Lichid de franat amestecat
![]() ![]() ![]() |
Lichid de franat amestecat
mar10may |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|||
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
QUOTE(Ucidero @ 25 Sep 2008, 18:14) salut sunt in general 2 tipuri de lichid de frana lichid pt cele cu servo frana cu dublu circuit si lichid de frana pt pompele simle cu simplu circuit important este sa nu le amesteci daca pui lichid de servo intr-una fara servo o sa ai surpriza sa tzi se arda garniturile daca pui inves nu se intampla nimik Esti la inceput si zici niste lucruri cam ciudate, vezi de la cine mai inveti. Chiar i-mi place sa citesc pe ambalaje, dar nu am vazut scris asa ceva ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
DOT 3 e compatibil cu DOT 4, desi se recomanda folosirea unui lichid din aceeasi grupa, chiar acelasi producator. Ce difera intre DOT3 si DOT4 e indicele de absorbtie al umiditatii, cifra mai mica in cazul DOT4. De altfel, lucru mai putin stiut, e bine sa nu completati cu lichid decat dintr-un recipient sigilat, lichidul de frana DOT 3 / DOT4, odata recipientul deschis va incepe sa absoarba umiditatea din aer si in timp isi pierde calitatile: devine comprimabil.
DOT 5 e lichid de frana sintetic, nu absoarbe umiditate si nu e compatibil cu DOT 3 sau DOT 4. QUOTE(Ucidero @ 25 Sep 2008, 18:14) salut sunt in general 2 tipuri de lichid de frana lichid pt cele cu servo frana cu dublu circuit si lichid de frana pt pompele simle cu simplu circuit important este sa nu le amesteci daca pui lichid de servo intr-una fara servo o sa ai surpriza sa tzi se arda garniturile daca pui inves nu se intampla nimik Mai du-te pe la scoala omule... ![]() This post has been edited by Twister: 27 Sep 2008, 15:10 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
TheKing |
![]()
|
![]() Membru greu de controlat Group: Members Posts: 66 Joined: 20 August 08 From: Sibiu ![]() |
nush auzisem si eu chestia asta cum ca pt astea mai noi ( servo cu dublu circuit ) doar dot4 ar merge
![]() nu eu am zis-o ci un "mester" ![]() pentru initiatorul topicului nu te sfatuiesc sa pui cel din poza 2 ( flaconul rotund ) e sub orice critica, e apa de ploaie, am avut si eu ( servo dublu circuit ) si apasam pedala pana jos ( de se aprindea becul rosu de la bord (!)) si nu se bloca nici o roata. Cand i`am arata mecanicului ce lichid de frana am a aruncat cu el dupa mine si mi`a pus dot4 ( ilrom ) si numai apasam putin pedala si deja se infrana! ![]() This post has been edited by TheKing: 27 Sep 2008, 19:52 |
--------------------
DACIA
1310 E
1995
- SB-86-LEX Pilot pe d(r)acie! Brum Brum!
ATENTIE! Franez brusc, des si fara motiv! |
|
Florin_d_1300 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 31 January 07 ![]() |
@ the king
Te referi la mine sa nu pun cel din poza 2? Eu pe ala l-am terminat, (tot Ilrom il face, nu inteleg de ce nu ar fi bun, dar ma rog), acum pun din ala din prima poza. Am vazut in Timisoara, SuperDot 4 cu 26 de lei sticluta de 500ml, dar asta dupa ce schimb placutele de frana o sa pun din asta. |
--------------------
Dacia
1300
1979
|
|
TheKing |
![]()
|
![]() Membru greu de controlat Group: Members Posts: 66 Joined: 20 August 08 From: Sibiu ![]() |
da ... dupa ce schimbi placutele de frana dai tot lichidul afara ( daca ai posibilitatea suflii toata instalatia cu aer ) dupa care pui lichid de frana ala pe care scrie dot3(parca)
PS daca ai servo cu dublu circuit te rog eu pune dot4 din aceeasi gama o sa imi multumesti ( asta in cazu` in care pui placute eventual si saboti daca sunt uzati) pistonasii verificari daca nu au garnituri terminate si scapa lichid sau la restrangere trage aer pe instalatie) Eu zic daca tot esti prin zona ( frane ) sa faci si o mica revizie ... ![]() nu te poti increde in franele de la dacie dar iti pot si salva viata ![]() |
--------------------
DACIA
1310 E
1995
- SB-86-LEX Pilot pe d(r)acie! Brum Brum!
ATENTIE! Franez brusc, des si fara motiv! |
|
Florin_d_1300 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 31 January 07 ![]() |
@the king
Am Dacie 1300 din 1979, ce dublu circuit, ce din astea? ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
|
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
eu am luat din Timisoara lichid de frana Cristal tip N, ca trebuie sa schimb etrieru fata dreapta si trebuie aerisita. Sper sa fie bun.....
![]() |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 20:53 |