Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
![]() ![]() ![]() |
Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
giany911 |
![]()
|
||
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Asi @ 17 Nov 2008, 18:08) Vine sony si vrea sa te contrazica ![]() Cica vor scoate un senzor de telefoane care va fi in stare sa faca si cartofi prajiti, nu doar poze. Probabil ca, in urma caderii substantiale in vanzari si deplasarii pe un loc codas in topul marilor producatori (cu putin inaintea lui LG, dar si ala mai are un pic si-l sare la numar), astia de la sony se axeaza pe "calitatea" pozelor. http://www.imaging-resource.com/NEWS/1226699865.html Daca si in realitate va arata imaginea cum pare a fi in comunicatul lor de presa s-ar putea sa arate acceptabil in lumina buna. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Eu zic ca e cam degeaba: au ajuns cu dimensiunea pixelului la 2λ si nu prea mai au unde sa se duca (asta chiar vorbind de pixeli ideali, fara sa mai socotim vestitul zgomot). Nu mai vorbim de optica aia asa mica.
Pe de alta parte - pentru un snapshot, calitatea e complet in regula (dar situatia e aceeasi si la 2MP). 12 le trebuia numai ca s-o aiba mai mare. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
foarte tare poza, stiu din experienta ce greu e sa prinzi o pisica la pozat
![]() domnu' zax, luati-va dslr ca meritati ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Un vinzator de (? ceva) pe plaja (Sardinia).
Attached thumbnail(s) comp_IMGP1405_ji.jpg ( Size: 475.07k ) Number of downloads: 491 |
--------------------
.
.
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Subiect comun, realizare chinuita (fara trepied, probleme mari cu lumina reflectata de zapada si filtrata printr-o pereche de ochelari de soare). Se putea face ceva mai bine in situatia de fata?
img2232pt1.th.jpg |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
zax |
![]()
|
ce intelegi prin mai bine? Poza nu e miscata, presupun ca aparatul are stabilizator de imagine care si-a facut treaba bine. Totusi e un pic supraexpusa. Iar daca vroiai ca apa sa nu iasa miscata trebuia sa mai urci iso si sa mai deschizi diafragma... asta daca-ti permite aparatul, nu stiu exact ce stie.
Cu zapada e nasoala treaba. Daca e curata (prospat nins) nu prea ai sanse sa o scoti asa incat sa nu fie (sau sa para) arsa. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E expunere de 2 secunde, vroiam sa iasa apa miscata (daca faceam poza cand era si limpede, era superb). Problema se punea ca si la f8 intra multa lumina de la zapada. Solutia era sa scad expunerea, insa apoi nu se mai evedea aspectul ala frumos asupra apei. E needitata si facuta la ISO 80 cu un canon A 570 si asteptand momentul de umbra al zilei pe zona aia.
Alta idee nu aveam decat un moment de semintuineric si expunere si mai lunga, insa la aparat pus pe buturuga si tinut cu mana nu prea puteam (in plus, pierdusem deja momentul propice). |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
jcdenton |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 1 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Timpul de expunere e 1/4s; efectul de apa "curgatoare" se obtine (zic eu) mai usor la apa limpede si involburata ("patternul" descris de apa trebuie sa fie cat mai "random")
![]() DSC_0545_1.JPG ( Size: 66.06k ) Number of downloads: 478 Facuta la f36, 1/15s DSC_0560_1.jpg ( Size: 93.36k ) Number of downloads: 429 f36, 1/20s This post has been edited by jcdenton: 3 Dec 2008, 16:49 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2010
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 3 Dec 2008, 16:25) Alta idee nu aveam decat un moment de semintuineric si expunere si mai lunga, insa la aparat pus pe buturuga si tinut cu mana nu prea puteam (in plus, pierdusem deja momentul propice). din pacate, singura metoda "sigura" de apa "pufoasa" o reprezinta un filtru ND (care prelungeste expunerea) si neaparat un trepied ![]() long-exposure-1.jpg (poza nu-mi apartine) |
--------------------
Dacia
1300
|
|
zax |
![]()
|
@ einstein1984: eu tot n-am inteles, ai intrebat daca se putea face ceva mai bine. Ce mai bine? Sa nu iasa zapada arsa? daca asta vrei nu prea ai ce face sau cel putin eu nu stiu. Chiar daca nu e arsa, din cauza faptului ca e alba si cu o textura uniforma, fara detalii, tot arsa pare... sau daca nu, iese subexpus restul pozei... acum mai depinde si de ce lumina ai dar in multe cazuri zapada pune probleme.
Ce ai facut cu ochelarii de soare nu te ajuta pentru ca iti filtreaza toata lumina din cadru nu doar cea reflectata de zapada. Ochelarii aia de soare pusi in fata obiectivului au avut rolul unul filtru ND (de care spune si Ov) dar asta nu face decat sa te ajute sa obtii un timp mai lung de expunere in conditii de iluminare puternica. This post has been edited by zax: 3 Dec 2008, 17:30 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
einstein1984 |
![]()
|
zax, ai deptate. jcdenton, pe aproape, dar trebuie peste 1 secunda pentru efectul cautat de mine, adica ceva in genul asta
ov, ai dreptate. Multumesc de informatii. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
jcdenton |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 1 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Corect, din pacate nu aveam trepied
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2010
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca pozele astea nu se ridica la standardul topicului, imi cer scuze si rog un moderator sa stearga postarea.
![]() th_2.jpg th_3.jpg th_untitled.jpg |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
os |
![]()
|
Topicurile despre masinile electrice mi-au amintit de asta.
Datele - istDL2, ISO 200, f8. Timpul de expunere nu-l mia stiu - asa la vreo 15 secunde. 9 Dec 2008, 18:13: Daca tot am cautat printre imagini: Frumuseti care devin - vai - clasice. This post has been edited by os: 9 Dec 2008, 18:13 Attached thumbnail(s) 458047458_d29957bc71_o.jpg ( Size: 235.86k ) Number of downloads: 140 GreenGreekPlasticBeauties.jpg ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 124 |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Poze de incepator.
![]() Pacat ca nu am o focala lunga. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
zax |
![]()
|
Ce iese cand n-ai chef de munca si nici nu e sefu' la birou sa-ti impuna cheful
![]() P1080360_59_copy.jpg ( Size: 260.12k ) Number of downloads: 183 This post has been edited by zax: 11 Dec 2008, 17:40 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
os |
![]()
|
Ca tot se apropie Revelionul...
istDL2, 2 sec. din mana. O parte din neclaritate e de la alea 2 secunde (miscat), o parte buna e de la fum. Attached thumbnail(s) img_35.jpg ( Size: 311.03k ) Number of downloads: 140 |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Gasesc foarte utile informatiile EXIF pe care le-am citit cu Irfanview.
Acestea zic absolut tot despre setarile aparatului . Interesanta tehnologia asta, mai are putin si zice in ce mana tineam aparatul. ![]() Make - NIKON CORPORATION Model - NIKON D60 Orientation - Top left XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - Inch Software - Ver.1.01 DateTime - 2008:12:10 12:47:59 YCbCrPositioning - Co-Sited ExifOffset - 216 ExposureTime - 1/1000 seconds FNumber - 5.60 ExposureProgram - Not defined ISOSpeedRatings - 180 ExifVersion - 0221 DateTimeOriginal - 2008:12:10 12:47:59 DateTimeDigitized - 2008:12:10 13:51:35 ComponentsConfiguration - YCbCr CompressedBitsPerPixel - 2 (bits/pixel) ExposureBiasValue - 0.00 MaxApertureValue - F 5.66 MeteringMode - Multi-segment LightSource - Auto Flash - Not fired FocalLength - 55.00 mm UserComment - SubsecTime - 20 SubsecTimeOriginal - 20 SubsecTimeDigitized - 00 FlashPixVersion - 0100 ColorSpace - sRGB ExifImageWidth - 317 ExifImageHeight - 279 InteroperabilityOffset - 40314 SensingMethod - One-chip color area sensor FileSource - Other SceneType - Other CustomRendered - Normal process ExposureMode - Auto White Balance - Auto DigitalZoomRatio - 1 x FocalLengthIn35mmFilm - 82 mm SceneCaptureType - Standard GainControl - None Contrast - Normal Saturation - Normal Sharpness - Hard SubjectDistanceRange - Unknown Maker Note (Vendor): - Data version - 0210 (808595760) ISO Setting - 180 Color Mode - COLOR Image Quality - NORMAL White Balance - AUTO Image Sharpening - AUTO Focus Mode - MANUAL Flash Setting - Flash Mode - White Balance Adjustment - 0 White Balance RB - 758 Exposure Adjustment - 68608 Thumbnail IFD offset - 3006 Flash Compensation - 67072 ISO 2 - 180 Tone Compensation - AUTO Lens type - AF-D G Lens - 858 Flash Used - Not fired AF Focus Position - Center Bracketing - 0 Color Mode - MODE3a Light Type - Hue Adjustment - 0 Noise Reduction - OFF Total pictures - 130 Optimization - Thumbnail: - Compression - 6 (JPG) XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - Inch JpegIFOffset - 40452 JpegIFByteCount - 10654 YCbCrPositioning - Co-Sited EXIF (Fisier format imagine interschimbabil) se refera la informatia inscrisa despre camera si de expunerea subiectului, informatie pe care o putem regasi si in antetul unui JPG creat de o camera digitala. Multe programe precum: Photoshop, ThumbsPlus, Qimage Pro, CameraAid pot reda aceasta informatie. Din cate observ forumul blocheaza informatia EXIF . This post has been edited by logan1.5dci: 16 Dec 2008, 21:20 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
NU neaparat forumul. Unele programe de prelicrare au obiceiul (prost) de a suprascrie datele din EXIF, sau o parte din acestea.
Ca veni vorba: pe Windows, poti sa vezi datele mia importante din exif via click dreapta->properties->advanced -> (parca) extended. |
--------------------
.
.
|
os |
![]()
|
Acum ca a trecut Craciunul, putem sa nu ne mai ascundem.
Attached thumbnail(s) IMGP3363.JPG ( Size: 486.89k ) Number of downloads: 133 |
--------------------
.
.
|
migabryel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 31 March 06 From: Suceava ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
1.6mpi 2005
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Aici e mai mult meritul peisajului decat al meu... si recunosc ca trebuia focalizata mai bine
th_IMG_2351_mke_magic.jpg |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(Asi @ 17 Nov 2008, 19:08) Eh, in general asa e, dar uneori apar si exceptii. th_28-07-07_1901.jpg Destui oameni au gasit poza asta ca fiind destul de reusita, si e facuta cu un umil Motorola V3X si fara nici o post procesare. Deh, asa cum nu toti pilotii conduc masini de F1, nu toti fotografii folosesc hasselbladuri. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
sincer, dar sincer sincer .. spune-mi si mie ce e reusit in poza asta in afara de incadrare care are un aer de "instantaneu" ? Calitatea insa ... scuze dar este exact o calitate de telefon (claritate, expunere, DOF ... amanunte d'astea) .
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Mie unul tocmai calitatea aia "lipsa" imi pare ca ii da un aer aparte, o savoare. Nu am zis ca e perfecta, doar ca faptul ca e facuta cu telefonul nu deranjeaza asa rau.Tinand cont ca e facuta si in contralumina zic ca nu e asa rau.
Pe de alta parte, nu stiu cata lume ar veni cu un dslr de 3000 de lei pe plaja... Si gata cu offtopicul, ca nu vreau sa demionstrez nimanui ca telefoanele au cele mai bune camere foto. Doar ca exista si exceptii ce confirma regula. This post has been edited by einstein1984: 4 Jan 2009, 18:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 4 Jan 2009, 17:55) Pe de alta parte, nu stiu cata lume ar veni cu un dslr de 3000 de lei pe plaja... ..... Doar ca exista si exceptii ce confirma regula. eu vin cu el pe plaja, ca d'aia mi-am luat aparat, sa ma duc peste tot cu el nu sa-l tin la naftalina ![]() exista si exceptii, dar nu te supara pe mine, cadrul tau nu se incadreaza aici, un pic de autocritica nu ti-ar strica, daca chiar te intereseaza subiectul pune mana si citeste tot ce-ti pica in mana despre foto, intra si pe forumuri, iti recomand fototarget, sunt mai "oameni" aia pe acolo decat in alte parti, si incearca sa compari ce citesti cu ce faci tu. In plus, in foto, fara critica nu faci absolut nimic ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 01:35 |