DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Parvulescu vs Ceausescu, Al XII-lea Congres PCR

Victoras2001
post 27 Jun 2008, 16:48
Post #31

Membru autentic

Group: Members

@Vijelie,
Chiar ma, toata stima si jos palaria pentru brasovenii aia. aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeþ 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
afilon
post 27 Jun 2008, 16:58
Post #32

Membru incepator

QUOTE(Executron @ 27 Jun 2008, 02:15)

Ori imbecilitatea si mediocritatea este norma ACTUALA, cum ai mentionat in prima fraza ORI a fost ATUNCI politica de stat cum ai mentionat in a doua propozitie.

*

Da' amindoua in acelasi timp, nu e voie?

--------------------
zil cu pritzep 1984
baba frosa intercracis magna crapetur habet
+
xcss
post 27 Jun 2008, 17:08
Post #33

Born to Be Epic

Eu as traduce asa: acum este norma aproape universal acceptata dar nescrisa, pe cand atunci era practic legiferata...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Executron
post 27 Jun 2008, 17:15
Post #34

Membru fan UAP

From: Bucuresti

QUOTE(afilon @ 27 Jun 2008, 16:58)
Da' amindoua in acelasi timp, nu e voie?
*

Ba da... happy.gif

EDIT : Mentiune f. buna a lui xcss.

This post has been edited by Executron: 27 Jun 2008, 17:16

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
afilon
post 27 Jun 2008, 17:20
Post #35

Membru incepator

in pofida eforturilor mele de a fi cit mai criptic si elitist, xcss a perceput-o!

--------------------
zil cu pritzep 1984
baba frosa intercracis magna crapetur habet
+
tarzy
post 27 Jun 2008, 17:44
Post #36

aroist

From: Bucuresti

QUOTE(os @ 26 Jun 2008, 12:47)
Poate sa fi fost diferente regionale. In orasul meu situatia s-a imputit (cel putin in parte) fix incepind cu iarna 1980/1981. Stiu PRECIS ca la sfirsitul lui Aprilie 1981 (daca m-as uita intr-un calendar as putea identifica data exacta) am vazut prima oara oameni mergind la coada la lapte pe la 02:30 dimineata, si m-am mirat tare de tot.
*

sigur au fost diferente regionale

ai mei au tot "migratori" in acele vremeuri - tatal meu lucra in constructii si am cam umblat in toata tara

pana-n 82 am locuit in Buzau
prin 82 ne-am mutat intr-un orasel minier din Gorj - Matasari - daca in Buzau deja incepuse criza alimentara pe acolo inca se mai gaseau de toate la liber .... tin minte ca veneam in concediu cu sarsanalele la Buzau.
prin 84 ne-am mutat in Giurgiu - aici iara-si toate bune si frumoase .... papica la liber .... mai greu cu restul (haine, carti, etc) dar era aproape capitala - tin minte ca o data pe luna faceam o excursie de shopping la Bucuresti
stiam de criza din excursiile facute cu scoala .... vedeam cozi la alimenatra prin Ploiesti, Curtea de Arges, Deva, etc
dupa 87 s-a rupt filmul si aici .... cateva comune (Mihailesti, 1 Decembrie) pe raza carora erau unitati avicola si crescatorii de porci au trecut la Ilfov asa ca au inceput cozile si ratiile si la Giurgiu (tin minte ca faina gaseam de 2 ori pe an. ulei o data pe luna, etc)
in 88 ne-am mutat in Bucuresti - aici situatia era un pic diferita .... erau cozi la alimente de baza .... carne, oua, lapte, etc in schimb painea, faina, ulei erau la liber
ba mai mult .... se gaseau dulciuri la cofetarie, etc

QUOTE(vijelie @ 26 Jun 2008, 21:26)
Chiar asa: cine a fost mai curajos? un bolsevic revoltat spre sfarsitul vietii fiindca a ajuns subalternul unuia mai tampit ca el sau un brasovean din cei revoltati de foame in '87?
*

la brasov a fost o revolta relativ spontana datorata faptului ca timp de 2 luni au avut loc reduceri salariale ptr nerealizare plan.

inainte de asta ceva similar a avut loc prin 1977 in Valea Jiului cand mineri s-au revoltat ca le sunt taiate lefurile

ce imi pare mie si astazi ciudat .... cum se face ca cei care au organizat atunci represiunea, judecatorii care au instrumentat cazurile celor de la Brasov nu au patit nimic dupa 89 ....

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
xcss
post 28 Jun 2008, 07:47
Post #37

Born to Be Epic

In '77 minerii l-au sechestrat pe Ilie Verdet...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
BlaueCorsa
post 28 Jun 2008, 20:01
Post #38

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Parti bune in comunism? Ma, voi faceti misto. Au fost 45 de ani care au tras Romania inapoi cu 100 de ani.

Acu' nu ca am fi noi un popor foarte curajos si civilizat, dar pana in '45 eram macar pe directia buna. Dupa aia, Dumnezeu cu mila, s-au stricat romanii de tot. S-au invatat lenesi si cersetori. S-ar putea sa ma repet, dar am auzit un lucru care m-a socat. Eram in anul III, aveam deja un job stabil, si prin urmatoarea discutie intre doi gospodari (in sens cat se poate de peiorativ): "da' de ce sa munceasca fi-meu la patron, pe cateva milioane, mai bine sa stea acasa pe ajutorul de somaj". Am oscilat intre a vomita (pe individ) si a-l scuipa intre ochi, dar n-am facut pana la urma nimic (ca am fost civilizat, ca am fost roman delasator... dracu' stie).

A, da, sunt nascut in '81, deci am prins exact anii cei mai naspa ai comunismului. Nu pot sa uit cum strabunicul meu si bunicii mei se duceau dimineata foarte devreme la coada la lapte/carne, sau cozile la paine (era o fabrica de paine langa scoala generala unde-am invatat), sau faptul ca tata a facut multi ani naveta pana la Pascani, zi de zi, sau caloriferele reci... sau...

This post has been edited by BlaueCorsa: 28 Jun 2008, 20:20

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 13:44
Forum Renault