Kia Pro Cee'd, The Black Pearl
![]() ![]() |
Kia Pro Cee'd, The Black Pearl
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
"Fără sentință judecătorească nu există vinovăție
Oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor susțin că legea le permite firmelor să refuze temporar efectuarea plăților pentru autoturismele implicate în accidente în urma cărora s-au întocmit dosare penale. Raluca Stoicescu, consilier juridic în cadrul CSA, spune că Ordinul 21/2009, care completează Legea asigurărilor 136/1995, prevede că aceste despăgubiri nu sunt acordate decât dacă s-a emis un rechizitoriu de trimitere în judecată: „În cazul în care accidentul face obiectul unui proces penal, despăgubirile pot fi stabilite pe cale amiabilă dacă s-a dat rechizitoriu de trimitere în judecată sau dacă, din actele autorităților publice, rezultă vinovăția civilă și penală a șoferului care urmează să fie trimis în judecată după finalizarea cercetărilor sau dacă persoana prejudiciată își ia un angajament scris prin care se obligă să restituire deîndată, parțial sau total, despăgubirea primită, în funcție de hotărârea instanței de judecată”. Comisarul Florin Goia, șeful Biroului Poliției Rutiere Cluj-Napoca, susține că poliția nu poate stabili vinovăția unei persoane, pe numele căruia s-a întocmit un dosar penal. „Noi, ca polițiști, nu putem să spunem că o persoană anume se face vinovată de un accident chiar dacă, să zicem, conducea cu o alcoolemie de doi la mie”, spune comisarul. " restul aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/asigurare-...are-892073.html |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Primul pas a fost facut astazi cand am fost la Carpatica pe B-dul Unirii pentru a cere informatii. Mi s-a spus sa merg la centrul de constatatri din cadrul autobazei Rahova cu documentul primit de la politie. Am intrebat daca alcoolemie reprezinta o problema si mi s-a spus ca nu. Deocamdata inca imi fac sperante!
Urmeaza sa fac cumva in asa fel incat sa pot merge cu masina pana la centrul de constatari si dupa aceea vom vedea. Un lucru este insa cert, pana in momentul in care dosarul penal nu este solutionat intr-un fel sau altul ei nu vor plati nimic. Mi s-a spus ca daca dosarul este solutionat cu trimitere in judecata nu este nevoie sa astept sentinta, daca nu este trimis in judecata situatia nu se schimba. Nu imi este foarte clar daca ei se asteapta ca eu sa fac toate demersurile in sensul urmaririi vinovatului pana in panzele albe sau nu. Asta urmeaza sa aflu in pasul urmator, adica odata cu constatarea daunei la centrul din Rahova. Sper totusi sa iasa bine... |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
consulta un avocat priceput pe domeniul asigurarilor- carpatica are tot interesul sa taraganeze cazul, cat despre deplasarea masinii pana la centrul respectiv eu nu ii vad sensul- fa o poza si mergi si vezi ce iti spun aia, mai mult ca sigur ca inca nu iti deschid dosar de dauna pana nu se termina urmarirea penala, deci nu merita s adai bani pe platforma sa duci masina pana acolo
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Astazi am ajuns cu masina intr-un service recomandat de un prieten. Cea mai la indemana solutie este sa aflu cat va costa reparatia, sa o repar si apoi POATE sa mai recuperez ceva bani de undeva (vinovat/asigurari).
Atasez si o poza cu masina dupa impact, nu este foarte clara insa in principal din cele spuse de cei de la service este nevoie de un hayon nou cel existent fiind foarte deformat, bara spate, scut rezervor, lampa de ceata. Apoi indreptat si vopsit. Desi in poza nu se vede masina este indoita si pe partea soferului, cealalta parte este neatinsa. Nu stiu ce vor gasi pe dedesubt... Revin cu devizul de lucrari. Attached thumbnail(s) IMG00118_20110119_2132.jpg ( Size: 247.85k ) Number of downloads: 1385 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
sint curios sa vad daca-ti iese sub 200 mil.
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
O sa ai nevoie si de tragger (?? asa se cheama spuma poliuretanica de sub bara?).
Cu avocatul ai vorbit? |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(alecsz99 @ 21 Jan 2011, 12:28) Destul de dubios ca ai primit raspunsul ala. Stiu ca ti s-a mai zis, dar chiar pe polita RCA scrie ca in caz de accident polita RCA nu mai e valabila daca conducatorul auto se afla in stare de ebrietate... in fine. Nasol ce s-a intamplat. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
recomand mit motors de pe ion mihalache. se misca f bine si nu pierzi nici garantia ca este service kia. pana la urma cum a ramas cu asigurarea?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(Avani @ 27 Jan 2011, 12:07) Stiu ca ti s-a mai zis, dar chiar pe polita RCA scrie ca in caz de accident polita RCA nu mai e valabila daca conducatorul auto se afla in stare de ebrietate... in fine. Da, așa scrie. Dar scrie asta pentru șofer, nu scrie că firma de asigurări nu despăgubește șoferul. Se poate să-l despăgubească pe el, urmând să-și recupereze banii de la asigurat ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
Cand e vorba de RCA se despagubeste chiar daca soferul este baut, masina nu avea ITP-ul valabil, etc (in aceste cazuri nu despagubeste polita CASCO).
Una din excluderi la RCA, daca nu ma insel, este cand masinile implicate intr-un accident au acelasi proprietar. |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Am primit devizul de la service, 11.323 RON...
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
adica 113 mil?
doamne daca nu recuparaezi jumate din suma macar de undeva casco sau etc e nasol rau pacat ca masina arata impecabil si e un model super reusit si tineresc sa ne tii la curent cu urmatorii pasi bafta ![]() da intre timp am vazut ca nu mai are casco, nasol totusi masina merita un casco chiar numai pentru accident cu franciza eu inca mai am cam scump platesc casco cata benzina bag un an in rezervor uof nu-i bine de tine This post has been edited by mihai leu: 30 Jan 2011, 12:34 |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Plateai casco vreo 4 ani din banii aia
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Ținând cont că mașina este din 2008, pierderile nu sunt foarte mari (comparat cu cât ar fi plătit la CASCO).
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Am fost la centrul de constatari daune al Carpatica. Auzisem ca este undeva pe Sos. Alexandriei, in cadrul autobazei de acolo. Nu ma asteptam sa gasesc cine stie ce sediu dar ghereta amplasata in parcare m-a surprins in cel mai urat mod. Cred ca asta spune tot despre firma de asigurari Carpatica.
Evident oamenii par foarte binevoitori dar incep sa cred ca asta e tactica lor, nu spun niciodata nu, incearca sa te faca sa crezi ca se rezolva doar ca deocamdata lipseste un act, nu au primit aprobarea, etc, insa in final va fi bine. De rezolvat nu am rezolvat multe, urmeaza sa ma prezint impreuna cu vinovatul pentru a da o declaratie si dupa aia sa vedem ce-o fi. Deocamdata masina zace intr-un service si asteapta vremuri mai bune... |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
ce se mai aude cu reparatia
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
2007
- B-91-DHR
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Din pacate mai nimic...astept recalcularea alcoolemiei soferului vinovat si decizia in consecinta a procurorului.
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cum vine asta, recalcularea? Alcoolemia s-a facut dupa niste proble luate doar atunci, nu se poate lua ulterior, si e negru pe alb,c e mai poate recalcula la ea?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Se iau probe de sange si atat. Daca soferul respectiv nu plateste niste bani, acestea se analizeaza pe banii statului, cand are disponibili, in general dupa 5-6 luni. Timp in care sta fara permis. A patit un amic ceva similar, dar el a platit analiza dupa vreo 4 luni si din ea a rezultat ca a avut alcool sub limita de dosar penal.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Recalcularea se refera la stabilirea alcoolemiei in momentul producerii accidentului. Cu alte cuvinte la 4 ore dupa accident i-au fost recoltate probele din care a rezultat prima alcoolemie insa relevanta este cea din momentul efectiv al producerii accidentului. Si acum asta astept.
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai da, si poti sa astepti destul de mult, ca ala bautu' tre sa umble ca acele rezultate sa fie procesate cat mai repede.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
ce ai mai rezolvat cu masina?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
2007
- B-91-DHR
|
|
Razvione |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.047 Joined: 22 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Nici o veste ?
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 3
Ambition , 2015, TDI
- XX - XX - XXX Volkswagen Jetta Style Allstar, 2016, TSI - XX - XX - XXX
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Dupa mai bine de 4 luni de la accident am reusit sa ridic masina din service.
Au fost "numai" 4 luni pentru ca din fericire am dat peste oameni care au putut sa ma ajute. Altfel sunt foarte sigur ca si in ziua de azi masina nu vedea un mm de reparatie... Attached thumbnail(s) Fotografie4236__1024x768_.jpg ( Size: 209.23k ) Number of downloads: 512 Fotografie4237__1024x768_.jpg ( Size: 194.83k ) Number of downloads: 491 Fotografie4238__1024x768_.jpg ( Size: 199.29k ) Number of downloads: 485 Fotografie4241__1024x768_.jpg ( Size: 201.86k ) Number of downloads: 479 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
Razvione |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.047 Joined: 22 January 10 From: Bucuresti ![]() |
A iesit super !
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 3
Ambition , 2015, TDI
- XX - XX - XXX Volkswagen Jetta Style Allstar, 2016, TSI - XX - XX - XXX
|
|
pegas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 29 September 05 From: IASI ![]() |
si spune-ne cum a fost. ai platit tu? carpatica? nenorocitul ala?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001/Dinamyque, 1.4 16V
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Pana la urma am reusit sa scot ceva bani de la Carpatica. Si cu ajutorul unor prieteni cu un service bun am reusit si sa fac masina cu banii aia. Desigur insa am avut noroc cu ei, fara ar fi trebuit sa scot bani din buzunar...
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Acum îi faci CASCO?
Cu tot respectul și fără să vreau să sucesc cuțitul în rană, dar nu înțeleg de ce vă luați mașini scumpe și nu le faceți CASCO .... eu nu i-am făcut pt că mă costa 300 euro pe an. Păi eu cu 300 de euro schimb juma' de mașină de la dezmembrări! ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Da, acum are CASCO.
Nu ascund ca am gresit ca nu i-am mai facut la momentul respectiv. Eram unul dintre cei care cred ca o asigurarea de-asta e pentru aia care isi lovesc singuri tot timpul masina. Ma gandeam ca daca nu-s destul de bou sa o indoi eu intr-un stalp nu am nevoie de asa ceva. Am avut o perioada cand am platit si nu am avut evident nici o dauna. Si cand a expirat polita am renuntat la ea facand un calcul cum ca daca platesc doi ani CASCO si nu am nici o dauna importanta e ca si cum as plati eu o eventuala dauna din buzunar. Si ca oricum merg atent si cum trebuie si ca la ce dracu' imi trebuie mie sa arunc banii pe CASCO, ca doar CASCO e pentru non-soferii care isi sifoneaza singuri masina. Lasa ca nu mi-o fura, nu mi-o loveste nimeni in parcare, nu cade nici un pom pe ea si tot asa. Si dupa aia mi-am primit lectia. Nimic de zis, am reusit sa o rezolv bine de data asta si fara costuri (in bani). Dar nu poti stii niciodata. Asa ca mi-am schimbat parerea. CASCO e CASCO si cat voi avea masina si posibilitatea sa platesc asigurarea, CASCO voi avea de acum in colo. Sa nu gresiti si voi ca mine! |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 21:37 |