Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
![]() ![]() ![]() |
Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Am avut putin mai mult timp liber si am privit toate fotografiile din topicul asta, foarte frumoase si in primul rand bine realizate. Fara periere, vad ca avem meseriasi sau amatori avansati pe forum. Cu ce am pus eu, mai mult am stricat topicul. Sorry.
![]() Gata, ma opresc, nu mai pun, pana nu scot si eu.....un ou . |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Termin-o, dom'le, cu prostiile...
|
--------------------
.
.
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
@serpico - mersi de ajutor, exact exemplul cu decupatul cadrului si privitul de aproape voiam sa-l dau si eu.
Oricum, sa lasam disputa si sa trecem la lucruri mai serioase ![]() mi-am luat acu' vre-o 3 luni un d'asta, dar nu l-am pus pana acum pe aparat din lipsa de timp ![]() s-a jucat cineva cu asa ceva? inteleg ca smecheria e in post-procesare. ceva sfaturi? |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
os |
![]()
|
Aici - Niet. Am citit insa ca lumea scoate filtrul IR (trece-banda) din fata senzorului, dar rezultatul depinde mult de modelul camerei.
|
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Sa ma laud si eu putin.
![]() Azi mi-a venit teleconvertorul asta de x3. ![]() Pana aici e bine, ca nu stiu sa-l folosesc e alta treaba. ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 9 Jan 2009, 17:03 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Cu o compacta, trecand peste zgomotul specific, cred ca nu e chiar rea:
P1010190_resized.jpg ( Size: 314.39k ) Number of downloads: 454 In primavara vreau sa-mi iau un aparat cu reglaje manuale. Pana atunci mi s-a parut foarte interesant cursul online al carui link l-a postat ov. Merci. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
inainte sa "trag" cadrul ala, as fi aruncat si io creanga aia uscata din primul plan.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
os |
![]()
|
Inca doua de la mine:
1. o descarcare de inalta tensiune in jurul unei placi de sticla; 2. Pavilionul de prezentare al marcii si sediul social al Grupului BMW. Attached thumbnail(s) Descarcare.JPG ( Size: 481.94k ) Number of downloads: 443 BMW.JPG ( Size: 454.78k ) Number of downloads: 418 |
--------------------
.
.
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ov @ 9 Jan 2009, 21:06) ![]() Pai era un trunchi de brad de cateva sute de kg, ce zacea pe stanci, era mai greu de urnit. Asta mi-a placut de fapt la poza, zona nemiscata, "moarta", din prim plan, in contrast cu dinamica raului, dar daca trebuie"explicat", inseamna ca ceva lipseste pozei ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Ov |
![]()
|
lumeeeeeee lumeeeeee
e luna mare si frumoasa sus pe cer hai sa vedem ce iese tocmai vin de afara cu una calda, care din pacate n-am vazut-o decat pe ecranul aparatului si pe televizor, ca monitoru' e ocupat, deci sa n-aud comentarii de rau ca nu-s eu de vina ![]() ![]() deci: IMG_4846_crop_rotateCW.jpg ( Size: 167.52k ) Number of downloads: 412 tair-3s 300mm made in ussr tair1.jpg ( Size: 244.59k ) Number of downloads: 373 tair2.jpg ( Size: 241.84k ) Number of downloads: 105 canon 350d made in japan inculpatul.jpg ( Size: 263.63k ) Number of downloads: 112 f8 iso 400 exp 1/500 focus manual cu urmatorul "inel" ![]() poza e crop 100%, rotita 90 de grade CW, fara resize, fara nimic, EXACT cum a iesit ea din aparat. P.S. manarita nitel in PS (un pic de sharpening si niscaiva USM presarat cu grija peste) ar fi dat si impresia unui focus perfect, dar am preferat s-o postez nemodificata ca sa avem referinta ![]() This post has been edited by Ov: 11 Jan 2009, 19:27 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
os |
![]()
|
@Ov: ce setari pentru JPG ai la camera? Poate nimeresc si eu una - cind s-o muta cocoana in dreptul geamului, ca pe gerul asta mi-e lene sa ies din casa.
----- PS: am voie din RAW? |
--------------------
.
.
|
Ov |
![]()
|
sunt pe parameter 1 adica
contrast +1 sharpness +1 saturation +1 color tone 0 ai voie din ce vrei, eu n-aveam nimic instalat pe calculator (am luat repede irfanview de pe net pt crop si rotate) si d'aia n-am tras RAW |
--------------------
Dacia
1300
|
|
os |
![]()
|
Mi-ai facut pofta. O mai las vreo ora, daca nu-si misca orbita ies eu dupa ea.
@logan1.5dci: convertoru'ala de 3x ce zice ![]() |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Zice ca trebuie sa mai butonez, am iesit in parcare, am cautat luna, e dupa bloc, nu am vedere acolo, trebuie sa astept.
Din graba si fara trepied am scos asta. iso 100 1/125 F ? factor de corectie obiectiv +/- 3,3 This post has been edited by logan1.5dci: 11 Jan 2009, 20:13 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Ov |
![]()
|
incearca focus manual
mai incearca sa inchizi diafragma macar 2 trepte fata de cat stie obiectivul cel mai mult (mult inseamna cel mai mic f) desi o sa pierzi foarte multa lumina din cauza convertorului, dar poti sa compensezi marind iso-ul ![]() fa multe poze in timp ce te joci cu setarile, inclusiv cu focusul si a mea tot fara trepied e, ca daca ma vedeau vecinii si cu trepiedul in mijlocul strazii, chiar ca dadeau cu pietre dupa mine ![]() ----------- EDIT: bre nea asta, io acu' vaz .... 1/125 ?!??!? te-ai ticnit ?????????? ce vorbiram mai sus cu regula aia empirica ??? si lumineaza-ma si pe mine, ce-i cu factor corectie obiectiv, ca n-am auzit in viata mea de asa ceva This post has been edited by Ov: 11 Jan 2009, 20:19 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Am zis ca-s incepator, mai inventez si eu, trebuie sa ma uit in manual sa vad ce vreau sa zic.
![]() In fata, langa declansator e un patrat cu +/- , ala l-am dat la +3,3. Ma gandeam eu ca ala e : 3 ev "- factor de corectie la expunere (pierdere de lumina): 3eV (3 trepte)" This post has been edited by logan1.5dci: 11 Jan 2009, 20:28 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Ov |
![]()
|
aha, am inteles. De ce nu incerci sa faci pozele pe manual si atunci umbli doar la timpul de expunere si diafragma (si iso, evident) ?
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
os |
![]()
|
@Ov: convertorul ala "pierde" luminozitate - de trei ori mai multa focala->3EV pierdute. Mie poza lui logan1.5dci mi se pare (dupa luminozitate) expusa corect (usor sub-, dar se mai poate minari in computer).
Hai ca numai ce am intrat (am fost si eu dupa coan aluna pe afara - eu cu trepiedu' ![]() -------------- Daca tot am iesit am facut (desigur) mai multe. Citeva sunt din Raw (cu RawStudio 1.0) in numele fisierelor am scris principalele setari la transformare. Mai adaug si 2 crop 100% din JPEG-urile camerei. A trebuit sa le luminez (nici o alta prelucrare) cam cu 2EV. K10-le are masinaria JPEG interna cam slabista; Setarile camerei au fost: contrast+1 (din -4..+4); sharpness+1 (din -4..+4), saturatia si Gamma pe neutru. AWB (la alea facute din Raw am mai umblat un pic la temp. de culoare). ISO 100, f7.1pina pe la f9, 300mm (Tamron 70-300 Di LD), autofocus, timp intre 1/320 si 1/500 (cam subexpus), camera pe trepied, predeclansare oglinda (2s). Era bine daca aveam si relecomanda, ca-mi cam trmurau miinile de frig si in alea 2 secunde oscilatiile ansamblului trepied/camera nu-s sigur ca se amortizau suficient. Attached thumbnail(s) IMGP.PEF._2.29EV_Contrast1.13_Sharpen1.03.jpg ( Size: 208.7k ) Number of downloads: 103 IMGP.PEF._2.29EV_Contrast1.15_Sharpen1.14.jpg ( Size: 201.91k ) Number of downloads: 89 IMGP.PEF._2.43EV_Contrast1.15_Sharpen1.31.jpg ( Size: 267.02k ) Number of downloads: 90 IMGP.PEF._2.53EV_Contrast1.41_Sharpen1.54.jpg ( Size: 172.02k ) Number of downloads: 82 IMGP3522_ji.jpg ( Size: 85.14k ) Number of downloads: 83 IMGP3523_ji.jpg ( Size: 78.86k ) Number of downloads: 96 |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
E clar, am ramas dator. Dar nu pentru mult timp, vine luna si la geamul meu.
![]() Dar din cate vad , convertorul asta nu prea isi face treaba. Pai ii cam lipsesc niste " X "-uri , ca eu trebuia sa am distanta focala 600 adica 200X3 si nu prea am, nici nu se apropie, daca am cat Tamronul lui os, adica 300. Ce parere aveti, sa-l dau inapoi? Ca a costat si aproape 800 lei. This post has been edited by logan1.5dci: 12 Jan 2009, 05:18 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
@logan1.5dci: dupa mine ultima imagine nu ti-a iesit rau; totusi ar trebui sa verifici intr-adevar la ce distanta focala ajungi cu Kenko ala...
Esti sigur ca obiectivul tau (care e un zoom) era la distanta lui focala cea mai mare? (200mm nu?) Camera ta are 10MPix? |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Imi da de gandit, din timp ce cu 3x200 nu pot scoate ce scoate 70-300 , ori mie imi scapa ceva, ori ceva nu e ce zice, in tot lantul optic.
Ma gandesc ca ar putea fi megapixelii, dar , os, nu ai facut cu Pentax-ul *ist DL2 care are 6,1 ? Nu trebuia sa am si ceva zoom digital in plus la 10,2 Mp? Avem : obiectiv NIKON ..............AF-S NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G ED conversion lens KENKO...3X M TELEPLUS PRO 300 DG DSLR D60 ................... 10,2 Megapixeli Am sa-i intreb si pe cei de la F64, poate stiu ei ceva. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Ov |
![]()
|
poza ta e crop, sau ce a scos aparatul?
ca eu cel putin am facut crop la a mea, adica luna era defapt mai mica in mijlocul imaginii si eu am taiat-o de acolo si am scos-o doar pe ea ![]() daca nu e crop si luna ti-a umplut tot cadrul inseamna ca teleconvertorul ala isi face treaba ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
os |
![]()
|
Nope. Pozele de aseara sunt facute cu K10, tot de 10MPix. Ba chiar cred ca e acelasi senzor ca la D60 (fabricat de Sony).
Ceea ce am postat eu sunt asa-zise "crop 100%" - adica portiuni din imaginea originala la care nu am modificat de loc dimensiunile. Asa-zisa "ecuatie a lentilelor subtiri" (pentru detalii vezi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Lens_(optics) in partea "Imaging Properties") zice ca ar trebui sa obtii imagini de circa 2x mai mari cu 600mm fata de mine cu 300mm - caci S1 e acelasi, iar S2 nu-i chiar asa mult diferit. Sau o fi? (nu cred). Sigur ca obiectivul nu-i o "lentila subtire"; dar se poate idealiza pentru scopuri fotigrafice in acest mod. |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Marimea originala/4 ca n-o primea forumul, deci fara crop.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
A... pai asa zi, dom'le.
Deci convertorul isi face treaba cit de bine se poate; n-am acum la indemina o imagine completa ca sa poti aprecia diferenta (intr-adevar ochiometric cam jumatate din ce obtii tu). Cind apuci fa un crop 100% numai cu luna (chestia aia neagra din jur nu cred ca-i interesanta ![]() |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Multumesc os, ma ingrijorasem ca am dat banii aiurea.
![]() Atunci e bine, mai am eu de invatat/ instalat diverse programe de prelucrare foto. Folosesc irfanview, dar e redus, am sa incerc cu adobe. La final, dar nu in ultimul rand multumesc si lui OV pentru raspuns. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
VladG |
![]()
|
Niste fotografii deosebite:
http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/t...tographs_p.html |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Ov |
![]()
|
plictiseala + un 300d luat cu 400roni pt un amic + trepied
![]() Attached thumbnail(s) puzzle.jpg ( Size: 65.79k ) Number of downloads: 86 stairway_to_heaven.jpg ( Size: 52.24k ) Number of downloads: 87 when_the_music_s_over_turn_off_the_light.jpg ( Size: 32.22k ) Number of downloads: 88 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Ai pian?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 10:39 |