DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> frana foarte slaba pe stanga spate, asa a venit din fabrica...

diesel2002
post 14 Sep 2005, 08:28
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

Am fost ieri sa fac inspectia tehnica si am constatat cu stupoare ca frana pe stanga spate de-abia tine, cu 40% mai putin decat dreapta. Masina are doar 2500km. Am mai facut si un test la amortizoare si sunt la limita functionalitatii. Dubios. Acum trebuie sa ma duc in service, la garantie sa vad daca nu este blocat cilindrul de frana. La gaze am iesit chipurile bine, dar putem si aici sa o dau in bara. Masinile nu prea sunt verificate cred cand ies din fabrica. Eu am luat-o prin programul "harbul" si cred ca la nebunia care a fost atunci au cam dat buleala. ohmy.gif blink.gif

--------------------
Toyota Auris 1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007 ...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Codrin
post 14 Sep 2005, 08:41
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Cu de scop ai facut inspectia tehnica la o masina de 6 luni?

--------------------
Mazda . .
+
diesel2002
post 14 Sep 2005, 08:57
Post #3

Membru autentic

o sa fie masina de SCOALA smile.gif

--------------------
Toyota Auris 1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007 ...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
+
Jack Daniel's
post 14 Sep 2005, 16:42
Post #4

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Si eu am unele dubii . E bine sa faci o inspectie dar la sange , sa vezi ce probleme are masina . Eventual inainte de aiesi din garantie .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
diesel2002
post 15 Sep 2005, 08:00
Post #5

Membru autentic

care mai faceti inspectii si o sa aveti surprize neplacute sa nu fiti surprinsi. La dacia se poate orice.

--------------------
+
ICET
post 15 Sep 2005, 10:23
Post #6

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

From: Bucuresti

Nu cred.......la revizie s-a testat tot,inclusiv franele si nici cea mai mica problema!

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
Jack Daniel's
post 15 Sep 2005, 12:29
Post #7

MEMBRU DE LA INCEPUT!

ICET nu inseamna ca toate masinile Dacia sunt varza , dar unele au probleme impardonabile pentru o masina noua .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Ettore
post 15 Sep 2005, 16:36
Post #8

Membru incepator

Si la mine s-a manifestat o mica problema inca de la inceput, si anume:
La vreo 1000 km (avand posibilitatea) am pus masina la un test similar cu cel de inspectie si rezultatele au fost un pic surprinzatoare. Dezechilibru fata 18-20 % (dar nu sarea de 20% ca vroiam sa ma duc la garantie) si bucsile basculei pe dreapta erau mult mai slabe (pusa pe platouri am vazut ca stanga erau fest si dreapta moi). Eficienta amortizoarelor nu am testat, dar nu cred sa am surprize prea mari (ma astept la o eficienta de 70-80%).
Acum la 10000 impliniti a disparut problema cu dezechilibru la franare si bucsile pe stanga s-au mai lasat si ele.
Dpdv al noxelor este absolut OK si imi e tare greu sa cred ca sunt loganuri cu problema asta. In cazul tau poate vroia sa-l "ajuti" sa iasa. smile.gif Opinia mea!
Daca mai ai buletinul de noxe da-ne te rog niste valori (sti ca trebuie incalzit catalizatorul inainte de proba - o ti vreo cateva minute pe la 3000 rpm, depinde de caz).

This post has been edited by Ettore: 15 Sep 2005, 16:38

--------------------
Cu mandrie LOGAN 1.4 LOGAN 1.4 Laureate - Prv. Sorry
+
gabyiy_23
post 25 Sep 2005, 11:09
Post #9

Membru incepator

diesel2002 nu zic ca nu e posibil sa fie dezechilibru la frane dar o inspectie tehnica la un autovehicul destinat invatarii conducerii auto se face la un an daca la data primei imatriculari a fost noua, iar pentru urmatoarea inspectie la 6 luni dupa cea precedenta.
deci revizia ta nu isi are scopu
mai intereseazate si citeste legea( RNTR1 art.5)

--------------------
dacia 1310 - is05nyb
+
TheSaiLor
post 25 Sep 2005, 14:05
Post #10

Membru autentic

From: Constanta

Dezechilibru la frana spate nu inseamna neaparat ca o roata nu tine. Se obtine dezechibru si cand o roata tine mult peste valorile normale. Eu am fost de 3 ori la RAR din cauza asta si tot nu a iesit cu 0. Avea o roata care frana cu mult peste parametri din cauza ca se ovalizase tamburul.

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
diesel2002
post 26 Sep 2005, 12:39
Post #11

Membru autentic

QUOTE(gabyiy_23 @ 25 Sep 2005, 12:09)
diesel2002 nu zic ca nu e posibil sa fie dezechilibru la frane dar o inspectie tehnica la un autovehicul destinat invatarii conducerii auto se face la un an daca la data primei imatriculari a fost noua, iar pentru urmatoarea inspectie la 6 luni dupa cea precedenta.
deci revizia ta nu isi are scopu
mai intereseazate si citeste legea( RNTR1 art.5)
*

se face revizie din 6 in 6 luni chiar daca masina e noua. Valabil si pentru taximetrie.

si frana intradevar nu tine, nu ca tine prea tare. verificarea se face pt fiecare roata in parte.

This post has been edited by diesel2002: 26 Sep 2005, 12:41

--------------------
+
marksman
post 26 Sep 2005, 16:42
Post #12

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(diesel2002 @ 14 Sep 2005, 09:28)
Masina are doar 2500km. Am mai facut si un test la amortizoare si sunt la limita functionalitatii. Dubios. [...] Eu am luat-o prin programul "harbul" si cred ca la nebunia care a fost atunci au cam dat buleala.  ohmy.gif  blink.gif
*

Similar am patit si eu, amortizorul dreapta - spate pur si simplu terminat, cu "eficienta" la 46% (limita inferioara fiind 45%). L-am schimbat pe garantie. A mea nu a fost luata prin programul "harbul", dar de aia tot au crapat clantele, s-a "dus" amortizorul... Astept cu frica-n san urmatorul defect; presimt ca nu trebuie sa astept prea mult. Dacia tot Dacie, doar e fabricata la Pitesti...

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
cata28
post 28 Jan 2006, 18:57
Post #13

Membru incepator

eu am cumparat primul logan tot in perioada cand se dadeau "harburile".
In 27 decembrie am mai cumparat un logan identic cu primul (laureate 1.4, cameleon). Nici unul nu are nici un fel de probleme. Primul are 8000 de km, cel de-al doilea 3000. Dar vreau sa va zic ca cel luat in decembrie este mai bine facut decat primul. In principiu sunt multumit de ele.

--------------------
dacia logan laureate 1.4 - B 48 LDF
+
DFA
post 28 Jan 2006, 19:55
Post #14

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(cata28 @ 28 Jan 2006, 19:57)
.......Dar vreau sa va zic ca cel luat in decembrie este mai bine facut decat primul.
*

În ce sens este mai bine făcut? Detaliază dacă poți.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 20:03
Forum Renault