conduceti cu o mana pe volan?, desi nu aveti servo...sau aveti....
![]() ![]() ![]() |
conduceti cu o mana pe volan?, desi nu aveti servo...sau aveti....
brigada_diverse |
![]()
|
||
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Adicatelea tu vrei sa spui ca intotdeauna conduci cu amandoua mainile pe volan, la ora 3 fara un sfert???
Eu tot asa...cu o mana....cand sunt plictisit...cu un deget.... PS: Cu Thor vorbeam... This post has been edited by Slider: 23 Jun 2008, 21:18 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
cu o mana se conduce numai 1.5 cu I rosu...
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Da. Incerc, pe cat posibil, sa tin volanul cu ambele maini cat timp masina se afla in miscare. Nu neaparat mereu in acea pozitie (variatii cu 10-2 etc.), dar nici nu stau cu ele sub fund.
Esti mai putin plictisit daca mana sta pe picior decat pe volan? |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
pai, cum ziceam... mana stanga in nas... si mai ajunge din cand in cand si pe volan.... si aia dreapta ma scarpina intre chicioare si se mai duce la nevoie pe la schimbator... deh daca nu mi-am luat automata sa ma scarpin nonstop...
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
QUOTE(Thor1983 @ 23 Jun 2008, 22:09) Unde ma inscriu pentru excursii one-way catre Siberia? Ca poate aia nu au drumuri si am noroc si nu ma intalnesc cu unii din voi. Voi va dati seama ca tinand volanul cu o singura mana, indifierent de viteza, aveti posibiliti reduse de a controla masina? (ca sa nu zic altceva) Si va si mai laudati cu asta. Nu conteaza ca pana acum nu vi s-a intamplat nimic, oricand va poate sari ceva in fata, puteti avea o explozie de cauciuc etc. si pana 'scoateti cealata mana din nas', aleluia. Taticu,de cand nu ai mai facut un psihologic pe bune?Parerea mea e ca esti mult prea stresat. Condusul masinii cu o singura cu o singura mana se invata in scoala de soferi(sau ar trebui sa se faca).Sunt o multitudine de situatii in care trebuie sa controlezi masina(DIRECTIA) cu o singura mana...Nu vi s-a intimplat niciodata sa trebuiasca sa schimbati viteza in viraj? Daca faci exploze cand schimbi viteza,deschizi geamul,aprinzi farurile ,lasi parasolarul etc Daca te mananca in c*r,opresti masina sau faci opturi pina la destinatie.Dar daca persista? |
--------------------
dacia
logan 1,4
- B 10 xxx
2005 laureat
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Thor, lasa-i ca pana nu li se intampla ceva nu le trece. E de ajuns sa li se intample o data. Ciudat e ca au impresia ca e si o stiinta sa mergi cu o mana. Ca si cea de a calca acceleratia poate.
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE conduceti cu o mana pe volan? Intotdeauna... |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Eu conduc cu cenzurat!
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
o mana la drumuri in afara orasului si drepte, 2 maini in curbe indiferent de circumstante, si in oras 2 maini, cand vad ca e mai lejer o mana... dar nu prea vezi lejer in oras
|
--------------------
Dacia
1210
- N/A
1986 dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
eu conduc "handsfree" uneori mai corectez traiectoria masinii cu genunchiul stang.
insa cel mai bine conduc cu sagetile stanga-dreapta/sus-jos de pe tastatura. acum serios vorbind, in traficul din bucuresti cand mai mult stau decat merg folosesc o singura mana, in viraje folosesc ambele maini, iar in afara orasului folosesc ambele maini chiar daca dreapta o tin sprijinita de picior. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
dragilor, e o stiinta sa conduci cu o mana
la scoala de soferi, la inceput , cand luam mana dr de pe volan sa schimb viteza ma sprijineam in stanga, si trageam de volan...masina o lua la stanga si vreo 2 ore am mers numai cu stanga pe volan si dreapta pe schimbator(stanga la ora 10, nu sus ca jmecherii...ci in poz ei normala) dupa asta nu am mai avut probleme. la drum intins nu ai nevoie de ambele maini, cu una(chiar cu 1 sau 2 degete) poti corecta usoarele deviatii ale masinii daca tin mana dr sprijinita pe genunchi(poate imi fac cotiera) mi se pare mai comfortabil ![]() |
--------------------
Dacia
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.307 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce faceai ma, trageai stanga cand tineai numa' cu stanga volanu'?
![]() ![]() Nu am inteles cum ti-a amoritit tie dupa un mers pe autostrada piciorul stang, ala pe care puteai sa-l mai misti. De obicei mie imi amorteste dreptul, mai ales cand conduc o masina la care acceleratia e mai finuta. De exemplu la Cielo. Ca la Dacia mea n-am avut probleme d-astea, la cat de greu si in trepte se misca. Ii gasesc o pozitie apoi e suficient sa sprijin piciorul pe acceleratie si acolo ramane pedala. Stangul il tot misc, ori il las in locul obisnuit de sprijin, ori in trag mai in spate, ori il urc pe polita aia, asta pe autostrada. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(kostake @ 23 Jun 2008, 23:57) Taticu,de cand nu ai mai facut un psihologic pe bune?Parerea mea e ca esti mult prea stresat. De 7 ani. ![]() QUOTE(kostake @ 23 Jun 2008, 23:57) Condusul masinii cu o singura cu o singura mana se invata in scoala de soferi(sau ar trebui sa se faca).Sunt o multitudine de situatii in care trebuie sa controlezi masina(DIRECTIA) cu o singura mana...Nu vi s-a intimplat niciodata sa trebuiasca sa schimbati viteza in viraj? Serios? Pe tine instructorul te-a invatat sa mergi la per-pulis, cu o mana pe volan si cu una pana la cot in nas? Eu imi aduc foarte bine aminte ca imi zicea ca trebuie sa fac in asa fel incat sa tin cat mai putin mainile in alta parte decat pe volan. Una e ca esti capabil sa stapanesti directia cu o singura mana si alta e cand faci din asta o obisnuinta. QUOTE(kostake @ 23 Jun 2008, 23:57) Daca faci exploze cand schimbi viteza,deschizi geamul,aprinzi farurile ,lasi parasolarul etc Ai imbulinat-o. In mod normal, toate manevrele astea cat dureaza? Maximum 0.5% din timpul in care te deplasezi cu masina, moment in care esti 'vulnerabil'. In rest ar trebui sa fii cat de cat in control. Dar daca mergi in mod curent doar cu o mana, esti in zona maro mult mai mult timp. QUOTE(kostake @ 23 Jun 2008, 23:57) Daca te mananca in c*r,opresti masina sau faci opturi pina la destinatie.Dar daca persista? Eu m-as duce la doctor. Nu o situatie normala. Serios. Si nici mancarimea la oua. ![]() This post has been edited by Thor1983: 24 Jun 2008, 09:03 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
stanga la ora 8, dreapta pe schimbator, in curbe stranse ambele maini, iar dupa 130 km/h ambele
|
--------------------
Dacia
1310 L
- B44UCJ
1996 parerea unui amator...
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
In oras merg numai cu mana stanga pe volan si dreapta intre picioare cand nu schimb viteza . E confortabil si in plus pot sa masez/scarpin zona cu pricina in mod convenabil.
La drum lung de obicei cu 2 maini (functie de viteza), iar pe autostrazi (la >130) numai cu ambele maini "la 10 si 10", si asta numai multumita servodirectiei "de excavator" (adica strict hidraulica) , de la dacia...cei care au mers si cu servo electric pot confirma ca la viteza mare, solenza are directia mai moale chiar si decat una electrica data pe "city mode"...Ce palaria mea, chiar asa mult costa o electrovalva de bypass pentru presiunea de la servo!? E una din putinele nemultumiri ale mele referitoare la ultima dacie pe care o voi avea vreodata... |
--------------------
dacia
slz
- Numar inmatriculare
$K@|@_04 Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu conteaza chiar asa mult cate maini ai pe volan, conteaza daca sti sa le folosesti si sa ai instincte bune. Ce folos doua maini pe volan si cand iti apare ceva in fata ti le pui in cap? Sau ti de volan si nu sti in ce parte sa tragi de el si pana isi da seama ii deja in ala din fata.
Fiecare tine cum ii lui mai comod si din ce pozitie poate reactiona cel mai bine. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Nu stiu de ce, dar eu nu mi-as dori deloc o directie "moale" la viteze mari, iar daca as fi producator de automobile chiar as face-o mai tare pe cum creste viteza.
|
--------------------
facebook
groups
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE Nu stiu de ce, dar eu nu mi-as dori deloc o directie "moale" la viteze mari, iar daca as fi producator de automobile chiar as face-o mai tare pe cum creste viteza. total de acord, am condus masina cu servo la viteze mari, nu se simtea nimic, ma trezeam ca cotesc masina fara sa vreau, acum nici io nu sunt obisnuit cu servo, dar nu mi-a placut senzatia care mi-a dat-o |
--------------------
Dacia
1210
- N/A
1986 dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 24 Jun 2008, 15:04) Nu stiu de ce, dar eu nu mi-as dori deloc o directie "moale" la viteze mari, iar daca as fi producator de automobile chiar as face-o mai tare pe cum creste viteza. 1. Daca.. si cu parca.. dac-as fi pentr-o zi presedinte.. ("ehe.. mancatul asta nu e asa cum crede lumea" - matache macelarul) 2. Se face, si asta se face prin controlarea pompei de servodirectie care este ori actionata mecanic, ori actionata electric. Pt fiecare categorie de pompe exista inbunatatiri constructieve pt a evita o directie moale la viteze mari. La ora actuala se merge tot mai mult pe ideea unei pompe hidraulice actionata electric, deoarece aceasta pompa poate fi reglata de un calculator, cata presiune sa bage si poate fi chiar oprita cand nu e nevoie de ea. (astfel obtinem din start doi iepuri dintr-un foc: Avem o tarie in directie, optima in toate conditiile -in functie si de cum e programat calculatorul- , si deasemeni nu halim din puterea motorului* inutil) *energia actionarii unei pompe de servodirectie nu e mica, cativa kw, adica cativa cai putere, e energie multa acolo!!!, Aceasta energie o ia fie direct de la motor cand e actionat mecanic, fie via alternator, putere electrica, adica sa nu aiba impresia cineva ca daca e electrica nu ingreuneaza motorul si trage mai usor ca nu mai are pompa aia. Salvatul de energie este energia actionarii pompei atunci cand nu e nevoie de ea, cum ar fi mersul cu viteza pe atustrada Astea actionate mecanic au mici ghidusii de genul supapa de bypass, astfel la o anumita presiune, sau in anumite conditii acea supapa se deschide directionad un circuit in scurt, pompa functionand in gol (energia e pierduta inutil), si au mai fost cativa constroctori cu ideii de genul ambreaij la pompa, dar reglajul se cam face in trepte, in suturi, nu e chestie liniara. Adica servo actionat mecanic e cam naspa. Astea electrice reprezinta prezentul si viitorul. (daciile nu-s inca in "prezent", multe ansamble si subansamble sunt antice, incepand direct cu motorul, dar e alta discutie) pe scurt servodirectia buna la nivelul asta tehnologic este pompa hidraulica actionata mecanic de un motoras electric, controlat de un calculator. Mai exista si alte dracii de directii asistate in curs de patentare/brevetare, ceva mai excentrice cu diverse proprietati, tousi astea reprezinta exceptii (motor electric care sa antreneze o roata dintata pe coloana de directie, mecanisme cu bare, pompe penumatice, etc) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Cristi .... la drum lung ... cu 2 degete la viteza de 100 la o groapa ai pus-o .....sau iti iese un iepure/un caine sau vine un camion cu 100 si din sens opus si te zboara in copac..... ai grija....se merge cu o mana dar mana aia tinuta cat de cat bine....si la tiruri indicat 2 maini.....
Cel mai tare din topicu asta imi place cum ziceti voi la pozitia mainii..... ora 12 ora 3 ... 3 fara 15..... maine poimaine o sa zica unu stau la 4 si 35 si vreo 20 secunde ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
- CT - numere rosii
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Incearca sa descrii tu altfel pozitia mainii pe volan... "la 17 cm intre spita din stanga si punctul superior al volanului", nu?
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
suna mai bine..... decat cu ore.... de ex o ora interesanta pe volan 7 si 35 minute cu ambele mainii
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
- CT - numere rosii
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Off topic, imi inchipui ca pilotii britanici se stricau de ras in al doilea razboi mondial cand erau anuntati "inamic la ora 3"... Sistemul de desemnare a pozitiei relative pe un cerc in functie de cadranul unui ceas e mai vechi si mai raspandit decat ai crede.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
inamic la ora 3...se uita la ceas...e 1...eh, mai sunt 2 ore
![]() am experimentat ...pe langa tiruri, intr-adevar trebuiesc tinute ambele maini pe volan..sau una dar calumea... |
--------------------
Dacia
|
eXtenSion |
![]()
|
Eu zic sa mai experimentezi, decat sa iti iasa un rezultat cu (-) pe langa vreo masina, mai bine pe langa tiruri.
|
--------------------
facebook
groups
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(xcss @ 25 Jun 2008, 20:59) Off topic, imi inchipui ca pilotii britanici se stricau de ras in al doilea razboi mondial cand erau anuntati "inamic la ora 3"... Sistemul de desemnare a pozitiei relative pe un cerc in functie de cadranul unui ceas e mai vechi si mai raspandit decat ai crede. Era huni la ora 3 ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 02:58 |