanit". M-am uitat la roti si erau pline de vaselina. Am fost la service si am schimbat burdufurile exterioare si in cca 1 saptamana si cel de la motor (stanga). Nu l-au pus bine si am vazut balta de ulei sub masina.!!! Am platit eu tot (desi nu era vina mea), dar au zis ca odata dat jos burduful de la cutie nu se mai aseaza cum trebuie.... Dupa cca 1 an aceeasi treaba, spart burduf stanga roata. Mecaniscul m-a intrebat, nu vreau sa-mi pun de logan (cel mai scump) ca sunt mai bune si la logan nu a auzit inca de burdufuri sparte (asta prin 2006...2007). Asa am facut si cand s-a spart si cel de pe dreapta a doua oara, l-am schimbat tot cu burduf de logan (cel din plastic ca un burduf de acordeon, mai scump). De atunci tot ma uit pe la planetare, si nu mai curge nimic. Insa ....faptul ca am schimbat burdufurile de 2 ori si nu au fost spalate planetarele de vaselina veche cu praf, acum la 60.000 Km va fi neaprat sa schimb ambele planetare. (se aud in curbe, mai ales spre stanga cand plec de pe loc si la viteze mari in sarcina , un huruit continu atata timp cat acceleratia este apasata, si mai ales dupa un timp cand totul se incalzerste cam cca 30...40 Km si in special cand e cald afara face mai repede) |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Burdufurile se sparg din cauza calitatii proaste. Planetarele se deterioreaza si din cauza calitatii slabe, chiar daca ai grija de burdufuri. Conteaza evident si exploatarea.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Evident ca si calitatea planetarelor conteaza, eu ma refeream in special la cele de uzina, ca fiind cele mai bune de pe piata din ce am auzit,(cu excepria burdufurilor). Asa am constatat eu !! Daca le schimb cu unele noi, automat schimb si burdufurile cu ceva bun. Cele originale sigur tin in perioada de garantie, dar pe urma te costa mai mult si paguba este mai mare, mai bine inainte.!!!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Cele mai bune sunt cele nemtesti cu cruce cardanica si rulmenti nu pe bile . Eu am 65 de mii de km si nu am probleme nu am pplecat cu scart nu am fortat in curbe . La vechea dacie caraia in curbe a fost si muncita.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
gotronic |
![]()
|
Eu stiu planetarele alea (sunt Warburguri din 62 cu planetare din alea, si merg si acum fara sa fi umblat la ele). Dar de unde gasesti ptr. Solenza, si ce cod au?? (ma refer la planetare intregi, ca nu fac "imperecheri" acum si modificari)
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
la warburg opel golf aia caut si eu si alti .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:36 |